Hur man uppmanar ett sorgligt barn

Barn verkar njuta av livet mycket mer än vuxna, men det betyder inte att det är roligt och spel. Barnen kan bli ledsna ibland, och som förälder eller vårdnadshavare är det ditt jobb att ta reda på vad som är fel och hjälpa ditt barn att må bättre. Börja med att prata om sina problem, sedan träna sätt att heja upp honom med både kortsiktiga och långsiktiga lösningar.

Steg

Metod 1 av 3:
Starta en dialog med ditt barn
  1. Bild med titeln uppmuntra ett ledsen barn steg 1
1. Fråga honom om hans problem. Om ditt barn är ledsen, känner du förmodligen bekymrad. Ledsna barn kan gråta, pout, agera urkopplad, eller generellt agera onormal, vilket kan vara mycket alarmerande för en förälder. Det finns många anledningar till att ditt barn kan vara ledsen, så börja med att fråga ditt barn om vad som stör honom.
  • Skäm inte bort från att prata om oroande situationer. Om det är en död, skilsmässa eller separation i familjen, erkänner det och svarar på några frågor som ditt barn kan ha.
  • Vissa barn har svårt att sätta sina känslor i ord. Var tålamod och fortsätt att fråga tills du får en känsla av vad som är fel.
  • Om ditt barn inte vet hur man ska prata om vad som är fel, använd ett spel med 20-frågor (med "varmare" eller "kall" svar) för att begränsa vad som stör honom.
  • Om du misstänker att du vet varför ditt barn är ledsen, fråga om ursäkt för att få honom att prata om det. Till exempel kan du säga något som, "Det låter som om du är ledsen att Timmy flyttade bort," eller "Jag slår vad om att det skadar dina känslor när Billy inte skulle sitta med dig."
  • Bild med titeln uppmuntra ett ledsen barn steg 2
    2. Downla inte hur han känner. Om ditt barn upplever något oroande är det viktigt att få honom att känna att hans känslor är validerade. Detta börjar med hur du initierar samtal med ditt barn och fortsätter till hur du svarar när han berättar vad som är fel.
  • Låt ditt barn prata om vad som stör honom. Även om det är något som är svårt för dig att berätta för honom, är det viktigt att du lyssnar och svarar ärligt och kärleksfullt.
  • Berätta aldrig för ett barn (eller någon, för den delen) till "skärp dig," "muntra upp," eller "ta dig samman." Att säga att dessa saker kan skicka ett meddelande till ditt barn att hans känslor spelar ingen roll.
  • På samma sätt, berätta aldrig för ditt barn att hans situation "är inte så dåligt" - Det kan vara sant från ditt vuxna perspektiv, men till ditt barn, känner sig han övergiven av sin vän till lunchen kan vara en krossförlust.
  • Känna igen att många ledsna barn också upplever samexisterande känslor, som ilska eller rädsla. Var tålmodig och försök att prata ditt barn om han känner sig rädd eller arg på någon.
  • Bild med titeln uppmanar ett ledsen barn steg 3
    3. Prata om dina egna ledsna känslor. Vissa barn kanske inte känner igen att deras föräldrar blir ledsna från tid till annan. Många föräldrar försöker dölja sina egna negativa känslor för att skydda sina barn - vilket är hälsosamt att göra ibland, men inte till den punkt som ditt barn tycker att du aldrig känner dig ledsen.
  • Att visa eller prata om din egen sorg kan hjälpa ditt barn att inse att han inte är ensam, och att det är okej att känna sig ledsen ibland.
  • Berätta för ditt barn att det är okej att gråta, och var inte rädd att gråta framför honom ibland. Skydda honom eller flytta honom från andra barn så att ingen kallar honom en "lipsill."
  • Prata om tider när du har varit ledsen, och låt ditt barn veta att du gråter ibland också.
  • Metod 2 av 3:
    Cheering upp ditt barn på kort sikt
    1. Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 4
    1. Leka tillsammans. Om ditt barn känner sig ledsen, försök att leka med honom. Det kommer att påminna honom om att du älskar och bryr dig om honom, och det kan hjälpa till att tänka på hans problem.
    • Om ditt barn fortfarande spelar med leksaker, gå och gå med i honom med sina favoriter. Om han flyttas till videospel, försök att gå med i honom för några nivåer.
    • Se till att ditt barn har tillgång till leksaker / aktiviteter som engagerar sinnena. Vissa experter har funnit att lek med taktila material, som lera, spela deg, sand, ris och till och med vatten kan hjälpa ledsna barn att arbeta genom sina känslor.
  • Bild med titeln uppmana ett ledsen barn steg 5
    2. Ta ett intresse för saker han gillar. Beroende på ditt barns ålder, kön och personlighet, kan han eller hon vara intresserad av ett antal saker. Oavsett vad ditt barn är intresserad av, försök att engagera sig med honom i det intresset. Det kommer att hjälpa honom att ansluta till dig, och det kan öppna dörren till djupare, mer meningsfulla konversationer om andra aspekter av hans liv.
  • Om ditt barn gillar serier, fråga honom om hans favoriter, eller fråga om du kan låna en av de serier som han gillar mest.
  • Om ditt barn är intresserad av tecknade eller tv-program, fråga om du kan titta på med honom. Detta kan ge dig en bättre uppfattning om hans känsla av humor vid sin nuvarande ålder, vilket kan göra det lättare att heja upp honom när han är ledsen.
  • Om ditt barn är i sport, titta på ett spel med honom, eller köpa biljetter för att få ett spel i din hemstad.
  • Oavsett vad ditt barn är intresserad av, bör du också utveckla en viss intresse för dessa saker. Det hjälper dig att binda, och du vet hur man engagerar sig med honom nästa gång han känner sig nere.
  • Bild med titeln uppmuntra ett sorgligt barn steg 6
    3. Låt ditt barn agera sina problem. Detta kan inte intressera alla barn, men många barn vill agera eller spela låtsas med problem som de är intresserade av. Detta kan vara ett aktuellt familjeproblem, som en ny död, eller det kan vara något som ditt barn är utsatt för men förstår inte helt, som kyrktjänster eller arbetsansvar.
  • Att spela låtsas är ett bra sätt för barn att utforska ett koncept i en säker, nyfiken miljö.
  • Se till att du är stödjande för ditt barns val att agera ut vad som händer. Du kan känna dig lite upprörd om ditt barn spelar begravning strax efter en död i familjen, men det är förmodligen hans sätt att försöka förstå förlust, död och sorg.
  • Delta om ditt barn inbjuder dig, men ge honom utrymme om han vill spela låtsas ensam eller med andra barn.
  • Bild med titeln uppmuntra ett ledsen barn steg 7
    4. Gå en promenad eller cykeltur tillsammans. Övning släpper ut endorfiner som får dig att känna dig lycklig. Detta är sant oavsett vilken ålder du är på. Om ditt barn har blivit ledsen eller annars upprörd om något, försök att få lite ljusövning tillsammans för att arbeta genom stress och må bättre.
  • Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 8
    5. Ge ditt barn lite ensam tid. Ibland känner sig barn överväldigade genom att vara runt andra människor hela tiden. Detta kan till och med hända från att vara förlovade med elektroniska enheter hela dagen. Om ditt barn vill sitta med dig, borde du låta honom, men se till att han har möjlighet att spendera lite ensamtid utan elektroniska distraktioner.
  • Låt inte ditt barn spendera mer än två timmar om dagen och titta på TV, spela på datorn eller spela videospel. Det borde vara två timmar totalt för någon kombination av elektroniska enheter, inte två timmar vardera.
  • Spendera lite tyst tid ensam lär barn att vara självförtroende. Med tiden kommer ditt barn att lära sig att behandla sina känslor och slappna av eller känna sig bättre utan att tillgripa videospel eller andra distraktioner.
  • Bild med titeln uppmanar ett ledsen barn steg 9
    6. Krama ditt barn. Det kan låta uppenbart, men kramar är ett viktigt sätt att trösta ditt barn när han känner sig ledsen, stressad eller på annat sätt upprörd. Ge ditt barn en kram när han känner sig nere, och låt inte gå tills han gör det.
  • Bild med titeln uppmana ett ledsen barn steg 10
    7. Överraska ditt barn med något roligt. Roliga överraskningar kan vara ett bra sätt att hjälpa ditt barn att glömma sina problem tillfälligt. Men du måste vara försiktig så att ditt barn inte kommer att förvänta sig gåvor / överraskningar när han känner sig nere. Du bör också vara försiktig med hur ofta eller i vilken utsträckning du använder distraktioner istället för att hantera den underliggande frågan, eftersom det kan vara skadligt för att utveckla barn.
  • Välj en rolig, lätt överraskning som inte kommer att kosta för mycket. Återskapa inte sin födelsedag eller jul, men en liten present eller en rolig aktivitet kan hjälpa till att lysa upp sin dag.
  • Försök att spara överraskningar för ditt barns värsta dagar. Använd inte dem varje gång han känner sig nere eller han kan undvika att hantera sina problem i framtiden.
  • Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 11
    8. Försök få ditt barn redo för sängen. En lugnande sängtidsrutin är viktig för barn, speciellt om ditt barn går igenom en ledsen eller svår tid i sitt liv. Se till att ditt barn får tillräckligt med sömn och har gott om stillestånd att varva ner före sängen så att han kan vakna känna sig uppdaterad och glad.
  • Hjälp ditt barn att varva ner och de-stress före sängen. Läs en bok tillsammans, prata om dina respektive dagar, eller få honom att ta ett varmt bad.
  • Håll ditt barns rum en bekväm temperatur för sömn. Syfte för någonstans mellan 65 och 72 grader Fahrenheit (18.3 till 22.22 grader Celsius), men gå med vad som är mest bekvämt för ditt barn.
  • Kom ihåg att barn behöver mer sömn än vuxna. Ett barn mellan 5 och 12 år behöver 10 till 11 timmars sömn varje natt.
  • Metod 3 av 3:
    Höj ett lyckligare barn
    1. Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 12
    1. Lär ditt barn för att uttrycka känslor. För att ditt barn ska vara lyckligt senare i livet (och för att du ska kunna mäta ditt barns lycka) är det viktigt att lära ditt barn att uttrycka känslor och känslor. Vissa barn kan ha problem med att göra det på egen hand, men du kan arbeta på sätt som hjälper ditt barn att identifiera känslor och uttrycka dem i enlighet därmed.
    • Försök att ha ditt barn göra en lista med aktuella känslor. Tala sedan om varför ditt barn känner det sättet, tar tid att fokusera på varje känsla / känsla.
    • Ha ditt barn rita sina känslor. Ritning är ett bra sätt att uttrycka vad som händer internt, speciellt om ditt barn är resistent mot att prata om känslor eller har svårt att uttrycka känslor.
    • Precis som vuxna är vissa barn helt enkelt privata och återkallade än andra. Det betyder inte nödvändigtvis att det är något fel eller döljs från dig, men checka in med ditt barn för att låta henne veta att du är där om hon behöver prata.
  • Bild med titeln uppmanar ett ledsen barn steg 13
    2. Var konsekvent. Ett bra sätt att hjälpa ditt barn att känna sig mer stabil hemma är att hålla fast vid en konsekvent rutin med ditt barn. Gör dig själv konsekvent tillgänglig för känslomässig komfort, och se till att du alltid stödjer ditt barn. Det kan ta tid att utvecklas till en konsekvent rutin, men det är viktigt för ditt barns lycka och känsla av komfort.
  • Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 14
    3. Hjälp ditt barn att starta en inspirationstidskrift. Om ditt barn aldrig har journalt tidigare, hjälp honom att komma igång. Om han redan håller en vanlig daglig tidskrift, lägg till en inspirationsjournal till hans skrivrutin.
  • Att ha en inspirationstidskrift kan hjälpa ditt barn att lära sig att hans erfarenheter är viktiga och meningsfulla. Det kan också hjälpa honom att komma tillbaka på spår när han har en dålig dag i framtiden.
  • En inspirationstidskrift kan vara så bred eller så specifik som ditt barn gillar. Börja med att han skriver om hans dagliga upptäckter, erfarenheter, frågor, och naturligtvis, inspirationer.
  • Bild med titeln uppmuntra ett ledsen barn steg 15
    4. Har äventyr tillsammans. Att utforska nya platser och saker tillsammans kan vara en utmärkt bindningsupplevelse. Det kan lära ditt barn en ny nivå av nyfikenhet, liksom ett nytt sätt att se och tänka på världen.
  • Besök ett museum tillsammans, ta en dansklass, eller lära dig en ny hobby tillsammans.
  • Ta lite äventyr till parken, eller gå på en kort vägresa för att se något spännande och intressant.
  • Se till att de äventyr du tar är intressanta för ditt barn. Fråga honom om ingång eller förslag, eller kör dina idéer av honom innan du sätter upp på vägen.
  • Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 16
    5. Hjälpa honom att hitta vad han är bra på. Studier har visat det "herravälde" - Förvärvet av skicklighet och framgång, kan vara enormt viktigt för ett utvecklande barn. Det kan hjälpa honom att känna en känsla av syfte, utveckla mål och känna sig stolta över sina prestationer.
  • Om ditt barn har vissa aktiviteter, som att titta på hockeyspel eller dans tävlingar, fråga honom om han skulle vara intresserad av att anmäla sig till klasser eller en konkurrenskraftig liga.
  • Tryck inte på ditt barn för att engagera sig i alla sporter eller fritidsaktiviteter som han inte tycker om. Låt honom bestämma om och när han är redo att börja förfölja något på allvar.
  • Se till att du inte utvecklar en alltför konkurrerande inställning till ditt barns verksamhet. Kom ihåg att ditt barn inte kommer att vinna varje spel / tävling, så fokusera på att lovra honom för hans ansträngningar och berätta för honom hur bra han utförde.
  • Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn steg 17
    6. Lär ditt barn tacksamhet. Tacksamhet sträcker sig bortom känner sig tacksam för fysiska saker. Det är viktigt att lära ditt barn att ta reda på de positiva erfarenheterna i sitt liv, den kärleksfulla familjen han är omgiven av och de färdigheter och hobbyer han tycker om.
  • Uppmuntra ditt barn att uppskatta "liten" saker, som en promenad genom parken på en trevlig dag, eller ha ett glas hans favoritjuice.
  • Försök hålla ett faktiskt diagram på väggen eller på ditt kylskåp. Har ditt barn fyllt i diagrammet med saker han älskar om sin familj, själv och världen runt honom.
  • Bild med titeln uppmanar ett ledsen barn steg 18
    7. Vet när du ska söka hjälp. De flesta barn upplever upp och ner från en dag till nästa, men vissa barn lider av klinisk depression, beteendemässiga problem och trauma. Om ditt barn upplever något av följande symtom regelbundet, överväga att hitta en barnterapeut för din son eller dotter:
  • Utvecklingsförseningar (tal, språk eller toalettutbildning)
  • lärande eller uppmärksamhetssvårigheter
  • beteendemässiga problem, inklusive överdriven ilska / aggression, utbrott av "utagerande," bedwetting, eller ätstörningar
  • en märkbar nedgång i betyg och vetenskaplig prestanda
  • frekventa eller återkommande episoder av sorg, tårfasthet eller depression
  • Socialt uttag, isolering och / eller ett minskat intresse för aktiviteter som tidigare njöt av
  • blir offer för mobbning, eller mobbning andra barn
  • sömnlöshet
  • Överdriven sömnighet
  • frekvent eller överdriven skola tardiness eller missade klasser
  • Oförutsägbara humörsvängningar
  • Tecken på substansmissbruk (inklusive alkohol, droger, receptbelagda missbruk eller lösningsmedelsmissbruk)
  • Svårighetsövergång genom förändringar i livet
  • Bild med titeln uppmanar ett sorgligt barn Steg 19
    8. Hitta en terapeut för ditt barn. Om du tror att ditt barn kan dra nytta av terapi är det viktigt att hitta rätt terapeut. Förutom terapeuter kanske du vill överväga en psykiater (läkare med träning i psykoterapi och farmakologi), en klinisk psykolog (terapeut med doktorsexamen och avancerad utbildning i psykologi) eller en klinisk socialarbetare (ofta utbildad i psykoterapi, Men inte alltid - kolla för att se vilka referenser som krävs i ditt tillstånd).
  • Börja med att fråga ditt barns barnläkare för en hänvisning eller rekommendation. Om du inte har någon lycka där, kanske du frågar en betrodd vän, släkting eller kollega.
  • Du kan också söka online för kvalificerade barndomsterapeuter i ditt område.
  • När du väl hittar en terapeut du är intresserad av, fråga henne om hon är villig att träffa dig för ett kort samråd eller prata i telefon. Du bör försöka få en känsla av terapeutens personlighet innan du godkänner regelbundna möten.
  • Vissa terapeuter tar ut en avgift för samråd, medan andra inte kommer att. Ta reda på i förväg vad du kan förvänta dig så att du inte är förvånad när du får en proposition.
  • Se till att terapeuten du överväger är licensierad att träna i ditt tillstånd. Du bör också titta på terapeutens referenser och erfarenhet.
  • Ta reda på hur länge terapeuten har arbetat med barn och ungdomar.
  • Överväga om ditt barn skulle vilja ha denna terapeut, och om terapeuten skulle uppfattas som vänlig och tillgänglig.
  • Fråga vilka typer av terapi (kognitiv beteendeterapi, etc.) den terapeuten specialiserar sig på.
  • Kontrollera om din sjukförsäkringsplan skulle täcka behandlingsutnämningar för ditt barn.
  • Tips

    Om ditt barn har ett husdjur, få honom att hålla / leka med sitt husdjur (om möjligt), eftersom det kan vara tröstande.
  • Spendera tid med ditt barn när han känner sig ledsen. Det är viktigt för honom att veta att du är där för honom.
  • Försök att förstå vad ditt barn går igenom, och döm inte honom eller straffa honom för det sätt han känner.
  • Försök att göra ditt barn att känna sig speciell och om ledsen komfort, säger det inte något som "komma över det!"Eller" Du kommer att se honom imorgon!"Det gör att barnet känner sig sämre säger något som" är du okej?"Eller" Kan du berätta för mig vad som är fel?"Ge barnet en möjlighet att förklara :).
  • Kramar ditt barn är ett bra sätt att minska sin sorgsnivå och uppmana dem.
  • Varningar

    Skrika aldrig på ditt barn för att känna sig ledsen. På samma sätt borde du aldrig berätta för honom "skärp dig" eller på annat sätt nedspela hur han känner.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande