Hur man uttrycker dig själv

Att lära sig hur man uttrycker dig på ett hälsosamt sätt kan vara ett underbart sätt att leva ett äkta, mer uppfyllande liv. Att uttrycka sig och vara sant mot vem du är är avgörande för att bli stark i att tro på dig själv, frigöra känslor och skapa det liv du vill ha.

Steg

Metod 1 av 4:
Lägger grunden
  1. Bild med titeln Express dig Steg 1
1. Lyssna på dig själv. Självuttryck, vilket är förmågan att kommunicera och visa dina känslor ärligt, är en viktig faktor i början av resan att ta reda på vem du verkligen är. Du kan börja hitta vem du är genom att lyssna på dig själv, hur du känner, och hur du vill reagera på en situation. Detta kan få dig mer i linje med dina känslor och känslor, vilket hjälper dig att börja uttrycka dig själv.
  • Bild med titeln Express dig Steg 2
    2. Bekräfta dina känslor. Känslor kan vara utmanande och det kan vara svårt för alla att lära sig att lyssna på och hedra dessa känslor. Du kanske inte vet hur man säkert uttrycker dina känslor. Du kanske inte har haft mycket erfarenhet av att verkligen ställa in på hur du känner. Det är vanligt att få känslor borta, att känna sig generad eller skäms över känslor du kan ha, eller dölja dina känslor helt.
  • Till exempel glömmer din vän att du ska umgås och inte dyka upp eller ringa dig. Det är okej att känna sig arg och upprörd om den här situationen. Erkänna att dina känslor av ilska och sorg är giltiga och förståeliga. Förminska inte dina känslor, även om hon ber om ursäkt. Du hade rätt att känna dem och legitimera dem.
  • Att komma närmare dina känslor kommer att få dig mer i kontakt med vem du verkligen är. Ju närmare du känner till ditt äkta själv, desto mindre ångest, depression och övergripande missnöje du kanske känner i ditt liv i allmänhet.
  • Bild med titeln Express dig Steg 3
    3. Fokusera på hur din kropp reagerar. Det här kan vara en ny upplevelse för dig.Ett av de bästa sätten att ställa in hur du känner är att vara medveten om din kropp.Ett enkelt sätt att testa det här märker hur din kropp svarar på en känslomässig situation.Du kan börja med något väldigt lätt, som ilska uttryckt genom vägrage. Oavsett om du kör bussen eller kör en bil, har du förmodligen blivit frustrerad eller arg på trafik och kan identifiera denna känsla av ilska.
  • Lägg märke till vilka delar av din kropp som blir spänd, vad som händer med din andning, och vad som händer i buken eller mage.
  • Metod 2 av 4:
    Skriva ner hur du känner
    1. Bild med titeln Express dig Steg 4
    1. Starta en känsla journal. Börja hålla reda på dina känslor i Känslor Journal, som kan vara en liten anteckningsbok eller på din mobila enhet. Prova det här nästa gång du tittar på en Tearjerker-film för att hålla reda på sorg. Skriv ner hur du fysiskt svarar på sorg. Är det svårt för dig att gråta?Vad känns bröstet när du känner dig ledsen?
    • Försök att hålla dig ur dina tankar när du skapar din känslajournal och håll dig fokuserad på din kropps svar.Detta hjälper dig att börja bli mer kopplad till hur du verkligen känner istället för att bara borsta känslor åt sidan.
  • Bild med titeln Express dig Steg 5
    2. Äga dina känslor. Du kan vara vana att berätta för dig att du bara är dum för att känna ett visst sätt. Du kan också berätta för dig att inte känna ett visst sätt. När du blir mer van att känna igen din kropps svar på känslor, blir det svårare att bara skaka av känslor.Din kropp svarar på en anledning, och det är viktigt att validera det.Ta ut din tidskrift och börja hålla en logg över alla olika känslor du hade den dagen.
  • Skriv till exempel saker som, "Idag på jobbet gjorde min chef mig riktigt arg."Validera den ilska och skriv om varför du var arg. Gör detta för alla de känslor du känner varje dag. Du kan bli förvånad över det rika emotionella landskapet du faktiskt har inuti dig när du börjar uppmärksamma.
  • Människor är naturligt emotionella varelser, och det är lätt i en snabb värld att bli frånkopplad från hur du verkligen känner.
  • Bild med titeln Express dig Steg 6
    3. Skriv ner hur du vill uttrycka dig själv. För att bättre uttrycka dig emotionellt varje dag, skriv ner hur du vill hantera varje situation. Då kan du göra övningar om hur du vill agera i vissa situationer. Använda en chef eller en myndighetsfigur som ett exempel igen, börja skriva ut exakt vad du vill säga till då. Redigera inte dig själv och gör det så bra och som grafiskt som du vill.
  • Om du såg något den dagen som gjorde dig ledsen, som någon i nöd eller ett förlorat djur, skriv ut din ocensored sorg i din tidskrift. Fortsätt också att märka hur din kropp fysiskt svarar.
  • Metod 3 av 4:
    Uttrycka dig själv muntligt
    1. Bild med titeln Express dig Steg 7
    1. Uttrycka dig säkert. Du måste ta reda på hur du översätter dina känslor från deras råa, oediterade tillstånd till något produktivt som inte kommer att skada andra. Del av att lära sig hur man uttrycker dina känslor är att lära sig hur man uttrycker dem säkert utan att skada dig själv eller andra.Använd din journal för att reframe dina arga tankar till meningar som uttrycker och Validera hur du känner, Men kommer inte att få dig avfyrade eller i trubbel.
    • Till exempel, istället för att skrika på någon och berätta för dem att du hatar dem, använd din journal för att skriva ner olika sätt att uttrycka detta som inte kommer att få negativa konsekvenser i ditt liv.Skriv fraser i din tidskrift som, "När min chef gör det, känner jag mig arg." eller"När mina föräldrar skriker på mig, känner jag mig arg." Du ger dig själv kraften att känna dina känslor utan att låta dina känslor ha makt över dig.
    • Detta fungerar också för andra känslor.
  • Bild med titeln Express dig Steg 8
    2. Sätt dina planer i handling. Det är viktigt att bli bekväm med dina känslor som inte en svartvitt typ av scenario. Detta gör det möjligt för dig att låta dina känslor vägleda dig när det är dags att tala upp, eller när det är lämpligt att uttrycka dina känslor privat och gå vidare.
  • Till exempel kan arbetsgivare vara mycket frustrerande. Men du måste fråga dig själv i någon given situation vad fördelen kommer att vara för dig.Kommer din chef höra dig?Kommer din chef att förstå?Skulle det vara friskare att uttrycka din ilska hemma, skriva om det i din tidskrift än att engagera sig i konfrontation? Du vill se till att du är sant mot dina känslor och agera på rätt uttrycksform.
  • De flesta har inte visat sig friska exempel på hur man uttrycker känslor, och dessa grundläggande känslomässiga verktyg har varit frånvarande från våra liv.Att uttrycka känslor är en väsentlig del av att leva ett känslomässigt hälsosamt liv, ställa gränser i dina relationer, känner sig validerad och få dina känslomässiga behov träffade.
  • Bild med titeln Express dig Steg 9
    3
    Använda sig av "Jag" fraser. Använd alltid "I" uttalanden när du uttrycker dina känslor till andra. Säg saker som, "När du berättade för mig vad som hände, kände jag mig väldigt ledsen för dig och vad du går igenom".Detta kan också användas i relationer. Till exempel, säg "när du blir frustrerad med mig för att göra misstag, jag skäms."Eller" när du säger negativa saker om mig, känner jag mig arg."
  • På det här sättet tar du fullt ansvar för dig själv, dina känslor och uttrycker hur du känner.
  • Bild med titeln Express dig Steg 10
    4. Öva.Att lära sig att navigera i det komplexa utbudet av känslor som du känner kan vara skrämmande, och det kommer att ta övning. Om du inte är van vid att uttrycka dina känslor, kan du titta på den här övningen nästan som emotionell träning.Först kan dina känslomässiga muskler vara ömma, svaga och inte brukade vara så noggrant använt och uppmärksam på.
  • Utforska ditt autentiska själv och lärande att uttrycka dig är inte lätt. Att leva ett äkta liv och känsla som om du hedrar dig själv och att validera dina känslor kommer att resultera i en rikare, djupare och mer mänsklig autentisk livserfarenhet.
  • Metod 4 av 4:
    Uttrycka dig kreativt
    1. Bild med titeln Express dig Steg 11
    1. Försök måla, teckna eller skissa.Hitta sätt att uttrycka dig kreativt som gör dig lycklig. Försök att måla, rita eller skissa om det här är något du tycker om. Akrylfärger är billiga och kan användas på nästan vilken yta som helst.Ställ in i färger och vilka känslor du känner att de uttrycker.
    • Få en skissbok som är olinjerad och försök att rita eller skissa, tuning in på hur du känner dig inuti.Många konstskolor och museer erbjuder gratis ritningssessioner om du vill börja i en mer strukturerad miljö.
    • Låt dina inre själv och inre känslor vägleda dig när du skapar.Att ta tid att sitta och måla eller rita kan också vara avkopplande.Döm inte dina förmågor. Att uttrycka dig kreativt handlar inte om att bli nästa Leonardo da Vinci, det handlar om att skapa.Att lära sig att uttrycka sig betyder att lära sig att lära känna dig själv. Frigör den kreativa sidan av dig själv kan vara ett överraskande och uppfyllande sätt att ta hand om vem du verkligen är inne.
  • Bild med titeln Express dig Steg 12
    2. Börja collaging.Collaging är ett roligt hantverk som gör att du kan uttrycka dig själv. Allt du behöver är några gamla tidningar eller något med bilder som skrivs ut på det, lite kartong och en limpinne.Hitta bilder som resonerar med hur du känner och vad du vill uttrycka.Använd ord och rubriker för att accentuera de visuella bilderna.
  • Begränsa dig inte till bara kartong. Collage omslaget på din känslajournal eller skissbok.Dekorera en gammal låda, en mapp eller något du kanske har lagt runt som du vill uttrycka dig själv. Uttrycka hur du känner dig politiskt, andligt, globalt, eller gör det personligt för ditt liv.
  • Bild med titeln Express dig Steg 13
    3. Dansa. Ibland kan uttrycka dig själv med fysisk rörelse hjälpa till att frigöra dina inre känslor och önskemål. Bli bekväm i din egen hud genom att flytta och dansa. Dansa i ditt eget hem, eller gå ut till en dansklubb. Lyssna på musik som passar ditt humör och det du tycker om.
  • Om du är arg, sätt på lite musik som speglar den ilska och låt din kropp flytta. Gör samma sak är du glad, ledsen eller rädd.Försök att dansa till musik som hjälper till att förändra ditt humör, som dans till musik som gör att du känner dig bemyndigad om du är rädd eller till glad musik om du är ledsen.
  • Försök också klasser om du vill dansa i en mer strukturerad miljö. Det finns dansstudior som erbjuder program för nybörjare som inte kräver ett stort engagemang. Ta en nybörjarklass i hiphop, jazz eller ballettklass, så länge det passar dig och din personlighet bäst.
  • Bild med titeln Express dig Steg 14
    4. Skriv kreativt. Ett bra sätt att uttrycka dig är genom att skriva. Skriv poesi eller korta historier med hjälp av bilder baserat på dina äkta känslor och liv. Fokusera på hur du känner och skriver bara.Släpp av eventuella förväntningar på perfektion eller ens visa ditt skrivande till någon annan.Att uttrycka dig kreativt handlar om dig och tar dig tid att lära dig om vem du är och den invecklade personen inuti dig.
  • Att frigöra dig genom att skriva kan vara utomordentligt belysande och ge dig rika insikter i tankar och känslor du kanske inte ens är medveten om att du hade inuti dig.
  • Expertips
    Rahti Gorfien, PCC

    Rahti Gorfien, PCC

    Life Coachrahti Gorfien är en livscoach och grundaren av Creative Calling Coaching, LLC. Rahti är en internationell coach federation ackrediterad professionell certifierad coach (PCC), ACC ackrediterad ADHD coach av ADD Coach Academy och en karriär special tjänsteleverantör (CSS). Hon röstades en av de 15 bästa livs tränare i New York City av expertis 2018. Hon är en alumni av The New York University Graduate Acting Program och har varit en arbetsteaterkonstnär i över 30 år.
    Rahti Gorfien, PCC
    Rahti Gorfien, PCC
    Livscoach

    Skapa något som inte existerar. Fokusera din uppmärksamhet och resursfullhet på din kreativa sida för att få något nytt till världen. Om du hittar något meningsfullt som inte existerar, hitta ett sätt att få det till liv som att dra en ny tecknadstecken du gjorde upp eller skriver boken du alltid ville läsa.

  • Bild med titeln Express dig Steg 15
    5. Sjunga.Singing är en bra aktivitet, även om du inte är bra på den. Du kan sjunga någonstans, till exempel i din bil, i duschen eller i ditt vardagsrum.Lämna eventuella förväntningar på uppfattad talang eller vokal mästerskap ur ditt sinne och låt din röst höras.Stämma in till den känslomässiga platsen och sjunga sånger som resonerar med dig.
  • Sjunga sånger som hedrar dina känslor, som sorg, förlust, ilska, kärlek och lycka.Låt dig vara dig själv genom sången.
  • Om det sjunger är något som verkligen får dig att känna dig, kan du också ta det ut i den verkliga världen.Prova karaoke eller gå med i en gemenskapsångegrupp.Anslut med musik som får dig att känna att du uttrycker ditt liv, dina känslor och dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande