Hur man är vänner efter en uppbrytning

När du bryter upp med någon, vill du ibland hålla fast vid det förhållandet, även om det är nödvändigt att ändra naturen av det förhållandet. Kanske är du bara inte redo att låta den personen gå för att du bryr dig för mycket om honom eller henne. Alternativt, kanske du har barn tillsammans, och du måste kunna fatta beslut tillsammans utan att skrika på varandra. Oavsett orsaken kan du vara vänner med din ex om du tar lämpliga steg för att skydda dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igenom uppbrytningen
  1. Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 1
1. Bryta upp med mindre drama. Om du ska förbli vänner kan du inte ha en dramatisk, ingen holds-barred breakup. När du bryter med varandra måste du lösa några större problem utan att slingra lera och hat på varandra.
  • Det betyder inte att du behöver bryta upp utan någon sorg. Naturligtvis kommer du båda att bli upprörd och ledsen. Det är svårt att släppa något så viktigt för ditt liv. Men det betyder att du måste vara respektfull för varandra till slutet.
  • Innan du bestämmer om du vill vara vänner, överväga hur du bröt upp. Om du ständigt kämpade, tyckte inte om att vara tillsammans och slutade ha bra samtal, kanske du inte vill fortsätta någon form av relation.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 2
    2. Ta lite tid ifrån varandra. När du har brutit upp med varandra måste du ta lite tid från varandra. Du kan inte bara hoppa från att vara lovey-dovey att vara vänner. Du kan inte rusa den här perioden - var och en av er måste vara redo att flytta till en annan typ av relation. Det finns ingen viss tid för att bestämma hur länge övergången till vänskap tar eftersom det är unikt för varje situation och varje involverad.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 3
    3. Ta reda på ditt nya normala. Medan du är ifrån varandra, räkna ut hur ditt nya liv kommer att se. Tid en gång fylld med att vara med din signifikanta andra nu måste fyllas med något annat. Hitta sätt att göra ditt liv glädjande, från att spendera tid med goda vänner att plocka upp en hobby som målning eller bergsklättring.
  • Det spelar ingen roll vad du gör, du behöver bara räkna ut nya vanor, så du glider inte in i gamla med din ex.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 4
    4. Ta hand om dig själv. Låta gå är en sorgande process, och det är bra. Men du måste se till att du fortfarande tar hand om dig själv och din hälsa. Försök att sova på ett schema och äta bra. Om du känner dig, behandla dig själv med något roligt, till exempel en trevlig middag, en pedikyr eller en biljett till ett basketspel.
  • Del 2 av 3:
    Att lära sig att vara vänner
    1. Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 5
    1. Låt förflutna stanna i det förflutna. Medan det kan vara frestande att återhämta gamla argument, när du är vänner är det dags att låta det gå. Du har inte rätt att kritisera hur han spenderar sin tid eller hur hon gillar att klä sig. Vara stödjande och försök att inte flytta in i gamla kritikmönster. Prata genom dina känslor med den andra personen och försök sedan ditt bästa för att gå vidare.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 6
    2. Tänk på hur det var förut. Det är, om du var vänner innan du kom ihop, tänk på hur du interagerade då. Som kan hjälpa dig att gå vidare med ett nytt förhållande.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 7
    3. Rör dig långsamt. Hoppa inte in i går ut tre gånger i veckan. Stick med ett par gånger i månaden först. För mycket för snabbt kunde tvinga vänskapen att bryta ihop.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 8
    4. Välj dina möten klokt. Om du försöker göra samma saker som du alltid gjorde som ett par, kommer du sannolikt att hitta det besvärligt. Du associerar de platser med den romantiska sidan av förhållandet, och du försöker skapa en annan typ av relation. Därför är det bäst att välja nya saker att göra tillsammans, särskilt saker som inte kommer att lämna dig ensam tillsammans.
  • Försök att gå ut med en grupp vänner, till exempel eller på väg till någonstans med en stor folkmassa, som stor konsert.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup Steg 9
    5. Hoppa över de intima konversationerna. Du har inte samma samtal med en älskare som du gör med en vän. Om du vill hålla din ex på en vänskapsnivå, måste du hålla konversationerna där också. Fokusera på allmänna ämnen som nuvarande världsnyheter istället för mycket personliga som din hund går bort.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 10
    6. Vara beredd på "Nej." Din ex kan bestämma att han eller hon inte vill vara vänner med dig, och det är bra. Ibland har du bara för mycket historia med en person att gå vidare i en annan kapacitet.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 11
    7. Gör det klart för dina vänner och familj. Om du ständigt behöver ta itu med frågor om varför du fortfarande är vänner med personen, det kan hindra din vänskap. Berätta för dina vänner och familj att du kommer att vara vänner med personen, och du förväntar dig att de ska stödja det beslutet.
  • Del 3 av 3:
    Cementering av vänskapen
    1. Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 12
    1. Respektera gränser. Du behöver båda göra gränser om när det är lämpligt att ringa eller sluta med. Du måste också bestämma var du är villig att gå ihop. I grund och botten behöver någon form av kontakt med varandra regler som du båda behöver respektera och följa. Du kan bestämma dig för att inte längre gå till samma restauranger som du brukade äta på medan du var ett par.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett breakup steg 13
    2. Se till att du har flyttat på. Det är, för att verkligen vara vänner, du kan inte hänga på tanken att du fortfarande kan komma tillbaka tillsammans med din ex. Undersök dina känslor och se om du tror att du är över den som är tillräckligt för att umgås med honom eller henne utan att vara mer involverad.
  • Bild med titeln vara vänner efter ett uppbrott steg 14
    3. Var beredd på nya relationer. Det blir svårt att se din ex med någon ny, men du måste inse att det kommer att hända. Medan ingen av er behöver gnugga den i det andra ansiktet, är det bundet att hända förr eller senare att en av er får med någon ny. Du kommer bara att kunna vara vänner med personen om du inser att han eller hon har rätt att vara med någon ny.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande