Hur man är en yogi

Yoga refererar till traditionella fysiska och psykiska discipliner som härrörde från Indien. Ordet är förknippat med meditativ praxis i hinduism, buddhism och jainism. Stora grenar av yoga i hinduisk filosofi inkluderar Raja Yoga (Patanjali, meditation och positivt tänkande), Karma Yoga (gör bra), Jnana Yoga (tänk på dig själv), Bhakti Yoga (Be till Gud, Guru eller till ditt inre själv), och Hatha Yoga (kroppsövningar och meditation).

Sanskritordet "yoga" har många betydelser, och är härledd från sanskritroten "yuj", menande "att kontrollera" (självdisciplin), "att åka" (egolessness) eller "att förena" (bor i ett kosmiskt medvetande). Någon som utövar yoga eller följer yoga-filosofin till en hög nivå av uppnåelse kallas en yogi eller yogini. Yogini är den feminina formen. I följande steg kommer du att lära dig hur du börjar resa till att bli en yogi eller yogini.

Steg

  1. Bild med titeln vara ett yogi steg 1
1. Öva yoga För hälsa, inre fred eller upplysning. Du är en yogi eller en yogini om du tränar yoga för hälsa, skönhet, styrka, avkoppling eller helande. Du är en yogi eller yogini om du övar yoga för inre fred, lycka och upplysning. Du är en yogi eller yogini om du är upplyst. Upplysning innebär att leva i Gud, i ljuset, i ett kosmiskt medvetande.
  • Bild med titeln vara ett yogi steg 2
    2. Vara en teiker eller en ateist. I modern yoga kan din religion vara din preferens. Yoga lär ut enigheten hos alla religioner. Du kan vara en yogi och en hinduisk, en kristen, en muslim, en buddhist eller en ateist. En ateist kan vara en yogi, om han eller hon vill realisera inre fred och lycka.
  • Du kan vara en kristen yogi om du vill. Den viktigaste kristna yogis var ökenfäderna och mödrarna . Deras upplysta mästare var den heliga Antonius .
  • Bild med titeln vara ett yogi steg 3
    3. Träna yoga, meditation, och positivt tänkande. De tre stora böckerna i Yoga är Yoga-Sutra från Patanjali, Hatha-Yoga-Pradipika från Goraksha, och Bhagawad Gita från Krishna. Därför är de grundläggande yoga-teknikerna positiva tänkande (patanjali), meditation (patanjali), kroppsarbete (Goraksha), bön- (Krishna) och älskar alla varelser (Krishna).
  • Bild med titeln vara ett yogi steg 4
    4. Lär dig de fem grundläggande funktionerna: Sanning, fred, kärlek, självdisciplin och lycka. Viktiga moderna yogamästare är Sri Sri Ravi Shankar, Jaggi Vasudev, Swami Sivananda, Anandamayi Ma, Sai Baba, Amritanandamayi (Amma) och Mother Meera. De lär de grundläggande funktionerna.
  • Bild med titeln vara ett yogi steg 5
    5. Få en initiering. Det är en bra idé att få en initiering från en upplyst herre. Han eller hon öppnar dörrarna till din upplysningsenergi (Kundalini-Energy). Men inse att du måste träna och inse din upplysning på egen hand. Och har tålamod - upplysning kommer att visas när tiden är rätt för dig.
  • Bild med titeln vara ett yogi steg 6
    6. Rena dig själv och bli Lycklig. Andligt kan människor jämföras med lök. Spänning och konflikt måste vara upplöst skikt med lager. När ett lager avskalas, visas nästa snabbt på ytan tills den inre kärnan avslöjas. Vid denna tidpunkt hittas en bestående inre glädje, och yogi eller yogini bor i ljuset (trots den verklighet som det fortfarande är mycket att göra).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det var en gång en kvinna som hade två barn. Hennes man gick till jobbet under dagen, och hon städade huset, tillagade maten och brydde sig om barnen. Hon hade ett bra liv. Men det uppfyllde inte henne. Hon saknade en djupare betydelse för hennes liv. I slutändan saknade hon djup lycka i sitt liv. För att göra något för sig själv deltog hon i en yogaklass. Hon läste en yogabok och lärde sig att av yoga kan vi väcka vår inre lycka. Genom att öva mycket yoga kan vi komma in i ett liv av ljus och varaktig lycka. Kvinnan bestämde sig för att leva som en yogini. Från och med, tog hon all frihet i hennes hemmafru liv att göra andliga övningar. Under rengöring, trodde hon mantras. När hon handlade gjorde hon en gångmeditation. Leker med sina barn hon praktiserade karma yoga. Innan hon somnade, mediterade hon. Således glödde hon ytterligare spänningar under sömnen. Det kallas sömn yoga. Varje morgon bad hon till sin upplysta mästare. Hon gjorde en timme yoga varje dag. Hon blockerade sin talkativitet och behöll sin andliga energi. Detta är Mauni Yoga. Hon praktiserade varje dag konsekvent på sin andliga väg. Efter tolv år blev hon upplyst.

    Varningar

    Alltid stanna i sanning, kärlek, fred, styrka och lycka. Övertala inte eller under skatt din andliga väg. Öva när du känner dig bekväm.
  • Föresvarar av yoga kan hävda att den är kompatibel med många trossystem och världsutsikt, men det är inte nödvändigtvis så. Var noga med att du undersökte och förstår huruvida Yogi överensstämmer med vad du redan tror.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande