Hur man hanterar människor som starkt är oense med dig

I det som verkar som en ständigt krympande värld, är vi ständigt utsatta för olika idéer. Det finns inget sätt att du håller med varje person som korsar din väg. I vissa fall kan du starkt vara oense med sin åsikt. Trots olika synvinklar kan du fortfarande hitta gemensam grund med den andra personen. Du kan diskutera din synvinkel respektive. Och om du behöver, kan du undvika att argumentera med personen helt och hållet. Oenighet behöver inte alltid vara obehagligt, och i vissa fall kan det till och med vara pedagogiskt.

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå den andra persons åsikt
  1. Bild med titeln hypnotisera någon att göra roliga saker med dem steg 2
1
Lyssna på deras sida. Även om spänningar kan vara höga i en oenighet, och du kan chomping på bit för att förklara din sida, lyssna på personen förklara deras synvinkel hjälper till att hålla samtalet lugnt. Du kommer också att bättre förstå deras sida.
  • Fokusera på vad den andra personen säger istället för att planera ditt svar på deras argument.
  • Fråga frågor. Probe djupare att förstå deras övertygelser. Du kan fråga, "Hur kom du att känna det sättet?"Eller" Har dina föräldrar samma åsikt?"
  • En betydande del av aktivt lyssnande är icke-verbalt beteende. Upprätthålla ögonkontakt, nicka och kvadrera din kropp mot personen kommunicera både intresse och respekt mot personen.
  • Bild med titeln identifiera och behandla skador från stingrays och havsborrar Steg 21
    2. Försök att förstå var den andra personen kommer ifrån. Människor har ofta olika synvinklar eftersom de har haft olika livserfarenheter som har format dem. Om du kan sätta dig i den andras skor, kan du bättre kunna förstå var de kommer ifrån.
  • Utöva empati. Tänk på hur det skulle känna att vara den andra personen och försöka förstå hur de kom till deras synvinkel. Till exempel kan din vän vara emot att expandera välfärdsförmåner eftersom hans mamma arbetade två jobb, vilket gav dem så att de inte skulle behöva förlita sig på matfrimärken. Din vän har erfarenhet av att se hur det var möjligt att lyckas utan att förlita sig på välfärd, och som har format sin synvinkel.
  • Parafras. Upprepa vad den andra personen berättade för dig, med lite olika ord, för att visa att du lyssnar på dem, såväl som att klargöra vad du hör. Till exempel, om de säger: "Jag växte upp fattiga, och jag gjorde bara bra utan hjälp," du kan säga, "det låter som om du var verkligen självförtroende."
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar steg 15
    3. Se om du kan komma överens om någonting. Överväga om det finns några punkter i den andras argument som du har gemensamt. Låt dem veta vad de ska bygga gemensam mark.
  • Till exempel kan du vara mot abort och du pratar med någon som är pro-choice. De kan säga att de önskar att det var bättre sexutbildning i skolor så att barnen förstår risken och påverkan av tonårsgraviditet, och du är överens. Du kan säga, "Jag håller med dig om att vi behöver göra ett bättre jobb med att lära tonåringar om farorna med oskyddat sex och risken för graviditet."
  • Metod 2 av 3:
    Oense med integritet
    1. Bild med titeln hypnotisera någon att göra roliga saker med dem steg 11
    1
    Hålla sig lugn. Titta på oenigheten som en diskussion för att utbyta synpunkter, snarare än ett argument att vinna. Motstå uppmaningen att höja din röst. Så snart sakerna blir uppvärmda och känslomässiga blir människor mer förankrade i sina hörn och är mindre benägna att komma överens om någonting.
    • Hemligheten att hålla sig lugn håller normal andning och avkoppling i kroppen. Andas djupt med ditt membran (så att din mage expanderar när du andas in, inte ditt bröst), kan utlösa ditt parasympatiska nervsystem, vilket är lugnande. Undvik att hålla eller förkorta dina andetag, stimulera eller knyta dina händer eller käke (eller andra former av muskelspänning).
    • När en diskussion blir ett argument är det inte mer logik eller resonemang, det blir bara en kamp för att vinna. Om du försöker övertyga någon om något de inte tror, ​​argumenterar med dem, kommer inte att hjälpa någonting. De kommer bara att bli mer övertygade om sin egen position.
    • Be den andra personen att sänka sin röst om sakerna blir uppvärmda. Du kan säga, "Michael, skulle du vilja inte skrika? Vi har bara en oenighet, jag vill inte att den ska bli en fullskalig kamp."
  • Bild med titeln Deal med en autistisk pojkvän Steg 11
    2. Visa respekt. Bara för att någon inte håller med dig betyder inte att de är sämre än dig, eller att de inte förtjänar att behandlas rättvist. Om du befinner dig som kämpar för att respektera deras synvinkel, överväga hur de kan ha kommit till denna åsikt.
  • Namnera inte-samtal eller demea dem. Slå inte under bältet och eskalera till ett känslomässigt argument. Stanna.
  • Respektera sina idéer. Erkänna att deras idéer inkluderar giltiga punkter, men du behöver inte hålla med dem. Du kan säga, "Jag tror att du gjorde en bra poäng när du sa ..." eller "Din kommentar ger mig definitivt lite mat för tanke."
  • Bild med titeln vara lojal steg 3
    3. Bekräfta dig värdet personen, bara oense på idéer. I situationer där du fortfarande behöver interagera med en person efter en oenighet (familjesamlingar, arbetsdiskussioner), kan det hända att det är bra att behålla ett civilförhållande genom att påpeka att din oenighet inte är personbaserad men problembaserad. Försök att artikulera detta under din diskussion. Det hjälper båda av er att avstå från att få emotionella.
  • Du kan säga, "John, jag vill säga från början att min oenighet om hur du hanterade det här projektet handlar inte om ditt arbete. Du är en hård arbetare och jag värdesätter ditt bidrag till företaget. Jag känner att du tog den här rapporten i fel riktning, och jag ville få din synvinkel."
  • Ett annat sätt kan du kommunicera detta genom att visa ett intresse för den här personen som ligger utanför ämnet av argumentet. Fråga dem om deras dag, deras arbete eller familj, etc.
  • Bild med titeln avskräcka människor från att röra med dig Steg 6
    4. Använd fakta istället för känslor. Ett känslomässigt argument är ett svagt argument. "Jag gillar inte honom för att han är meningsfull," bygger på en känsla och inte ett faktum. "Jag gillar inte honom för att han mobbade mig på tre separata tillfällen" är konkret och hjälper dig vidare ditt argument.
  • Se till att dina fakta är välskötta. Inte alla webbplatser skapade lika. När du drar fakta från Internet, se till att de kommer ifrån trovärdiga källor. En metod är att se om du kan hitta samma information från tre separata källor.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 7
    5. Försök att inte ta det personligen. I många fall är ett argument inte om vem du är som person, det handlar om en åsikt eller tro. Försök att distansera dig själv (och den andra personen) från vad du tycker och känner för ett problem. Det är bara en aspekt av vem du är, det är inte ditt hela jag.
  • Oenigheter kommer inte nödvändigtvis att skada ditt förhållande till den andra personen, speciellt om du debatterar respektfullt och inte låt det bli emotionellt.
  • Självklart är saker annorlunda om någon argumenterar med dig om vem du är - din sexualitet eller din religion, till exempel. Detta är en personlig attack och troligen inte något du vill engagera i. Du kan säga, "Jag försvarar inte min tro på dig, det är väldigt personligt och inte något jag argumenterar för."
  • Bild med titeln Kope med förolämpningar Steg 7
    6. Se till att du bara talar för dig själv. När du argumenterar för din åsikt, se till att du använder "Jag" Språk, inte "Vi" Språk. Även om du känner andra i ditt samhälle är överens med dig, kan användningen av "vi" känna att din motståndare känner sig gängen upp på.
  • Till exempel kan du vara aktiv i LGBTQ-gemenskapen, och du diskuterar transgender ungdom med någon. Medan "vi tror att Trans Youth är marginaliserade och behöver extra stöd", kan vara ett sant uttalande, det kan låta bättre säga, "Jag vet att Trans Community arbetar hårt för att nå Trans Ungdom, eftersom de behöver så mycket stöd."När du har förtrogenhet med ett samhälle, är det bättre att dra på dem för expertis snarare än en tyst" Vi "armén att backa dig upp.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 2
    7. Tro på dig själv. Tro på integriteten av din åsikt. Inte tillbaka ner bara för att någon inte håller med dig. Medan det ibland kan vara extremt svårt att tala upp för vad du tror på, var inte rädd för att dela din sanning. Ta ett djupt andetag och vara modigt.
  • Flaska inte upp dina känslor för artighetens skull. Du kan vara den typ av person som inte vill rocka båten eller rör grytan, men det är bra att uttrycka din oenighet från tid till annan. Annars är det troligt att allt den frustrationen kommer att komma ut på en gång i en stor uppblåsning.
  • Erkänna att det är svårt för dig att prata, och människor kan ge dig mer utrymme att uttrycka dig själv. Du kan säga, "Jag brukar inte bidra till diskussioner så här eftersom det är svårt för mig att uttrycka mig ibland, men jag ville säga ..."
  • Bild med titeln vara lojal steg 15
    8. Överens om att vara oense. Om du verkar gå i cirklar (eller ingenstans), kan du två låta det ligga. Låt det gå med ett leende och ändra ämnet.
  • Du kan säga, "Jo, det har varit intressant att ha den här debatten med dig, men jag tror inte att vi gör någon gång här. Vi kunde springa till kontor med den här typen av rekord!"
  • Om den andra personen verkar insistera på att fortsätta diskussionen, kan du säga, "Kan jag ta en regnskontroll? Jag tror att vi har gått i cirklar just nu. Kanske en annan gång."
  • Metod 3 av 3:
    Undviker eller lämnar argument
    1. Bild med titeln Hitta saker att prata om steg 24
    1. Ändra ämnet. Du behöver inte argumentera för din synvinkel hela tiden. Du kan vara trött, eller känns som diskussionen med den här personen kommer aldrig någonstans, så du kan bestämma dig för att ändra ämnet och inte engagera det omtvistade ämnet.
    • Till exempel vill din konservativa farbror hämta din liberala övertygelse för den femte gången, och det är aldrig en trevlig diskussion. Du kan säga, "vet du vad, farbrorräkning? Låt oss prata om något annat än politik idag. Jag hörde att du ombyggar ditt kök. Hur går det?"För det mesta får folk det tips som du inte vill prata om det.
  • Bild med titeln Kope med förolämpningar Steg 2
    2. Välj dina strider. Du behöver inte alltid hoppa in i varje argument. Om du är på en familjen middag och någon säger en åsikt som du inte håller med, behöver du inte engagera dig. Låt bara deras åsikt ligga där och gå vidare.
  • Var uppmärksam på din omgivning och miljö. Observera Om du är engagerande i ett uppvärmt argument på en olämplig tid (som framför barn på en familjen middag) eller i någon annans utrymme, eller är det medståndare som kan vara tvungna att vittna om argumentet och kan vara obekväma.
  • Om du pratar med någon en-mot-en och de tar upp en omstridd problem, kan du bara låta dem prata om det utan att argumentera tillbaka. Lyssna artigt och nick. Om de frågar dig vad du tycker, och du inte vill engagera, kan du bara shrug och säga, "Åh, jag vet inte."
  • Bild med titeln avskräcka människor från att röra med dig Steg 3
    3. Sätta gränser. Om personen berorar dig eller fattar offensiva uttalanden, avslutar samtalet omedelbart. Låt det inte eskalera i en kamp.
  • Om du är obekväma med språket använder den andra personen (till exempel med för mycket profanity, eller använder rasistiskt / bigtoted språk), kan du säga, "Titta, jag är glad att debattera det här ämnet med dig, men du behöver att sluta med svärningen."
  • Om argumentet eskalerar till en plats som är för obekväma för dig, kan du lägga upp din hand och säga, "Okej, jag tror att vi måste avsluta den här konversationen. Jag ska gå nu innan saker blir värre, "och får lite utrymme mellan dig och den andra personen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande