Hur man blir kock

Du kan bestämma dig för att bli kock eftersom du tycker om att laga mat och vilja experimentera i köket. Medan det är en krävande karriär kan det också vara mycket tillfredsställande om det är något du älskar. Börja bygga de matlagningskunskaper du behöver för att bli kock genom att öva hemma, få ett restaurang jobb och få feedback från andra. Sedan, fortsätt träna för att vara en kock, antingen i skolan eller under ledning av en mentor. Slutligen, få ett jobb på en restaurang och jobba upp till kockens roll.

Steg

Del 1 av 3:
Hur man utvecklar dina matlagningsförmåga
  1. Bildbetaget blir en kocksteg 1
1. Öva matlagning hemma för att bygga dina färdigheter. Välj recept som du hittar tilltalande, gör dem själv. När du blir bättre på matlagning, prova recept som innehåller nya färdigheter som du ännu inte har försökt. Var inte rädd för att experimentera med recept för att göra dem till din egen.
  • Leka med olika typer av kök för att se vad som passar din stil och smak. Till exempel kan du göra italiensk mat en natt, mexikansk mat nästa natt, då din egen twist på hamburgare.

Dricks: När du får ett jobb i en restaurang måste du laga riktigt snabbt för att hålla koll på kundernas krav. Med övning blir matlagningen snabbt lättare.

  • Bildtiteln blir en kocksteg 2
    2. Experimentera med mat för att skapa egna recept. En del av det roliga att vara kock gör dina egna speciella rätter. När du är bekant med vanliga ingredienser, börja spela med recept för att göra dem till din egen. Ta risker så att du kan skapa något helt nytt!
  • Börja med att göra ändringar i ett befintligt recept för att göra något annat. Försök sedan blanda ingredienser utan att följa ett recept.
  • Några av dina skapelser kommer att vara en framgång, medan andra kan vara oätliga. Detta är normalt, så ge inte upp!
  • Bild med titeln Bli en kock Steg 3
    3. Koka för andra människor för att få feedback på dina måltider. Medan det är läskigt att öppna dig själv till kritik, kan feedback hjälpa dig att växa som kock. Göra mat för människor så ofta du kan, fråga dem vad de gillade eller inte tyckte om dina rätter. Inkorporera den feedback som är meningsfullt för dig.
  • Om du kan, servera din mat till personer som gillar typ av kök som du gillar att göra. De kommer att kunna ge en bättre åsikt. Till exempel, låt oss säga att du tycker om att göra indisk mat. Du får bättre feedback från någon som gillar indisk mat.
  • Bildbeteckningen blir en kock Steg 4
    4. Titta på andra kockar för att lära sig sina tekniker. Du kan lära dig mycket från att titta på andra. Titta på matlagningsprogram och online-tutorials för att se hur andra kockar fungerar. Dessutom observera kockar eller kockar-i-träning som du vet. Försök att lära av det sätt de arbetar.
  • Oroa dig inte för att kopiera hur någon gör något. Du vill ha din egen stil! Det hjälper dock att titta på hur de utför vissa färdigheter och hur de blir kreativa med ingredienser.
  • Bildtiteln blir en kock Steg 5
    5. Få ett jobb på en restaurang för att bygga dina färdigheter och återuppta. Medan det skulle vara fantastiskt att börja som en kock, tar det tid att arbeta dig upp i karriärstegen. Börja med ett restaurang med låg nivå som hjälper dig att lära dig de färdigheter du behöver. Ansök om alla restaurang jobb som du ser annonseras lokalt.
  • Ditt första restaurangjobb är förmodligen inte prestigefyllt, men alla börjar längst ner. Du kommer sannolikt att fungera som en linjekock. Detta hjälper dig att lära dig de färdigheter du behöver för att flytta upp karriärstegen och så småningom bli en kock.
  • Dricks: Det är särskilt viktigt att arbeta i en restaurang om du inte planerar att gå till kulinarisk skola. Att arbeta i ett kök hjälper dig att lära dig de färdigheter du behöver för att bli kock medan du också bygger ditt CV.

    Del 2 av 3:
    Hur man tränar för att vara en kock
    1. Bild med titeln Bli en kock Steg 6
    1. Anmäl dig till ett Culinary Arts-program för en omfattande utbildning. Medan man deltar i en kulinarisk skola är det inte nödvändigt för kockar, det kan hjälpa dig att få ett jobb. De flesta kulinariska programmen erbjuder en bred utbildning i näring, sanitära matberedningstekniker, slakterier, konditorivaror och annan grundläggande matlagningskunskap. Forskande kulinariska program, gäller sedan dina topp 3-5 val.
    • Programmen erbjuds på handel eller yrkesskolor, högskolor och kulinariska institut. Du kan kanske tjäna ett certifikat i kulinarisk konst från en handel eller yrkesskola om 6-9 månader. Om du vill ha en associerad examen i kulinarisk konst från en community college, förvänta dig att ditt program tar ungefär 2 år. Dessutom kan du tjäna en 4-årig kandidatexamen i kulinarisk konst från ett högskola, universitet eller kulinariska institut.
    • Leta efter ett program som erbjuder klasser i affärer, ledning och mänskliga resurser om du tror att du kan öppna din egen restaurang someday.
  • Bildbetiteln blir en kocksteg 7
    2. Träna hemma om du planerar att vara en självlärd kock. Medan du går till en kulinarisk skola hjälper dig att lära dig de färdigheter du behöver, kan du välja att lära dig själv vad du behöver veta. Öva matlagning i ditt eget kök varje dag. Laga mat för din familj eller värdhändelser i ditt hem för att få mer övning. Skjut dig ur din komfortzon för att hjälpa dig att lära dig de färdigheter du behöver.
  • Volontär att laga mat för fester och evenemang om folk köper ingredienserna för dina recept.
  • Använd online tutorials och kokböcker för att lära sig nya färdigheter.
  • Dricks: Det kan vara svårt att få ett jobb om du är självlärd. Men din mat talar för sig själv. Om du är en begåvad och kreativ kock, får du en bättre chans att få ett jobb.

  • Bildbeteckningen blir en kock Steg 8
    3. Hitta en praktik på en restaurang för att bygga ditt CV. Medan en praktik är inte särskilt glamorös, kan det öppna dörrar till det jobb du vill ha. Kontakta Lokala restauranger för att fråga om tillgängliga praktikplatser. Om du inte hittar en, fråga en lokal kock eller restaurangägare om de skulle överväga att ta dig som en kortsiktig praktikant. Under den här tiden, titta på kocken, sous kocken och linje kockar för att lära sig nya färdigheter. Dessutom följ alla instruktioner som de ger dig exakt.
  • Vissa kulinariska konstskolor har relationer med lokala restauranger som erbjuder praktikplatser för studenter.
  • Din praktik kommer sannolikt att vara obetald. Behandla dock det som ett vanligt jobb så att du kan få en bra referens när du ansöker om jobb.
  • Bildtiteln blir en kock Steg 9
    4. Få en certifiering om du fokuserar på ett visst område. Vanligtvis behöver du inga certifieringar för att vara en kock. Men du kan välja att få en om du har en specialisering som du planerar att driva. Om du har tränat i ett visst område, ta ett certifieringstest för att hjälpa dig att stärka ditt CV.
  • Till exempel kan du få certifierad som en master bakverk kock, en dekoratör eller en sous kock.
  • Om du har den nödvändiga utbildningen och erfarenheten kan du ta ett certifieringsprov genom Forskningschefsammanslutningen, American Culinary Federation, Culinary Institute of America, och Förenta staternas personliga kockförening.
  • Del 3 av 3:
    Hur man arbetar upp till kocken
    1. Bildbeteckningen blir en kocksteg 10
    1. Ansök om kökspositioner på plats på lokala restauranger. När du börjar din restaurangkarriär, var öppen för vilken position som helst som kommer. Leta efter jobb i lokala restauranger, sedan skicka dem din ansökan, brev och fortsätt. Skicka ut flera applikationer samtidigt för att öka dina chanser att få ett jobb.
    • Du kan börja som en köksassistent eller Garde Manger, som är den som förbereder aptitretare, soppor och kalla rätter. Nästa steg upp är Line Cook, sedan Sous Chef, som är positionen direkt under huvudkocken. Slutligen kan du bli huvudkocken på en restaurang.
    • Om du tidigare har jobbat i ett kök, kommer du sannolikt att kunna få ett bättre jobb än någon som bara börjar.
  • Bildtiteln blir en kocksteg 11
    2. Nätverk med andra kockar och restaurangägare att bygga anslutningar. Anslutningar kan hjälpa dig att flytta upp karriärstegen snabbare. Prata med andra kockar, träffa restaurangägare och delta i branschhändelser för att interagera med andra i ditt fält. Detta hjälper dig att bygga relationer med personer som kan hjälpa din karriär.
  • När du är i en händelse med serverad mat, be om att prata med kocken.
  • Prata med de personer du möter under träning.
  • Bildtiteln blir en kocksteg 12
    3. Flytta restauranger för att bygga dina färdigheter och få bättre positioner. Förvänta dig inte att spendera hela din karriär på samma restaurang. Istället måste du förmodligen byta restauranger för att fortsätta att stiga upp karriärstegen. Vara på den ständiga utkikningen för nya positioner, och ansöka om jobb som hjälper dig att nå ditt mål att bli kock.
  • Till exempel, om du jobbar som en linje kock, ansöka om sous chef jobb på andra lokala restauranger.
  • Variation: Du kan bestämma dig för Öppna din egen restaurang. Men kom ihåg att detta kräver att du har affärsförmåga.

  • Bildtiteln blir en kock Steg 13
    4. Ta ett jobb som en sous kock för att lära sig färdigheterna att vara en huvudkock. En sous kock arbetar direkt under en huvudkock, vilket hjälper dig att bygga dina färdigheter och ditt CV. Leta efter ett jobb som en sous kock efter att du blivit en linje kock. Planera att arbeta i denna position i minst 1-3 år innan du stiger upp till en huvudkockposition.
  • Vanligtvis har du redan kunskap och färdigheter som är nödvändiga för att vara kock när du tar en sous kockposition. Men du kanske inte har köksupplevelse och kompetensnivå för att vara en huvudkock än, som du får som en sous kock.
  • Bildbeteckningen blir en kocksteg 14
    5. Stiga till läget för huvudkocken när en position är tillgänglig. När du har nått ställningen av Sous Chef, leta efter möjligheter att bli huvudkock. Håll reda på restaurangöppningar och karriärvägarna i huvudkockarna i ditt område. Nätverk för att möta potentiella jobbkontakter som kan hjälpa dig att få ditt eget kök. När ett jobb öppnas, nå ut till restaurangägaren eller anställningschefen och erbjuda att visa dem dina färdigheter.
  • Det kan ta flera år för att du ska bli en huvudkock.
  • Att göra vänner i restaurangbranschen är det bästa sättet att få ditt arbete märkt. Var snäll mot alla du träffas eftersom du aldrig vet vem som kan hjälpa dig att komma till ditt yttersta mål att vara kock.
  • Provkåpa

    Provkockskyddsbrev

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var inte rädd för att experimentera i köket! Du kanske har några misslyckanden, men du lär dig också nya färdigheter.
  • Har flera personer prova dina rätter. Det som smakar rätt till dig kan vara för kryddig eller salt för vissa.
  • Var snäll mot alla i köket.Diskmaskinen, waitstaff och gäster som du träffar idag kan öppnas den heta nya fusionrestaurangen imorgon.
  • Kolla in kulinariska program på gemenskapens högskolor i ditt område.Fler och fler skolor erbjuder nattklasser, certifikatprogram och fulla kulinariska grader.
  • Vissa kulinariska skolor kräver inte köksupplevelse, så känner inte att du inte kan driva en karriär som kock om du inte har jobbat i en restaurang.
  • Varningar

    Var försiktig när du hanterar knivar eftersom det är lätt att skära dig själv.
  • Du kommer sannolikt att arbeta långa timmar som kock, som förmodligen kommer att innehålla helgdagar och helger. Det här kanske inte är en stor sak om du älskar ditt jobb, men det kan vara svårt om du inte tycker om att arbeta som kock.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande