Hur man bryter upp med din vän

Många har varit genom en uppbrott med en betydande annan, men att bryta upp med en vän kan vara ännu svårare. När du har en kamp du vet att du inte kan lösa eller du har bara inte så mycket gemensamt längre, det är dags att dra ur kontakten. Du kan låta vänskapen blekna ut naturligt, ha en konfrontation med din vän, eller skära saker av kallt kalkon. Oavsett vad, det hjälper till att vara beredd att hantera de känslor du kommer att uppleva när det äntligen är över.

Steg

Metod 1 av 3:
Konfrontera personen
  1. Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 1
1. Ordna en tid och plats att träffas. När du inte vill hålla personen gissar om varför du inte vill vara vänner, kan ett ansikte mot ansikte konversation vara i ordning. Parker och kaféer är bra stopp för breakups eftersom de är neutrala, offentliga platser. Även om saker kan få emotionella under din konversation, kommer du att vara sannolikt att hålla saker som finns om du är på en allmän plats.
  • Undvik att ordna att ha en lång måltid tillsammans, eftersom du kanske är redo att gå innan maten ens kommer.
  • Om du inte vill träffas personligen, är det bra att bryta upp med din vän via telefon. Undvik att göra det över text, eftersom det är svårare att uttrycka dig helt och har en riktig konversation.
  • Bryta inte upp med din vän framför människor du båda vet. Detta kan vara djupt pinsamt och skadligt.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 2
    2. Tala om för din vän varför du slutar det. Var okomplicerad om varför du inte vill vara vänner. Har din vän fusk med din pojkvän? Skär han eller hon ständigt ner dig? Oavsett orsaken är det dags att stava ut det. Att berätta för din vän exakt vad som händer är en modig sak att göra, och i slutändan kommer personen troligen att vara glad att veta vad som hände.
  • Det finns en situation där det är okomplicerat är inte det snällaste sättet att avsluta en vänskap. Om du bara inte gillar personen längre, utan eget fel, är det verkligen ingen anledning att säga det högt. Om så är fallet, gå till Metod 2 och låt vänskapen naturligt blekna.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 3
    3. Ge din vän en chans att prata. Din vän kommer antingen att bli defensiv, be om ursäkt, eller göra en blandning av både efter din konfrontation. Du kanske vill höra honom eller henne, bara om det är den minsta chansen att du vill stanna vänner trots allt. Om det är möjligt var det någon form av missförstånd, du vill veta. Om det inte är möjligt, fortsätt breakup-processen.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 4
    4. Gränssnitt. Kanske vill du klippa saker för gott här och nu, eller kanske du är bra att se personen då och då i en gruppinställning. Oavsett fallet, vare sig det är mycket tydligt att det här är en brytpunkt, och från och med nu kommer det att vara annorlunda. Lägg ut dina gränser upp framför så att du inte kommer att bli frestad att backa ner senare.
  • Om du aldrig vill prata igen, berätta för den person du inte kommer i kontakt efter det här och att du inte vill höra från honom eller henne, heller.
  • Om du fortfarande är bra att hänga i en grupp men du vill inte ha en-till-ett-samtal, är det bra att säga det. Det är också bra att säga att du kan vara öppen för att förnya vänskapen senare, men bara om du menar det. Annars kan personen fortsätta försöka komma i kontakt när du bara vill vara ensam. Var bara kristallklar om dina förväntningar så att din tidigare vän inte blir förvirrad.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 5
    5. Hålla fast vid dina gränser. Om personen försöker komma i kontakt eller vinna dig tillbaka, svara inte. Du har sagt ditt stycke, du har hört personen, och nu är din skyldighet som en vän över. Precis som när du bryter upp med en betydande annan, som bryter upp med en vän betyder att du inte behöver vara ansvarig för den personen längre.
  • Detta är lättare sagt än gjort. Om din tidigare vän är väldigt upprörd kan det vara extremt svårt att ignorera hans eller hennes samtal och texter. Om du är seriös om att bryta upp den här vänskapen, låt inte personen korsa dina gränser. Du kommer bara ge honom eller henne fel intryck och göra saker svårare i framtiden.
  • Metod 2 av 3:
    Låta det naturligt blekna
    1. Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 6
    1. Om du växer ifrån varandra, slåss inte det. Den fade-out-metoden är bäst för en situation där du och din vän helt enkelt växer ifrån varandra. Kanske finns det ingen konkret anledning att du inte gillar personen längre - du är bara intresserad av andra saker och andra människor. Börja med att spendera din tid hur du vill spendera det, hänger med människor och gör aktiviteter du tycker om. Chansen är att din vän kommer att göra detsamma, och du börjar drifta från varandra utan att behöva göra en stor sak om det.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 7
    2. Sluta ringa och texta din vän. Att bryta upp en vänskap, måste du sakta ner kommunikation. Sluta komma i kontakt med din vän för att göra planer eller bara för att prata. Sluta initiera chattar online, textkonversationer och någon annan kontakt. Du kan fortfarande chatta när du ser honom eller henne personligen, som om du båda går ut med samma grupp av vänner, men undvik onödig kontakt.
  • När två vänner är naturligt redo att dela sätt, är det inte svårt att vara i kontakt mindre ofta. Du skulle förmodligen båda göra andra saker, ändå, så det kommer inte att känna dig som ett stort offer att inte prata mycket mer än du behöver.
  • Å andra sidan, om din vän inte känner på samma sätt, är du om vänskapen, att vara i kontakt mindre kan skada hans eller hennes känslor. Tyvärr är det verkligen svårt att undvika skadade känslor när du slutar en vänskap. Du måste bestämma om du fortfarande vill avsluta det på något sätt.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 8
    3. Håll konversationsljuset. Vänner kommer närmare genom att ha djupa, avslöjande konversationer under vilka de lär känna varandra riktigt bra. Att dra bort från en vän, sluta ha stora hjärt-till-hjärtan. När du pratar, håll dig till grunda, ytämnen, precis som du skulle med en bekant. Om du fortsätter att prata som vänner, blir det svårare för vänskapen att blekna.
  • Om din vän tenderar att vilja prata om privata saker, styra konversationen i en säkrare riktning. Ändra ämnet så att hon inte får chansen att berätta för henne djupaste känslor.
  • Så småningom kommer din vän att börja märka att du inte pratar som du brukade. Han eller hon kan ringa ut dig eller bestämma dig för att ta ut det. Var beredd för antingen reaktion.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 9
    4. Inbjudningar för artigt nedgång. Det kan ta ett tag för din vän att fånga på det faktum att du bara inte är i vänskapen längre. Ett säkert sätt att skapa ett avstånd är att avvisa inbjudningar artigt, men fast. Om inbjudan är för en gruppaktivitet kanske du vill delta, men undvika en-på-one outings. Du kommer bara att leda den andra personen på.
  • Återigen, om den andra personen inte är klar för att detta ska sluta, kommer att minska hans eller hennes inbjudningar att orsaka lite ont. Det är upp till dig att bestämma om den trevligare sak att göra är att vara mer okomplicerad om varför du fortsätter att säga "Nej" Varje gång han eller hon uppmanar dig att göra något.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 10
    5. Gör ursäkter om du behöver. Om du verkligen inte vill berätta för personen sanningen, avböjliga inbjudningar med ursäkter. Säg att du är upptagen, du har släktingar i stan, du har för mycket läxa, och så vidare. Detta kan ses som det enkla sättet, eftersom det inte är ett mycket ärligt sätt att bete sig mot någon som var en vän. Men om du har en bra anledning att avsluta vänskapen och verkligen inte vill hantera en konfrontation, är ursäkter ganska effektiv.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 11
    6. Successivt låta vänskapen komma till ett stopp. Bästa fall scenariot, personen fångar på det du har flyttat från vänskapen och bestämmer sig för att gå på sin egen väg. Men om den tidigare vän frågar dig vad som händer, kanske du vill ge honom eller henne en förklaring. Var redo för denna reaktion, eftersom det kan vara så att du menar mer till din tidigare vän än han eller hon betyder för dig.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 12
    7. Tänk på den tysta behandlingen för en missbrukande vänskap. Om den person du vill bryta upp med har varit fysiskt eller känslomässigt missbruk eller manipulativ, är du inte skyldig den personen något - även artighet. Stanna bara all kontakt, unfrie personen på dina sociala medier, och undvik att se personen när du inte behöver.
  • Om du försöker ha en konversation med personen om det, kan han eller hon sluta få dig att känna dig som du är den som gjorde något fel. Bli inte inslaget i det drama. Om du vet att personen kommer att göra saker hårt för dig, klippa det bara av kallt kalkon.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera efterdyningarna
    1. Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 13
    1. Hantera din tidigare väns känslor. Att dumpas är inte lätt, oavsett om du förtjänar det eller inte. Var beredd på att din vän ska gråta, ber om att du ska vara vänner igen, eller till och med bli extremt arg. Du var stark nog att bryta upp med din vän, och du är tillräckligt stark för att hantera efterdyningarna. Försök att inte låta dig bli insvept i personens känslor. Kom ihåg att hålla fast vid dina gränser och skära av all kontakt om det behövs.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 14
    2. Akta dig för passivt aggressivt beteende. Ibland försöker en tidigare vän att göra ditt liv hårdare i små, passiva aggressiva sätt. Detta är särskilt sant om du går i skolan tillsammans eller arbetar på samma ställe och måste se varandra ofta. Personen kan försöka vända andra mot dig, sprida skvaller om dig, eller få dig att bli dålig på något sätt. Håll dig stark och inse att om någon uppför sig så fruktansvärt, var ditt beslut att avsluta vänskapen rätt på.
  • Om beteendet eskalerar från passiv-aggressivt till bara vanlig aggressiv, kan du behöva vidta ytterligare åtgärder. Prata med dina lärare eller handledare om det händer på jobbet eller skolan. Se om du kan bevisa att du är inriktad på.
  • Du kan också ha juridiska alternativ. Om personen inte lämnar dig ensam och hans eller hennes beteende utgör trakasserier, kanske du vill File en begränsningsorder.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 15
    3. Inse att det kan påverka andra vänskap, också. Att bryta upp med en vän påverkar ofta de människor du båda visste. Om du var båda en del av samma större vängrupp, kan det vara ganska besvärligt för ett tag. Förhoppningsvis kommer dina andra vänner inte att ta sidor, men om de gör det vet du vem dina riktiga vänner är.
  • Bild med titeln bryta upp med din vän Steg 16
    4. Ta hand om dig själv. Du kommer nog att känna en känsla av frihet efter att ha brutit upp med en dålig vän. Ändå är breakups ofta tuffa. Det är emotionellt svårt att låta någon nere, och konsekvenserna kan vara mycket längre än väntat. Efter vänskapen är officiellt över, gör en punkt att spendera tid med människor som får dig att må bra. Omgiv dig med kära och försök att sätta den gamla vänskapen ur ditt sinne.
  • Du kan också känna dig överraskande ledsen att förlora de goda delarna av vänskapen med den person du bröt upp med. Trots allt var du vänner för en anledning, även om ditt förhållande till sist blev dåligt. Sorg är helt normalt i den här situationen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bränn dina broar försiktigt. Det kan vara mycket svårt att starta om en vänskap, så var säker på att du vill avsluta saker om det är den väg du väljer.
  • Om du bryter upp din vänskap med någon och du känner dig ledsen, det är okej, låt känslorna ut. Var inte rädd för att visa hur du känner. Det är helt naturligt.
  • Säg inte det på ett oförskämt sätt eftersom den personen också har känslor.
  • Känn inte dåligt om din vän inte var en bra vän. Det är inte ditt fel.
  • Kom ihåg att alla relationer är frivilliga situationer.Du är inte skyldig att fortsätta några relation.
  • Var fast med vad du säger för att undvika förvirring.
  • När du berättar den personen hur du känner, blir det smärtsamt efter uppbrottet, men gör saker som gör dig lycklig. Så småningom gör du en ny bästa vän.
  • Be råd från dina familjemedlemmar eller andra vänner, särskilt människor som känner till din vän bra och kan lägga till ytterligare insikt i din situation. De kan kanske ge dig hjälp för din individuella inställning.
  • Var försiktig om du båda har gemensamma vänner, han / hon kunde dålig munnen till dina vänner. Var särskilt försiktig om du är en vuxen och du är på jobbet med personen. Han / hon kan dåligt prata om dig till någon med högre myndighet än du.
  • Ömsesidiga vänner kan känna behovet av att plocka sidor, så var beredd att diskutera dina känslor eller eventuellt förlora andra vänner.
  • Den viktigaste delen av något förhållande är utbytet av energi. Om någon lämnar dig känner dig dränerad eller obekväma och du kan komma bort då snälla gör det. Ge dig själv den energi du har givit den andra och du kommer att börja känna dig bättre!
  • Om de kommer tillbaka till dig som vill vara vänner, säger artigt nej. Du bröt upp med den personen av en anledning. Du kommer bara att skada dig själv mer, när du måste bryta upp med dem.
  • Håll dig lugn och ta inte hämnd på dem eller fortsätta att argumentera med dem.
  • Bryt inte med en vän som verkligen vill stanna hos dig, för kanske är hon / han rätt vän för dig, och du missade bara chansen att ha en riktig vän. Välj de personer som du ville bryta upp med.
  • Skicka ett brev eller ett e-postmeddelande om du inte känner dig bekväm med ett ansikte mot ansikte konversation.
  • Om du inte känner dig bekväm, konfrontera din vän på egen hand, kontakta en skolrådgivare eller peermediator som kan vara en neutral tredje part för att hjälpa till med konversationen.
  • Du kan känna dig skyldig, men om du vet att du gjorde det rätta beslutet för dig själv, stå vid det.
  • Om dina skäl är ytliga, så att du vill bli populär, gör det inte, det är verkligen själviskt.
  • Din vän kommer förmodligen att försöka få dig att känna dig dålig och tror att det är allt ditt fel.Om du vet djupt ner att du inte gjorde någonting fel då han / hon bara försöker manipulera dig. Håll dig stark och modig.
  • För att undvika problem med efterdyningarna, unfriend dem på alla sociala medier där andra människor på deras sida kan hjälpa till att blåsa ut dig av proportionen.
  • Falla inte i självtvivel. Om din ex-vän försöker få dig att känna dig skyldig eller försöker manipulera dig att känna dig dålig, försök ditt bästa att inte tro på dem. Kontakta någon du litar på om du vill ha försäkran om att du inte är fel.
  • Stå på dig. Om din vän frågar varför du bryter med dem, gör inte en anledning. Hålla fast.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande