Hur man kontrollerar kärlek

Känslor är otäcka små buggare. De är vår egen, men det känns som om de inte är. Oavsett om du vill minska din kärlek, odla din kärlek, eller helt enkelt stabilisera din kärlek, måste du ta regeringarna och gör dem din egen. Med några bra, mindful vanor, kan du bara göra det.

Steg

Metod 1 av 3:
Minskande befintlig kärlek
  1. Bild med titeln Control Love Steg 1
1. Låt inte dig fixa på personen. Oavsett om vi gillar det eller inte, har vi kontroll över våra tankar. Om tanken på den här personen kommer i åtanke, kommer känslorna bara att vara svårare att kontrollera om du hålla fast om dem. Så när de dyker upp, avled din väg. Upptagen själv. Det finns ingen fixering på din klocka. Visst, de kommer upp från tid till annan, men du är inte bostad. Nej, herre.
  • Om du aktivt försöker driva tankarna från ditt sinne, kan du hitta dig själv att tänka på det ännu mer. Var uppmärksam och uppmärksam på tanken, men fäst inte på det eller försök att kontrollera det.
  • Att distrahera dig själv kan hjälpa till att förändra ditt humör. Om du är upprörd om situationen, avbryta ditt negativa humör genom att engagera sig i något annat. Till exempel kan du läsa en bok, ring en vän, göra ett pussel, dra, spela ett videospel, sticka, rengör eller gå en promenad.
  • Detta gäller för allt från kärlek till dieting för att sluta cigaretter. För det är till exempel, låt oss säga att bilden av en cheesecake dyker upp i ditt sinne. Innan, du var inte ens hungrig. Du övervägde inte ens efterrätt. Men helt plötsligt tänker du på ostkaka. Du börjar föreställa sig den krämiga godheten och hur det smakar, känner den söta men-tart-jordgubbejuicerna på din tunga och den smöriga krossen av skorpan. Den djupare och djupare du får, ju mer övertygad om att du är att du vill ha ostkaka. Tänk nu om du hade slutat trettio sekunder sedan. Du skulle inte ha ostkaka alls.
  • Bild med titeln Control Love Steg 2
    2. Kom upp med en "om då" planen. Forskning säger att vi fattar bättre beslut om vi planera framåt för dem. Vi kan inte styra våra önskemål, men vi kan styra våra handlingar. En bra dietplan är inte "Jag ska sluta önska pommes frites" - det är "Jag ska sluta "äta" pommes frites." Så när du får den uppmaningen att älska den personen, byt ut den. Om Du vill ringa dem, ring din mamma istället. Om Du vill kolla dina texter för den trettio-tredje gången i eftermiddagen, då kommer du att spela godis krossa istället. Det är en plan att hantera dina önskemål och vända dem till mer konstruktiva beteenden.
  • Låt oss fortsätta med ostkaka exempel. Du är verkligen, verkligen, verkligen förtjust i ostkaka och du börjar utveckla ett problem. Du ligger i sängen en natt som berättar för dig själv, "I morgon slutar jag ostkakan. Så enkelt." Rätt. På morgonen är det ostkaka till frukost. Tänk istället på dig själv, "I morgon, om jag vill ha cheesecake, ska jag äta den sockerfria sorten. Då byter jag till sockerfri ostkaka utan skorpa. Sedan flyttar jag till ostkaka jordgubbar. Då blir det bara jordgubbar." Det är mer av en plan du kan hålla fast vid.
  • Bild med titeln Control Love Steg 3
    3. Spendera mer tid med andra. Det handlar inte om att spendera mindre tid med den här personen - det handlar om att spendera mer tid med andra (även om de två klart går hand i handen). Om du kommer hem på natten och har för mycket tid till dig själv, kommer ditt sinne att vandra och de känslor kommer att komma tillbaka på prowl. Men om du omger dig med andra, kommer du att vara upptagen och få belöningen att vara social - vilket känns ganska dang bra.
  • Dessutom kommer du långsamt att hitta att andra människor också är intressanta och att spendera tid med dem är också givande. Alla har värde och du saknar när du inte lär dig om dem runt dig. Dra nytta av dem i ditt liv och spendera lite kvalitetstid med dem för din skull och din mentala hälsa.
  • Bild med titeln Control Love Steg 4
    4. Leende. Det är enkelt nog att tro att våra sinnen kontrollerar våra kroppar. När vi blir glada, ler vi - när vi blir ledsna, gråter vi. Men ibland är det inte så enkelt. Det visar sig att anslutningarna mellan våra sinnen och kroppar körs Båda hållen. Om du vill få ditt sinne att känna något, måste du bara ge det några kroppsdelar. Om du ler, kommer du att känna dig lyckligare, du blir mer benägen att skratta, och ditt sinne kommer att vara fullt av små endorfiner som går runt, vilket gör att du mår bättre. De andra människans tankar? Outta här.
  • Fortsätt, prova det. Just nu. Sätt ett leende på ditt ansikte och håll det där. Lyft upp hakan, kasta axlarna tillbaka och le. Odds är det åtminstone lite bra. Och du vet vad? Enligt forskning gör leende också oss mer attraktiva för andra, kan förändra vårt humör, lindra stress, öka immunsystemet och till och med sänka blodtrycket.
  • Du kan också titta på en rolig film eller tv-show, läs en rolig bok eller tidning, eller titta på eller lyssna på en komedi skit. Fördjupa dig själv i humor och hitta något som får dig att skratta.
  • Bild med titeln Control Love Steg 5
    5
    Meditera. Leende och meditering är inte så mycket om att kontrollera kärlek som kontrollerande känslor. De båda kan göra dig lyckligare och mer "zen," vilket leder till att känna sig bättre och leva livet du vill ha de tankar du vill ha. Att hela fixering sak blir så mycket lättare inte att göra när ditt sinne är centrerad och fokuserad.
  • Allt du behöver är 15 minuter eller så en dag att fokusera på, ja, ingenting. Lite tid att koppla av och suga ingenting i men en känsla av lugn. Detta kan vara traditionell medling (ummmm) eller ens bara sitta tillbaka och läsa din favoritbok om det är mer upp din gränd. Om det får dig att känna Zen, gör det.
  • Bild med titeln Control Love Steg 6
    6. Gör vad du älskar att göra. Det bästa sättet att hålla dig distraherad och inte tänker på den här personen är att fylla ditt liv med saker som gör dig lycklig och känner sig uppfylld. Om du älskar att spela gitarr, spela gitarr tills korna kommer hem. Om du älskar att måla, måla. Om du älskar att sätta upp dockor och ta bilder av dem som utför i en cirkus, heck, gör det. Det spelar ingen roll så länge det blir ditt sinne att rulla på höger, positiv väg.
  • När en stor del av ditt liv är dedikerad till att göra något som ger dig ändamål, allt annat slags faller vid vägen. De känslor du inte vill känna, gått. Den fixeringen? En sak av det förflutna. Du är cool, lugn och samlad, för att du bokstavligen har Bättre saker att göra än att obsessera över den här personen.
  • Metod 2 av 3:
    Växande potentiell kärlek
    1. Bild med titeln Control Love Steg 7
    1. Gör dig själv närvarande med personen. En av de mest grundläggande sakerna du kan göra när du är med en person är att vara där med dem. Det låter lätt, men när är sista gången du var med någon och du kände dig som om de var 100% med dig? Inte på deras telefon, inte deras ögon dartar runt människor som tittar, inte bläddrar genom kanalerna - precis där med dig. Om du kan vara den personen, kommer de inte bara att uppskatta dig mer, men du kommer också att känna dig mer kopplad till dem.
    • Oavsett om det har ordnats för dig, är det bara något som du vilja Att träna, eller du försöker vända om ett nytt I-can-do-free-rele-rele-leaf, ibland behöver kärlek en stor mängd arbete, och även från get-go. Medan du inte riktigt kan tvinga kärlek, kan du stoke sin eld och hjälpa den att växa, om attraktionen och villigheten är där. Att vara närvarande med personen är det första steget att göra just det.
  • Bild med titeln Control Love Steg 8
    2. Öppna dig själv. Vi vet alla de människor som håller sig själva och aldrig öppna. Varför gör de det? Tja, ibland är det att undvika bilaga. Om du vill att din kärlek ska växa måste du vara villig att göra dig sårbar. Dela om dig själv och du kan upptäcka att du känner en inneboende anslutning till dem.
  • Du kan börja små, genom att helt enkelt dela historier om ditt förflutna. Då kan du börja på saker du gillar och ogillar, och hur människor och saker får dig att känna. Tycker inte in i dina djupaste, mörkaste rädslor ännu - du kan göra det när du är redo.
  • Bild med titeln Control Love Steg 9
    3. Se djupet av vem de är. Ju mer du öppnar dig själv upp till den här personen, desto mer kommer de troligen att öppna upp till dig i sin tur. Du börjar se dem för den unika människa de är, och det kan vara en fascinerande, ögonöppnande upplevelse. De blir multimensionella, quirky, och intressant. En hel del känslor kan åka på svansarna av dynamik och tid.
  • Ta en stund att tänka på hur de existerar utanför din egen fantasi. Hur cool är det att de kan se dig? Att de kan överraska dig? Att de tänker tankar rätt det här ögonblicket att du aldrig kommer att vara privilegig? Om du kan se dem som en anmärkningsvärd människa, kan kärlek vara nästa logiska steg.
  • Bild med titeln Control Love Steg 10
    4. Ta en titt på dig själv. Ibland är det som vi känner mycket lite att göra med den andra personen. Vi tar omständigheter och evenemang och tolkar dem hur vi ser dem och vi kan inte tyckas hjälpa men stänga vårt sinne till andra möjligheter. Så nästa gång du tänker på den här personen, kan du hålla dig tillbaka?
  • Ta det här till exempel: Låt oss säga att din man kommer hem efter jobbet och vänder omedelbart på tv. Du är upprörd för att du känner dig oönskade och ignoreras. Medan du definitivt har rätt till dina känslor, kan du också ge lite, medge att det här är hans "mig tid" och att han inte betyder det personligen? Att öppna ditt sinne till andra sidan av historien gör det lättare för kärleken att flyta. Att vara empatisk och sätta dig i den andras skor kan hjälpa till att förändra ditt perspektiv.
  • Bild med titeln Control Love Steg 11
    5. Överge rädslan och defensiviteten. Ibland har det inget att göra med omständigheten heller och allt att göra med vad som är i huvudet. Är det möjligt att du inte är redo för ett förhållande? Att du inte har behärskat självkärlek ännu, mycket mindre förmågan att älska någon annan? Ta en titt på dig själv och sök efter några negativa känslor som kan hålla dig tillbaka. Ta tag i dessa och ditt kärleksliv kan vara en annan historia.
  • Kom ihåg att du ensam är ansvarig för din lycka. Om du inte är nöjd med dig själv, kommer du inte vara glad i ett förhållande, även om det förhållandet är kärleksfullt.
  • Det är lätt att gå in i ett förhållande fullt av rädsla och försvar och få det gå ingenstans. Vi är rädda för att öppna oss och låta oss bli älskade av rädsla för att det inte kan hända när vi behöver det mest. För att älska att blomma måste dessa rädslor överges. Det är inte lätt, men det är möjligt med självmedvetenhet och önskan att förbättra.
  • Metod 3 av 3:
    Håller kärlek långsam och stadig
    1. Bild med titeln Control Love Steg 12
    1. Ta barnsteg. När barn tar sina första steg är de aldrig säkra på om de ska nå nästa sida, men de tror på sig själva och hoppas kunna nå det och sakta och försiktigt göra det. När de anländer till deras destination, ler de oskyldigt och du kan känna glädjen av framgång i sina vackra ögon och leende prestation. Relationer är likartade barnet, känner lugnet och tar chansen.
    • Nya relationer är det roligaste i början och det är under denna pivotala tid när det är lätt att ta onödiga språng. Försök ditt bästa för att hålla ett logiskt huvud och ta de babystegen. Det hjälper dig att bli för alltför känslomässigt och se upp för framtida dig.
  • Bild med titeln Control Love Steg 13
    2. Tillbringa tid med dina vänner. Det är lätt att hitta en ny kärlek och vill ägna hela tiden till dem. Tyvärr resulterar ibland i förhållande till förhållandet. Du blir klibbig eller desperat och kommer inte ens ihåg hur man fungerar utan den andra personen. För att undvika detta, se till att du behåller dina vänskap. De var där förut, de är där under, och de kommer att vara där efter om du behöver någon som hjälper dig att hämta bitarna. Låt dem inte gå!
  • Dessutom kommer de att hålla dig balanserad och rationell. Inte bara med bra råd, utan genom att helt enkelt spendera tid med olika människor. Dina tankar kommer inte att fixeras bara på den här personen och du kommer fortfarande att vara den komplicerade, intressanta personen du alltid har varit med starka relationer för att bevisa det.
  • Bild med titeln Control Love Steg 14
    3. Sätt på din "rationell" hatt. Om du är den typ som blir kär för snabbt, kan det vara till hjälp att du inte är din "rationell" hatt en gång i taget (om inte oftare). Det här är när du tittar på ditt liv (eller livet i allmänhet) och syftar till att tänka logiskt. Här är några tankar som kan hålla den galna lovelorn-ness på Bay:
  • Den här personen är stor, men realistiskt är de inte större än andra fiskar i havet. Människor, totalt sett är ganska liknande varelser.
  • Kärlek kommer och går. Dina tidigare relationer har bleknat, och det här kan också, vid någon tidpunkt. Kan lika bra göra det mesta medan det varar.
  • Känslor är svåra små saker. Du tror bara att du känner dem - om du ändrar dig, det kommer du inte. Så medan du kanske känner dig överväldigad med känslor, det är bara ditt sinne att spela tillfälliga knep på dig. Bara små hormoner som går i ditt huvud - det är inte mer riktigt än det.
  • Bild med titeln Control Love Steg 15
    4. Ta en stund till bara kyla. I stället för att stalking den här personen utanför sitt hus på natten, skicka dem blommor till jobbet, lämnar anteckningar på sin bil, eller ber dem att hänga upp 24/7, låt oss ta en stund att fokusera på att hålla sig cool, lugn och samlad. Du kommer att vara mer attraktiv om du bara chill, och du kommer noga att må bättre om dig själv också. När känslor attackerar, känner igen att de attackerar. Då kan du göra ett logiskt beslut om hur man ska reagera.
  • Om du känner dig själv att förlora din coola, ta ett steg tillbaka. Andas, och kom med en plan för att distrahera dig själv. Hämta ett videospel, ring upp en vän eller handla. Känna igen att du får lite för emotionell och att det inte är i ditt bästa intresse just nu. Om du behöver, ring upp en vän, säg att du känner lite ängslig / kärlek sönder / galen, och låt dem distrahera dig. Det är trots allt vad vänner är för.
  • Bild med titeln Control Love Steg 16
    5. Låt det växa naturligt. Ibland blir människor så inslagna i sina komplex som de försöker göra verkligheten passar sin definition av vad livet eller kärleken ska vara. De säger "jag älskar dig" För snabbt, gifta sig för snabbt, eller ens sluta saker för snabbt. Ta dig tid att känna dig själv och vilka beteenden du är tvungen att göra och Varför. Älskar du faktiskt den här personen, eller vill du bara ha någon att säga "jag älskar dig" till?
  • När allt känns rätt, när det inte känns som tvingat av en kraft, kan du inte tåla, så att det blir naturligt. Tvinga det i en låda blir insvept i en idé eller känsla och låta det bestämma ditt beteende. Istället, gå med flödet. När timingens rätt är det rätt.
  • Tips

    Häng ut med dina vänner. Om du förlorar dem under förhållandet, kanske de inte är där när du behöver dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande