Hur man argumenterar med någon som tycker att de alltid är rätt

Att argumentera med någon som tycker att de alltid är rätt kan vara frustrerande. Det är bäst att tänka på vad du vill ut ur argumentet innan du hoppar in i konversationen. Hitta också sätt att hjälpa dem att se din sida genom att omdirigera konversationen och vidta åtgärder för att hålla situationen så lugn som möjligt.

Steg

Del 1 av 3:
Gearing upp för argumentet
  1. Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 1
1. Ta reda på den bakomliggande orsaken. Know-it-alls faller i allmänhet i en av två kategorier (eller en kombination av de två). Vissa vet-it-alls har en djup känsla av osäkerhet, och de försöker täcka upp det genom att veta så mycket som möjligt. Andra tror faktiskt att de vet allt, så de känner sig tvungna att erbjuda sina kunskaper till andra. Att veta var människans argumentativitet stammar från kan hjälpa dig att bättre hantera situationen.
  • När en osäker kunskap - allt är berättat att de är fel på något, spelar det i sin osäkerhet, och deras försvar går upp. Prova ledande frågor istället, vilket fungerar bra med den här typen av person.
  • Med den andra typen av know-it-alls är det ofta bäst att låta dem få säga, och försök sedan erbjuda en annan åsikt.
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 2
    2. Bestäm hur mycket du vill riskera i förhållandet. Innan du dyker in i ett argument med en know-it-allt är det viktigt att tänka på vad du är villig att förlora. Det är, tänk på hur viktigt förhållandet är för dig och hur viktigt argumentet är för dig. Oavsett hur försiktig du är, engagerar sig i ett argument kan skada ett förhållande.
  • Till exempel, om din chef är en know-it-allt, kan det vara bäst att låta dem tänka vad de kommer att tänka mestadels, så du lägger inte ditt jobb i Jeopardy.
  • Om personen är någon du är nära, till exempel en partner eller nära vän, bestämmer om argumentet verkligen är värt den potentiella skadan.
  • Bild med titeln Argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 3
    3. Bestäm vad du vill ha från argumentet. I något argument borde du ha ett ultimat mål. Kanske vill du bara att de ska se din sida, eller kanske du vill att de ska erkänna dina skadliga känslor. Vad det än är, behöver du veta vad det är innan du hoppar in i argumentet.
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 4
    4. Kontrollera dina fakta innan du hoppar in i argumentet. Om argumentet handlar om något som är faktabaserat, kontrollera alltid dina fakta först. Om du kan, ta bevis för konversationen för att säkerhetskopiera din sida. Men när du forskar, var noga med att hålla sig till opartiska källor, istället för de som bara berättar vad du vill höra.
  • Del 2 av 3:
    Hjälpa dem att se den andra sidan
    1. Bild med titeln Argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 5
    1. Lyssna på vad de måste säga. Även om personen alltid tycker att de har rätt, förtjänar de fortfarande att bli hörda, precis som du förtjänar att bli hörda. Lyssna på deras synvinkel först, ta dig tid att verkligen höra vad de säger.
    • För att visa att du lyssnar kan du njuta av konversationen och ge korta sammanfattningar, till exempel "Så vad jag hör säger du är... "
  • Bild med titeln Argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 6
    2. Ställ frågor för att få en bättre förståelse. Personen kanske inte är särskilt kommande om vad som händer under ytan. Plus, att ställa frågor kan hjälpa dig att förstå exakt vad de pratar om när det gäller motivet och hur de känner på ämnet.
  • Även enkla frågor, som "Varför?" eller "Hur tror du det?" kan hjälpa dig att räkna ut vad som är under ytan.
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 7
    3. Håller med, och sedan ge din motsikt. Ett sätt att argumentera med någon som tycker att de vet allt är för första sidan med dem, eller åtminstone erkänna att du förstår deras sida. När du är överens kan du presentera ett motargument.
  • Till exempel kan du säga, "jag förstår vad du säger. Det är en intressant punkt, men här är vad jag tycker..."
  • Du kan också säga något som, "Tack för att jag hjälper mig att förstå din sida. Jag kan se var du kommer ifrån. Min synvinkel är lite annorlunda..."
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 8
    4. Gör ditt argument icke-hotande. Om du säger dina poäng på ett hotande sätt, kommer den andra personen sannolikt att stängas av. Men om du presenterar din sida genom att sova den på mindre hotande språk, är den andra personen mer sannolikt att lyssna.
  • Till exempel, istället för att säga, "Jag är definitivt rätt," man skulle kunna säga, "Tja, vad jag har läst är det här... "
  • Istället för att säga, "Här är rätt synvinkel...," Du kanske säger, "Kanske finns det en annan sida till historien..."
  • Bild med titeln Argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 9
    5. Flytta samtalet bort från direktkonfrontationer. Ibland, när du konfronterar en person med direktråd i ett argument, stänger de bara och lyssnar inte, precis som när du gör ett argument på ett hotande sätt. I det här fallet kan du erbjuda råd eller en lösning, bara personen kan inte höra vad du säger.
  • Du kan upptäcka att fråga en person som leder frågor är ett bättre sätt att få dem att tänka i en annan riktning än en direkt konfrontation.
  • Till exempel kan du säga, "Åh, vad får dig att tro det?" istället för "Det låter fel mot mig."
  • Istället för "Det är inte alls alls," man skulle kunna säga, "Har du någonsin tänkt på...?"
  • Del 3 av 3:
    Hålla konversationen lugn
    1. Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 10
    1. Eskalera inte. Det kan vara frestande i något argument att eskalera. Känslor kommer i vägen, och du blir båda arg. Du låter dina tempers få det bästa av dig, och argumentet handlar om att kasta förolämpningar fram och tillbaka eller skrika på varandra. Escalation är ett särskilt problem när man argumenterar med en know-it-allt eftersom det är troligt att få på din senaste nerv. Men om du ska komma någonstans måste du hålla huvudet.
    • Om du känner dig att bli uppvärmd, ta en stund att ta ett djupt andetag. Det är även en bra idé att be att komma tillbaka till diskussionen senare, så du kan fortsätta när du är både lugn och samlad.
  • Bild med titeln Argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 11
    2. Uncross dina armar. Ditt kroppsspråk säger lika mycket om vad du känner som vad du säger. Om ditt kroppsspråk säger att du är stängd till diskussion, kommer den person du pratar med inte att känna sig så bekväm att engagera dig.
  • Uncross dina armar och ben, och möta personen med din kropp. Också, var noga med att göra ögonkontakt, så personen vet att du lyssnar.
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 12
    3. Öppna ditt sinne till deras sida. Det vill säga även vet-allt måste vara rätt ibland. När du är engagerad i ett argument måste du vara villig att erkänna att du är fel. Annars kommer argumentet inte att komma någonstans.
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 13
    4. Vet när - och hur!--att gå iväg. Ibland inser du att ingen kommer till "vinna" argumentet. På den tiden är det bäst att bara avsluta det. Men du vill fortfarande vara icke-hotande, annars kommer den andra personen fortfarande att fortsätta argumentera.
  • Du kan sluta med, "Tja, jag kan se att vi inte kommer någonstans. Jag antar att vi bara måste komma överens om att vara oense."
  • Du kan också säga, "Jag är ledsen att vi inte kommer närmare att komma överens om detta ämne. Kanske kan vi försöka igen någon annan gång."
  • Konversationshjälp

    Saker att göra när man argumenterar med någon som tycker att de alltid är rätt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Kunna ringa dem ut på untruths eller lögner. Om de citerar opålitliga "fakta" eller förspänd statistik, räknare med trovärdiga källor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande