Hur man är en hatha yogi

Enligt Wikipedia är Hatha Yoga ett system av yoga som introduceras av Yogi Swatmarama, en salvia från 1500-talet Indien och Compiler of the Hatha Yoga Pradipika. I denna avhandling introducerar Swatmarama Hatha Yoga som ett sätt att fysisk rening som kroppen praxis för högre meditation. Ordet Hatha är en förening av orden ha och den betyder sol och måne. En yogi måste gå med ihop sol (maskulin, aktiv) energi med månen (feminin, mottaglig) energi, vilket ger balans och upplysning hos en individ.

Hatha Yoga är en stark praxis gjord för helande och rening. Hatha Yoga är vad de flesta i västvärlden associerar med ordet "Yoga" och är oftast praktiserad för mental och fysisk hälsa. Den mest omfattande texten i Hatha Yoga är Hatha Yoga Pradipika av Yogi Swatmarama. Den innehåller information om Shatkarma (rening), Asana (Positioner), Pranayama (subtil andedräkt energi), Chakras (centra av energi), Kundalini (upplysningsenergi), Bandhas (energikontroll), Kriya (reningsteknik), NADI (energikanaler ) och mudras (energibesvär).

Traditionellt krediteras Shiva med propounding Hatha Yoga. Det sägs att på en ensam ö gav han kunskapen om Hatha Yoga till gudinnan Parvati, men en fisk hörde hela diskursen. Shiva blev barmhärtighet på fisken (Matsya) och gjorde honom till en Siddha (Buddha), som kom att vara känd som Matsyendra. Matsyendra lärde Hatha Yoga till Chaurangi och till Goraksha. Goraksha gav det till swatmarama.

Moderna skolor av Hatha Yoga härrör från Krishnamacharya, som lärde sig från 1924 till sin död 1989. Bland hans studenter framträdande i populariserande yoga i väst var Pattabhi Jois, känd för den kraftfulla Ashtanga Yograb.K.S. Iyengar, som använde Props-Inra Devi och KrishNamacharyas son t.K.V. Desikachar, som utvecklade Viniyoga-stilen. En annan stor ström av inflytande var Swami Sivananda av Rishikesh (1887-1963) och hans lärjungar Swami Vishnu-Devananda - grundare av International Sivananda Yoga Vedanta Centres-Swami Satyananda - av Bihar School of Yoga- och Swami Satchidananda - av integral yoga-.

Steg

  1. Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 1
1. Titta inom dig själv. Andligt kan människor jämföras med lök. Spänningar och inre konflikter (inre stress) måste vara upplöst skikt med lager. När ett lager avskalas, visas nästa snabbt på ytan tills den inre kärnan avslöjas. Vid denna tidpunkt hittas en bestående inre glädje, och yogi eller yogini bor i ljuset.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 2
    2. Inre glädje visas i en person när spänningarna (Samskaras) i kropp och själ har lösts. Vi behöver övningar för kroppen (yoga, meditation) och för själen (reflektion, positivt tänkande). Buddha utvecklade en mycket enkel men geni-övning. Detta bestod av "sittande, gå och tankeväckande."Detta är centrum för en framgångsrik Hatha Yoga-övning. Du behöver kroppsarbete (yoga, promenader), psykiskt arbete (reflektion, läsning, bön, mantra) och meditation (sittande eller liggande). Och allt i balans, i rätt ögonblick och med rätt teknik.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 3
    3. Variera din rutin. När man varierar sin verksamhet mellan kroppsarbete, psykiskt arbete och meditation, kan den inre konflikten och spänningen göras med. När en person bara mediterar blir andan tråkig och listlös. Rutinmässig rörelse gör anden klar, håller kroppen frisk och ger den inre energin. Om du bara går eller gör yoga asanas är sinnet rastlöst. Inre lycka kommer från inre fred. Om kroppen hålls väldigt tyst kan du komma in i djupare dimensioner av meditation.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 4
    4
    Meditation kan praktiseras antingen i sittande läge eller ligga ner. Vissa människor kan meditera bättre när de sitter, andra när de ligger. De som somnar lätt när de ligger, borde meditera genom att sitta. De som inte kan sitta rakt under en lång tid bör träna meditation som ligger.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 5
    5. Sträva efter att bli av med inre konflikter. Förutom perioder av sittande och avkopplande i kombination med rörelse, är det viktigt att arbeta med tankarna med att bli av med inre konflikter. En yogi eller yogini bör utveckla sina tankar med kärlek, visdom och självdisciplin. Han eller hon borde lära sig att ta tankarna i stillhet, tills tankarna är alltid lugna. Då tänker han bara när man tänker krävs.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 6
    6. Lär dig de fem aktiviteterna. Denna grundläggande modell av stressupplösning kan utökas till vägen för de fem aktiviteterna. De fem aktiviteterna är: ligger (eller sitter och mediterar), läser, går (eller yoga asanas), som gör det bra för andra (arbete) och att njuta av livet.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 7
    7. Meditera. Det finns två nivåer av meditation. Den första nivån består av att rena sig genom visualiseringar, mantra och andningsövningar för att aktivera Kundalini-energin. Då stoppar du alla tankar. Anden kommer helt att vila. Du låter tankarna och känslorna komma och gå som de skulle. Plötsligt framträder fred och lycka.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 8
    8. Läs andliga böcker. Att läsa andliga böcker hjälper till att rensa andan genom att hjälpa till att släppa in inre konflikter. Alla kan läsa böcker för att få andlig inspiration. Det finns tusentals andliga böcker tillgängliga.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 9
    9
    Övning. En annan aktivitet av de som söker upplysning är rörelse, särskilt kardiovaskulär sport som promenader, löpning, cykling, simning. Yoga är också en bra form av rörelse. Även Dalai Lama rider en stationär cykel varje dag, i en halvtimme. Swami Shivananda gillar att ta promenader. Det finns lämpliga övningar för alla. Yogis som bor i grottor utvecklade den mycket välkända solhälsningen, till exempel.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 10
    10. Gör gott...För dig själv och andra. Den fjärde aktiviteten är den av karma yoga (gör bra). Karma yoga öppnar hjärtat, ger inre makt och utvecklar medvetandet mot allomfattande kärlek. Karma Yoga kan praktiseras en till sex timmar per dag. Swami Shivananda rekommenderas en timme, medan Sai Baba är för sex. Yogi Nils hittade tre till fyra timmar per dag för att vara en bra mängd för honom. Karma yoga kan också praktiseras av arbetande människor, men naturligtvis behövs pengar för att existera i dagens värld.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 11
    11. Njut av ditt liv. Den femte aktiviteten består av att njuta av livet. Vi borde ge glädje i våra liv. Som öppnar våra hjärtan, och ger ljus inuti oss. Alla är predisponerade mot något. Du kan lyssna på musik, äta något gott, läs en bra bok, titta på en film, hitta tid för dina favorit kreativa hobbyer, och så vidare. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på det belopp som vi upptagit med oss ​​med njutning. För mycket av en bra sak är inte en bra sak, för lite gör livet ledsen.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 12
    12. Få vila. Även för mycket direkt kontakt med andra personer under utveckling av inre lycka bör undvikas. En yogi borde ta reda på hur mycket kontakt med andra är bra för honom eller henne. Vid en viss punkt kan fysisk vila orsaka en persons energi att gå inåt. Personen behöver inte längre styra sig mot yttre aktiviteter och lägger mer värt på den inre andliga rengöringen, upplösningen av inre konflikt och utvecklingen av inre lycka.
  • Bild med titeln vara ett Hatha Yogi Steg 13
    13. Igen, titta inom. Denna vändpunkt måste upptäckas av varje yogi för honom eller sig själv. Det är svårt att hitta och svårt att hålla fast vid. Livsenergi tenderar mot ett överskott av aktivitet eller mot tråkighet. Båda måste undvikas med daglig utövad självdisciplin. När vi håller inre lugna, visas inre lycka. Vi kan utveckla våra sanna själv och vår känsla av liv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    De okända yogiens andliga tekniker är enkla. De består av att gå, läsa, hjälpa andra och ligga i sängen. Alla kan göra det. Hemligheten här är den rätta tillämpningen av rätt teknik vid rätt tillfälle. Då upplöses den inre spänningen och inre lycka. Yogis vet när de behöver vilken teknik. När kroppen är tråkig och saknar energi går yogi en promenad. När han eller hon känner sig rastlös, utövar han eller hon yoga eller mediterar. När Anden verkar rebellera mot det andliga sättet, hjälper en bok om andliga ämnen att ta tillbaka övertygelsen mot upplysning.
  • En yogi känner den inre konflikten och använder rätt teknik för att lösa upp spänningen. Det är vanligtvis vad kroppen och själen vill ha det minsta i det ögonblicket. Varhelst den neurotiska tendensen att känna sig avstängt mot något är vanligtvis vägen till ljuset. Å andra sidan måste vi ibland ge kroppen och själen vad de skulle vilja, annars är spänningen byggd. Vägen till lycka kräver mycket visdom och inre känslighet. Fråga din inre röst för andlig vägledning, "Vad är just just nu? Vad är sanningen? Vad behöver jag idag? Vad vill jag ha idag?"
  • För Swami Shivananda är det andliga dagliga schemat den centrala tekniken på yoga vägen till ljuset. När vi lever och övar andliga övningar för kroppen och sinne varje dag, då kommer vi att nå upplysning. Antalet timmar som krävs dagligen för att uppnå ett liv i ljuset (i lycka) varierar från person till person och deras situation och förmågor.
  • En okänd yogi och följare av Swami Shivananda i Tyskland mediterar i sex timmar och går en timmes promenad två gånger om dagen. Han praktiserar yoga i en timme och läser en andlig bok i en timme. Han arbetar också mot andras lycka tre till fyra timmar per dag. Han övningar ständigt. Han delar dessa andliga övningar på ett sätt som gör det möjligt för honom att ständigt genomgå den inre reningsprocessen. Om vi ​​mediterar innan vi sover, fortsätter meditationen medan du sover. När vi arbetar i ett avkopplingsläge blir arbetet en typ av meditation. Äta, sova, arbeta, och även titta på tv är yoga övningar för honom.
  • Swami Shivananda (även skrivet Sivananda) bodde från 1897 till 1963 i Indien. Han var en av de mest stora indiska helgonen i moderna tider. Av yrke, han var en läkare. Han lärde Yoga i Trinity (Trimurti Yoga), kombinationen av Hatha Yoga (andliga övningar), Karma Yoga (arbete för en lycklig värld) och mästare yoga (daglig anslutning med en upplyst herre). Han pressade efter samarbetet med religionerna. Men allt yogis bör också samarbeta med varandra. Enligt Swami Shivananda sker upplysning via avkoppling, övning och kärlek. När en yogi eller yogini bor i ett område av fred, är han eller hon redan halvvägs där. Den andra halvan hanteras med andlig övning. För att passera genom porten till ett liv i ljus, måste allomfattande kärlek vara i hjärtat av upplysningens sökande. När en yogi bor för andras lycka, kan egot lösas. När egot försvinner, är personen i ljuset. Personer som når denna punkt slappna av så djupt i sina själar som lycka av lycka vaknar inifrån.
  • Varningar

    Båda lärorna är korrekta. Övning och övning såväl som bara existerande är båda viktiga längs den andliga vägen. Varje person måste gå in i självet och ta reda på vilken punkt på ett ögonblick är det viktigaste för honom eller henne. Vem är benägen att tröghet, bör betona den intensiva praxisen. Vem är internt rastlös, bör först befunnits vara. Varje typ av person behöver ett speciellt sätt att närma sig stillhet och motion för att växa optimalt längs den andliga vägen. Bor i ljuset och levande blir lätt, fredlig och glad. Inte alltid, men alltid ofta.
  • Upplysning, inre lycka och existens (är) är tätt anslutna. De som kommer in i ett djupt tillstånd att vara nå för upplysning. De som släppte alla bilagor till externa saker, avslappnade så djupt i sin själ som upplysning och inre glädje kan hittas. Man kan titta på existens som ett steg före upplysning. En yogi eller yogini måste först komma till. Sedan utveckla upplysning (den inre lycka) av sig själv. Det går dock inte den andra utan att träna.
  • Hur viktigt är existensens liv att vara lycklig. Som bor i att vara, kan vara i fred med livet. Han lever väldigt avslappnad. Ett sådant sätt att leva upplöses väl all den interna spänningen. Å andra sidan är det på yoga-sättet för viktigt att träna varje dag konsekvent. Även den intensiva andliga övningen är ett viktigt sätt att lösa spänningen. Det finns två olika skolor av yoga. En undervisning är att leva baserat på existens (Ramana Maharshi, Lao Tzu, Buddha) och den andra fokuserar på den andliga övningen (Swami Shivananda, Sai Baba, Amma, Dalai Lama). Vem har rätt?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande