Hur man svarar på din partner

Att lära sig att vara mer mottaglig för din partner kan ta ditt förhållande till en helt ny nivå. Din partner kommer att känna sig mer nöjd i förhållandet, och kan till och med återkallas din respons. Du kan vara en responsiv partner genom att anställa aktiva lyssningsförmåga, arbeta genom problem på ett samarbetsvilligt sätt och förutse och reagera på din partners behov.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara en lyhörd lyssnare
  1. Bildtiteln är mottaglig för din partner Steg 1
1. Lyssna på din partner uppmärksamt. Visa din respons genom att ge din partner din fullständiga uppmärksamhet när de pratar. Motstå uppmaningen att avbryta eller skynda dem för att avsluta. Använd ditt eget kroppsspråk för att uppmuntra dem att fortsätta prata.
  • Vänd din kropp för att möta dem. Luta dig framåt. Nod att visa överenskommelse. Gör lämplig ögonkontakt. Koppla av dina armar i knäet eller på dina sidor. Beroende på konversationens sammanhang kan du till och med ta hand i din eller smeka armen eller axeln.
  • Bilden med titeln är mottaglig för din partner Steg 2
    2. Fråga klargörande frågor. För att bättre förstå din partners meddelande, fråga frågor. Vänta tills de verkar ha tagit en paus innan de frågar. Då kan du ställa specifika frågor som uppmuntrar din partner att förklara mer om en viss aspekt av deras budskap eller att gå djupare in i vad de tänker och känner.
  • Klargörande frågor kan låta som, "vad menade du med exasperated?" eller "låter som om du kan använda en paus. Har jag rätt?"
  • Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 3
    3
    Validera sina känslor. Validering är en viktig aspekt av att vara en responsiv partner. För att göra detta måste du lyssna på känslor i din partners meddelande. Då, gör ett uttalande som visar din partner att du relaterar till eller uppskattar sina unika känslor och perspektiv.
  • Om din partners ord eller ansiktsuttryck indikerar ilska eller förvirring kan du validera detta genom att säga: "Jag kan känna att det här har blivit mycket upprörd" eller "du verkar förvirrad av resultatet."
  • Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 4
    4. Visa att du förstår. De bästa lyssnare lyssnar på att förstå, inte svara. Parafras eller sammanfatta din partners meddelande för att visa att du förstår vad de försöker säga.
  • Till exempel säger din partner, "Min mamma och pappa kom i en kamp och jag tror att de kan få en skilsmässa. Jag vet inte vad jag ska göra." Du kan upprepa vad du hörde i dina egna ord genom att säga: "Låt mig se om jag förstår det här korrekt. Dina föräldrar hade en stor kamp och du är orolig Detta kommer att leda till skilsmässa?"
  • Du kan sammanfatta genom att dra ihop olika bitar av meddelandet till en sammanhängande helhet för att verifiera din förståelse. Sammanfattningen kan låta som "så dina föräldrar argumenterade och skrek. Din pappa stormade ut ur huset och du har inte hört från honom sedan. Är det rätt?"
  • Metod 2 av 3:
    Utarbeta problem
    1. Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 5
    1. Bekräfta din partners emotionella upplevelse först. En responsiv partner är inte bara i linje med sin egen känslomässiga upplevelse, utan deras partner är också. Du kan visa din oro för din partners välbefinnande genom att erkänna sina känslor, även när du är oense.
    • Till exempel, om du ropar eller talar hårt till din partner, erkänner deras känslor innan du fortsätter diskussionen. Du kan kommunicera oro genom att säga något som, "Jag menade inte att komma av som hård" eller "Jag kan se att du är sårad kanske vi ska skjuta upp den här konversationen."
  • Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 6
    2. Använd "I" -meddelanden för att ange dina känslor. "Jag" Meddelanden, i motsats till "du" meddelanden, hjälper till att underlätta kommunikationen och Konfliktlösning. Detta händer eftersom du kan ta ägande av dina egna tankar, känslor och erfarenheter utan att skifta skylla på din partner. "Du" meddelanden ofta gnistor försiktighet.
  • Ett "jag" -meddelande kan låta som, "Jag känner mig förvirrad av din reaktion på vad jag sa. Jag vill vara där för dig, men jag är inte säker på hur."Detta är bättre än," du agerar konstigt. Jag förstår inte dig."
  • Bild med titeln är mottaglig för din partner Steg 7
    3. Sök ut en lösning som är ömsesidigt fördelaktig. Responsive Partners bryr sig mer om förhållandet som lyckas än att vinna ett argument eller få det sista ordet. Därför är fokus på att anlända till villkor att båda parter kan komma överens om. Ibland kan den ömsesidigt fördelaktiga lösningen vara att bara släppa ämnet. I andra tillfällen kan det kräva kompromiss från båda parter.
  • Att kompromissa, bestämma hur viktigt frågan är för er båda. Då, brainstorm livskraftiga lösningar som gör det möjligt för er att få några eller de flesta av dina behov träffas.
  • Till exempel, om du planerar en semester, men det spelar ingen roll var, kan du tillåta din partner att välja destinationen. Men du kan kompromissa och var och en väljer två aktiviteter som du vill göra.
  • Kom ihåg att varje hälsosam relation är en balans av att ge och ta. Vid vissa tillfällen bör du göra offer för din partner, och på andra, borde de göra detsamma för dig.
  • Bildtiteln är mottaglig för din partner Steg 8
    4. Vara sårbar. Responsiveness kommer ofta ner till att vara den som är villig att ge i eller ber om ursäkt. Under en oenighet i ett romantiskt förhållande kan du och din partner tillfälligt glömma att du är på samma sida. Om du har modet att ta en känslomässig risk kan du kanske få argumentet till en snabb när.
  • Till exempel kan båda partnerna skada, men låtsas inte att vara. Helt enkelt med din sårbarhet, "mina känslor är råa just nu. Jag behöver verkligen dig "kan hjälpa till att bryta ner hinder mellan dig.
  • 5. Låt triviala saker gå. Försök att undvika meningsskiljaktigheter relaterade till små eller osynliga problem. Till exempel, om din partner hade en hård dag och lämnade lite tvätt på golvet, är det förmodligen inte värt att blåsa upp över. Välj dina strider. Om du inte gör det, kan du och din partner bli emotionellt utmattad ganska snabbt.
  • Fråga dig själv, "Varför blir jag upprörd?"Om problemet är en mindre irritation, låt det gå. Men om det har djupare rötter, överväga att ta itu med det.
  • Bildtiteln är mottaglig för din partner Steg 9
    6. Återupprätta den emotionella anslutningen efter en kamp. Det värsta du kan göra är att avsluta ett argument med en gapande chasm mellan dig. Friska relationer kräver att du två kan återvända till ett tillstånd för anslutning för att gå vidare efter konflikter.
  • För vissa partners kan det här översättas till "Make Up Sex."För andra kan det vara en mild karess, en kram eller ett ljust hjärta efter en oenighet. Det spelar ingen roll vad du gör, så länge du återställer den emotionella anslutningen.
  • Metod 3 av 3:
    Förutse din partners behov
    1. Bildtiteln är mottaglig för din partner Steg 10
    1. Vara närvarande. Visst kommer det att finnas tider när du är upptagen i dina egna tankar och känslor och kan inte helt delta i din partner. Ändå, majoriteten av tiden, bör du försöka stämma på vad din partner kan känna. Lägg märke till de icke-verbala signalerna som berättar vad som händer med dem och hjälper dig att utforma ett lämpligt svar.
  • Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 11
    2. Reflektera över vad som tidigare fungerat. Du behöver inte uppfinna hjulet varje dag. Du kan förbättra din respons och bättre närvara på din partners känslor och behov genom att återkalla liknande möten. Om din partner berättade förra månaden att de vill att du ska lyssna utan att försöka fixa sina problem, håll det i åtanke när ett nytt problem uppstår.
  • Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 12
    3. Visa att du bryr dig. En stor del av att vara en responsiv partner är medkänsla. Din relationsnöjdhet och känslomässig anslutning beror på att du är en anständig människa. Med andra ord kan du inte vara en responsiv partner och inte visa värme och oro för partner som en person.
  • Till exempel kan du titta på en sportevenemang eller din favorit TV-show när din partner kommer i suckar tungt och slammande dörrar. Responsiveness skulle kräva att du pausar TV: n och delta i din partners emotionella upplevelse.
  • Visa medkänsla genom att fråga vad är det, och erbjuder en kram, eller föreslår något roligt att hjälpa till att heja din partner.
  • Responsivitet kan också innebära att du förutser din partners behov. Till exempel, om du vet att de ofta kommer hem från jobbet upprörda eller torkade ut, överraska dem med sin favoritmiddag.
  • Bildbeteckningen är mottaglig för din partner Steg 13
    4. Lägg märke till vad de svarar på under intimitet. Ett annat sätt att ta itu med din partners behov är genom intimitet. Det kan vara frestande att släppa och bara fokusera på dina egna behov under intimitet. Men, tuning in i din partners gillar och ogillar, och att svara på lämpligt sätt kan skapa en djupare anslutning mellan dig - både in och ut ur sovrummet.
  • Till exempel, om din partner verkar njuta av en smek nere på ryggen, kanske du frågar, "Gillar du det?" att se om de skulle vilja att du fortsätter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande