Hur man undviker svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende

Att ha en förälskelse kan vara en rolig upplevelse, men det kan svårt när din förälskelse börjar träffa någon. Det kan bli ännu värre om din förälskelse börjar döda din fiende. Du kan känna dig arg, upprörd eller avundsjuk. Om din förälskelse är din fiende, kan du lära dig hur du undviker avundsjuka så att du kan hålla dig borta från negativa känslor.

Steg

Metod 1 av 3:
Undvik avundsjuk känsla
 1. Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 1
1. Släpp det. Jalousi är en destruktiv negativ känsla. Det kommer att äta på dig och göra dig eländig, medan du får dig att känna dig hemsk om dig själv. Hålla på din svartsjuka kan få dig att känna dig dålig, agera arg och fatta beslut som du normalt inte skulle göra.
 • Ett sätt att du kan släppa av svartsjuka är att sluta jämföra dig med andra. Acceptera att du inte kan ändra din förälskade sinne just nu. Sluta besatta om din förälskelse och fokusera på andra saker, som dig själv, dina vänner eller dina intressen.
 • Du kan upprepa till dig själv, "Den negativa energin i min svartsjuka är inte värt min tid. Jag är bättre än det här."
 • Din svartsjuka kan få dig att prata illa om din fiende eller din förälskelse. Du kan konfrontera din förälskelse eller din fiende eftersom du är arg och avundsjuk. Detta kan orsaka många problem. Att släppa av den svartsjuka eller ignorera det kan hjälpa dig att undvika dessa situationer.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 2
  2. Acceptera att du och din förälskelse kanske aldrig fungerar. Din förälskelse kan döda din fiende eftersom de två av dina kommer aldrig att träna. Bara för att du har en förälskelse betyder inte att personen kommer att tycka om dig. Detta är bara en olycklig del av livet. Ett sätt att undvika att bli avundsjuk är att acceptera det kanske det var aldrig menat att vara med dig och din förälskelse.
 • Du kan ta dig tid att vara ledsen och komma över din förälskelse. Du kommer inte att kunna bara låta det gå omedelbart. På lång sikt blir det bättre för dig om du accepterar detta och fortsätt.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 3
  3. Lägg märke till andra potentiella krossar. Ett sätt att undvika svartsjuka när din förälskelse börjar datera någon du inte gillar är att gå vidare från krossa. Tyvärr, kanske din förälskelse gillar inte dig. Det betyder inte att det finns något fel med dig, det kan bara betyda att två är inte kompatibla. Ta tillfället i akt att leta efter andra potentiella krossar som kan fungera bättre.
 • Om du spenderar din tid att vara avundsjuk på din förälskelse och din fiendens förhållande, kan du missa ett tillfälle att börja träffa någon riktigt bra på grund av din svartsjuka.
 • Titta runt på de personer du interagerar med. Finns det människor som du har saker gemensamt med eller hitta attraktiva? Dessa människor kan vara din nästa förälskelse.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 4
  4. Inse att din förälskelse inte är så bra som du trodde. Om din förälskelse börjar döda din fiende, känner inte genast avundsjuk. Jalousi betyder att du känner dig dålig eftersom någon har något du inte gör, vilket ofta gör att du känner dig dålig om dig själv. Istället ta det som en anledning att verkligen titta på din förälskelse. Titta verkligen på dem. Objektivt tänka på om de är lika stora som du trodde.
 • Om din förälskelse är din fiende, kanske är din förälskelse någon du kanske inte gillar. Varför gillar du inte din fiende? Är de menar eller en mobbning? Gjorde de något för att skada dig? Om din förälskelse är att träffa dem, kanske är de inte en trevlig person som din fiende.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 5
  5. Tänk på att det kan finnas en anledning att din förälskelse gillar din fiende. Ta en stund att gå bort från din svartsjuka och tänka på din förälskelse. Det finns förmodligen en anledning att de gillar din fiende. Kanske hittar de din fiende attraktiv, dela liknande intressen, eller ha kul när de tillsammans. Din förälskelse är en person som har intressen precis som du.
 • Bara för att din förälskelse tycker om din fiende istället för att du inte betyder att det är något fel med dig. Du borde inte känna dig avundsjuk att din fiende fick din förälskelse när du inte kunde. Det finns bara inte en person för dig.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 6
  6. Vet att förhållandet kommer inte att vara för evigt. Bara för att din förälskelse daterar din fiende nu betyder det inte att de kommer att döda din fiendens nästa månad eller till och med nästa vecka. Om du inte kan komma över din förälskelse, borde du vara tålmodig medan de två är datum. När din förälskelse bryter upp med din fiende, kommer du fortfarande att vara där med din förälskelse.
 • Även om din förälskelse och din fiendens datum under lång tid betyder det inte att de kommer att datum för alltid. Om du inte gillar din fiende, kanske din förälskelse inser att de inte är värda det också.
 • Metod 2 av 3:
  Undviker destruktivt beteende
  1. Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 7
  1. Undvik att försöka sabotera förhållandet. Om du tänker på att försöka bryta upp din förälskelse och din fiende, borde du få den tanken ur ditt huvud. Att störa förhållandet, särskilt negativt, kan kosta dig någon chans att ha ett framtida förhållande med din förälskelse.
  • Att försöka sabotera förhållandet gör att du ser små och avundsjuk, vilket inte är något du vill ha folk - särskilt din fiende - att tänka på dig.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 8
  2. Avstå från Badmouthing din fiende. Eftersom din fiende är din förälskelse, kanske du vill prata illa om dem, klaga på hur hemskt de är, eller till och med spridda lögner. Du bör undvika detta. Att vara negativ om din fiende betyder att du böjer till deras nivå och inte är en trevlig person. Du borde ta den höga vägen och vara snäll, eller bara ignorera din fiende alla tillsammans.
 • Undvik frestelsen att gå upp till din förälskelse och säg, "Du daterar den största rycken på planeten! Du borde datera någon snygg och söt, som jag." Att göra något som detta kommer bara att göra din krossa galen på dig.
 • Att prata om din fiende till andra människor kan komma tillbaka till dem eller din förälskelse. Din förälskelse kan vara arg om de får reda på att du är badmouthing den person de är dating.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 9
  3. Ignorera någon retning av din fiende. Din fiende kan veta hur du känner för din förälskelse, och det kan ge dem anledning att reta dig eller gnugga deras nya förhållande i ditt ansikte. Om din fiende mobbar dig eller betyder, ignorera bara det. Att ge in i retandet genom att reagera eller bli upprörd, låt bara din fiende veta att du är avundsjuk och upprörd.
 • Ge inte in i strävan att reta eller göra roligt med din fiende i vedergällning. Detta gör att du verkar små och avundsjuk och tar dig ner till fiendens nivå.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 10
  4. Var glad för din fiende. Vända de negativa avundsjuka känslorna till positiva. Istället för att vara avundsjuk att din fiende fick din förälskelse istället för dem, var glad för dem. Var snäll mot din fiende och din förälskelse. Låt inte din fiende veta att du störs av förhållandet alls. Detta kommer att eliminera någon anledning till att din fiende är arg på dig, badmouth dig till din förälskelse, eller roa dig.
 • Varje gång du blir arg eller upprörd att din fiende har din förälskelse, försök att tänka, "Bra för dem. Jag är glad att de daterar någon." Det kanske inte alltid fungerar, men det hjälper dig att börja träna din hjärna bort från negativa, avundsjuka tankar.
 • Ett annat sätt att vara glad för din fiende är att sluta tänka på dem som en fiende. Börja ringa dem med namn i ditt huvud. Hänvisa till dem "min bekantskap" eller "den personen jag vet." Att ändra ordförrådet i ditt huvud kan hjälpa till att frigöra negativa tankar och hjälpa dig att vara glad för dem.
 • Om du skickar positiva vibbar ut i världen kommer du att bli lyckligare. Att vara avundsjuk och arg är inte frisk. Det är mycket lättare att gå vidare och släppa av svartsjuka om du tänker positivt om situationen.
 • Metod 3 av 3:
  Fokusera på dig själv
  1. Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 11
  1. Fokusera på dig själv. Ett sätt att komma över svartsjuka är att sluta bo på vad du inte har. I det här fallet, bo inte på det faktum att du inte daterar din förälskelse. Istället, fokusera på dig själv. Jalousi gör att du känner dig dålig om dig själv eftersom du känner att du inte är tillräckligt bra eller att du saknar något. Du bör ta den här tiden att göra saker för att göra dig friskare i åtanke och ande.
  • Meditera Om du känner dig övervunnen med avundsjuk känslor. Sitta i ett tyst rum och andas djupt när du fokuserar inåt, på dig själv.
  • Du kan till och med tänka på dina avundsjuka känslor och sedan föreställa dig att du låter dem gå. Tänk på att de virvlar ner ur avloppet som vatten eller flyter bort som vind.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 12
  2. Tillbringa tid med andra vänner. Din svartsjuka kan göra dig arg och upprörd. Du kan känna dig som att sitta i ditt rum, lyssna på musik och vara ledsen att din förälskelse är att dö din fiende. Wallow inte i din svartsjuka. Istället, gå ut och spendera tid med dina vänner. Låt inte din förälskelse eller din svartsjuka kontrollera vad du gör eller din lycka.
 • Att hänga med dina vänner kan hjälpa dig att tänka på din förälskelse och din fiende. Du kan glömma någon svartsjuka du känner genom att göra andra, roliga saker.
 • Om du spenderar tid med dina vänner, kommer du förmodligen inte ens att ha tid för några avundsjuka känslor.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 13
  3. Stanna upptagen. Ett bra sätt att undvika avundsjuk känslor är inte att bo på dem. Hitta saker att uppta din tid och stanna upptagen. Du kan få fast på saker du har lagt av eller göra en aktivitet som du inte har gjort på länge. Distrahera dig själv från någon svartsjuka genom att prova nya saker.
 • Till exempel kanske du vill ta upp en ny hobby, börja spela ett musikinstrument, eller ta lektioner.
 • Du kanske vill komma ikapp på din läsning eller filmskådning, eller slå det nya videospelet du har menat.
 • Att göra saker som gör dig lycklig kommer att bidra till att minska din svartsjuka och göra dig övergripande innehåll.
 • Bild med titeln Undvik svartsjuka när din förälskelse är att dö din fiende steg 14
  4. Tänk på dina goda egenskaper. Bara för att din förälskelse är att din fiende inte betyder att det är något fel med dig eller att de är bättre än du. Människor lockas till andra av olika skäl. Känn inte avundsjuk att din förälskelse är att dö din fiende och känna dig dålig om dig själv. Istället, kom ihåg att du är en bra person med många bra drag.
 • Du kanske vill jämföra dig med din fiende eller tror att det är något fel med dig eftersom din förälskelse inte valde att datera dig. Tänk inte på det sättet. Det är inget fel med dig, även om din förälskelse inte kan se hur bra du är.
 • Till exempel kanske du vill skriva ner en lista över dina goda egenskaper. Du kan behålla den här listan när du känner dig avundsjuk.
 • Du kan skriva ner att du har fint hår, fina ögon eller klä väl. Du kan vara en bra musiker, konstnär eller idrottsman. Kanske är du rolig, omtänksam eller bra på matte. Vad du än tycker är bra om dig själv, skriv ner det.
 • Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande