Hur man hanterar en blekande vänskap

Medan du kanske tror att en vänskap kommer att vara för evigt, det är inte ovanligt för vissa vänner att blekna. Ibland skapar en oenighet eller faller ut ett gap mellan vänner. Andra tillfällen resulterar åtaganden som arbete, avstånd eller familjer i en vänskap långsamt bort utan animositet. Hur som helst, det kan vara svårt att inse någon du var en gång nära är att blekna från ditt liv. För att hantera en vänskap blekning, ta tid att bearbeta. När du har flyttat genom dina känslor, utveckla perspektiv som du anser varför vänskapen är blekande. Det kan också finnas sätt att rädda vänskapen om du accepterar den dynamiska förändras och löser sig för mindre kontakt i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Bearbetar förlusten av en vän
  1. Bild med titeln Approach Women Överallt Steg 15
1. Engagera sig i självvård. Om du rullar från förlusten av en vän, måste du ta lite tid för att göra dig prioriterad. Svåra känslor är tillräckligt svåra för att hantera på egen hand, men bearbetning en förlust kan vara svårare om du inte bryr dig själv.
  • Se till att du får tillräckligt med sömn. Göra tid att äta rätt och få lite träning i.
  • Gör något trevligt för dig själv, även om det är något litet. Ta dig ut för att se en film. Läs en bok i badet.
  • Bild med titeln lockar en tjej steg 6
    2. Skriv ett adjöbrev. Om du har insett en vänskap är blekande, kan skrivandet av ett adjöbrev vara terapeutiskt. Det här är inte ett brev du ska skicka. Det är bara ett sätt för dig att behandla dina egna känslor och få en känsla av stängning. Att bara få dina tankar ut på sidan kan hjälpa dig att klara.
  • Du behöver inte göra ett perfekt polerat brev, eftersom brevet är ditt verktyg för att hantera. Du kan helt enkelt uttrycka dina känslor. Hur känner du dig om vänskapen. Fading? Varför känner du dig så här?
  • Dela dina favoritminnen av dig och din vän. Prata om vad du kommer sakna. Om det fanns en fallande av något slag, erbjuda en ursäkt.
  • Inte alla bleka vänskap försvinner för evigt. Ibland blir vänner upptagna och kontakt kan minska. Du kan skriva ett adjöbrev som sörjer förlusten av en viss närhet. Du kan prata om att sakna kunna prata med din vän varje dag, men nämna hur du ser fram emot att upprätthålla förhållandet på olika sätt i framtiden.
  • Bild med titeln Approach Women Överallt Steg 14
    3. Låt dig själv uppleva dina känslor. Vänner är viktiga för ditt emotionella välbefinnande, så en bra vän som bleknar bort kan vara svårt. Det är viktigt att du låter dig känna vad du känner, även känslor som är obehagliga. Tryck inte ner dina känslor, men ta ett tag för att låta dig bearbeta dem.
  • Ta lite tid att gråta, om du behöver. Många känner sig generad att bli upprörd över en blekad vänskap. Kom ihåg att om ett förhållande slutar är det viktigt att känna förlusten.
  • Ibland kan det vara svårt att komma i kontakt med dina känslor, speciellt om du är inriktad på att gå vidare. Grieving är viktigt. Om du har problem med att bearbeta, gör du något för att anpassa minnen. Titta över gamla sociala medier. Gå till en bar eller kafé där de två som du brukade umgås.
  • Bild med titeln Barter Steg 20
    4. Ta en paus från sociala medier. Om du inte är lika stor en del av din väns liv längre, kan sociala medier skapa känslor av nöd. Om du och den blekade vänen fortfarande är i kontakt online, ser du uppdateringar om hans eller hennes liv kan sticka. Det kan vara en bra idé att ta en social media semester medan du sorgar. Logga ut från Facebook och Twitter i några dagar, vilket ger dig tid att bearbeta.
  • I framtiden kan det vara en bra idé att blockera uppdateringar från din vän på olika sociala medier tills du har justerat till det något blekade förhållandet.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla perspektiv på ett blekande förhållande
    1. Bild med titeln vara en bättre flickvän steg 15
    1. Undvik att tilldela skulden för relationen blekning. Om en vänskap helt enkelt bleknade, är det mesta ingen att skylla på. Även om de två hade fallit, gör det bara svårt att rita över skulden. Skyll kan också skada framtida vänskap, eftersom det misslyckas med att lösa konflikter och bara skapar animositet. Om du låter dig skylla nu, kan du komma in i en dålig klandring i framtiden.
    • Ofta, vänskapen bleknar bara för att människor förändras när de blir äldre. Om du och din vän växer i olika riktningar och du vill ha olika saker, är det naturligt att driva ifrån varandra.
  • Bild med titeln vara en gentleman steg 6
    2. Tänk på ditt bidrag, om någon, till vänskapens slut. Du kanske inte har gjort någonting. Mycket tid, en blekad vänskap beror på externa begränsningar som tid och avstånd. Du kan helt enkelt inte vara så nära den här personen som du en gång var. En vän kan dock distansera hans eller sig själv av en anledning. Förlusten av en vänskap är ett tillfälle att överväga den typ av vän du är och den typ av vänskap du bildar.
  • Har det hänt dig förut? Har du haft andra vänner helt enkelt blekna över tiden? Om det händer ofta, kan du göra något för att köra vänner bort. Det är också möjligt att du väljer följeslagare som är svåra att komma överens med eller oförenliga med dig som en person.
  • Om vänen i fråga har haft många misslyckade vänskap innan kan du inte vara problemet. Du kan välja känslomässigt otillgängliga personer som vänner. Tillbringa lite tid med tanke på kvaliteten på dina tidigare vänskap, och om dina vänner alltid har behandlat dig på ett sätt som gör att du känner dig trygg och bekväm.
  • Om vännen i fråga har många långsiktiga vänskapar förutom dig, kan du vara en del av problemet. Tänk på dina interaktioner med den här personen. Kan du tänka på någonting du gjorde fel? Försök att prata med andra vänner. Fråga dem om ärlig feedback om du är en bra vän. Tryck på dem för hur du kan förbättra.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 11
    3. Ta inte en vänskaps fading personligen. En blekad vänskap är vanligtvis inte personlig. Begränsningar, som avstånd och andra förpliktelser, kan göra att vänskapen är svåra. Medan människor har en tendens att internalisera händelserna som uppstår i sina liv, har den bleka vänskapen sannolikt inget att göra med dig.
  • Tänk på var din vän är i livet. Har han eller hon bara en ny baby, gifta sig, starta ett jobb? Fick den här vänen bort?
  • Medan vissa vänskap kan känna att de kommer att vara en livstid, kan omständigheterna påverka relationer. En vän kan helt enkelt inte ha tid att nå ut. I framtiden, när din vän blir mindre upptagen, kan du återuppliva vänskapen. Chansen är, om en extern faktor slutade förhållandet, håller din vän inte någon animositet mot dig.
  • Bilden med titeln lockar tjejer utan att prata med dem Steg 11
    4. Se hur nya former av kommunikation påverkar förhållandet. Förhållandena blekna av olika skäl. Om du flyttade från din högskolans stad, till exempel, kan du och din bästa vän ha pratat i telefon varje dag under de första veckorna. Efter ett år eller två kanske du inte pratar eller besöker så ofta. Du kanske tror att din vän inte längre behöver dig, eller att förhållandet har upphört att materia. Det kan dock bara vara så att du är upptagen. Att hitta nya sätt att kommunicera kan hjälpa dig att se hur förhållandet fortfarande är viktigt.
  • Text din vän. Engagera sig med honom eller henne på sociala medier. Du kan kanske behålla vänskapen, i en något annorlunda form, genom att byta kommunikationslägen.
  • Din vän kan ha en lättare tid att komma tillbaka till dig via sociala medier och texting, så att du kan se att vänskapen, medan de bleknade, fortfarande betyder något för er båda.
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 13
    5. Prata med andra utan att engagera sig i skvaller. Att prata ut dina känslor med en annan person är ett bra sätt att behandla någon form av förlust. En annan person kan erbjuda ett visst perspektiv. Många människor förlorar vänner under hela livet, och kan inte erbjuda dig sin unika insikt.
  • Men kom ihåg att du inte ska skvaller. Du vill inte skapa ytterligare animositet eller avstånd. Även om du kan ha frustrationer om vänskapens slut, kommer skvaller eller dålig munnen din vän bara att göra sakerna värre.
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 2
    6. Acceptera förhållandet har ändrats. En bleknad vänskap betyder inte att en vänskap slutar. Vänskap, särskilt långsiktiga vänskap, förändras över tiden. Snarare än att överge vänskapen, arbeta med att titta på den stora bilden. Tänk inte på vänskapen som att ha bleknat så mycket som att ha utvecklats.
  • Människor förändras med tiden, och förändring kan påverka vänskapen. En vänskaps tidigare nivå av närhet kan inte längre vara praktisk av olika skäl. Om du är i 30-talet, kan du fortfarande inte vara intensivt nära din gymnasium. Om du närmar dig 40-talet kan vissa college vänskap ha bleknat.
  • Även om ett förhållande har bleknat något, gör det inte mindre viktigt. Försök att acceptera att ett dopp i intimitet är vanligt över tiden. Du kanske inte pratar med vissa nära vänner varje dag efter en viss punkt. Det är okej. Du behöver inte släppa av bleka vänner. Istället acceptera att förhållandet har förändrats när du fortsätter att tänka på vänskapen som viktig.
  • Del 3 av 3:
    Framåt efter en blekad vänskap
    1. Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 1
    1. Arbeta med att vara en bättre vän. Om du känner att du gjorde något för att få vänskap att blekna, arbeta med att göra bättre framåt. Du kan vara en bättre vän till dina befintliga vänner. Du kan också arbeta med att smida andra relationer med dem runt dig.
    • Du kanske har märkt ett beteendemönster när du undersöker förlusten av din vänskap. Om du känner att du är vanligtvis dras till dåliga relationer, eller att du engagerar dig i beteende som driver andra, kanske du vill söka hjälp av en terapeut. En solid terapeut kan hjälpa dig att sortera igenom dina känslor och lära dig att vara en mer kärleksfull, omtänksam vän.
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 9
    2. Håll dig upptagen med att fylla gapet. Ibland bleknar många vänskap på en gång, särskilt när du blir äldre. Du kan plötsligt inse dig och dina högskolestudier är inte så nära som du brukade vara, vilket kan orsaka känslor av ensamhet. I kölvattnet bör du sträva efter att vara upptagen. Förlusten av en vän lämnar ett stort gap i ditt liv. Du måste hitta något att göra med dig själv som hjälper till att ersätta den frånvarande vänen.
  • Hitta en ny hobby. Ta upp något som stickning eller korsord. Gå med i en matlagningskurs.
  • Du kan också leta efter sätt att skapa nya vänner. Gå med i en webbplats som möte där du kan hitta olika klubbar i ditt område fyllt med likeminded människor.
  • I stället för att spendera din tid är ledsen om en vän som du drev bort, var öppen för nya vänskap som passar dina aktuella intressen och var du är nu i ditt liv.
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 11
    3. Nå ut till din vän i framtiden. Kom ihåg att vänskap ofta bleknar på grund av externa omständigheter. När saker lugnar sig för både och din vän, överväga att nå ut. Även om du har känslor av frustration om bristen på kommunikation, låt dem gå. Du kanske kan återkalla förhållandet, i en utsträckning, när sakerna är lugna ner.
  • Många människor vill inte nå ut till en bleknad vän om de kände att de var jilted eller ignorerade. Du kan känna att det är din väns "sväng" att göra det första draget. Men den här känslan kommer inte att hjälpa situationen. Du kommer sluta isolera dig själv från någon onödigt.
  • Försök att förlåta din vän för bristen på kontakt. Ibland kan ett enkelt telefonsamtal eller textmeddelande återuppliva en glömd vänskap. Vänskap går igenom förändringar, som alla relationer. Det kommer att finnas tider när du och din vän delar allt, och tider när du är avlägsen. En bleknad vänskap får inte vara blekad för alltid. Om den här personen är viktig för dig, kan det vara värt din tid att nå ut. Du kan sluta med att få någon speciell tillbaka i ditt liv.
  • Tips

    Klipp din vän lite slack. Om du känner en vänskap är bleknar bort, kan du uppleva känslor av ilska och frustration. Tänk på att folk blir upptagna och att du förmodligen har bleknat från vissa människors liv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande