Hur glömmer du någon du älskar

Att bryta band med någon är aldrig lätt, speciellt om du fortfarande älskar dem. Men med tid, tålamod och några hälsosamma copingstrategier kan du gå vidare och hitta lycka igen. Börja med att ta bort personen från ditt liv, både genom att eliminera kontakt och ta ner påminnelser. Då kan du arbeta med att släppa bort ont och gå vidare.

Steg

Del 1 av 4:
Ta bort personen från ditt liv
  1. Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 1
1. Bryta av kontakt helt. Det är svårt att komma över någon eller glömma dem om du fortfarande pratar med dem eller ens om du fortfarande bara är vänner på sociala medier. Unfriend personen på alla dina sociala mediekonton. Låt personen veta att du behöver en lång paus från dem, även om du vill vara vänner i framtiden.
  • Man skulle kunna säga, "Även om jag skulle vilja vara på vänliga villkor i framtiden har jag svårt just nu. Jag måste gå bort från vår vänskap."
  • Om du måste se personen, försök vara vänlig utan att flytta in i vänskap. Till exempel, säg hej om du passerar dem i hallen eller gör artig chitchat om logistik om du delar barn. Låt det dock, och försök inte gå djupare.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 2
    2. Ge upp möjligheten att du kan få personen tillbaka. Bor inte på tanken att du kan komma tillbaka tillsammans. Det gör bara dig hopp och fantasera om personen. Istället, fokusera på att släppa förhållandet, påminna dig om att det är över när du behöver.
  • Säg till dig själv, "Vi bröt upp av en anledning, och jag förtjänar att gå vidare med någon ny."
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 3
    3. Skriv ett brev till den person som du inte skickar. Få alla dina känslor ut på papper. Berätta för din ex hur de skadar dig. Skriv ner de goda minnena och det dåliga, och använd bara tiden för att komma ut några av dina känslor. Brevet är för dig - det är inte nödvändigt att skicka det.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 4
    4. Ta bort personens e-postmeddelanden, texter och röstbrevlåda. När du har text eller meddelanden från din ex kommer du sannolikt att gå tillbaka och läsa dem, bo i det förflutna. Gå igenom alla dina konton, och ta bort alla meddelanden, så du kommer inte att bli frestad.
  • Om du är rädd att du kanske vill att minnena senare, försök spara dem på en extern hårddisk och ge den till en vän. Då kan du inte ta det ut på kommer att komma ihåg.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 5
    5. Ta ner eller ta bort alla foton du har av personen. Ta bort bilderna från väggarna och dina bildalbum. Ta bort alla foton du har på din telefon eller dator, liksom alla på dina sociala medier. Du behöver inte dessa påminnelser runt.
  • Återigen, om du inte helt kan släppa, lägg dem på en extern hårddisk tillsammans med några hårddiskar du har och fråga en vän att hålla dem ett tag.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 6
    6. Ha en ceremoniell bränning av eventuella påminnelser du har runt. Ibland behöver du bara rengöra din tanke på den andra personen. Ett sätt att göra det är att samla upp saker du har runt det påminner dig om dem. Sätt dem i en metall papperskorgen och sätt dem i brand. Du kan göra det med gamla bokstäver, foton eller kläder, till exempel.
  • Var noga med att göra detta ute i ett icke-blåsigt område. Ha en hink med vatten eller brandsläckare i närheten bara i fallet.
  • Del 2 av 4:
    Släpper av ont
    1. Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 7
    1. Påminna dig själv varför det inte fungerade. Om du har svårt att komma över någon, är det troligt att du kommer ihåg alla de goda tiderna utan det dåliga. Ta dig tid att komma ihåg varför du bröt upp, så du kan bryta igenom fantasin.
    • Försök skriva om det. Journal om de smärtsamma minnena du har med avsikt att släppa av det skada, så du kan gå vidare.
    • Ditt förhållande slutade för att något hände eller det gick inte bra, och om du lägger det förhållandet på en piedestal av perfektion, är det svårt att komma över det.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 8
    2. Förlåt personen att släppa din ilska. Ett sätt att arbeta med att förlåta dem är att komma ihåg de goda delarna av personen också. Tänk på vad som gjorde dig som om dem i första hand, så du kan tänka på dem som en hel person som gör misstag. Det är bara när du tänker på dem som en fallbar människa med både bra och dåliga egenskaper som du kan förlåta dem sina misstag.
  • Ett annat sätt att arbeta med förlåtelse är att tänka på hur du känner för vad personen gjorde för dig. Tänk på hur dessa känslor påverkar ditt liv. Till exempel, om du känner dig arg och bitter, hur är det som färgar hur du ser världen?
  • Självklart, några "misstag" är större än andra. Med allvarliga problem som känslomässigt och fysiskt missbruk är det mycket svårare att förlåta den andra personen. Tänk dock på att förlåtelse huvudsakligen är för din fördel - det absoluterar inte den andra personen för vad de har gjort.
  • Förlåtelse handlar om att släppa den bitterhet du har mot den andra personen. Det är svårt att släppa dina negativa känslor mot personen om du inte är villig att förlåta dem. Du glömmer inte din smärta, precis som du slutar hänga ilska i ditt hjärta mot personen.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 9
    3. Reframe breakup som "inget fel" istället för att casting skyll. Du kan skylla dig själv för uppbrottet, eller du kan känna behovet av att skylla den andra personen. Men i slutändan är faktum att du bara inte var kompatibel med den andra personen, och ingen förtjänar skulden för det.
  • Om du hade ett ganska älskvärt förhållande, försök att komma ihåg att du båda försökte ditt bästa för att göra relationen att fungera och arbeta med att släppa ut skarvig cykel.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 10
    4. Arbeta med att ändra ditt svar på det förflutna istället för att önska det. Ibland kan du önska att du kan gå tillbaka i tid och ändra hur saker hände. Det är ett ganska naturligt svar, men i slutändan, fruktlös. Allt du kan ändra är hur du svarar på det förflutna. Acceptera det faktum istället för att ständigt önska att du kunde ta tillbaka något du sa eller gjorde.
  • Försök att tänka på ett visst ögonblick som buggar dig. Du kanske tänker, "Jag önskar att jag kunde ta tillbaka det jag sa." I stället, omformulera uttalandet: "Jag ångrar att jag sa det, men jag har lärt mig av mitt misstag. Jag gör det bättre i framtiden."
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 11
    5. Se en terapeut om du kämpar. Du kanske tycker att se en terapeut bär en social stigma. Men kom ihåg att miljontals människor precis som du går till terapeuter, rådgivare, rådgivare och andra yrkesverksamma för råd och vägledning under svåra tider, och du kan också. Det finns ingen anledning att vara rädd för att få hjälp.
  • Några av de människor du kan överväga att prata med är professionella terapeuter, psykiatriker, skola och yrkesrådgivare, och om så önskas, auktoritativa röster i ditt samhälle som präster eller rabbiner. Hittar bara en röst du litar på vem som har någon professionell expertis.
  • Fråga dina vänner eller familj för rekommendationer om du inte är säker på vem som ska prata med.
  • Del 3 av 4:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 12
    1. Lär dig själv att vara oberoende igen. Under den här tiden, kom ihåg att du är en hel person på egen hand. Du behöver inte någon annan att göra dig fullständig, så ta den här tiden att upptäcka dig själv igen utan den andra personen.
    • Gör en lista över alla saker du kan göra nu när du inte är i ett förhållande. Till exempel, kanske du kan spendera mer tid med dina vänner och familj, gå på solo resor, flytta ut ur staden, eller stanna upp så sent som du vill. Den här listan kan du påminna dig om hur kul det kan vara oberoende.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 13
    2. Påminn dig om din styrka. När du bryter upp med någon, kan du känna dig sårbar och som om du inte har befogenhet att komma över smärtan. Men du är tillräckligt stark, du behöver bara ge dig några påminnelser. Ta dig tid att skriva ner några av dina styrkor och tidigare triumfer för att visa dig själv att du kan och kommer att komma igenom den här tiden.
  • Till exempel kan du skriva, "Jag har stor hållfasthet. Det tog mig bara ett år från när jag började springa för att slutföra en maraton! Och om jag har fasthet, kan jag också komma igenom det här."
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 14
    3. Gör några nya vänner som inte är i samma cirkel. Om du har varit i ett förhållande ett tag kan du ha många gemensamma vänner med din ex. Arbeta med att göra nya vänner som inte ständigt kommer upp med personens namn eller vill göra saker med er båda, vilket gör det lättare att gå vidare.
  • Du behöver inte helt ge upp dina gamla vänner, men att ha en ny cirkel ger dig ett säkert utrymme att umgås. Du kan också lita på vänner du inte har gemensamt. Försök att återställa en gammal vänskap du kanske har släppt på vägen.
  • För att få nya vänner, försök att gå till gemenskapsmöten, ta roliga klasser på ditt bibliotek eller med dina parker och rekreationsavdelning, eller till och med slår upp en konversation med någon på en lokal kafé.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 15
    4. Datum igen, när du är redo. Ge dig själv lite tid att lura, men när du börjar känna lite bättre, försök att träffa någon ny. Du behöver inte begå sig till ett förhållande. Bara gå på några datum med en person du gillar, eller till och med bara några första datum med ett par olika människor.
  • Låt dig gå så långsam som du behöver när du börjar datera igen. Det finns ingen rush. Det kan faktiskt vara en bra idé att ta med det med någon du är dating. Du kanske säger, "Hej, jag borde låta dig veta att jag bara kom ut ur ett svårt förhållande, så jag letar bara efter något avslappet just nu."
  • Del 4 av 4:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln Glöm någon du älskar steg 16
    1. Låt dina känslor ut fysiskt i skratt och tårar. Ibland kommer smärtan bara att slå dig igen, och du kan känna att du behöver gråta. Det är okej! Ta lite tid att gråta. Men glöm inte att skratta också. Titta på några dumma videor på Internet, kolla in några söta memes, eller sätt i din favoritkomedi. Skratt är bra för själen, och det kan få dig att känna dig så bra eller bättre än ett bra gråt.
    • Gå ut med vänner och ha ett gott skratt tillsammans!
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 17
    2. Ät hälsosam mat varje dag. När du är sorg, kanske du inte vill äta alls, eller du kanske bara vill äta skräpmat. Men det kan bara få dig att känna dig värre, när du kraschar från ett socker högt, till exempel. Se till att du får i vissa frukter, grönsaker och mager proteiner åtminstone.
  • Naturligtvis kan du fortfarande ha den biten chokladkaka eller en påse chips, särskilt på den första dagen eller så. Försök bara inte endast Ät chips och tårta. Välj också några hälsosamma livsmedel,.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 18
    3. Få lite motion, speciellt om det är ute. Ta en vandring i skogen eller gå en promenad med en vän. Kajak över en närliggande sjö eller gå för att bada i din favoritpool. Spela ett spel tennis, kör i en park, eller bara träffa gymmet. Yoga är också ett bra alternativ. Vad du än gör hjälper dig att få dig ut ur ditt huvud och få dig att må bättre.
  • Syfte för minst 30 minuters träning de flesta dagar i veckan.
  • Övning är utmärkt för hjärnan eftersom den släpper ut känsla-bra kemikalier i din kropp. Om du är ute, får du också nytta av D-vitamin! Dessutom är det bra för din kropp och får dig ut ur huset.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 19
    4. Lämna gott om tid för sömn. Sova är din kropps sätt att läka, och det är sant för känslomässig smärta också. Om du har problem med att sova, se till att lämna extra tid för att sova och arbeta med att få minst 8 timmar varje natt.
  • Försök att komma in i en nattrutin. Stäng av din elektronik minst en timme innan du vill gå och lägga dig, så din hjärna börjar slingra ner. Ha lite varm mjölk eller örtte, eller ta ett varmt bad för att lugna ditt sinne.
  • Du kan också ha det motsatta problemet, där du vill sova hela tiden. Medan du får lite extra sömn är inte en dålig idé (9-10 timmar per natt), försök att inte överdriva det. Tvinga dig att gå upp och gå ut i världen.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 20
    5. Falla tillbaka på dina vänner och familj för support. De människor som älskar dig - dina familjemedlemmar, personliga mentorer och nära vänner - vill se dig glad. Var inte rädd för att fråga dessa människor för lite extra kärlek. Prata med en gammal vän, en förälder eller en syskon som hjälper dig att arbeta genom din stress och känslor. Din ex var inte den enda personen som älskade dig - använd den här gången för att komma ihåg det och spendera tid med de som spelar roll.
  • Även om du tycker att de råd du får från dina nära förtroende är inte perfekt, kan känslan av kamratskap fortfarande få dig att må bättre.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 21
    6. Komma tillbaka till ett vanligt schema. Ett vanligt schema hjälper dig att stanna i en rutin, vilket hjälper dig att känna dig mer normal. Försök att gå upp och gå och lägg dig på samma gång varje dag, äta dina måltider samtidigt, och så vidare.
  • Men det är okej att gå lätt på dig själv. Du går igenom en svår tid, och det är okej att ta pauser när du behöver dem. Försök bara hålla upp så mycket du kan.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 22
    7. Skäm bort dig själv lite. Ta ett varmt bubbelbad eller få en massage. Nu är den perfekta tiden för lite bortskämdhet. Gå till en film du har velat se, ta lite shopping spree, eller till och med komma ut ur staden för några dagar. Gör bara något som gör att du mår bra.
  • Du kan även göra något så enkelt som att få kopp kaffe från din favorit kafé och curling upp med en bra bok.
  • Bild med titeln Glöm någon du älskar Steg 23
    8. Prova en ny hobby att bryta ut ur dina gamla vanor. Arbeta med att lära sig ett nytt språk eller ta en rolig matlagningskurs. Plocka upp böcker på ditt bibliotek för att lära dig en hobby du alltid har velat försöka eller bara titta på några videor på nätet. Du kan till och med ta en klass på ett lokalt samhällskollegium i ett ämne som intresserar dig.
  • Slår ut på egen hand med en ny tidsfördriv ger dig en känsla av självständighet och frihet, plus det kan vara uppfriskande, gnistrande kreativitet.
  • Tips

    Om en vän frågar om personen, kan du artigt säga,"Vi bröt upp. Jag är ledsen, men jag vill inte prata om det." De kommer förhoppningsvis att förstå och släppa ämnet.
  • Försök att koncentrera sig på andra aktiviteter istället för att tänka på dina nära och kära.
  • Varningar

    Vänd inte till negativa beteenden, som att dricka, röka, ta droger, spel, öva självskada, eller till och med att bli arbetade. I slutändan gör dessa mer skada än bra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande