Hur man är en karma yogi (kärlekens religion)

Karma Yoga bygger på Bhagavad Gita, en helig sanskritskript av hinduism. Ordet "Karma" är härledd från sanskrit Kri, vilket betyder "att göra". Krishna förespråkar osjälvisk handling som den idealiska vägen för att inse sanningen (upplysning, ett liv i ljuset). Bhakti Yoga är kärlek till Gud och till den andliga mästaren. Karma Yoga gör det bra för hela världen, för att älska hela världen och alla varelser. Krishna lärde Karma Yoga och Bhakti Yoga och Gnani yoga (självreflektion och meditation). Dessa tre är det fullständiga sättet att älska. Men viktigast för världen är yoga av handling, att göra gott.

I resten av den här artikeln kommer du att lära dig hur du börjar på vägen för att vara en karma yogi, öva kärlekens religion.

Steg

  1. Bild med titeln vara en karma yogi (kärlekens religion) Steg 1
1. Bor i inre fred och agera med kärlek för lycka till alla varelser. För vissa människor är det viktigt att leva i den yttre freden, för att uppnå den inre freden. I grund och botten är den inre freden resultatet av ett lugnt sinne. Ett lugnt sinne händer när du fokuserar på dig själv andligt. Genom att fokusera på dina egna egenskaper fokuserar du på Gud, eftersom hinduerna omfamnar termen Aham Brahmasmi (en är i sig en del av Gud). Denna gudlighet finns genom att ständigt arbeta för att behärska dina negativa egenskaper, missbruk, rädslor och aggressioner, samtidigt som du förbättrar dina positiva egenskaper.
  • Bild med titeln vara en karma yogi (kärlekens religion) Steg 2
    2. Hitta din personliga balans mellan vila och åtgärder. De som bor i den inre balansen, spara sin energi, deras fysiska och deras mentala hälsa. Om du inte bara stärker lugnet i ditt liv, men fokuserar också på din inre positivitet och kärlek, kommer du att växa in i ljuset. Ersätta negativa tankar med positiva tankar. Ständigt träna positivt tänkande, Positiva talande och positiva åtgärder.
  • Bild med titeln vara en karma yogi (kärlekens religion) Steg 3
    3. Försöka bidra till att göra en lycklig värld. När du underlättar önskan om en lycklig värld, växer du vidare till upplysning. Hemligheten till denna önskan är anslutningen från den inre till den yttre världen. Du är inte andligt separerad från andra varelser. Deras lycka påverkar din. När du visualisera andra varelser lika lyckliga, då känner du dig också glad. De som uppmuntrar målet med en lycklig värld skapar positivitet inom. När du skickar ljus till alla varelser, kommer ett dagsljus att komma igenom din själ. När du gör något bra för världen kommer världen att belöna dig med en positiv psyke.
  • Bild med titeln vara en karma yogi (kärlekens religion) Steg 4
    4. Göra inre lycka, inte yttre lycka mitt i ditt liv. Om du följer de två principerna för andlig övning och kärlek till alla varelser, kommer du att omvandla ditt sinne. Din inre spänning kommer att upplösas och lycka kommer att visas. Ju längre du bor och ju längre du tränar karma-yoga, desto mer växer du in i ljuset.
  • Bild med titeln vara en karma yogi (kärlekens religion) Steg 5
    5. Gör följande meditation för att lösa dina spänningar och hitta inre fred:
  • 1. Globe = Visualisera jorden under dig, gnugga jorden med fötterna och tänka, "Må alla varelser vara lyckliga. Må världen vara glad."
  • 2. Television = vilken person på tv-to-touches du negativt eller positivt? Rengör den energiska anslutningen, visualisera den här personen som en Buddha eller en ängel. Ge honom eller henne en positiv mening. Tänk på meningen som en mantra tills du har övervunnit all bilaga eller avslag. Allt du ser utanför gör en knut i din själ. Skapa harmoni i dina tankar. Det första steget till lycka är att skapa en positiv värld i ditt sinne. Flytta en hand och skicka alla människor i tv-lampan: "Jag skickar ljus till .. Jag önskar honom / hennes visdom, kärlek och lycka. Må alla människor på tv Buddhas, yogis och änglar."
  • 3. Gudinna = gnugga dina händer före hjärtat chakra. Visualisera dig som en Buddha, gudinna eller kristen: "Jag är en gudinna (Buddha, Christian). Jag går vägen för det positiva. jag bor i fred, kärlek och lycka."
  • 4. Upplyst mästare = gnugga händerna över huvudet och fråga de upplysta mästarna för vägledning och hjälp. Anslut dig andligt med sin energi, "Om alla upplysta mästare. Jag ber om vägledning och hjälp på mitt andliga sätt."
  • 5. Mantra = lägg händerna ihop i knäet, flytta fötterna och tänka många gånger mantra "Om shanti" I din kropp, dina ben och i hela världen. Stoppa varje tanke i en minut. Koppla av. Lev som karma-yogi i fred, kärlek och lycka.
  • Bild med titeln vara en karma yogi (kärlekens religion) Steg 6
    6. Öva dagliga dina positiva egenskaper. Var en ängel för världen, "Jag skickar ljus till ... Må alla människor vara glada. Må världen vara glad."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dalai Lama förklarar, "lever balanserad genom att hjälpa och meditera."
  • Det finns två stora mål som en människa kan ha. Han eller hon kan söka upplysning eller arbeta mot en lyckligare värld. I bästa fall kombinerar vi de två.
  • Swami Shivananda sade: "Kärlek, servera, ge, meditera, rena och inse ditt sanna jag."
  • känna igen det bra du kan göra med händerna, leta efter mentorer i alla och alltid vara på utkik efter att förbättra dina färdigheter.
  • Sai Baba sa, "Hjälpa händer är Holier än läppar som ber."De som arbetar mot lycka till alla varelser är holier än yogi som bara söker efter självupplysning.
  • Ett exempel på en karma Yogi: Amma föddes 1953 i Indien. Hennes fulla andliga namn är "Mata Amritanandamayi", vilket betyder "mor till bliss-energi". Hon började sin andliga resa vid fem års ålder och bad till Krishna varje dag. Under arbetet upprepade hon Mantras tyst och fann upplysning vid 17 års ålder. Först var hennes upplysning instabil, men vid 22 års ålder flödde ljuset till henne. Hon blev en Buddha som hon utvecklade detta fullständiga tillstånd av upplysning. Hennes inre röst berättade för henne att hjälpa alla på jorden att följa den andliga vägen till självförverkligande, att bli en slags mor till alla varelser. Hon lärde sig vägen för allomfattande kärlek, meditation och yoga. Amma byggde upp en omfattande humanitär organisation i Indien. Hon finansierade skolor, universitet och sjukhus. Hon satte också upp en organisation för ensamstående mödrar som gav tillräckligt med pengar för dem att leva, vilket är ganska extraordinärt i Indien. Amma engagerade sig själv i ansträngningarna för jämställdhet för män och kvinnor. Hon förnyade Brahma Cult. Brahma är den indiska guden av visdom. Lika vid hans sida är brahmani, prästessen av den omfattande kärleken. Hon kallas också Saraswati, vetenskapens gudinna, konst och kreativitet. Amma var ett levande bevis på förmågan kvinnor äger sig för att uppnå upplysning, lika med männen.
  • Hon sa att i dagens värld lider människor av två typer av otillräcklighet. Den första är brist på näring, och den andra är brist på kärlek. Vi måste övervinna båda typerna av fattigdom. För att bekämpa krig spenderar människor miljarder. Om bara en liten del av det kan investeras i fred och harmoni, kan alla hunger och fattigdom i världen övervinnas. Mer än en miljard människor på jorden lider av hunger och fattigdom. Det är faktiskt den största fienden av mänskligheten. När vi utvecklar kärlek i oss själva, så kan vi verkligen besegra fienden som lider och elände.
  • Varningar

    Det finns en fara längs vägen för ovillkorlig, allomfattande kärlek. Vi kan överväldiga oss själva och arbeta för hårt och har ingen energi kvar för lycka. En karma Yogi måste träna rotad i inre fred. En karma yogi måste ta hand om sig själv, eftersom det är omöjligt att ta hand om andra om inte självet är omhändertagen. Vidare leder en uttömningsväg bara till utbränning, inte upplysning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande