Hur man hanterar en vän som flyttar bort

Att ta reda på att din vän flyttar är hjärtskärande, men det betyder inte att din vänskap är över eller att du kommer att känna det här ledsen för alltid (även om det kan känna det sättet nu). Att ha en nära, långväga vänskap är helt möjligt. Genom att hitta hälsosamma sätt att klara av dina känslor och komma med en spelplan för att hålla kontakten med din vän när de flyttar, kommer du att hantera din väns rörelse lättare för er båda.

Steg

Del 1 av 3:
Säger adjö
  1. Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 1
1. Vara stödjande av flytten. Även om det är svårt, göra ett försök att vara stödjande för din väns rörelse. Så svårt som flytten är på dig, är stressen sannolikt sämre för din vän. Han eller hon måste klara av spänningen i förpackning och planering, för att inte tala om den stress som är inblandad i att flytta till ett nytt samhälle. Du vill se till att du är stödjande för din vän fram till att han eller hon flyttar bort. Detta kan hjälpa dig att avsluta saker på en bra anteckning.
  • Lyssna om din vän behöver prata. Han eller hon kan känna sig stressad, ledsen, eller på annat sätt upprörd om det kommande flytten. Var en bra vän och erbjuda ett lyssnande öra. Låt din vän ventilera hans eller hennes frustrationer till dig. Medan det är okej att berätta för din vän kommer du att sakna honom eller henne, undvik att stressa din vän ut längre.
  • Även om du är ledsen är din vän att röra, försök att uttrycka äkta lycka till honom eller henne. Önskar din vän lycka till på hans eller hennes stora drag. Som vad han eller hon lägger in på Facebook angående flytten. Försök att hjälpa din vän att bli upphetsad. Titta upp nya saker för din vän att göra i hans eller hennes nya hem.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 2
    2. Skapa minnen du kan spela in. Minnen är viktiga för att hjälpa dig att klara av en väns rörelse. Du kan känna dig mindre ledsen om din vän som lämnar om du har konkreta minnen till hands. Försök att ta några bilder, videor och röstinspelningar av dig och din vän. Detta kan hjälpa de två av er säger adjö. Du kommer att känna dig mindre ledsen om din väns frånvaro om du vet att du har något att komma ihåg honom eller henne av.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 3
    3. Söka support från andra. Som sagt är din vän förmodligen redan överväldigad med hans eller hennes rörelse. Du vill inte dumpa din sorg på din vän. Sök efter stöd från andra vänner och familjemedlemmar. Prata med dem om hur du känner för att säga adjö till din vän.
  • Fråga någon om du kan prata med dem först, som förklarar att du behöver sortera dina känslor om din väns kommande rörelse. Fråga dem om de helt enkelt kan lyssna på dig prata lite, och låt dem veta hur du känner.
  • Välj någon som är empatisk, som en snäll äldre relativ eller nära ömsesidig vän. Välj någon som lyssnat på dig i det förflutna när du har gått igenom svåra tider.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 4
    4. Överväga att vara värd för en adjöfest. En adjöfest kan vara ett bra sätt att markera slutet på en era. Fråga dina gemensamma vänner om de skulle överväga att komma ihop för att säga adjö till den vän som flyttar. Detta kommer att ge din vän en chans att prata med alla en sista gång.
  • Se till att du frågar dina föräldrar innan du är värd för en adjöfest.
  • Överväg att planera några festhändelser som hjälper till att främja stängning. Till exempel kan du alla ge ett kort tal som säger adjö. Du kan också alla skriva ett farvälskort för din vän.
  • Förvänta dig inte att en adjöfest är roligt och spel. Du borde förvänta dig att det kommer att finnas några tårar och sorg också. Det här är normalt. Försök inte tvinga din vän eller dina gäster att bara uppleva känslor av lycka.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 5
    5. Prova en adjögåva. Överväg att ge din vän en farvälgåva. Detta kan hjälpa er båda att känna lite stängning. Din vän kommer att ha något att komma ihåg dig med, och du kommer att känna att du får chansen att säga adjö på ett officiellt sätt.
  • Du behöver inte spendera mycket pengar på en adjögåva. Det kan vara något sentimentalt som speglar ditt förhållande. Till exempel, om du och din vän älskade en viss kafé, köp honom eller henne en billig rån från den affären.
  • Du kan också göra en kreativ present till din vän. Skriv honom eller henne en dikt som minns din vänskap. Gör en collage av bilder av de två.
  • Del 2 av 3:
    Hantera din väns frånvaro
    1. Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 6
    1. Känna igen negativa känslor är normala. När din vän rör sig, bör du känna igen att negativa känslor är normala. De visar att du byggde ett bra förhållande med en meningsfull person. Du borde inte förvänta dig att studsa tillbaka från övergången snabbt. Det är okej att låta dig känna vad du känner, oavsett om det är bra eller dåligt.
    • Det är normalt att känna sig ledsen när en vän är borta, speciellt om du var särskilt nära. Medan du fortfarande kommer att hålla kontakten, kan du inte bara gå över till din väns hus i slutet av en lång dag längre. Det är normalt att känna sig besviken och frustrerad med denna övergång.
    • Du kan också känna lite ångest. Din vän kommer att träffa nya människor på hans eller hennes nya plats. Du kanske oroar dig för att ersättas eller glömt. Sådana ångest är också mycket normala.
    • Om din vän flyttade bort av positiva skäl, till exempel ett nytt jobb eller att komma in i en bra högskola, kan du känna dig skyldig att känna dig ledsen. Du kan känna som om du borde vara glad för din vän och hans eller hennes stora nya liv. Men det är okej att känna sig ledsen. Varje övergång är skyldig att resultera i blandade känslor. Du kan vara glad för din vän, men känner fortfarande ledsen när du kommer att sakna honom eller henne.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 7
    2. Få dina känslor ut. Bottling upp dina känslor under en grov övergång är en dålig idé. Du måste kunna uttrycka dina känslor för att kunna arbeta genom dem. Som vi redan har diskuterat kan du prata med en pålitlig vän eller familjemedlem. Du kan också uttrycka dina känslor skriftligen. Journaling om dina känslor Ett par gånger i veckan kan hjälpa dig att bearbeta övergången.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 8
    3. Reflektera över vänskapen. Ta lite tid att reflektera efter att din vän flyttar. Flyttning kan skapa en konstig känsla. Vänskapet är inte över, men det har förändrats dramatiskt. Saker kommer inte att vara samma härifrån på ut. Ta lite tid att reflektera över din vänskap när du bodde på samma plats.
  • Försök att se både de positiva och negativa. Du kommer att få några ånger när en vän rör sig. Det finns förmodligen mycket de två som du aldrig fick chansen att göra tillsammans, till exempel. Men du borde också vara tacksam för den tid du hade.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 9
    4. Ge dig själv att justera. Ibland tar justering bara tid. När en nära vän flyttar, kan du känna dig konstig i hans eller hennes frånvaro. Du kan vara osäker på vad du ska göra med dig själv på helgerna, till exempel, eller känna dig förlorad när du inte vet vem som ska släppa in efter en stressig dag. Detta är helt normalt. Försök inte tvinga dig att må bättre snabbare än vad som känns naturligt. Tillåt dig den nödvändiga tiden att anpassa sig till en väns frånvaro.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 10
    5. Hålla sig upptagen. Om det kan ta ett tag att anpassa sig till frånvaron av en bra vän. Hitta sätt att hålla dig upptagen i din väns frånvaro. Tillbringa tid med andra vänner eller familjemedlemmar. Sök ut nya hobbyer eller aktiviteter som kommer att uppta din tid.
  • Om du hade en viss dag i veckan spenderade du vanligtvis med din vän, hitta sätt att fylla din tid på den dagen. Till exempel, kanske du alltid haft middag med din vän på en fredagskväll. Göra regelbundna planer med en annan vän på den natten eller gå med i en klubb som möter på fredagar.
  • Nå ut till andra vänner. Medan du kanske saknar din vän som flyttade, bör du arbeta med att stärka dina relationer med dina vänner som fortfarande bor nära dig. Dessa vänner saknar förmodligen den vän som flyttade också, och kommer att uppskatta att du vill nå ut.
  • Hitta nya hobbyer. Om du är osäker på vad du ska göra med dig själv i din väns frånvaro, hitta nya sätt att klara tiden kan hjälpa till. Utforska dina intressen. Om du alltid har varit intresserad av matlagning, prova att skriva in i en matlagningskurs.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 11
    6. Se en terapeut, om det behövs. Det är normalt att känna sig ledsen när en vän flyttar bort. Men vissa psykiska hälsoförhållanden, som klinisk depression, kan göra justering för att förändras svårare. Om du tidigare har diagnostiserats med psykiskt hälsotillstånd, eller om du misstänker att du kan kämpa med ett tillstånd som depression, söka hjälp av en terapeut.
  • Du kan hitta en terapeut genom att fråga din vanliga läkare för ett hänskjutande. Du kan också hitta en terapeut via din försäkringsleverantör. Om du är en högskolestudent kan du ha rätt till gratis rådgivning via ditt högskola eller universitet.
  • Del 3 av 3:
    Håller kontakten
    1. Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 12
    1. E-post eller text din vän ofta. Medan din vän har flyttat, var tacksam för modern teknik. Det är lättare än någonsin att hålla kontakten med e-post och text, som båda skickar meddelanden omedelbart. Försök att hålla regelbunden korrespondens via e-post. Skicka din vän ett e-post varje par veckor, uppdatera honom eller henne om hur du gör det. Du kan också skriva din vän varje dag, bara göra små observationer och fråga hur din vän gör.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 13
    2. Ring din vän eller prova ett videosamtal. Slumpmässigt, långa konversationer behöver inte helt enkelt för att en vän flyttade. Även om din vän är tusentals miles bort, kan du ringa eller videochatt regelbundet. Försök att schemalägga vanliga Skype, FaceTime eller Google Hangout-sessioner. Du kan också bara ringa din vän i telefon. Håller med om att ringa eller videochatt varje annat tisdag.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 14
    3. Håll kontakten på sociala medier. Sociala medier gör det väldigt lätt att hålla kontakten med vänner som har flyttat. Dra nytta av saker som Facebook, Snapchat, Instagram och Twitter. Du kan få uppdateringar om dina vänner dagliga aktiviteter via sociala medier, vilket gör att du känner att avståndet inte är oöverstigligt.
  • Du kan också spela spel från ett avstånd via försäljningsställen som Facebook och din smarta telefon. Trivia-spel, och spel som ord med vänner, kan få dig att känna att din vän är precis där med dig som hänger.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 15
    4. Acceptera kontakt kommer att minska med tiden. Medan det är lätt att hålla kontakten med en långdistansvän, kommer du fortfarande att kommunicera mindre än du gjorde när du bodde på samma plats. Först kan du ringa eller skriva ständigt när du kommer att sakna varandra mycket. Men som du båda justerar och möter nya människor kan kommunikation bli mer sällsynta.
  • Det här är inte nödvändigtvis en dålig sak och det behöver inte betyda de två av dina växer ifrån varandra. Många människor har långdistansvänner som de känner sig väldigt nära med, även om de bara kommunicerar ibland. Det kan hända att du, när du och din vän pratar, känner du att ingen tid har gått alls, även om det har varit månader.
  • Bild med titeln Deal med en vän som flyttar bort steg 16
    5. Kom ihop när du kan. Även om din vän har flyttat, kan du fortfarande kunna se varandra ibland. Försök att träffas en gång om året, eller vartannat år. Om din vän fortfarande har släktingar som bor i ditt område, kan han eller hon vara runt över semestern. Medan besök kan vara något sällsynta kan du hitta dig värdesätter din väns närvaro mer när du bara ser varandra en gång om året.
  • Tips

    Prata med dina föräldrar innan du använder sociala medier för att ansluta till din vän.
  • Det är okej att vara ledsen. Om du behöver gråta, låt dina känslor ut. Prata med någon som bryr sig om dig och är villig att lyssna på dina känslor.
  • Om du är riktigt ledsen om att din vän flyttar, och arbeta på ett projekt eller ett långsiktigt mål så att du kan vara glad istället för att vara ledsen hela tiden.
  • Försök och skapa nya vänner, inte att du kommer att glömma den där vän, men du kommer att sakna dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande