Hur blir du glad när du är ledsen

Alla känns ledsen ibland. I många fall är sorgsenhet en normal mänsklig reaktion på olika livsförändringar och händelser. Den goda nyheten är att alla också har förmåga att känna sig lycka och att det finns saker du kan göra för att låsa upp den kapaciteten och må bättre.

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta lycka inom
  1. Bildbeteckningen blir glad när du
1. Skriv ner dina känslor. Överväg att köpa en tidskrift som du kan beteckna bara för att skriva ner dina tankar och känslor. Ofta är det till hjälp att dokumentera dina känslor av sorgsenhet skriftligen för att bättre göra känsla av dem. Detta hjälper dig att få "i samklang" med dig själv och uppnå en djupare nivå av självförståelse.
  • Journaling - även i 20 minuter om dagen - arbetar för att klargöra och organisera dina tankar om din sorg, vilket kan hjälpa dig att bättre bestämma orsakerna till att du känner dig ledsen. Det hjälper dig också att hålla reda på dina beteendemässiga och känslomässiga mönster. Dessutom har vissa forskningar funnit att journaling kan till och med hjälpa din fysiska hälsa och stärka ditt immunsystem eftersom det fungerar för att minska stressen.
  • Medan du skriver, koncentrera dig på vad du skriver, inte hur du skriver det. Med andra ord, fokusera inte på din grammatik eller stavning. Ett exempel på en journalpost kan se ut så här: "Jag har haft en särskilt hård dag idag - mina ledsna tankar om skilsmässan kommer inte att lämna mig ensam. Ibland är jag inte säker på om jag ens fortfarande känner dig ledsen om det, för trots att det hände för ett år sedan, hade äktenskapet varit dött länge. jag vet det. Men jag oroar mig för att jag är fast i det förflutna och att mina barn lider för det. Jag är också arg på mig själv för att inte kunna låta mig själv låta ledsen förbi gå. Människor blir skild hela tiden, så varför har jag så svårt? Att prata med min syster hjälpte sista gången jag hade en hård dag - jag tror att jag ringer henne. Jag vet imorgon är en annan dag."
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    2. Skratta och le. Studier har visat att själva lekten kan förbättra ditt humör och få dig att känna dig lyckligare, skrattar frigör endorfiner, de hjärnkemikalier som förbättrar ditt humör.
  • Även om du kanske inte känner för det, även med de små musklerna som underlättar skratt och leende kan du göra dig lyckligare. Så försök att faking det. Det kan tvingas först, men skrattar eller ler kan utlösa ett roligt eller lyckligt minne och orsaka ett riktigt skratt eller leende att inträffa.
  • Om du vill försöka le eller skratta utan ansträngning, försök att titta på en rolig film, läsa en humoristisk bok eller spendera tid med en vän som du vet är sannolikt att få dig att le.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    3. Ha ett bra gråt. Även om du kanske inte vill gråta eftersom du försöker känna dig bättre och vill känna dig lycklig igen, kan det ibland förbättra ditt humör. Om du känner uppmaningen att gråta, håll inte tillbaka och istället låt tårarna ut när du känner det. Åtgärden att gråta kan få dig att må bättre och mer lättad, eftersom rensningshandlingarna kan skapa känslan av att du har ledsen "av bröstet".
  • Studier tyder på att en majoritet av människor som gråter känner sig bättre än de gjorde innan de grät. Delvis beror det på att gråt är en av kroppens naturliga sätt att rida sig av stresshormoner.
  • Men även om det kan vara till hjälp att gråta för att minska stress och förbättra ditt humör, är det viktigt att veta att det inte kan styra dina tårar kan vara ett tecken på en mer allvarlig känslomässig eller hormonell fråga. Om du upptäcker att du inte kan sluta gråta, bör du söka professionell hjälp från en läkare eller terapeut.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    4. Försök att titta på den större bilden. Vad mer är i ditt liv som gör det värt att leva? Försök att tänka på alla andra saker som du värdesätter i livet, till exempel dina vänner, familj och hälsa, och du får se att du förmodligen har mycket att vara glad över och tacksamma, även om du inte känner väldigt glad eller tacksam i ögonblicket. Många studier har visat att tacksamhet är djupt kopplad till lycka.
  • Tänk på bra minnen. Om du har bott genom dem en gång kan du få dem igen. Det är det vackra med minnen - bara för att saker kan tyckas dåliga just nu betyder det inte att de kommer att vara så imorgon.
  • När det gäller sorg baserat på en mindre livshändelse, som att få ett dåligt märke på ett uppdrag, lägga händelsen i perspektiv och överväga om du kommer att känna dig ledsen om 10 år och om evenemanget kommer att vara till och med. Överväg att använda den gamla frasen, "svett inte de små grejerna."
  • Göra ett försök att hitta en sak att vara glad över varje dag. Det finns många utmaningar på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram som använder Hashtags som "100happydays" eller "fynd" Att uppmuntra människor att hitta små stunder av lycka och tacksamhet i deras vardag.
  • Även om din sorg är baserad på en traumatisk livshändelse, som förlusten av din make, vilket kan reflektera mer i stort på ditt liv vara användbart. Till exempel kan du hitta tröst i att komma ihåg de goda minnena med din nu avlidna partner samt en känsla av lycka och tacksamhet som du hade honom i ditt liv, även om du lovar förlusten som var för tidigt.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    5. Distrahera ditt sinne. Ibland när vi är ledsna är det svårt att tänka på något annat. Men bostad på din sorg kan faktiskt göra mer skada än bra och kan öka känslor av hjälplöshet och maktlöshet. Trevlig distraktion kan hjälpa dig att fokusera på något annat än din sorg och också minska din stress - forskare kallar detta "flöde". Du undviker inte dina problem, men istället engagera sig i en aktivitet där du glömmer tid och plats.Här är några exempel på sätt på vilka du kan distrahera ditt sinne:
  • Lyssna på musik. Motstå frestelsen att gå till den ledsna musiken. Försök att lyssna på energiska, hoppiga, själliga eller glada låtar, tillsammans med låtar som inspirerar dig eller påminner dig om goda tider. Musik kan vara och används som ett mycket effektivt terapeutiskt verktyg.
  • Titta på några av dina barndomsbilder eller foton från resor, examen och stora livshändelser. Om en rolig en dyker upp, tryck inte bort den. Njuta av. Det hjälper dig att påminna dig om att livet passerar snabbt och att det har varit mycket lyckligt (och roligt!) stunder i ditt liv tillsammans med de ledsna.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    6. Läsa. Förlora dig själv i en annan värld eller tidigare. Böcker transporterar oss till platser Vi har aldrig varit ofta, dessa platser är mer äventyrliga och romantiska än de platser vi för närvarande är i. Oavsett om du läser historisk fiktion eller en ångig romantik, kommer att absorberas i en annan värld, hjälpa dig att slappna av ditt sinne och placera vårt fokus på annat håll. Bara sex minuters läsning kan hjälpa till att minska din stressnivå med två tredjedelar.
  • Metod 2 av 4:
    Bedömning av din sorg
    1. Bildbeteckningen blir glad när du
    1. Förstå sorg. Sorg är en del av en större erfarenhet av sorg. Det är en smärtsam känsla som vanligtvis är tillfällig och stammar i allmänhet av externa faktorer, till exempel en uppbrott, kamp eller oenighet med en nära vän, flyttar sig från familjen eller förlust av en älskad. Sorg är en vanlig känsla som de flesta människor känner på olika punkter i sina liv.
    • Sadheten som stämmer från en sorgsreaktion kan påverka din koncentration, aptit och sömn.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    2. Känna skillnaden mellan sorg och depression. Det är viktigt att veta hur sorg skiljer sig från depression eftersom behandlingarna för var och en är olika. Till skillnad från sorg har depression vanligtvis inte en identifierbar extern orsak - det är bara något som människor känner. I jämförelse med sorg är depression ett allvarligare problem som orsakar lågt humör, för lite eller för mycket sömn, viktminskning eller vinst, ökad eller minskad aptit, låg energi, ointressen i världen runt dig, undvikande av sociala situationer, dålig koncentration och känslor av värdelöshet.
  • En av de viktigaste skillnaderna mellan depression och sorg är förmågan att uppleva nöje, kärlek och hopp. När människor är ledsna kan de vanligtvis fortfarande uppleva stunder av lycka eller nöje. Men i fall av depression känner många drabbade sig inte kan uppleva nöje, hopp eller något alls och blir emotionellt platt. Dessutom, för deprimerade människor, är deras sorg som ett moln som hänger över dem, från vilka det inte finns någon flykt - de har en tendens att rubba och bo och känna sig inte helt enkelt "bli glad."
  • Depression är också långvarig och kan vara något som en enskild kämpar med i månader, år eller hela livet, medan sorg är vanligtvis övergående och tillfällig. Om du tycker att du inte kan klara effektivt med din sorg så att din dagliga funktion påverkas negativt och misstänker att du i själva verket kan lida av depression, bör du konsultera en psykisk hälso-professionell. Behandling av depression kan innebära psykoterapi och medicinering, så det är viktigt att du bedömer huruvida det du känner är mer kroniskt än tillfälligt sorg för att få rätt behandling.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    3. Reflektera över dina känslor. Har något hänt nyligen i ditt liv som hjälper till att förklara vad du har känt? Till exempel upplever du bara en upplösning eller en förlust i din familj? Att identifiera orsaken till din sorg kommer bättre att hjälpa dig att förstå och flytta förbi den. Att reflektera över de externa faktorerna kommer också att bekräfta att du upplever en normal reaktion av sorg mot något som hände, och inte kronisk depression.
  • Dessutom, att veta vad som gör dig ledsen, hjälper du också att bestämma de lämpliga metoderna för att lindra din sorg. Den sorg du känner efter att du har brutit upp med din pojkvän på 3 månader, kommer till exempel att vara ganska annorlunda än den sorg du känner om din man på 10 år nyligen har gått bort.
  • Om du har en stor förlust eller trauma kan det vara användbart att konsultera en psykisk hälso-professionell som kan arbeta med dig för att utveckla hanteringsstrategier för din sorg och sorg. Enligt Holmes-Rahe Life stress inventering, De mest stressiga händelserna som påverkar individernas mentala och fysiska välbefinnande inkluderar en make, skilsmässa, äktenskapsavskiljning, och en nära familjemedlems död. I sådana fall där sorg sannolikt kommer att vara mer extrem, kan de tekniker som beskrivs nedan vara användbara i samband med terapi.
  • Metod 3 av 4:
    Gör roliga aktiviteter
    1. Bildbeteckningen blir glad när du
    1
    Övning. Gå en promenad, en jog eller en cykeltur. Spela en lagsport. Gör allt som får dig upp och rör dig. Träning kommer att göra din kroppslösa endorfiner, de "må bra" kemikalier som förbättrar ditt humör och hämmar kroppens stressrespons.
    • Alla typer av övning eller fysisk aktivitet som kräver att du ska utvisa energi och kontrakt dina muskler kommer att utlösa din kropp för att släppa ut dessa användbara endorfiner. Så även om du inte känner till en spinnklass eller 5k kör, bara städning av huset eller går för en 15-20 minuters promenad kan hjälpa din kropp att frigöra de endorfiner du behöver känna dig lyckligare.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    2. Ät ett hälsosamt mellanmål. Forskare har bekräftat att det och när du äter kan påverka hur du känner och dina humör. Om du känner dig ledsen, försök att äta ett lågt fetthalt, lågt protein, men högkarbohydrat mellanmål, som en rostad engelsk muffin med sylt. När högkolhydratmatar inte är övertagna av närvaron av protein eller fett, tillåter de en frisättning av aminosyran tryptofan i din hjärna. Tryptofan blir sedan serotonin, en neurotransmitter än att förbättra ditt humör, och alla inom 30 minuter.
  • Du kan också ha kolhydrater som luftpoppad popcorn eller en skiva av helvete bröd. Men var noga med att hoppa över mat i protein, som ost och fjäderfä. Dessa livsmedel undertrycker serotonin eftersom alla aminosyror i dem konkurrerar med och slutligen blockerar tryptofan från att släppa ut i din hjärna.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    3. Gör något spontant. Ibland kan en konsekvent och tråkig rutin göra dig dålig. Gör något ur det blå (men utan att göra några utsläppsbeslut!). Gå besöka en vän eller ett museum, överraska din mamma med lunch, eller ta en helg resa utanför din stad eller stad. Genom att blanda saker upp lite, kan du återupptäcka din passion för livet.
  • Du kan till och med skaka upp saker genom att skapa små "störningar" I ditt dagliga schema. Till exempel gör saker i en annan ordning på morgonen. Gör kaffe efter din dusch, till exempel. Lämna tidigare för arbete. Bara bryta ut ur den dagliga rutinen för lite och se hur du känner. Ibland kan rutinerna som vi blir vana vid, medan de ursprungligen tröstande, kan bli en fälla.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    4. Delta i en hobby. Kanal dina negativa eller överväldigande känslor i någon annan aktivitet. Gör något du tycker om och som slappnar av dig, som målning, fotografi, poesi eller keramik. Hitta vad som helst som känner dig i fred och hjälper till att transportera dig "bort" Från dina dagliga kamp. Det betyder inte att du kan "fly" din sorg, men det betyder att du bättre kan klara det genom att göra tid för dig själv att göra något som du tycker om.
  • Du kan också ta upp en ny aktivitet. Kanske har du alltid velat prova yoga men aldrig chansen. Kasta dig själv i något nytt för att återuppliva ditt livsdrivande ut en ny aktivitet eller hobby kan också vara ett bra sätt att träffa andra likasinnade människor.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    5. Ta en dusch eller ett bad. Du kommer bli förvånad över hur mycket av en hiss som tar en dusch kan ge dig. Överväg att göra din dusch kallare än vad du normalt skulle. Kalla duschar kan vara mycket fördelaktiga och läkningsforskning har föreslagit att de kan förbättra cirkulationen och blodflödet, minska stress och spänning och öka ditt humör. Kallen släpper ut endorfiner i blodflödet och hjärnan och ger dig en känsla av föryngring och positivitet.
  • Om du är mer benägen att bad, försök sätta några EPSOM-salter (ca 1-2 koppar) i badet. Förutom att hjälpa till att avgifta kroppen och minska spänningen rapporteras epsomsalter för att utlösa frisättningen av endorfiner och därigenom minska stressen och förbättra humöret.
  • Metod 4 av 4:
    Att vara social
    1. Bildbeteckningen blir glad när du
    1. Prata med en vän. En viktig faktor i lycka är social kontakt och support. Att prata med en vän om din sorg eller den situation som har orsakat din sorg kan hjälpa till att minska smärtan eftersom du kommer att veta att någon bryr sig om dig och dina känslor. Att prata högt kan också hjälpa dig "luft ut" dina känslor och klargöra exakt vad du känner för att det kräver att du sätter dessa känslor i ord. Din sorg är inte längre abstrakt, men blir verklig, något som kan namnges och diskuteras, genom sin artikulering i ord.
    • Forskning har visat att personer som upplever stora livsspänningar, till exempel förlusten av en partner eller ett jobb, kommer lättare ut den andra sidan av prövningen om de har ett nätverk av vänner och familj på vilka de kan rita och förlita sig.
    • Du kan också lära dig något från att prata med en vän. Till exempel kanske din vän har upplevt liknande känslor eller en liknande situation och kan erbjuda dig support och råd. Alternativt kan din vän kunna hjälpa dig att titta på din situation från en annan vinkel och kan föreslå metoder för att hantera att du ännu inte hade tänkt på. Om du går igenom en uppbrott, till exempel, kanske din vän påminner dig om alla gånger du ringde henne klagar på hur din pojkvän var ouppmärksam och självisk. I den meningen kan din vän hjälpa till att påminna dig om orsakerna Varför Du bröt upp med din pojkvän när du är fast att vara ledsen om uppbrottet själv.
    • Vänner kan också hjälpa dig att känna sig stödd och lindra känslan av att du är ensam. De erbjuder dig en plats att bli hörd och förstås. Dessutom, helt enkelt att prata med en vän kan förbättra ditt humör eftersom du sannolikt kommer att hamna och skratta åt gången!
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    2. Gå ut och umgås. Se en film, gå till middag, eller gå ut för en cykeltur med vänner eller familj. Tillsammans med att distrahera dig själv, kommer social interaktion utanför att hjälpa dig att komma ur ditt eget huvud i några timmar. Bara pratar med andra - även utbyta meniantrier - och en förändring av landskapet kan förbättra ditt humör.
  • Om du är en ensam av naturen, överdriv inte den med den socialisera som det här kan göra dig mer stressad och ängslig. Syfte för begränsad, lågnisk social interaktion, som att köra ett ärende, gripande matvaror, eller få en pedikyr med en vän, snarare än en lång natt med bar-hopping med vänner.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    3. Spendera tid med ett husdjur. Om du inte tycker om att vara social med andra människor, överväga att spendera tid ditt snygga husdjur! Cuddling eller petting Ett favoritdjur kan bidra till att förbättra ditt ledsna humör genom att möta det grundläggande mänskliga behovet av anslutning och närhet. Forskning har visat att spendera tid med hundar ökar koncentrationen av endorfiner, kemikalier som interagerar med receptorerna i din hjärna för att utlösa positiva känslor och förbättra ditt humör.
  • Dessutom är djur särskilt skickliga att känna av våra humör genom våra kroppsrörelser och tonal, så de är ofta "in-tune" med hur vi känner oss.
  • Bildbeteckningen blir glad när du
    4. Fokusera på andra. Att ge din tid och energi för att hjälpa andra kommer inte bara hjälpa dig att hålla dig upptagen, men kommer också att ge dig en känsla av belöning och syfte, vilket gör att du mår bättre om dig själv och din situation.
  • Hitta en volontäraktivitet som du är passionerad för att hjälpa till med ett hemlöst skydd eller matkök, omtänksamma eller gå omvända hundar eller volontärarbete på ett ledande hem.
  • Även gör något litet för någon annan, som att låta någon gå före dig i linjen i mataffären, kan du må bättre. Handlingar av vänlighet ökar din känsla av välbefinnande eftersom de är konkreta saker som du kan göra, och inte bara tänka.
  • Varningar

    Försök inte att dölja dina känslor från alla - det kommer inte att göra dig eller situationen bättre. Berätta en betrodd vän eller familjemedlem hur du känner, och de kan kanske erbjuda ditt sociala stöd. Om du behöver mer stöd, överväga dock att konsultera en rådgivare eller annan mentalvårdspersonal. Åtminstone kan de arbeta med dig för att utveckla strategier för hur man effektivt klara sig med sorg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande