Hur man undviker att vara sent för skolan

Regelbundet är sent till skolan kan ta en vägtull på din närvaro och uppröra dina föräldrar och skoladministratörer. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att spara tid på morgonen och komma till skolan innan klockringarna ringer. Genom att förbereda sig för skolan natten innan, sover bra, och komma upp och ut genom dörren snabbare, kan du vara säker på att du kommer till skolan i tid.

Steg

Del 1 av 4:
Förbereder natten innan
  1. Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 1
1
Välj ut din outfit natten innan för att spara dig tid på morgonen. Det är inget värre än att bli redo för skolan och har ingen aning om vad du vill bära. För att undvika kaoset på morgonen, ta några minuter före sängen för att sammanställa din outfit för nästa dag - inklusive en skjorta, bottnar och skor. Sedan, häng eller lägg ut allt så det är klart när du vaknar.
  • Även om du bär en uniform till skolan, kan du fortfarande lägga alla dina kläder på ett ställe och dubbelkontrollera att de är rynkfria.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 3
    2. Packa din lunch så att du inte behöver oroa dig för det före skolan. Då kan du bara kasta den i din ryggsäck på morgonen. Om din lunch behöver kylas, kan du fortfarande förbereda den i förväg och förvara den i kylskåpet över natten.
  • Om du brukar köpa lunch i skolan, lägg dina lunchpengar på disken natten innan så du kan enkelt ta tag i det på morgonen.
  • Om du letar efter enkla, hälsosamma luncher kan du förbereda i förväg, försök Jordnötssmör och gelésmörgåsar, bagelspel med gräddeost, eller Turkiet och ostsmörgåsar. Glöm inte att packa ett par sidor, som frukt, spårblandning, morötter eller kakor.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 2
    3
    Få din ryggsäck redo att gå Så du kan bara ta det på väg ut genom dörren. Söker efter lösa papper och anteckningsböcker innan skolan kan vara hektisk. Genom att organisera allt i din ryggsäck natten innan har du en mindre sak att oroa dig för på morgonen.
  • Håll din ryggsäck på en riktigt märkbar plats, som bredvid ytterdörren eller på ditt skrivbord i ditt rum, så du behöver inte leta efter det på morgonen.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 4
    4. Avsluta alla dina läxor så att du inte behöver göra det på morgonen. Du kan bli frestad att avsluta dina läxor medan du gör dig redo för skolan, men det kanske inte är den bästa idén. Om du fastnar på något eller det slutar med längre än du förväntade dig, kan du sluta vara sent. Försök istället att få det gjort natten innan.
  • När du är klar med dina läxor, glöm inte att lägga den i din ryggsäck direkt. På det sättet glömmer du det eller måste leta efter det på morgonen.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 5
    5. Dusch på natten så du behöver inte före skolan. Dusch kan ta upp mycket tid på morgonen, speciellt när du är lite groggy efter att ha vaknat upp. Om du duschar på natten behöver du inte oroa dig för det på morgonen, och du kommer fortfarande att känna dig ren och fräsch för skolan.
  • Del 2 av 4:
    Få en god natts sömn
    1. Göra det en prioritet att gå till sängs i tid. Om du vanligtvis kör sent för skolan, var uppmärksam på om det finns något som håller dig sent på kvällen. Saker som att spela videospel, barnpassning eller till och med jobba ett efterskolans jobb kan hålla dig sent, men det är väldigt viktigt att din utbildning kommer först.
    • Om andra prioriteringar stör ditt skolarbete, prata med dina föräldrar om hur du kan kunna omplacera saker så att du kan få tillräckligt med sömn för skolan.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 6
    2. Drick inte koffeinhaltiga drycker efter 3 på eftermiddagen. Koffeinerade drycker som kaffe och te kan ge dig en hjälpsam morgon eller mid-day boost, men om du dricker dem för sent på dagen, kan de faktiskt hindra dig från att sova gott. Genom att begränsa dig till koffein före 3 pm, har du tillräckligt med tid att slå ner och sova bra hela natten.
  • Kaffe och te är inte de enda dryckerna med koffein i dem. Sodavål och sportdrycker kan också ha koffein, så kontrollera alltid etiketter eller titta på det online om du inte är säker.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 7
    3. Undvik att titta på skärmar i minst 30 minuter innan du går och lägger dig. Lamporna från skärmens signal till din kropp att det inte är dags för sömn än, vilket kan hålla dig på natten. I stället för att rulla på telefonen, med din dator eller titta på TV före sängen, försök att göra en avkopplande, skärmfri aktivitet istället, som att läsa en bok eller ritning.
  • Om du behöver en påminnelse, sätt ett larm 30 minuter före din sänggåva. När larmet släcks vet du att det är dags att lägga bort skärmar för natten.
  • Bild med titeln Rengör ditt rum efter ett sovande steg 6
    4
    Utveckla en sängtidsrutin så din kropp vet när det är dags att vinda ner. En god bedtime rutin kan göra det lättare att somna på natten. Också, kommer att sova samtidigt varje natt hjälper dig att få en bättre natts sömn. Försök att välja en sängtid och hålla fast vid det. Välj sedan 1 eller 2 avkopplande aktiviteter du kan göra strax före sängen varje natt, som att ta ett bad, läsa eller njuta av lite koffeinfritt te.
  • Om du är mellan 6 och 12 år, försök att få 9-12 timmars sömn varje natt.
  • Om du är mellan 13 och 18 år, försök att få 8-10 timmars sömn varje natt.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 9
    5. Håll ditt rum med en bekväm temperatur medan du sover. Det är svårt att sova gott när du är för varm eller kall. Om ditt rum är för varmt på natten, försök att slå på en fläkt eller öppna ett fönster för att låta en bris i. Alternativt, om det är för kallt i ditt rum, försök att sova med fler filtar och överväga att prata med dina föräldrar om att få en rymdvärmare. Du kan också be dina föräldrar att justera termostaten så att du sover mer bekvämt.
  • Generellt sover du bäst om ditt rum är 60-67 ° F (16-19 ° C).
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 10
    6. Vänd alla dina sovrumsljus före sängen så du sover mer ljud. Eftersom ljus kan störa din kropps naturliga sömncykel, håll den så mörk som möjligt när du sover på natten. Stäng av alla skärmar som avger ljuset, som din TV. Om ljuset lyser genom ditt fönster på natten, överväga att stänga dina persienner eller gardiner också.
  • Det är ok att sova med ett svagt nattljus om du behöver en. Bara se till att resten av lamporna i ditt rum är borta.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 11
    7. Prova skrivning i en journal före sängen om du känner dig stressad eller ängslig. Det kan vara svårt att somna när du har obehagliga tankar som virvlar runt i ditt huvud. Genom att skriva ner dina tankar och känslor i en tidskrift kan du hjälpa till att rensa ditt sinne så det är lättare att somna.
  • Du kan journal om allt som väger i ditt sinne. Till exempel, om du är orolig för ett stort test, skriv ner de viktigaste punkterna du behöver komma ihåg så att du kan sluta besatta över dem. Eller, om du har många uppdrag som beror snart, skriv ut en snabb att göra-lista för de kommande dagarna och veckorna för att få dem av ditt sinne.
  • Del 3 av 4:
    Vakna i tid
    1. Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 9
    1. Undvik att slå Snooze-knappen på din väckarklocka. Att slå snooze kan verka som en bra idé vid den tiden, men att sova för extra 10-20 minuter kommer inte att få dig att känna dig mindre trött. Eftersom din kropp inte kommer att ha tid att falla tillbaka till en djup sömn, kommer du vakna, känner dig mer groggy efter att du snooze. Istället, för att spara dig tid, försök att gå upp rätt när ditt larm går ut på morgonen.
    • Helst bör du ställa in ditt larm i en timme till en och en halv timme innan du behöver lämna skolan. På det sättet har du gott om tid att ta en dusch, gör dig redo och äter frukost.
    • Om du brukar slå på snooze-knappen på morgonen kan det ta lite tid att bryta vanan. Försök bara ditt bästa att sitta upp och gå ut ur sängen omedelbart efter att ditt larm går av.
    • Använd en gammal skola väckarklocka istället för din mobiltelefon. På det sättet kommer ditt larm fortfarande att gå av även om telefonen inte är laddad.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 13
    2. Flytta din väckarklocka bort från din säng så du måste gå upp för att stänga av det. På det sättet kommer du inte att kunna slå Snooze även om du är frestad att. När du väl har blivit ute av sängen och gick över rummet, blir det mycket lättare att få din dag igång.
  • Välj en plats som du inte kommer att kunna nå från din säng, som ett skrivbord över rummet eller en avlägsen fönsterbrädan.
  • 3. Be om hjälp om du inte kan vakna. Om även en väckarklocka inte kan få dig ur sängen, försök att fråga dina föräldrar eller syskon om de skulle vara villiga att hjälpa dig att vakna på morgonen.
  • Du kan också fråga en tidig stigande vän att ringa dig varje morgon för att du är vaken.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 14
    4. Vänd ditt sovrum på och öppna dina persienner strax efter att du har gått upp. Lätta signaler till din kropp som det är dags att vakna, och ju mer ljus du utsätter dig själv på morgonen, desto snabbare kommer du att sluta känna dig trött. Genom att slå på alla lampor höger när du går ut ur sängen, vaknar du upp och har en lättare tid att göra sig redo.
  • Det finns även väckarklockor du kan köpa som har ljus inbyggda i dem. När larmet släcks, slår lamporna på, vilket gör det lättare att vakna.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 15
    5. Prova att stänka ditt ansikte med kallt vatten så att du känner dig mer vaken. Kallt vatten kan chocka ditt system och få dig att känna dig mer alert. Om du behöver en snabb, lätt hämtning direkt efter att du kommer ut ur sängen, stänk ditt ansikte med kallt vatten kan hjälpa till.
  • Om du planerar att duscha före skolan, försök vända vattnet till kallt i 30 sekunder innan du kommer ut för att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 16
    6. Spela din favoritmusik för att motivera dig att börja klara dig. Musik kan förbättra ditt humör och ge dig en burst av energi medan du förbereder dig för skolan. Försök att välja Upbeat, High-Energy-låtar eftersom de kommer att vakna upp dig bättre än långsam, lugnande musik.
  • Om någon i din familj fortfarande sover, lyssna på musik med hörlurar så att du inte väcker dem.
  • Del 4 av 4:
    Komma ut genom dörren
    1. Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 17
    1. Sätt ditt hår om det är länge så du behöver inte oroa dig för styling det. Styling ditt hår innan skolan kan ta mycket tid. Om det ser lite rörigt när du rullar ut ur sängen, dra tillbaka den till en hästsvans eller a bulle. Du kan också snabbt fläta det. På det sättet kommer du inte att känna dig som rusade att komma ut genom dörren.
    • Om du har kort hår och det är rörigt, blöta det med vatten och kör en borste eller kamma genom det för att snabbt styra det.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 18
    2
    Förenkla din sminkrutin Om du bär någon, eller överväga går barfaced. Gilla styling ditt hår, gör din smink kan ta ett tag på morgonen. Om du gör din smink varje morgon gör dig sen till skolan, försök med färre produkter och eliminera steg i din rutin. Eller, om du är bekväm, överväga att inte ha någon smink alls så det är en mindre sak du behöver oroa dig för.
  • Till exempel kan du förenkla din ögonmakeup genom att hoppa över ögonskugga och eyeliner och bara tillämpa mascara.
  • Du kan också påskynda din rutin genom Ditching Foundation och bara använda concealer på alla platser du vill täcka upp.
  • Om du brukar fylla i dina ögonbryn före skolan, försök att köra en färgad panna mascara genom dem istället, vilket kommer att bli snabbare än att använda pulver eller pennor.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 6
    3. Välja Snabb, lätt frukostalternativ att du kan äta på språng. Undvik att hoppa över frukost för att spara tid eftersom det ger dig energi för skoldagen. Men du kanske inte har tid för en fullständig frukostspridning. Istället, ha lätt frukost mellanmål, som frukt, yoghurt, granola eller hårdkokta ägg.
  • För att rädda dig ännu mer tid på morgonen, gör din frukost natten innan. Till exempel kan du göra en frukostburrito genom att förpacka äggröra, potatis och kött i en tortilla. Då lucka den i aluminiumfolie och lagra den i frysen. På morgonen kan du värma upp det i mikrovågsugnen och äta den medan du gör dig redo.
  • Om du kör bakom på morgonen kan du äta din frukost på väg till skolan för att spara dig tid.
  • Bild med titeln Undvik att vara sent för skolsteg 12
    4. Planera att gå ut genom dörren några minuter tidigare än du behöver. Oavsett om du tar bussen eller körs till skolan av dina föräldrar, kommer du att få några minuter av Wiggle Room att rädda dig från att vara sent om du kör bakom. Även om du sov lite eller ta för länge för att bli redo, får du några extra minuter innan du faktiskt måste vara ute dörren.
  • Till exempel, om bussen plockar upp dig vid 8, planerar du på väg till busshållplatsen klockan 7:50 varje morgon. På det sättet har du 10 extra minuter om du någonsin behöver dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande