Hur man begär en rekommendationsbrev

Oavsett om du ansöker om ett akademiskt program är du en ny examen som söker ett jobb på ditt valda fält, eller du är en erfaren professionell med ett robust CV som söker en position i akademin eller affärer, och vet vem och hur man begär en rekommendationsbrev kan hjälpa dig att nå dina mål.

Steg

Provförfrågan

Prov e-post som begär ett rekommendationsbrev

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbegäran om brev av REC för jobb

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbegäran om brev av REC för Grad School

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Hitta potentiella rekommendatörer
  1. Bild med titeln Be om ett rekommendationsbrev Steg 1
1. Skriv ut en komplett lista över möjligheter. Försök att tänka på alla som kan vara villiga att skriva ett positivt brev av rekommendation i ditt specifika fält. I allmänhet kommer platser som begär brev av rekommendation att begära minst två och inte mer än tre, men det är en bra idé att tänka på en större lista, om någon av dina idealiska kandidater inte tränar.
  • Försök att komma med minst 5-7 möjligheter.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 2
    2. Beställ listan. Hur du väljer att tilldela "styrka" Till kandidaterna kommer att vara relativt, men i allmänhet vill du hitta en balans mellan brevförfattarens förtroende med dig och ditt arbete, och den brevförfattaren står i fältet. Medan du kanske har haft ett bättre förhållande med en medarbetare eller en TA för en av dina klasser kan ett brev från dem vara mindre önskvärda än från en handledare eller en professor som också känner till ditt arbete, men kan behöva lite påminnelse.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 3
    3. Sikta högt. Överväg att samla profiler eller portföljer av ditt arbete för att dela med potentiella rekommendörer som kan vara mindre bekanta med dig och vad du gör. Detta är ett bra sätt att ta kontakt med en lyckad person i ditt fält och visar initiativ. Ju lättare du gör sitt jobb, desto mer sannolikt är kandidaten att göra dig till favören.
  • Metod 2 av 3:
    Be om akademiska bokstäver
    1. Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 4
    1. Samla all information om både institutionen och programmet för att ge dina brevförfattare. Det innebär att du ska vara nästan komplett med programmet och kunna tillhandahålla kompletterande material till brevförfattaren för referens. Detta kan innehålla:
    • Kopia av ditt transkript
    • Skriva prov eller portfölj av arbete
    • Uttalande av ändamål eller brevbrev
    • Curriculum vitae eller återuppta
    • Institutionens namn
    • Grad eller gemenskapsprogram som ansöker om
    • Namn på kontakten hos institutionen som mottar brevet
    • Adress och datum för att skicka brevet
    • Eventuella nödvändiga brevformulär, uppmaningar, eller webbadressen att slutföra och ladda upp brevet
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 5
    2. Ta kontakt. Berätta de mest önskvärda kandidaterna på din lista som du hoppas kunna använda dem som en referens, personligen om möjligt. Informera dem om de allmänna riktlinjerna, förfallodagar och ge dem nödvändiga resurser vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 6
    3. Mät deras vilja. Fråga direkt om de är villiga att skriva ett positivt rekommendationsbrev. Om inte, eller de är osäkra om de har tid att slutföra det, flytta till andra kandidater på din lista.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 7
    4. Vara aktuell. Professorer och akademiska rådgivare är i allmänhet gärna att ge rekommendationer och överväga att göra det en del av deras yrkesmässiga ansvar. På grund av den stora volymen av förfrågningar som de mottar, bör du dock vara säker på att begära rekommendationsbrevet i god tid före eventuella antagningsansökningar eller andra tidsfrister.
  • En bra tumregel görs först kontakta en termin i förväg för att mäta sin vilja att skriva ett brev och sedan se till att de har alla material minst en månad eller två före tidsfristen.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 8
    5. Följ upp och håll kontakten. Tack dina referenser för att ge bokstäver med en anteckning eller telefonsamtal. Det är också en bra idé att hålla dem uppdaterade om dina framsteg. De har en insats i din framgång, så låt dem veta om du har erbjudit en plats vid universitetet eller programmet. Detta kommer också att hålla dörren öppen om du behöver fler bokstäver någonstans på vägen.
  • Metod 3 av 3:
    Be om arbetsplatsbokstäver
    1. Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 9
    1. Ge endast namnen på professionella referenser till potentiella arbetsgivare. Detta kan innehålla tidigare handledare, medarbetare eller underordnade efter behov.
    • Potentiella arbetsgivare vill inte ha personliga referenser, till exempel från vänner eller familj.
    • Om du är en ny examen med liten relaterad yrkeserfarenhet i ditt fält, kommer rekommendationsbrev från tidigare professorer och akademiska rådgivare att bära mer vikt än bokstäver från tidigare handledare eller medarbetare i jobb som du kan ha hållit som inte är relaterade till den position du söker.
  • Bild med titeln Be om ett rekommendationsbrev Steg 10
    2. Ge din referens den information som de behöver för att förbereda en välorganiserad referensbrev. Se till att din referens har namn, titel och fullständig adress till den person som referensbrevet kommer att styras. Du kanske också vill tillhandahålla din brevförfattare med ett arbetsprov eller portfölj, om det behövs.
  • Ge din referens en beskrivning av det jobb som du intervjuade så att han eller hon kan skräddarsy rekommendationsbrevet för att ta itu med de kvalifikationer och expertis som är nödvändiga för positionen.
  • Om en kopia av ett rekommendationsbrev kommer att lämnas in snarare än en elektronisk version, ge din referens med ett förbestämt, förstämplat kuvert som en artighet och för att påskynda posten av ditt rekommendationsbrev.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 11
    3. Håll referenser medvetna om potentiella samtal. Om anställningschefen för det jobb som du ansöker kommer att ringa dina referenser snarare än att begära en rekommendationsbrev, ge din referens ett huvud för att förvänta sig ett sådant samtal, inklusive namnet på den person som kommer att ringa.
  • Om du redan har intervjuat för positionen, låt dina referenser veta vilka typer av frågor om dig, så de kanske vet vad de kan förvänta sig av samtalet.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 12
    4. Var noga med att ge din referens tillräckligt med ledtid för att förbereda ett välutrustat brev av rekommendation. Även om du bara börjar tänka på att söka ett nytt jobb, vet du i förväg det här kommer att bli ett nödvändigt steg i anställningsprocessen. Ta kontakt så snart som möjligt och komma tillbaka i kontakt när du har fasta datum.
  • Bild med titeln Be om en rekommendationsbrev Steg 13
    5. Uppföljning. Tack din recommender för att ge dig en bra referens med ett lunchdatum eller en liten present. Att hålla dem ajour med dina framgångar säkerställer också att du har en bra affärskontakt i ditt fält, någon som har en andel i din framgång.
  • Tips

    Antag inte att någon du vill använda som referens under din jobbsökning ger dig en positiv rekommendation. Fråga individen om hon kommer att kunna ge dig ett positivt brev. Om hon inte kan, eller om du känner att hon kan ge en Lukewarm-rekommendation, använd inte den här personen som en referens.
  • Var noga med att läsa om programmets krav på den position eller program du ansöker om. Ibland kommer applikationer att ha rekommendationsbrev från specifika personer, till exempel en skolrådgivare eller professor i ett visst ämne.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande