Hur man väljer mellan två jobb

Om du letar efter ett jobb, kanske du anser dig lycklig att sluta med två mycket tilltalande jobbbjudanden på en gång. Det kan dock hända att det är nästan omöjligt att bestämma mellan de två erbjudandena. Lyckligtvis finns det flera kriterier du kan tänka på för att välja mellan två jobb erbjuder en mycket enklare process.

Steg

Del 1 av 3:
Etablera dina prioriteringarTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 1
1. Skriv ut dina långsiktiga karriärmål. Oavsett jobb du slutar ta, du vill att det i slutändan hjälper dig att nå de mål du har ställt för dig själv på lång sikt. Håll en lista eller "karta" av dessa mål i närheten och hänvisar till det kontinuerligt som du bestämmer mellan de två erbjudandenen.
  • Till exempel kan ditt långsiktiga karriärmål vara att bli VD för ett stort företag. Om det här är ditt mål, vill du överväga om var och en av de jobb du överväger hjälper dig att så småningom uppnå det målet.
  • Försök att göra mål så detaljerat som möjligt, eftersom det kommer att göra det lättare att räkna ut hur man arbetar mot dem på ett konkret sätt. Till exempel, om du vill vara VD, skriv ner den specifika industrin, eller om möjligt det faktiska företaget, vill du arbeta i.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 2
    2. Gör en lista med fördelar och attribut du vill ha ditt nästa jobb att ha. Förutom dina långsiktiga karriärmål bör du också överväga vad du vill ut ur ditt nästa jobb på kort sikt. Skriv ner de olika förmånerna, fördelarna och färdigheter du vill ta emot från ditt nästa jobb och väga dem mot dina långsiktiga mål i dina överväganden.
  • När du skapar din lista över kortsiktiga mål, lägg dem i hierarkisk ordning från det viktigaste åtminstone och bestämma vilka som inte är helt nödvändiga. Till exempel, om ett jobbbjudande innehåller ett rymligt kontor med ett fönster, medan det verkligen är en förmån, får det inte ranka mycket högt på din prioriteringslista och det borde därför inte räknas för mycket i ditt beslut.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 3
    3. Balansera dina kortsiktiga mål med dina långsiktiga planer. Du kan ha kortsiktiga mål som du vill ha ditt nästa jobb att uppnå, till exempel att ha en inkomstkälla, men du bör också hålla dina långsiktiga planer i åtanke när du försöker bestämma mellan två jobbbjudanden. Helst vill du välja det jobb som ger dig förmåner, fördelar och erfarenheter som också hjälper dig att uppnå dina mål på lång sikt.
  • Till exempel, om ditt mål är att så småningom bli en högskolans chef för ett företag, välj det jobb som ger dig några av dina kortsiktiga mål (E.g., En kort pendling, anständig sjukförsäkring) samtidigt som du ger dig de färdigheter och erfarenhet du kan använda för att uppnå dina långsiktiga mål.
  • När du överväger jobbbjudanden, fråga dig själv vilka möjligheter till tillväxt eller flyttning i en organisation som varje jobb erbjuder dig. Dessa kanske inte verkar vara relevanta på kort sikt, men de kommer att vara mycket viktiga på lång sikt.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 4
    4. Fastställa vad dina dealbreakers är. En del av att upprätta dina prioriteringar när du letar efter ett jobb innebär också att veta vilka aspekter ditt nästa jobb absolut måste ha eller inte ha. Gör en checklista över dessa DealBreakers och använd den för att se om antingen jobbbjudande misslyckas med att leva upp till dina krav.
  • Till exempel kan du behöva en viss kompensationsnivå och överväga något lägre belopp som är en återförsäljare.
  • Vara så rimlig som möjligt när du kommer med dina DealBreakers. Det är viktigt att känna skillnaden mellan vad du absolut behöver och vad du illa vill ha.
  • Del 2 av 3:
    Bestämma ett företags kulturTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 5
    1. Besök varje företag för att få en känsla av sina respektive arbetsytor. Vilket jobb som du bestämmer dig för att ta, kommer du förmodligen att sluta spendera mycket tid i det företagets arbetsyta. Be om att besöka den plats där du skulle arbeta för varje företag och ta anteckningar om vad utrymmet är som att mäta hur du kanske känner för att arbeta där.
    • Observera till exempel hur mycket utrymme varje anställd ges om de placeras i bås eller kontor, oavsett om varje kontor har ett fönster med utsikt, vilka bekvämligheter erbjuds, etc.
    • Gör en lista över de specifika funktionerna du vill ha din nästa arbetsyta att ha och ta med dig med dig på ditt besök.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 6
    2. Var uppmärksam på hur du känner för dina potentiella kollegor. Under din intervju, notera några "röda flaggor" som står ut till dig om hur dina potentiella chefer eller kollegor agerar. Om deras beteende eller företagskulturen är off-satte till dig, väga fördelarna med jobbet mot hur arbetet på företaget skulle få dig att känna dig över tiden.
  • Till exempel, om din potentiella chef är kaustisk och svår att komma överens med, föreställ dig hur det kan känna sig att arbeta under dem i 8 timmar varje dag. Vet vad dina gränser är och vad du kan tolerera i en arbetsmiljö.
  • Expertips
    Meredith Walters, MBA

    Meredith Walters, MBA

    Certifierad karriär coachmeredith Walters är en certifierad karriär tränare som hjälper människor att utveckla de färdigheter de behöver för att hitta meningsfullt, uppfyllande arbete. Meredith har över åtta år av karriär och livscoaching erfarenhet, inklusive utbildning på Emory Universitys Goizueta Affärskolan och USA: s fredskorps. Hon är en tidigare styrelseledamot i ICF-Georgien. Hon tjänade sina coaching referenser från New Ventures West och en mästare av företagsekonomi från University of San Francisco.
    Meredith Walters, MBA
    Meredith Walters, MBA
    Certifierad karriärtränare

    Vår expert samtycker till: När du försöker bestämma om du ska acceptera ett jobb, tänk på vilken typ av människor du ska jobba med och om du tror att du jobbar bra med dem. Tänk också på projektens längder, vilken typ av feedback du får, och ledningsfilosofi och kultur.

  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 7
    3. Forskning varje företags online-närvaro. Du kan ofta berätta mycket om ett företags kultur genom att gräva djupt in i sina online-aktiviteter och publicerat material. Leta efter ledtrådar om varje företags kultur på sina webbplatser och sociala medier.
  • Till exempel kan du upptäcka att ett företag ställer många bilder av anställda på företags helgdagar eller festliga evenemang, vilket indikerar att företaget bryr sig mycket om deras anställdas lycka.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 8
    4. Notera hur de behandlar dig som en sökande. Du vill arbeta för ett företag som har respekt för dig som person, liksom respekt för vad din roll i företaget är. Var uppmärksam på hur artiga dina potentiella chefer är för dig, hur snabbt de svarar på dina e-postmeddelanden och telefonsamtal och hur de behandlar dig under intervjuprocessen för att få en känsla av hur de respekterar sina (potentiella) anställda.
  • Del 3 av 3:
    Att jämföra och kontrastera jobbbjudandenTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 9
    1. Bestäm varje jobbs arbetsbelastning och om det är värt det för dig. Göra en sida vid sida jämförelse av vad varje företag kommer att fråga dig och vad du får i gengäld för att få en bättre känsla av vilket erbjudandet är mer i linje med dina förväntningar och önskningar.
    • Till exempel, om båda jobben erbjuder liknande löner och förmåner, men man involverar en mycket längre pendling och har en företagskultur som gloriserar att arbeta mycket övertid, kan du bestämma att det erbjudandet inte kommer att ge dig mest avkastning för ditt arbete.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 10
    2. Var inte rädd för att fråga om extra förmåner och ersättning i varje jobb. Många företag erbjuder ytterligare fördelar till sina anställda som inte ingår i paketet för standardlön och förmåner. Var villig att fråga om dessa förmåner i din intervju och ta hänsyn till dem när de väger de två erbjudandenen bredvid varandra.
  • Exempel på sådana dolda förmåner inkluderar gratis museum, biljetter till sportevenemang och undervisning ersättning för universitetsstudenter.
  • Även om du borde vara villig att fråga om dessa förmåner, gör det på ett taktfullt sätt. Du vill inte komma över till din potentiella arbetsgivare som att bry sig om pengar och fördelar.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 11
    3. Tänk på hur varje jobb skulle påverka dina karriärmål. Göra förutsägelser om var du skulle vara i 1, 5 och 10 år i varje företag. Observera vilka nya färdigheter och erfarenheter varje jobb kan ta med dig och om du kommer att vara i en bättre position för att uppnå dina långsiktiga mål.
  • En bra fråga att fråga, både dig själv och din potentiella arbetsgivare, är vad möjligheter till tillväxt ger jobbet. Kan du förvänta dig att tjäna en kampanj på en rimlig tid? Kommer du bli alltmer beredd att ta på sig nya ansvarsområden efter varje år i jobbet?
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 12
    4. Skapa ett kumulativt "fördelar och nackdelar" diagram för båda jobbbjudanden. Tally upp alla fördelar och downsides varje jobbbjudande innehåller och placerar dem på ett bräde så att du kan titta på dem på en gång. Externisering av erbjudanden på detta sätt kommer att hjälpa dig att välja det bästa erbjudandet mellan de två.
  • Om möjligt, gör ditt diagram så att fördelarna och nackdelarna kan flyttas och omorganiseras som du tror genom erbjudanden. Du kan hitta det som du tänker igenom erbjudanden ytterligare, kan vissa saker du överväga högsta prioritet inte betyda så mycket för dig.
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 13
    5. Ordna ditt diagram baserat på dina prioriteringar. När du har alla fördelar och nedgångar av varje jobb erbjuds skrivs ut, organisera dem efter prioriteringsordning, från absolut nödvändigt att det är viktigt. På så sätt kan du enkelt visualisera vilket jobb som är mest i linje med dina mål och prioriteringar.
  • Placera till exempel alla fördelar som hjälper dig att utföra dina kortsiktiga och långsiktiga mål på toppen av proffsslistan - Placera de som bara marginellt hjälper dig att uppnå dina mål i mitten och placera de som inte hjälper Du uppnår dina mål alls nära botten.
  • För en bättre visualisering av det relativa värdet av varje jobbs erbjudande, överväga färgkodning av fördelarna och nackdelarna med betydelse. Till exempel markera alla de bästa proffsen i blått, mellersta proffsen i ljusblå och de låga proffsen i gult. Jämför sedan varje jobbs proffs för att se vilken som har mer blått i det (och därmed är ett bättre erbjudande).
  • Bild med titeln Välj mellan två jobb Steg 14
    6. Välj det jobb du känner skulle vara bäst för dig. Slutligen, när du har tagit alla fördelar och nackdelar i varje jobbbjudande, gör ett välgrundat beslut baserat på det diagram du har skapat. När du väljer, ta hänsyn till din intuition, såväl, det vill säga, lyssna på din tarm och välj det jobb du känner dig bäst om.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande