Hur man är mer energisk

Att ha mer energi kommer att få dig att ha roligare med dina vänner, för att få mer arbete gjort och att känna sig lyckligare och friskare under hela dagen. Om du vill veta hur du är mer energisk, följ bara dessa steg.

Steg

Del 1 av 3:
Få energi från din kost
  1. Bild med titeln Ät som en kroppsbyggare Steg 1
1. Ät en hälsosam frukost varje morgon. Du borde ha ett mål att äta frukost varje morgon, även om du inte känner dig hungrig eller löper ut ur tiden. Att äta frukost ger dig inte bara mer energi på morgonen, men det har visat sig sänka stressen. Du borde inte äta något för oljigt eller tungt - bara äta tillräckligt för att du känner dig drev och levande. Här är några bra mat att äta:
  • En skål med flingor
  • Gröt
  • Hårdkokta ägg
  • Greener som spenat, kale eller selleri
  • Mager kalkon eller skinka
  • Bär, äpplen eller bananer
  • Bild med titeln Få mer testosteron Steg 2
    2. Ät var 3-4 timmar. Även om du har ett otroligt upptagen schema, kan du alltid ta en minut att äta ett mellanmål, speciellt om du har en till hands. I stället för att äta tre stora måltider som lämnar dig fyllda, har tre medelstora måltider tillsammans med två mellanmål, en mellan frukost och lunch, och en mellan lunch och middag, och se hur mycket dina energinivåer förbättras. Om dina tre måltider utgör den enda maten du äter hela dagen, kommer du att uppleva ett dopp på din energinivå när du närmar dig din nästa måltid.
  • Din snacks ska vara friska, bestående av en blandning av kolhydrater, protein och friska fetter.
  • Nötter eller bär gör ett bra mellanmål.
  • Har yoghurt med granola.
  • Ha en liten bit choklad. Du får en endorfinspark och kommer att få en liten ökning av energi från den lilla beloppet av koffein i den.
  • Bild med titeln Få motiverat steg 15
    3. Undvik tunga måltider. Frukost bör vara din tyngsta måltid på dagen, lunch ska vara din lättaste och middag ska vara medelstor. Du behöver en större frukost för att stärka dig hela dagen, en mindre lunch för att hålla dig själv från att känna sig trög eller slösar runt lunchtid och en medelstor middag för att ge dig näring och att hålla dig från att vakna tidigt på grund av hunger.
  • Dina måltider bör ha en blandning av kolhydrater, proteiner och frukter eller grönsaker, och borde inte vara så tunga att de dränerar din kropp av energi när det försöker smälta allt du har ätit.
  • Bild med titeln Bli av med nackfett Steg 3
    4. Ät mer fiber. Fiber kommer in i blodet i en långsammare och ständigare takt än kolhydrater gör, så de slutar ge dig mer energi hela dagen. När du väljer ett mellanmål eller bestämmer vad du ska ha till lunch, bör du överväga att äta några livsmedel som är kända för att vara hög i fiber. Här är några livsmedel att försöka:
  • Raisin kli
  • En multigrain tortilla
  • Svarta bönor
  • Äpplen
  • Helvete spaghetti
  • Bild med titeln läka lungorna naturligt steg 8
    5. Ät de omega-3s. De finns i fettfisk, valnötter och canolaolja, och de hjälper till att hålla dina hjärnceller friska och få dig att känna sig mentalt varning. Försök att äta fisk minst en gång varje dag eller två och mellanmål på valnötter när du har chansen.
  • Bild med titeln läka lungorna naturligt steg 12
    6. Drick mycket vatten. Det är viktigt att vara hydratiserad hela dagen och att dricka minst 10 8-oz. glas med vatten. Även mild uttorkning kan leda dig att vara trött, så vart du än går, var noga med att ta med en vattenflaska eller slå upp vattenfontänerna så ofta du kan. Du kan också upp ditt vattenintag genom att äta mer mat som innehåller vatten, som morötter, yoghurt, apelsiner och grapefrukt.
  • Kom ihåg att alkohol och koffeinhaltiga drycker kan göra dig dehydrerad, så se till att du dricker extra vatten när du dricker dessa drycker.
  • Bild med titeln Få mer testosteron steg 18
    7. Begränsa din koffeinintag eftermiddag. Även om koffein verkligen kan öka dina energinivåer några timmar efter att du dricker det, om du har koffein eftermiddag eller ens på kvällen, kommer det att störa din sömn. Även om du känner dig väldigt trött på sen eftermiddag, försök att bekämpa trängseln att ha mer koffein, eller du kommer att kasta och vända hela natten och kommer att känna sig ännu mer trött nästa dag. Och vad vill du ha efter en natt med koffeininducerad rastlöshet? Mer koffein. Det är hur människor blir beroende.
  • Även byte från kaffe till svart eller lågkoffeintea kan ha en positiv inverkan på dina energinivåer.
  • Bild med titeln Få energi snabbt Steg 19
    8. Undvik energidrycker. Energidrycker kan vara en snabb fix om du måste dra en all-nighter efter en tentamen eller behöver energin att festa med dina vänner, men dessa sugarydrycker är inte bra för ditt sinne eller kropp. Efter några timmar kommer du att känna dig svår energi som kommer ner, kan uppleva dåliga huvudvärk och kommer att känna sig jittery och i allmänhet obehagligt. Om du verkligen gillar dessa drycker, kan du få dem i händelse av en absolut nödsituation, men försök att undvika dem på det hela.
  • Del 2 av 3:
    Mastering din sömnrutin
    1. Bild med titeln bota en feber hemma steg 12
    1. Undvik alkohol före sängen. Även om du kanske gillar att slå ner med ett glas vin, stör alkoholen faktiskt din sömncykel. Medan alkohol kan göra det lättare för dig att somna på natten, kommer det också att få dig en mer grund sömn och kommer att göra dig mer benägna att vakna hela natten. Se till att sluta dricka alkohol minst 2-3 timmar innan du går och lägger dig.
  • Bild med titeln Gör hemmetoder för diarré Steg 17
    2. Undvik kryddig eller tung mat före sängen. Du borde äta middag minst 2-3 timmar före sängen och ha ett ljus, hälsosamt mellanmål efteråt om du verkligen vill ha en. Men du bör undvika mat som är extra kryddig eller extra tung eller krämig, eller din kropp kommer att ha en hårdare tid att smälta den och en hårdare tid somna.
  • Bild med titeln Sova Naked Steg 8
    3. Stäng av alla visuella stimuli minst en timme före sängen. Även om du kanske älskar att titta på tv tills du somnar, gör Visual Stimuli faktiskt det svårare för dig att somna och ha en vilsam sömn. Så, stäng av tv, din dator, din mobiltelefon och andra andra skärmar än skärmen på din Kindle så att din kropp kan börja vinda ner.
  • Bild med titeln Sova när du inte är trött Steg 16
    4. Gör inte jobb i din säng. Skriv inte papper, göra forskning, maila din chef, eller göra något som arbetar orienterat i sängen eller dina ledningar kommer att bli korsad och din kropp kommer att associera din säng med arbete och inte sova. Var noga med att göra allt ditt arbete i din arbetsyta, som kan vara ett skrivbord eller ett hemkontor. Helst bör du undvika att göra något arbete i ditt sovrum alls, men om det inte är möjligt, undviker åtminstone att göra det i sängen.
  • Bild med titeln Sova när du inte är trött Steg 12
    5. Ha en lindning rutin. Hitta en slingrande rutin som fungerar för dig och försök hålla fast vid det varje natt. Det kan innebära att man dricker en kopp kamille te, läser papperet eller lyssnar på jazz. Hitta vad som helst för dig och hålla fast vid det så ofta du kan så att din kropp kan börja associera denna rutin med sömn. Din rutin bör börja äntligen en timme före sömn. Det är svårt att röra sig direkt från jobbet, eller roligt, i sömnens värld.
  • Bild med titeln Sleep Naked Steg 12
    6. Gå och lägg dig och vakna på samma gång varje natt. Även om det här kan låta lättare sagt än gjort, borde du göra ett försök att gå och lägga dig runt samma gång och att vakna runt samma gång varje natt. Faktum är att få åtta timmar en natt två dagar i rad under två vildt olika sovmönster gör att du känner dig mindre väl vilad än att få sju timmar under samma tidsram för två nätter i rad.
  • Försök gå och lägga sig inom samma timme, åtminstone. Säg, gå till sängs mellan 10 och 11 pm och vakna mellan 6 och 7 am.
  • Bild med titeln Sova när du inte är trött Steg 17
    7. Följ den femton minutenregeln. Regeln är enkel. Om du kastar och vänder i sängen och absolut inte kan somna efter femton minuter, gå upp och göra något som slappnar av ditt sinne, som att lyssna på klassisk musik eller läsa. Du kan slå på ett mjukt ljus för att göra det, men inget för ljust eller du kommer att göra dig ännu mer alert. Försök läsa något lite tråkigt - inget som får dig ännu mer upphetsad.
  • Bild med titeln Sova när du inte är trött Steg 1
    8. Sänka temperaturen innan du somnar. Din kropp sänker naturligtvis sin temperatur när du sover, så temperaturen på din miljö ska matcha din kroppstemperatur. Så innan du går och lägger dig, vrid termostaten till minst 74 grader - idealiskt mellan 74 och 54 grader. Du kan också spricka öppna ett fönster om det är kyligt ute.
  • Bild med titeln Sova när du inte är trött Steg 26
    9. Sluta sova med fluffig katten. Du kanske älskar det när fluffig katten sover mellan benen, men hur är det när han går upp och ner i rummet, tassar i ditt huvud eller knackar över ditt favorithalsband i mitten av natten? Över hälften av husägare som låter sina husdjur sova i samma säng som de rapporterar att ha stört sömn på grund av det minst en gång en natt, så håll din älskade katt eller hund ut ur sovrummet.
  • Om ditt husdjur skadas av denna utveckling, försäkra honom bara om att det bara betyder att du får ännu mer energi för att krama med honom på morgonen.
  • Bild med titeln startar en ny dag Steg 8
    10. Om du slår Snooze, förlorar du. Tryck inte på snooze-knappen fem gånger innan du äntligen stiger upp. Slå ditt larm, sträck dina armar högt och omedelbart ta in en stor gulp av luft. Efter det, gå upp, få lite frisk luft och börja din dag. Att slå din snooze-knapp kommer bara genom dig tillbaka till en otillfredsställande, grunda sömn, och det kommer inte bara att slösa tid, men det kommer att göra det svårare för dig att gå upp.
  • Om du verkligen kämpar med att gå upp utan att slå Snooze-knappen fem gånger, kan det vara ett tecken på att du kroniskt inte får tillräckligt med sömn.
  • Del 3 av 3:
    Få energi från din dagliga rutin
    1. Bild med titeln sova bekvämt på en kall natt steg 10
    1. Ändra dina strumpor i mitten av dagen. Det är rätt. Få vana att ändra dina strumpor före eller efter lunchen. Du kommer bli förvånad över hur mycket mer varning, ren och energiserad det här kommer att få dig att känna.
  • Bild med titeln Boost din energinivå på eftermiddagen Steg 7
    2. Gå ut. Detta är särskilt viktigt om du arbetar på ett kontor och spenderar större delen av din dag på ditt skrivbord. Ta en paus och gå ut, andas lite frisk luft, och låt solen slå ditt ansikte. Spendera bara 20-30 minuter utanför varje dag kommer att ha en dramatisk inverkan på din energinivå. Och om du har lite arbete att göra som kan göras ute, ta det till parken.
  • Naturligtvis, spendera hela dagen i den heta, varma solen zap din energinivåer och kan göra dig mer trött.
  • Bild med titeln Bli av med kramper Steg 8
    3. Ät ditt multi-vitamin till lunch. Om du tar ett multi-vitamin (och du borde), är ditt bästa drag att ta det till lunch, med mat, så att den lilla mängden energi i det hjälper till att ge dig en extra boost. Om du tar det med middag blir du mer benägna att störa din sömn.
  • Bild med titeln Sova när du inte är trött Steg 23
    4. Låt det finnas ljus. Slå på lampan när du står upp och spenderar lite tid i naturligt solljus om du kan. Någon form av ljus kommer att göra - det har visat sig göra människor mer alert, energiska och vakna.
  • Bilden med titeln vara mer introvert om du
    5. Ta pauser var 90: e minut eller mindre. De flesta kan inte fokusera på en uppgift i över 90 minuter, och det är okej. Försök inte tvinga dig att få ett jobb gjort om du känner dig trött eller som om du bara inte kan driva dig för att avsluta det. Istället ta en 10-15 minuters paus var 90: e minut, eller till och med varje timme om du kan, för att hjälpa dig att få energi, få lite frisk luft och ta en paus från monotona uppgifter.
  • Helst, gör något måttligt fysiskt under dina raster, som att ta en kort promenad.
  • Dessutom kan du göra något socialt, som en chatt med någon på ditt kontor, för att få ditt sinne mer alert.
  • Bild med titeln klä upp jeans steg 14
    6. Klä upp. Dressing trevligare är mer benägna att få dig att ta dig allvarligt och att känna dig mer. Det betyder inte att du måste klä dig till näsarna om du är hemma ensam. Men att sätta på fina jeans en väl passande t-shirt kommer att få dig att känna dig mer varning än om du bär sweatpants runt huset.
  • Om du går ut, bära ljusa färger. Dessa färger kommer att projicera din energi utåt och kommer att få folk att svara på dig på ett mer energiskt sätt.
  • Bilden med titeln vara mer introvert om du
    7. Sätt på din favoritlåt. Om du verkligen känner dig trött, kommer ingenting att väcka dig bättre än din favoritstunna. Sätt på det, ta ut din luftmikrofon och få ditt spår på musiken.
  • Bild med titeln vara speciell steg 9
    8. Bli social. Att prata med människor kommer att göra dig mer energisk och varning. Sitt inte bara genom ett affärsmöte eller en klass - fråga frågor som gör dig mer aktivt engagerad och väcka ditt sinne. Träffa vänner på kvällen för att prata och tänka mer-ring upp en vän för att få en energiförstärkning på eftermiddagen. När du är på jobbet, gå upp och fråga din medarbetare en fråga istället för att maila honom - promenad och konversationen kommer att vakna upp dig.
  • Göra en punkt att lägga till ett socialt element i din veckovisa rutin, oavsett hur trött eller upptagen du kan vara.
  • Bild med titeln Bränn fett (för män) Steg 6
    9. Träna lite. Var noga med att få motion i minst 30 minuter om dagen. Detta kommer att göra dig lyckligare och mer energisk. Bara se till att träna på eftermiddagen eller morgonen - om du tränar på kvällarna kan det hålla dig vaken längre. Varje form av träning kommer att bidra till att höja dina energinivåer, så länge du inte överdriver den.
  • Bli flytta på något sätt du kan. Ta en kort promenad, ta trappan istället för hissen och gå till badrummet på ett annat golv i din kontorsbyggnad, om du måste. Var noga med att göra fysiska handlingar en daglig del av din rutin.
  • Även försök att gå 20 minuter istället för att köra varje dag kan göra stor inverkan på dina energinivåer.
  • Göra yoga. Yoga är känt att ha en positiv inverkan på dina energinivåer.
  • Sträcka, även om du inte tränar. Sträckning vaknar musklerna och kommer att göra dig mer alert. Det är också något du kan göra direkt vid ditt skrivbord.
  • Bild med titeln Skär ett skäggsteg 19
    10. Splash kallt vatten på ditt ansikte. Om du verkligen känner att du somnar och inte vill slå dig vaken, slash lite kallt, uppfriskande vatten på ditt ansikte. Detta kommer att göra dina sinnen mer varna och kommer att vakna dig snabbt, oavsett var du är.
  • Bild med titeln Stristen Eyesight Steg 8
    11. Sluta röka. Rökare som slutar rapportera en 2-3X förbättring i deras övergripande energinivåer. Du kanske tror att nikotin ger dig en liten buzz som gör dig mer energiserad, men rökning leder faktiskt till trötthet. Så om du är en rökare, slutar du ha en positiv inverkan på din energinivå - för att inte tala om din övergripande hälsa.
  • Bild med titeln Gör en lavendel insekt avvisande steg 7
    12. Lukta lavendel. Ha en lavendelväxt eller lavendel lotion till hand så att du kan lukta det i ögonblick av behov, eller bara för att. Det har varit känt att hjälpa studenter att fungera bättre på tester, och det har befogenhet att göra dig mer energisk hela dagen.
  • Bild med titeln Gör dina drömmar GÅ TRUE STEG 11
    13. Ta en Power-tupplur om du behöver en. Bara nappa i 15-20 minuter under dagen då du verkligen känner dig trött kan du känna dig mycket mer alert, energisk och redo att möta världen. Om du känner dig trött, stäng sedan allt och ta en kort tupplur med dina ögon stängda och dina händer vilar på dina sidor. Bara se till att du inte tar en lång nap-sovande i över en timme under dagen kan tillfälligt få dig att må bättre, men det kan faktiskt göra dig mer trött och mindre energisk som dagen går vidare.
  • Tips

    Försök att prata med fler människor. Det hjälper dig faktiskt att bli energisk.

    Varningar

    Som energisk som energidryck "Monster" kan göra dig, det kommer att ge dig en dålig krasch i slutet. Därför är det bäst att undvika energidrycker och beror mer på motion och hälsosam mat.
  • Ta inte in mer än två energidrycker på en dag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande