Hur man hittar ett jobb online

Internet är en bra resurs för arbetssökande, men det kan också vara lite överväldigande om du närmar dig det utan en gameplan. Ditt bästa sätt att hitta ett jobb online är att öka din online-närvaro genom att skapa en professionell webbplats och / eller LinkedIn-profil. Leta efter jobblistor som publiceras på olika platser från alumni-organisationer till generiska anställningsbrädor. När du hittar ett jobb som vädjar till dig, agera snabbt och sätta i en professionell applikation med starka stödmaterial.

Steg

Del 1 av 3:
Etablering av en professionell online-närvaro
  1. Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 1
1. Skapa en LinkedIn-profil. Detta är en av de viktigaste sociala nätverksplatserna som används av arbetsgivare som söker framtida anställda. Crafting En profil är relativt enkelt och LinkedIn tillhandahåller onlineinstruktioner och uppmanar att hjälpa användare. När du har fyllt i din profil, börja skicka ut anslutningar till vänner, familj och professionella medarbetare. Du kan också fråga dina LinkedIn-anslutningar för att presentera dig för andra personer, vilket kommer att utöka din potentiella jobbpool ännu mer.
  • Det är viktigt att din profil är 100% komplett. Tillbringa lite tid på att fylla i alla webbplatsens frågeformulär och ladda upp några professionella dokument som du har tillgång till. Varje gång du gör en stor uppdatering till ditt CV, fortsätt och ladda upp det nya dokumentet till din sida.
  • Som du ser vem som tittar på din LinkedIn-sida, var inte rädd för att nå ut till dem för råd eller hjälp. Det här är hur många onlineanslutningar görs.
  • ZoomInfo är en annan webbplats som kan vara till nytta för en online-sökning. Om du skapar ett konto kommer det att ge dig tillgång till uppdaterad kontaktinformation för företag.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 2
    2. Ta bort eller begrava eventuella negativa sökmotorer. Ange ditt fullständiga namn och initialer till olika sökmotorer för att se vad de drar upp. Många potentiella arbetsgivare kommer också att göra det, så det är ett bra sätt att bestämma vad de kan se. Notera eventuella negativa träffar, så att du kan arbeta för att ta bort eller begrava dem. Det bästa sättet att göra detta är att skicka ytterligare positiva nyheter om dig själv på sociala medier eller annan webbplats och vänta sedan på att det ska få träffar.
  • Om du inte drar upp alls på sökmotorer, kan det också vara ett problem. Fortsätt övervaka dessa sökningar som du lägger till ditt CV till jobbsökningswebbplatser.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 3
    3. Ta bort eventuell negativ information om dig själv på sociala medier. Öppna var och en av de sociala medierna, till exempel Facebook och arbeta dig igenom din profil från topp till botten. Ta bort något som är till och med gränsen oprofessionellt.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 4
    4. Justera dina sociala medier inställningar till "Privat."Öppna menyn" Inställningar "på var och en av dina sociala medier. Flytta eventuella sekretessalternativ till "privat" eller "inte offentligt."Detta kommer att begränsa mängden personlig information som är tillgänglig om dig online.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 5
    5. Kommentera eller skapa din egen professionella blogg eller hemsida. Gå till professionella bloggar eller webbplatser i ditt intresseområde och göra en vana att kommentera eller till och med lämna in fullständiga poster. Försök att upprätta anslutningar med andra personer som du hittar online som delar dina ambitioner. Du kan också ladda upp videor av alla professionella presentationer som du har gjort.
  • Du kan även överväga att starta din egen blogg eller skapa din egen hemsida. Detta gör det möjligt för dig att forma vilken information som visas i sökresultaten om dig. Håll informationen inriktad på ditt yrkesliv och använda det som ett tillfälle att nå ut till andra i ditt fält.
  • Del 2 av 3:
    Mastering av jobbsökningen
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 6
    1. Måljobb som anpassar sig till dina tidigare arbetsupplevelser och skicklighetsuppsättning. Använd den här informationen för att skapa en lista över jobbtyper som du skulle kvalificera dig för och är intresserade av att göra. Att vara ofokuserad i en online-jobbsökning kan kosta dig värdefull tid, så ju tidigare att du begränsa ditt fokus, desto bättre kommer du att göra.
    • Till exempel är det förmodligen för brett att säga att du är intresserad av "försäljning."Börja med att rikta din sökning genom att fråga dig vilken typ av försäljning du tycker om, vilken typ av försäljningsmiljö vill du, och vad är dina lönebehov.
    • När du har begränsat din sökning, börja med att utveckla en lista med sökords termer som du kan ange jobbsökningsdatabaser. Till exempel, istället för "försäljning" kan du sätta "automatisk försäljning."
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 7
    2. Prova de generiska jobbjaktens webbplatser. Webbplatser som Monster, Askalo eller faktiskt inkluderar massförteckningar av jobb. Deras fördel ligger i det stora antalet jobb som är upplagda från ett brett utbud av yrken. Nackdelen är att du konkurrerar med många andra människor för varje enskild post.
  • Många av dessa större webbplatser kommer också att låta dig skicka ditt CV online för arbetsgivare att titta på. Om det här är ett alternativ, fortsätt och gör det.
  • Det är också en bra idé att komma överens om att ha webbplatsen maila dig ett meddelande när ett jobb i en viss kategori är upplagd.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 8
    3. Nätverk på sociala medier. Så snart du startar jobbsökningen skapar du ett inlägg för var och en av dina sociala medier som låter dina kontakter veta att du är på marknaden. Nämna dina allmänna kvalifikationer och de typer av jobb som kan fånga ditt intresse. Stäng ditt inlägg genom att be om hjälp med din sökning, oavsett om det innebär att du delar ditt inlägg eller pratar med sina vänner / kollegor.
  • Till exempel kan du skriva, "Som ni alla vet, har jag avgått min position på MTC, Inc. ungefär en vecka sedan. Jag är nu på väg att leta efter ett jobb i tryckmarknadsföring. Jag skulle gärna stanna i denver-området, om möjligt. Vänligen meddela mig om du kan tänka på några bra kontakter eller leder till att jag ska fortsätta. Tack!"
  • Var inte blyg om att dela med dig av ditt jobbsökning på sociala medier. De flesta har varit i en liknande position och kommer att förstå dina motiv.
  • Du kan också dela bilder som visar dig "i aktion" i en arbetsplatsmiljö. Om du till exempel är en lärare, kan du skicka bilder av dig som arbetar med studenter eller står på framsidan av ditt tidigare klassrum. Men vissa människor föredrar att hålla Facebook och Instagram bara för personlig, inte professionell, användning och det är också ett bra alternativ.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 9
    4. Bläddra i regeringens webbplatser. Dessa platser sträcker sig från de som täcker ett stort antal federala positioner, som usajobs.Gov, till mindre sökmotorer som ägnas åt en viss typ av statligt jobb eller positioner i en viss stad. Till skillnad från vissa privata industrins sökplatser är dessa listor vanligtvis fria från scammers också.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online steg 10
    5. Kolla in professionella organisations webbplatser. Gör en lista över alla de professionella grupper som du kan tänka på som är anslutna till ditt framtida jobbfält. Gå till sina webbplatser för att se om de erbjuder någon typ av professionell jobbsökningshjälp till deras medlemmar eller allmänheten i det hela taget. Dessutom kommer många av dessa organisationer att erbjuda mentorer till personer som är nya på fältet.
  • Till exempel lägger American Historical Association (AHA) ett jobbkort på deras hemsida som listar nya jobb med korta beskrivningar och kontaktuppgifter.
  • Andra organisationer, som Playbill, erbjuder en mer informell notering av jobbmöjligheter.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 11
    6. Använd högskola och universitets webbplatser. Om du examinerade från en skola, var inte rädd för att nå ut till alumni-anslutningar under din online-jobbsökning. Många universitet och högskolor har mycket aktiva onlineorganisationer och några även efter jobbförteckningar. Om du blir aktiv medlem kan du också göra professionella anslutningar som kan hjälpa dig att hitta möjligheter också.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 12
    7. Kontrollera lokala företags webbplatser. De flesta företag kommer att posta lediga platser på sina egna platser innan de sprider denna information till generiska jobbbrädor. Det är också troligt att företagets jobbposter kommer att innehålla mer detaljerade beskrivningar än någon annanstans. Om inget annat, om du har dina synpunkter på ett visst företag, så att du kan nå ut till deras hemliga resurser.
  • Del 3 av 3:
    Tillämpas framgångsrikt för ett jobb
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 13
    1
    Skriv ett omfattande CV. Skapa ett CV som innehåller din nuvarande jobbposition, någon tidigare arbetslivserfarenhet, dina yrkeskunskaper och pedagogiska bakgrund. Ditt namn och kontaktinformation ska visas högst upp i dokumentet. Spara ditt CV i ett antal olika format, som PDF och Doc, för att göra det enkelt att maila.
    • Det är också till hjälp om du skräddarsys ditt CV till några speciella jobbannonser som tar ditt intresse. Till exempel, om du jobbar, säger att de letar efter en "erfaren tekniker", så kan du också använda dessa exakta ord i din arbetsbeskrivning.
    • Se till att din kontaktinformation, din e-post, är professionell. De flesta arbetsgivare letar inte efter att anställa "FunnyFace19."
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online steg 14
    2
    Skriv ett enastående brevbrev.De flesta jobb kommer att be att du laddar upp ett introduktionsbrev tillsammans med ditt CV och kontaktinformation. I ditt brevbrev spendera lite tid på de kvalifikationer som anges på ditt CV. Ditt mål bör vara att få ditt brev uttrycka både din personlighet och dina yrkeskunskaper.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 15
    3. Ansök endast om du är kvalificerad. Det är en bra idé att snabbt ansöka om några jobb som passar dina intressen och kvalifikationer. Men se till att du inte slösar bort tid att skicka information för jobb där du kanske inte är verkligen i löpningen. I stället spendera din energi som förbättrar ditt CV och fördjupa din online-sökning.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 16
    4
    Uppföljning av en ansökan Efter 2 till 3 veckor. Om du skickade in din ansökan via en webbplats kan du sannolikt logga in på webbplatsen och kontrollera statusen för din inlämning. Om du mailade eller skickas i din ansökan, vänta sedan 2 till 3 veckor innan du når ut till din potentiella arbetsgivare. Det är bäst att antingen ringa eller maila deras personalavdelning.
  • När du ber om information om din ansökningsstatus, var noga med att inkludera ditt fullständiga namn, referensnummer (om något) och datumet för din ursprungliga inlämning.
  • Det är viktigt att följa några specifika instruktioner som en potentiell arbetsgivare ger dig angående uppföljning av din ansökan. Till exempel begär vissa arbetsgivare att du inte når alls. Andra kan be dig att vänta tills en viss tid har gått.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb online Steg 17
    5. Se upp för Anställa bedrägerier. Det är en bra idé att hålla dig upp lite när du söker online för ett jobb. Undvik att ansöka om något jobb som frågar att du ger en nedbetalning för att övervägas. Var noga med den information du tillhandahåller på online-applikationer och skickar aldrig med din bank- eller kreditkortsdata.
  • Som en allmän regel, om en jobbannons slår dig som för bra för att vara sant, se till att tänka på det noga innan du ansöker.
  • Tips

    Var tålmodig när du fortsätter din sökning online. Det kan ta ett antal veckor eller månader innan dina ansträngningar ger några resultat.

    Varningar

    Det är i allmänhet inte en bra idé att ansöka om mer än en position vid en viss verksamhet i taget. De kan vara oroade över din brist på fokus.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande