Hur man hanterar en älskad som kommer att fängsla

När någon du älskar går till fängelse kan det ha en stor inverkan på ditt liv. Du måste lura förlusten av den personen i ditt dagliga liv, liksom att hantera eventuella extra kämpar som hans eller hennes förlust ger. Dessutom måste du lära dig att navigera i labyrinten att besöka personen i fängelse. Även om det är svårt, kan du lära dig att skapa ett nytt liv för dig själv medan din älskade är borta.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar
  1. Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 1
1. Stanna i ögonblicket. Om du försöker tänka på alla år framåt utan den person du älskar i ditt liv kommer du sannolikt att bli överväldigad. Istället ta det ögonblick för ögonblick, hantera vad varje dag tar dig.
  • Om du har problem med att stanna i ögonblicket kan du prova en mindfulness teknik. Till exempel, medan du är i duschen, försök verkligen uppmärksamma vad du gör. Låt inte ditt sinne vandra på vad som händer senare på dagen - i stället, var uppmärksam på hur tvålen känner på din hud, hur varmt vattnet slappnar av dina muskler och doften av tvål i luften. Fokusera din uppmärksamhet på de känslor du känner, inte vad som går igenom ditt huvud.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 2
    2. Förbered dig på vad som ligger framåt. Detta råd kan tyckas strida mot det sista steget. Men du kan fortfarande stanna i ögonblicket medan du vet att det som kommer framåt kan vara svårt. Till exempel kan du börja förlora vissa relationer eftersom din älskade är i fängelse. Människor kanske inte är så förlåtande som du vill att de ska vara.
  • Naturligtvis kommer det att skada, men om du förlorar vänner, vet du att du förmodligen också kommer att få vänner som går igenom samma sak. Dessutom vet du de människor som håller sig runt kommer att se dig genom tjock och tunn.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 3
    3. Gör en plan och en budget. Om den person du älskade gav en del av inkomsterna för ditt hushåll, kommer du att behöva få en ny plan. Du kan behöva få ett andra jobb eller ens flytta. Ta en noggrann titt på din budget för att se vad som är nödvändigt för att du ska överleva.
  • Inkludera de extra kostnaderna för att stödja din älskade i fängelse. Fängelse kan vara dyrt för dem på utsidan. Från att ringa till att köpa objekt på kommissarie, behöver din älskade pengar för att hjälpa henne medan hon är inne. Dessa kostnader kan dock lägga upp snabbt, eftersom till och med lägger till pengar till ett konto med avgifter. Ställ därför en budget för hur mycket du tror att du rimligen kan spendera på personen per månad och hålla fast vid det. Om du inte tycker att det är nog, se om någon annan i familjen är villig att hjälpa till.
  • Du kommer inte heller att ha sitt stöd runt huset, så du kan hitta dig själv med extra hushållsarbete. Var inte rädd för att fråga familjemedlemmar för stöd när du behöver det.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 4
    4. Ta hand om dig själv. Denna process är en sorgande process. Du förlorar någon viktig i ditt liv, och det är viktigt att lura den personen. Ändå, glöm inte att du fortfarande måste ta hand om dig själv. Försök att sova på ett vanligt schema, och äta hälsosamma måltider för att hålla dig.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 5
    5. Bestäm hur ofta du kan besöka. De flesta fängelser begränsar hur ofta du kan besöka. Dessutom är den plats där din älskade hålls kanske inte så nära som du vill. Därför måste du bestämma hur ofta du kommer att kunna besöka, så du och din älskade kommer att veta vad du kan förvänta dig.
  • Du kan också låta personen veta när du kommer att kunna maila eller skriva.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 6
    6. Gör en plan om hur du vill berätta för folk. Det kan vara svårt att bestämma hur mycket man ska berätta för andra människor. Sanningen är förmodligen bäst, eftersom vissa människor kan ta reda på polisblottor eller tidningen. Men om du inte är bekväm med det kan du säga att du har separerat eller att han eller hon var tvungen att flytta bort. Bara vara konsekvent i vad du säger.
  • Också, fatta ett beslut om vem du vill berätta. Kanske vill du hålla det bara i familjen, eller kanske du känner att du ska berätta vissa nära vänner. Det är bättre att bestämma framsidan som kommer att bli informerad.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 7
    7. Tänk på vad du vill berätta för dina barn. Det är viktigt att berätta för dina barn sanningen när din make landar i fängelse, om det är den position du är i. Om du inte och de upptäcker sanningen, kommer de att känna att du förråder deras förtroende. Var direkt och försök att svara på eventuella frågor som de kan ha. Ge dem också ett skript för vad man ska säga till människor utanför familjen. Till exempel kunde de säga "Han är borta," eller "Hon är i fängelse," Beroende på vad du bestämmer.
  • Dessutom, om du bestämmer dig för att dina barn ska besöka personen i fängelse, se till att gå först utan dem. På det sättet kan du berätta för dem vad som kommer att hända när de kommer dit och hjälpa lugna ner några av deras rädsla.
  • Del 2 av 3:
    Besöker personen
    1. Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 8
    1. Ta reda på reglerna i förväg. Om möjligt, kontakta fängelset så att du vet vad du kan förvänta dig. Till exempel kommer du sannolikt att bli föremål för sökning. Dessutom tillåter vissa fängelser endast videokonferenser, så du kanske inte faktiskt kan krama personen. De flesta fängelser minimerar fysisk kontakt, begränsar det på en kort kram. Att veta vad man kan förvänta kan ta en del av spänningen ut ur det.
    • Du kommer inte att kunna ge något till personen, som bakverk, så det är bäst att inte ta med saker som med dig.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 9
    2. Använd lugnande tekniker. Att besöka någon i fängelse är stressig. Om du befinner dig ängslig, prova lite lugnande tekniker. Till exempel kan du försöka sätta en avkopplande doft på en vävnad att ta med dig. Du kanske inte kan ta den med dig, men du kan använda den omedelbart före eller efter att du håller den nära näsan och andas in - men kom ihåg att doften kommer att kopplas till den erfarenheten, så försök att inte använda något du lukta hela tiden.
  • Du kan också försöka andas tekniker. Om du befinner dig känner dig orolig, ta en stund att andas. Stäng dina ögon och andas in medan du räknar till fyra. Räkna till fyra medan du andas ut. Fokusera på din andning tills du känner dig lugn ner.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 10
    3. Bli inte förvånad om personen piskar ut. Att vara i fängelse är läskigt för alla, och hon kan vara rädd att hon förlorar dig också. Plus, måste hon skapa ett nytt liv för sig själv i en spänd situation. Försök att förstå, men låt inte personen gå över dig, särskilt eftersom du har en tuff tid, också.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 11
    4. Har support efteråt. Att se din älskade i fängelse kommer att bli svårt, och hela upplevelsen att besöka en fängelse kommer inte att bli kul. Försök därför att ha någon tillgänglig omedelbart efteråt för att vara med dig. Gå ut för en kaffe och ha en chatt för att underlätta din spänning.
  • Del 3 av 3:
    Hitta stöd
    1. Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 12
    1. Gå med i en grupp. Många samhällen har supportgrupper för människor som befinner sig med kära i fängelse. Du kanske kan hitta en genom domstolssystemet. Du kan också försöka kontakta lokala psykologiska kontor för att se om de känner till några sådana grupper.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 13
    2. Prova en sorgsrådgivare. Om en gruppinställning inte är för dig, prova några en-mot-sessioner med en sorgsrådgivare. Om du inte har försäkring eller din försäkring täcker inte rådgivningssessioner, besök en glidskala klinik - vad du betalar kommer att baseras på vad du gör.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 14
    3. Skuldsättning. Du kan känna dig skyldig att din älskade är i fängelse medan du inte är det. Kom ihåg att du inte gjorde samma val som hon gjorde för att landa i fängelse, och allt du kan göra nu är att stödja henne.
  • Det första steget att flytta förbi skuld är att inse att du har gjort något fel. Det är inte ditt fel som personen är i fängelse, och du kan inte ändra andras handlingar.
  • Å andra sidan, om du känner att du gjorde någonting för att hjälpa land personen i fängelse, acceptera ansvaret för den åtgärden - ett sätt du kan acceptera ansvaret är att be om ursäkt till personen.
  • När du väl har bebundet, försök att trycka framåt. Sätt tanken på skuld ur ditt sinne och sluta gå över det i ditt huvud. Du kan inte ändra det förflutna - du kan bara gå vidare till en bättre framtid.
  • Bild med titeln Deal med en älskad som går till fängelse Steg 15
    4. Skapa en ny "vanligt." Ett tag kommer ditt liv att känna sig av whack. Med någon du älskar plötsligt borta från ditt dagliga liv, kan du känna dig lite förlorad. Men om du bara kan fortsätta arbeta genom det, justerar du livet utan dem, och livet kommer inte att känna sig så konstigt.
  • En del av att skapa en ny normal är att hålla sig på spår med de normala årstiderna. Det är, var inte rädd för att fira helgdagar och födelsedagar utan din älskade. Du behöver inte offra ditt eget liv bara för att du är älskad, gick bort.
  • Försök skapa nya traditioner med din familj att ha något att se fram emot. Alternativt kan du prova en ny hobby för att ta en del av din tid.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande