Hur man möter verkligheten

Alla försöker ignorera verkligheten på en eller annan gång. Ibland är det lättare att inte erkänna något som stör eller obehagligt, eller kanske du bara inte känner dig redo. Men inför verkligheten är verkligen det bästa sättet att göra fred med dina nuvarande omständigheter så att du kan arbeta med att ha en bättre framtid, och det behöver inte vara läskigt! Den här artikeln visar hur du accepterar din nuvarande situation, klara av dina känslor på ett hälsosamt och medkänt sätt och vidta åtgärder för att skapa ett liv som du är nöjd med.

Steg

Del 1 av 3:
Acceptera din nuvarande situation
  1. Bild med titeln berika ditt livssteg 17
1. Identifiera förnekelse.Att acceptera din situation betyder inte att du måste tycka om det eller att du stöder de villkor som leder dig där.Att vägra att acceptera ditt nuvarande liv, men kan dock få stora konsekvenser för din mentala och fysiska hälsa, vilket leder till ångest, kronisk fysisk smärta eller kroppsskada som orsakas av escapistbeteenden som att äta ohälsosamma livsmedel eller dricka för mycket alkohol. Om du befinner dig i en situation som påverkar ditt välbefinnande, kan du använda förnekelse för att klara dina känslor.
  • Du kan behöva söka professionell hjälp för vissa typer av förnekelse, som om du är I ett missbrukande förhållande eller om du är beroende av droger eller alkohol. Försök att prata med en pålitlig vän att börja flytta mot acceptans och sedan hitta någon skräddarsydd hjälp för din situation.
  • Till exempel, om du har förnekat att du har problem med att kontrollera din dricka, men du dricker dagligen och inte kan sluta när du börjar, kan du behöva erkänna att du har problem och ange ett behandlingsprogram. Om du har förnekat att det finns något fel med ditt förhållande trots att du har en verbalt missbrukande partner, kanske du behöver fråga din partner att besöka en par "rådgivare med dig.
  • Bild med titeln berika ditt livssteg 19
    2
    Öva radikal acceptans.Att förneka en situation kommer inte att upphöra att existera. Nekor kan också ha negativa konsekvenser, som att leda dig att känna sig deprimerad eller ängslig. Vissa människor vänder sig också till ämnen för att undkomma smärtan som orsakas av att neka en situation. Det är därför det bästa sättet att flytta mot läkning är att utöva radikal acceptans av en situation.
  • Försök skapa en acceptansmantra för dig själv och upprepa det flera gånger dagligen eller när du har tankar om förnekelse. Till exempel kan du säga något som, "det här är situationen. Jag kanske inte gillar det, men jag kan inte ändra det."
  • Bild med titeln Ange mål Steg 1
    3. Identifiera din del för att skapa din situation. För att fullt ut acceptera vissa situationer är det viktigt att erkänna den roll som du spelat för att orsaka problemet. Fråga dig själv frågor som rör din speciella situation för att hjälpa dig att arbeta mot lösningar.
  • Om du är överviktig och önskar att du vägde mindre, Tänk på orsakerna till att du är överviktig. Äter du en hälsosam kost av naturliga grönsaker, frukter, baljväxter och korn? Tränar du regelbundet? Om inte, finns det en giltig medicinsk anledning till varför du inte kan träna på vissa sätt, och finns det andra typer du kan göra istället?
  • Om du är olycklig med ett förhållande, Tänk på varför du fortsätter att stanna hos den här personen. Är du rädd att du kanske kommer upp ensam? Oroa dig att skilja eller skilsmässa kommer att leda till ekonomiska problem?
  • Om du hatar ditt jobb, fråga dig själv varför du fortsätter att arbeta där. Behöver du mer utbildning eller träning för att göra vad du verkligen vill göra? Och i så fall, varför har du inte fått det ännu? Är där Andra jobb du kan ansöka om? Bor du eftersom det är bekvämt, även om ohälsosamt för ditt välbefinnande?
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 30
    4. Tänk på vad du vill att ditt liv ska vara som. Planering för en mer positiv framtid kan hjälpa dig att acceptera situationen du är i nu och det kan också ge dig något att se fram emot. Tänk på vad din idealiska situation skulle vara och skriva ner några anteckningar om vad den här idealiska framtiden kan se ut.
  • Till exempel, om du är i ett missbrukande förhållande, kan du föreställa dig en framtid med en partner som är snäll, omtänksam och älskar dig.Om du konsumeras av sorg över en älskad död, kan du tänka dig att känna fred över din förlust och firar ditt älskade sitt minne på ett positivt sätt.
  • Del 2 av 3:
    Arbetar genom dina känslor
    1. Bildbeteckningen är bra om dig själv Steg 28
    1. Skriv i en tidskrift. Journaling kan hjälpa dig att komma igenom svåra situationer och bearbeta dina känslor. Journaling kan också gynna din fysiska hälsa och minska stressen.Speciellt med känslomässiga situationer, som att förlora någon du älskar eller inser att du inte vill vara en läkare efter tre års medicinsk skola, står inför verkligheten av din nuvarande situation som förändras så drastiskt och tar tid.Att skriva ner det hjälper dig att erkänna att situationen är verklig.
    • Om du redan håller en tidskrift, fortsätt skriva dagligen och lägga till en ny komponent som en lista med saker du är tacksam för varje dag. Eller skriv om din dag som vanligt och sedan lägga till en reflektion av vad du gjorde den dagen för att ändra din situation.
    • Om du har ett svårt beslut att göra, kan journaling hjälpa dig att klara dig på vad du verkligen vill ha, och det kan göra det lättare att separera känslor från fakta.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 11
    2
    Öva mindfulness. Mindfulness kan bidra till att minska den tid du spenderar ritar. Det betyder att det kan hindra dig från att bo så mycket på de negativa aspekterna av din situation. Bland andra fördelar är det också ett kraftfullt sätt att lindra stress och det kan förbättra din förmåga att fokusera.
  • Du kan öva mindfulness som du gör dagliga aktiviteter, som att borsta tänderna eller tvätta disken. Till exempel, när du borstar tänderna, fokusera på ljudet av tandborsten, brirkles känsla och smaken av pepparmint tandkräm.
  • När du gör disk, tänk på temperaturen på vattnet, de ljud du hör, lukten av disken, och hur du flyttar dina händer när du tvättar.Vara närvarande i erfarenheten av att göra disken istället för att tänka på alla andra saker du behöver göra.
  • Om du börjar känna dig överväldigad, ta flera långsamma, djupa andetag för att ta dig tillbaka till din kropp och det nuvarande ögonblicket.
  • Bild med titeln Skriv ett tidskrift Steg 2
    3. Express tacksamhet för vad du har.Oavsett om du startar en tacksam tidskrift, eller skriv bara tre till fem saker du är tacksam för på ett torrt radebräda varje morgon, börja göra det en daglig övning för att reflektera över vad du har istället för vad du tycker du saknar.Tacksamhet kan hjälpa dig att släppa emot känslor som ånger, vrede och frustration.
  • Börja med att jottar ner grundläggande saker som gör att du känner dig tacksam, som att ha en plats att leva, kläder på ryggen, en bra vän eller trevlig måltid. När din lista bygger, leta efter mindre saker som gör att du känner dig tacksam, till exempel en vacker solnedgång, en bra kopp kaffe, eller dela ett skratt med en vän.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 12
    4
    Utmana negativa tankar.Att ersätta negativa tankar med positiva är ett bra sätt att hjälpa dig själv. När du har en negativ tanke, försök att ersätta den med en positiv version av den tanken.
  • Om någon du älskar passerar, och du ständigt tror att ditt liv aldrig kommer att bli lyckligt igen, så kan det påverka din syn på livet.För att motverka dessa tankar kan du berätta för dig själv, "Jag kommer att uppleva kärlek och lycka igen."
  • Eller, om du har förlorat ditt jobb och pengar är tätt, så kan du fokusera på något positivt att du gör för att förbättra din situation, till exempel "Jag lär mig effektiva sätt att hantera de pengar jag har."
  • Bild med titeln Stoppa en förkylning när du känner att det kommer på steg 14
    5. Öva självtooothing. Självtroande är en viktig del av att hantera dina känslor på en daglig basis. Du kan känna dig orolig, överväldigad, arg eller bara frustrerad i allmänhet. För att klara de känslor du känner, kan du använda själv-lugnande strategier. Identifiera själv-lugnande aktiviteter som fungerar för dig och använder dem efter behov.
  • Försök ta ett bubbelbad, titta på en rolig film, eller nippa en kopp te när du känner dig ledsen eller ensam.
  • Om du känner dig arg eller ängslig, då tar du en lång promenad eller går för en cykeltur kan det vara ett bra sätt att själv-sova.
  • Del 3 av 3:
    Skapa en bättre framtid
    1. Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 1
    1. Fokusera på vad du kan styra.Du kan planera hela din dag före tid att gå så smidigt och framgångsrikt som möjligt, men få ett platt däck på väg till jobbet som kastar hela hela ditt schema.Anpassning till förändringar som detta och hålla fokus på hur du ändrar ditt schema kan hjälpa dig att förbli positiv och uppmärksam resten av din dag istället för att känna sig irriterande eller hjälplös. Lär dig hur du ska berätta skillnaden mellan vad du kan och inte kan kontrollera för att hjälpa dig att gå vidare med ditt liv.
    • Kom ihåg att du inte kan styra vad andra människor gör, men du har fullständig kontroll över hur du reagerar på allt runt dig.Dina känslor är enbart ditt ansvar.
    • Reflektera över saker som bidrog till din nuvarande position.Vad kan du ha gjort annorlunda än?Kan du använda den här erfarenheten för att tillämpa sådana lektioner för dina framtida beteenden och åtgärder för att se till att du inte upprepar dig själv?
  • Bild med titeln Uppnå kortsiktiga mål Steg 6
    2
    Bestäm vad du vill ha för dig själv i framtiden.Eftersom du har kunnat fullt ut bedöma och acceptera din nuvarande situation och vad du inte tycker om det, liksom hur dina handlingar bidrog till att skapa det, kan du nu bestämma hur du vill att ditt liv ska vara annorlunda i framtiden. Tänk på ett allmänt mål och sedan upp med ett bestämt mindre mål som hjälper dig att komma dit.
  • Vill du hitta ett nytt jobb, förlora en hälsosam mängd vikt, lära dig att bättre hantera din ekonomi, eller utveckla starkare och hälsosammare färdigheter?
  • Om du vill ha ett nytt jobb, behöver du mer utbildning eller utbildning? Behöver du börja träna för intervjuer och anställa en CV-konsult? Kommer du börja spendera en timme varje morgon tittar genom önskemål?
  • Om ditt mål är att gå ner i vikt, till exempel, fokusera på specifika mål du kan få inom en snar framtid, som "Jag kommer att gå i 30 minuter varje dag i veckan."
  • Försök skriva ner dina mål i en att göra-lista. Som kan hjälpa till att göra din plan mer konkret, och det kan vara lättare att vidta åtgärder.
  • Bild med titeln Uppnå kortsiktiga mål Steg 9
    3. Gör en plan för att nå ditt mål.Inkludera steg som du kommer att ta för att komma dit, hur du planerar att känna igen och ändra negativa tankemönster när de kommer upp, och vad du ska göra om du träffar ett snubblat block. Bryta ditt mål i små steg som du kan utföra en i taget för att bygga ditt självförtroende och självvärt när du går.
  • Till exempel, om ditt mål är att hålla fast vid din budget för de närmaste 30 dagarna, identifiera hur du kan göra det. Du kan planera att göra en livsmedelsbutik och hålla fast vid den. Eller, för att skära ut utgifterna på extrafunktioner som underhållning.
  • Du kan också planera för potentiella hinder, till exempel en oväntad räkning.Kanske finns det ett sätt att du kan göra $ 50 snabbt om en nödsituation uppstår.Har du något värdefullt att sälja på eBay?Kan du arbeta några extra timmar på jobbet eller hämta ett skifte från någon? Kan du lägga undan en nödfond för oväntade utgifter?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande