Hur man hanterar att förlora en vän

Att förlora en vän kan skada mycket. Oavsett om vänskapen misslyckades, flyttade någon, eller din vän dog, måste du låta dig läka. Du får aldrig glömma din vänskap, men du kan vara nöjd med ditt liv och det nya folket i det som tiden går. Stanna så positiv som möjligt och låt dig gå vidare.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera en misslyckad vänskap
  1. Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 1
1. Låt dig lura. Oavsett om du plötsligt faller med din vän, eller vänskapen helt enkelt bleknade, måste du erkänna att du har förlorat något. Ge dig själv tid och utrymme för att lura vänskapen. Vanliga sätt att sortera genom dina känslor och sorg inkluderar saker som:
  • Skriv ett brev till din tidigare vän, men skicka inte det. Istället, behåll eller bränna brevet. Tanken är bara att tillåta dig en chans att säga vad du behöver säga, inte för dem att läsa den.
  • Prata med någon du litar på. Undvik att prata med gemensamma vänner, eller prata illa om din tidigare vän. Fokusera på hur du känner för att förlora vänskapen.
  • Meditera för att rensa ditt sinne och fokusera på dina känslor. Ju tidigare du vet vad du känner, desto snarare kan du erkänna dina känslor och gå vidare.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 2
    2. Acceptera lite skylla, men inte allt. Tänk på möjligheten att du kan ha bidragit till situationen. Även om du inte var en dålig vän, kan det ha varit saker som du kunde ha gjort annorlunda på vägen. Som sagt, den andra personen bär också samma börda. Ta inte skulden för att allt går fel, men undvik uppmaningen att säga att den andra personen förtjänar allt fel.
  • Till exempel, om du var skadad och sa genomsnittliga saker för en vän eftersom de stod upp, borde du acceptera att du inte agerade så mogna som möjligt. Det är också rättvist att notera att din vän stod upp dig och att de delar skulden i situationen.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 3
    3. Undvik fixering på det förflutna. När du har gett dig tid att lura, bör du gå vidare från vänskapen. Försök att inte tänka för mycket om din tidigare vän. Istället, fokusera på nutiden och vad du gör nu.
  • Om du upptäcker att du har problem med att fokusera på nutiden, gör det till en punkt att slappna av i ditt sinne och göra saker du tycker om. Till exempel kan du spendera tid att lyssna på musik och hänga med dina vänner för att hålla ditt sinne på nutiden.
  • Tänk på att närmare och längre varaktiga vänskap kan ta mer tid att komma över, och att varje person griper i sin egen takt. Det finns ingen bestämd tidsgräns för detta.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 4
    4. Hitta en ny hobby, aktivitet eller vanlig social händelse. Att komma ut och vara aktiv kan hjälpa dig att hålla ditt sinne av den förlorade vänskapen. Det kan också ge dig något att se fram emot. Det viktigaste är att du njuter av aktiviteten.
  • Vissa idéer kan vara för dig att gå med i en bokklubb, shoppa, äta middag med vänner, göra något kreativt, eller spela en sport.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 5
    5. Vårda andra vänskap. Du kan nu spendera den tid du brukade fokusera på din gamla vänskap och häll den i andra. Detta kan riktas mot andra vänner, eller spendera nya vänner. Prata med människor i skolan, jobba eller i ditt grannskap. Du kan bli positivt överraskad hur mycket du har gemensamt med dem.
  • Undvik att vara klibbig eller alltför krävande av dina andra vänner. Detta kan överväldiga någon snabbt.
  • Om du initierar en ny vänskap, bara säger "Hej" till någon du inte vet är ofta tillräckligt för att gnista en bra konversation.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 6
    6. Fokusera på dig själv. Hämndfantasier kan roa din sorgliga sida, men i verkligheten dränerar de bara energi som du kan använda för att ha kul. Om du fokuserar på att göra saker du tycker om och gör dig lycklig, kommer du att ha mindre tid att beslossa om din tidigare vän. Om du har problem med att fokusera på positiva saker, distrahera dig själv genom att spendera tid med andra vänner.
  • Du kan till exempel spendera tid på att fokusera på ditt skolarbete eller dina hobbyer så att du kan få mer framgång i dessa områden i ditt liv.
  • Att bli mer fysiskt aktiv kan hjälpa om du har mycket ilska.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 7
    7. Motstå att prata om din tidigare vän. Oavsett om du gör ett rykte eller berätta en ful sanning, pratar du dåligt av din tidigare vän bara får du dålig. Andra kommer att se detta som små och omogna, och tveka att komma nära dig medan du uppträder på det sättet. Ständigt sätter ner din gamla vän håller dig också emotionellt kopplad till den vänskap du förlorade och förhindrar att du flyttar på.
  • Metod 2 av 3:
    Förlora en vän till ett drag
    1. Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 8
    1. Håll ett ledigt förhållande med din tidigare vän. Om möjligt, försök att ordna att se din vän en tid eller två varje år. Håll kontakten via telefon genom att ringa och texta. Du kan också använda sociala medier för att stanna så nära som möjligt till varandra. Detta gör det möjligt för de två att förbli anslutna utan att behöva förebygga orimliga mängder tid, energi och pengar för att hålla vänskapen flytande.
    • Undvik att sätta orimliga förväntningar på din vänskap. Pratar en gång i veckan eller en gång i månaden kan vara realistisk, medan man talar varje dag kommer sannolikt att sluta snabbt.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 9
    2. Utforska din nya värld. Oavsett om du har flyttat till en ny plats eller stannade bakom när din vän lämnade, har din värld förändrats. Detta är ett tillfälle för prospektering och spänning. Gå ut till platser du aldrig har varit tidigare (det borde vara lätt om du är den som flyttade). Försök att träffa nya människor i området, och sedan berätta för din gamla vän om några av de stora minnena som du har gjort.
  • Detta bör inte göras i ett försök att göra din vän avundsjuk. Bara håll kontakten med dem genom att prata om de saker du gör nu.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 10
    3. Gå med i en klubb eller grupp. Klubbar, grupper och andra anslutningar ger dig chansen att träffa nya människor som har intressen som liknar din. Detta är ett bra ställe att leta efter potentiella vänskap och ha kul. Du kan titta i dina lokala butiker och kaféer för annonser och poster om och där olika klubbar möts. Du kan också hitta informationen i din tidning eller online.
  • Du kan även gå med på online-grupper om du kämpar för att hitta något roligt i ditt område, eller bara vill börja online.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 11
    4. Hitta nya vänner. Det finns inget behov av att rusa in i nya vänskap, men du borde vara öppen för dem. Acceptera en inbjudan från någon du har träffat nyligen, eller nå ut och bjuda in dem till något du tycker om. Vänskap sällan hända omedelbart, men tar det första steget mot att få nya vänner är avgörande för att du ska hålla en hälsosam sinnesro.
  • Om du ignorerar ditt behov av att skapa nya lokala vänner, kan du sluta kräva för mycket av din långdistans vänskap och dränera din gamla vän. Detta kan leda till att du förlorar kontakten.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera en väns död
    1. Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 12
    1. Ta dig tid att sörja din vän. Delta i din väns begravning och / eller minnesmärke. Skriv ett brev till din avgångsvän för att få dina känslor ut och i det öppna. Du bör inse att det är normalt att känna sig förvirrad och skadad efter en vän dör, och undvika att smärtan inte kommer att gå bort. Istället känner igen din smärta så att du kan gå vidare och läka.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 13
    2. Fira din väns liv. Många människor fokuserar minnen av vänner och familj runt hur eller när de dog. Att komma ihåg dem på detta sätt kan vara smärtsamt. Istället, prata om historier om sitt liv. Kom ihåg de saker som du gjorde tillsammans, och de saker som de tyckte om att göra mest. Du kan till och med avsätta en dag varje år (deras födelsedag till exempel) för att besöka deras viloplats eller bara ha ett ögonblick av tystnad i sin ära.
  • Att fira din vän är annorlunda än att söka dem. Det borde inte handla om smärtan av din förlust, men om glädjen att ha haft dem i ditt liv.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 14
    3. Testa något nytt. När du har haft en chans att lura, blir det dags att börja gå förbi smärtan. Gör något livligt och spännande för att distrahera dig själv, och lite, kommer du att börja känna dig normal igen. När tankar på din vän kommer upp, fokusera dem om att handla om glada minnen istället för smärtsamma.
  • Den tid det tar en person att sörja kommer att vara annorlunda beroende på personen och det förhållande de hade med sin vän. Du är inte på någon specifik tidtabell.
  • Till exempel kan du prova aktiviteter som motion, gå ut med vänner, prova nya matar eller reser till nya platser.
  • Se till att vara försiktig med dig själv om du upptäcker att din sorg kommer i vågor över tiden.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 15
    4. Luta på andra vänner och familj. Prata med människor som du litar på. Du kan öppna upp till dem om hur du känner, eller helt enkelt prata om andra saker att ge dig en paus. Om de erbjuder att ta ut eller spendera tid med dig, ta upp dem på erbjudandet och göra ett försök att njuta av dig själv, även om det bara är en kort stund.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 16
    5. Gå med i en supportgrupp. En supportgrupp kan hjälpa dig att hantera förlusten av din vän. Du kommer att träffa andra människor som går igenom liknande situationer, och hör sina historier. Även om du inte får några råd eller nära vänskap, förstår du att du inte är den enda personen som går igenom denna typ av smärta. Att veta att du inte är ensam är ofta tillräckligt för att ge dig styrkan att fortsätta.
  • Titta i din tidning, fråga om staden, eller kolla online för att hitta supportgrupper som är en bra passform.
  • Bild med titeln Deal med att förlora en vän Steg 17
    6. Låt dig hitta lycka. Hitta saker att le om. Gör något för någon, samla pengar för välgörenhet, eller bara gör något som du tycker är roligt. Inse att ditt liv går på, och att din vän skulle vilja ha dig att njuta av det. Förvänta dig att fortfarande ha dåliga dagar, men strävar efter att ha goda dagar under tiden.
  • Om du lider av allvarlig depression, med tankar om att skada dig själv eller andra, eller inte kunna gå förbi förlusten av din vän, kan du behöva söka professionell hjälp. Din läkare kan hjälpa dig att hantera dina känslor eller rekommendera dig till en mentalvårdspersonal.
  • Om du överväger att skada dig själv, ring sedan 1-800-273-8255 för att prata med någon som helst.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande