Hur man eliminerar giftiga argument från ditt förhållande

Alla par har argument. Det finns emellertid en stor skillnad mellan att sitta ner och arbeta genom ett problem som ett lag mot shouting, namn-calling och slammande dörrar. Aggressiva argument är emellertid inte de regel-andra paret engagerar sig i tysta behandlingar som en form av passiv argumenter. Om du och din partner har giftiga argument, kan det riva dig ifrån varandra. Eliminera dessa argument genom att identifiera och minska toxiska mönster, genomföra hälsosamma konfliktupplösningstekniker och stärka din anslutning med varandra.

Steg

Metod 1 av 4:
Identifiera och reducera toxiska mönster
  1. Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 1
1. Bli bekväm med konflikt. I motsats till vad många par tror, ​​är oenighet inte djävulen. Men när du undviker konflikt till alla kostnader, tillåter du ånger att växa. Även när du sveper problem under mattan, förstärker du aldrig dina konfliktupplösningsförmåga.
  • Lär dig att omfamna konflikter. Se det som ett tillfälle att hash ut dina skillnader för att växa närmare och bättre träffa en andras behov.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 2
    2. Lämna tidigare problem i det förflutna. Ett annat toxiskt mönster i många relationer är tendensen att lagra problem. Lager beror på att ge upp gamla problem under nuvarande argument. Denna vana förhindrar allt som någonsin löses.
  • Till exempel kan din partner anklaga dig för att ljuga och då säger du, "Tja, du ljög för mig förra veckan!"
  • När du märker dig själv med en gammal fråga, paus och fråga om det verkligen kommer att hjälpa dig att lösa problemet till hands eller om du bara tar upp det för att bygga ett fall.
  • Hantera den aktuella frågan först. Då, om den gamla frågan fortfarande behöver lösa, prata om det vid en senare tidpunkt.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 3
    3. Släpp den tysta behandlingen. Att ta en paus från ett argument för att få ett perspektiv kan vara friskt, men tystnad bör inte användas som ett vapen för att manipulera eller styra din partner. Enas om en tidsperiod för att samla dig och sedan återuppta diskussionen.
  • Till exempel sa du något till din partner och de svarar aldrig eller säger något till dig. Om det här varar under en längre tid eller dagar är det förmodligen den tysta behandlingen.
  • Om din partner tenderar att använda den tysta behandlingen mot dig, ring dem ut. Att säga något som att "ignorera mig kommer inte att lösa problemet" kan få dem att fånga ut det.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 4
    4. Engagera inte emotionell utpressning. Ännu en annan giftig argumentvanor uppstår när en partner hotar för att avsluta förhållandet under en kamp. Detta används ofta som en kontroll taktik för att få en partner att göra vad de andra vill.
  • Ett exempel på emotionell utpressning kan innebära att du tar upp ett problem och din partner omedelbart säger, "Du kan aldrig vara glad. Jag vet inte varför jag trodde att detta förhållande skulle fungera."
  • Emotionell utpressning kan arbeta mot dig. Hotar din partner med en upplösning eller skilsmässa kan faktiskt uppmana dem att lämna dig. Plus, det skapar ett osäkert förhållande som äventyrar förtroende.
  • Banförhållande hot från dina argument. Förbinda sig att diskutera frågan till hands utan att försämra förhållandet i frågan.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 5
    5. Implementera en "No Name-Calling Rule."Om du och din partner vill effektivt lösa dina problem måste du ta bort namnsamtal och onödig kritik från ekvationen. Det är omöjligt att bekämpa rättvist när en eller båda parter börjar skrika förolämpningar.
  • Till exempel, du eller din partner ska ringa varandra som namn "förlorare" eller "idiot."
  • Är överens om att namnet inte längre är välkommen i dina argument. Om det händer, stoppa diskussionen helt tills den andra personen ber om ursäkt för förolämpningen.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera ilska
    1. Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 6
    1. Identifiera källan till ilska. Är du den typ av person som blir arg verkligen snabbt? Känner du att din ilska bygger som en långsam bränning? Håll flikar på vad som frustrerar dig eller skapar den arga gnistan. När du har denna känslomässiga medvetenhet kan du börja arbeta med att motverka den.
    • Försök hålla en journal av de saker som får dig att känna dig arg. Var så detaljerad som möjligt, så du kan göra anslutningar mellan detaljer och förklara det för din partner senare.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 7
    2. Sätt din ilska i ord. Namnge din ilska med fraser, ord och till och med metaforer som hjälper dig att uttrycka hur du känner. Dessa uttryck kan skapa en känsla av upplösning och lindra spänningen du känner, vilket också gör det lättare att ha en civil konversation och flytta förbi ilska, längs vägen.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 8
    3. Bedöm ditt nuvarande uttryck för ilska. Känner du att din ilska inte har någon plats att gå när du blir arg? Tycker du att du ropar, slår dörrar, eller kasta saker, bara för att få några av din ilska ut? Dessa åtgärder, även om de kan känna sig nödvändiga i det ögonblick som bara ökar spänningen och förhindrar produktiv problemlösning.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 6
    4. De-eskalera din ilska. Hitta sätt att bryta upp din ilska så att du kan tänka tydligt och kommunicera effektivt. Identifiera några strategier du kan använda när du är upprörd. Förslag kan innehålla tekniker som djupandning, visualisering, progressiv muskelavslappning, eller ta en promenad i naturen. Ta pauser under dina slagsmål eller öva något lugnande tillsammans.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 10
    5. Undvik stonewalling. Stonewalling är en av de två deltagarna i en konversation avstängning och dra tillbaka från interaktionen. Detta kan hända eftersom en person inte vill erkänna problemen. Undvik stonewalling genom att lyssna på din partner, även om det känns svårt att göra i ögonblicket.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 11
    6. Diskutera ilska med din partner. I en känslomässigt neutral inställning, fråga din partner hur de hanterar ilska och hur de hanterar det. Be dem att specifikt namnge vad som gör dem arg, och vad deras utlösare är. När du har den här informationen, dela densamma med dem. Därefter övergång till en konversation om hur man hjälper varandra under arga stunder.
  • Metod 3 av 4:
    Bygga bättre konfliktlösning
    1. Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 7
    1. Enas om ett system för röstklubbar. Friska relationer bekämpar rättvisa, vilket innebär att en partner inte får köra showen och diktera reglerna. När du är lugn, sätt dig ner och träna en ram för att använda för dina argument. Du kan till och med posta denna ram någonstans i ditt hem som en påminnelse.
    • Till exempel kan du ha fem minuter att rösta dina klagomål. Sedan, för att förhindra spänning från att bygga, ta en kort 10 till 20 minuters paus. Efteråt kan du reconvene att diskutera möjliga lösningar (utan att ta upp klagomål igen).
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 8
    2. Använd "I" uttalanden. Defensiveness är ett viktigt vägspärr i konfliktlösning. Varje partner kan bidra till att begränsa den andras försvar genom att väcka sina frustrationer på lämpligt sätt. När du tänker på det, vill båda partnerna bara höras och förstås, så lär dig att göra det utan att göra situationen värre.
  • "Jag" uttalanden tillåter dig att dela vad du känner utan att bli fast i skuldringen. Till exempel kan du säga, "Jag är så skadad att du anklagade mig för att ljuga."
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 9
    3. Öva aktivt lyssnande. Effektiv problemlösning kräver turnering och faktisk kommunikation, vilket innebär att båda parter inte kan prata över varandra eller ständigt avbryta. Visa aktiva lyssningsförmåga genom att vänta på att din partner ska slutföra innan du svarar.
  • För att förhindra missförstånd, klargöra din partners meddelande genom att ställa frågor eller omlägga det innan du säger din del.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande steg 15
    4. Fråga öppna frågor. Undvik att attackera din partner genom att säga "Varför sa du det?"Eller" Vad tänkte du när du gjorde det?"Fråga istället öppna frågor, vilket hjälper till att främja dialog och kan leda till en djupare förståelse för varandra. Några öppna slutade frågor du kan fråga inkluderar:
  • "Så vad händer?"
  • "Vad tycker du om…?"
  • "Kan du hjälpa mig att förstå ..?"
  • "Vad tycker du att vi ska göra nästa?"
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 10
    5. Håll din röstnivå. Shouting är antitesen om en sund kommunikation, så tona den ner i ett hak. Om en av båda inte kan styra din röstnivå, ta en paus och försök att återuppta konversationen vid en senare tidpunkt. Återgå till diskussionen med lugnare, mjukare toner.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 11
    6. Vara lösningsfokuserad. Huvuddelen av ett argument bör spenderas i upplösningsfasen. När par spenderar för mycket tid att prata om vem som gjorde vad och varför det var fel, lägger den till spänningen och vredeerna. Snarare än att bo för länge på vad som hände, begå att fokusera på lösningar.
  • Till exempel, om din partner bor på hur du uppträder på en middagsfest, kanske du frågar, "Vad skulle du ha gillat mig att göra istället, älskling?"Syfte att vara handlingsorienterad.
  • Metod 4 av 4:
    Förbättra din anslutning
    1. Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 12
    1. Acceptera varandras skillnader. Skillnader bör komplettera ditt band, inte hota det. I stället för att titta på din partners skillnader som ett problem, lära dig att erkänna och acceptera dem. Tricket till detta är att utforma sätt dina skillnader lägger till intresse och värde för förhållandet.
    • Till exempel, om du har olika religiösa övertygelser, kan det tillåta att båda kan expandera din kulturella och religiösa medvetenhet.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 13
    2. Öka ditt förhållande av positiva interaktioner. Friska relationer har mer positiva interaktioner än negativa (ungefär fem till en). Om du och din partner hoppas kunna eliminera giftiga argument, bör du lägga till fler bra erfarenheter.
  • Planera en vanlig datum natt, dela en hobby eller passion och skratta tillsammans så ofta som möjligt.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande steg 14
    3. Göra intimitet en prioritet. Intimitet karaktäriserar närhetens närhet och förtrogenhet. Intima partner är sårbara, ärliga och öppna med varandra. Att öka nivån av intimitet du har med din partner kan naturligtvis förbättra kommunikationen och konfliktlösningen.
  • Öka intimiteten genom att prova nya saker tillsammans, med djupare konversationer och byta upp din typiska rutin.
  • Intimitet är mer än kön, även om fysisk intimitet är en del av det. Förstärkning av känslomässig och andlig intimitet kan dock också förbättra ditt sexliv.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande steg 15
    4
    Gå till Couples Counseling. Övervinna giftiga mönster för att argumentera är utmanande. Om du och din partner behöver hjälp, vänd dig till en erfaren parådgivare. En professionell kan hjälpa dig att hantera gemensamma relationer, lära sig färdigheter för att hantera konflikter och förbättra din anslutning med varandra.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 22
    5. Erkänna att konflikter inte är iboende negativ. Frisk konflikt kan i själva verket vara fördelaktigt för ditt förhållande, eftersom det ger dig en chans att växa och lära sig om varandra. Var tålmodig och fokusera på att ta positiva erfarenheter från din konflikt.
  • Konflikt kan vara ett sätt att ta hand om en empathize med din partner när du förstår var den andra personen kommer ifrån.
  • Du kan inse att du behöver spendera mer tid tillsammans, eller behöver förutse konflikter innan det börjar så att du bättre kan hantera det.
  • Lyssna, förstå och validera varandra för att få den bästa upplevelsen från ditt argument.
  • Bild med titeln Eliminera giftiga argument från ditt förhållande Steg 23
    6. Belöna er när du hanterar konflikten bra. Om du har ett argument att du kan sluta på ett positivt sätt, belöna dig med ett speciellt datum, middag eller annat speciellt tillfälle. Det kan ta lite tid och ansträngning för att komma till den punkt där du känner att din konflikt är frisk, men att kunna medföra ett arg argument till ett konstruktivt slut är något att vara stolt över.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande