Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar)

En populär trend idag är medium till lång längd hår för män. Det finns många unga män som längtar efter att växa ut sina lås. Men vad händer när dina föräldrar är helt emot den långa hårtrenden? Det finns många sätt att hjälpa dina föräldrar att se din sida av argumentet. Det kommer bara att ta lite planering och framsynthet.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla goda argument
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 1
1. Bevis att du är förtjänar. När du kan bevisa för dina föräldrar att du är en mogen, ansvarig och uppstående ung man, kommer de att vara mer benägna att ge dig mer leeway. Försök att inte bryta några regler och försök att ta på sig fler ansvarsområden - det här gör att dina föräldrar kan se dig i ett annat ljus.
  • Ta reda på små uppgifter som dina föräldrar skulle se som agerande med ansvar. Till exempel, lägg till en chore som att tvätta disken, eller städa ditt rum utan att behöva berättas till.
  • Håll alltid ditt löfte. Ingenting visar en brist på mognad mer än att inte göra vad du sa att du skulle göra. Gör alltid vad du har lovat - och mer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 2
    2. Förklara vikten av individualitet. Så tidigt som 1700-talet började folk se sitt hår som en form av självuttryck. Förklara för dina föräldrar som har långt hår visar att du inte påverkas av andra, visar att du är säker på att du ska fatta viktiga beslut och förklara att det bara skulle göra dig lyckligare.
  • Ge exempel som stöder ditt argument som Afros, Mohawks och Dreadlocks. Det här är bara några exempel på hur människor har använt sin frisyr som ett sätt att uttrycka vem de är.
  • Förklara att din unikhet inte borde vara dold. När människor försöker förändra sig för att passa andras perspektiv, kan det vara skadligt för deras självkänsla. Dina föräldrar skulle inte vilja ha det att hända. Rätt?
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 3
    3. Visa dem bilder av kända personer med långt hår. Hitta kända individer med a "ren bild" Att hjälpa till att stödja ditt argument att det finns många "goda människor" som har (eller har haft) långt hår.
  • Vissa respekterade Hollywood-aktörer med långt hår är Johnny Depp, Chris Hemsworth, Hugh Jackman och Cole och Dylan Sprouse.
  • Begränsa inte dina exempel på moderna kändisar. Försök hitta kända personer som dina föräldrar kan veta och respektera. Till exempel sångare David Bowie, tidigare Beatle John Lennon eller till och med den religiösa figuren Jesus Kristus.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 4
    4. Hitta gamla bilder av dina föräldrar. Målet är att påminna dem om sina egna hårbattlar för att få lite sympati från dem.Din pappa hade förmodligen antingen ett Afro eller långt hår tillbaka på 60-talet, 70-talet eller början av 80-talet när de var i stil. Även din mamma kan ha haft en frisyr som hennes föräldrar tyckte var tabu.
  • Även om du inte har bilder för att stödja ditt argument, kan du fortfarande göra det fallet att dina föräldrar inte alltid var överens med sina föräldrar. Samma argument kan göras för kläder, bilar, musik och mer. Målet är att få dem att komma ihåg hur viktigt dessa beslut kan vara.
  • Del 2 av 3:
    Förbereda motargument
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 5
    1. Svara på ett religiöst-baserat argument. Dina föräldrar kan argumentera för att Bibeln förbjuder män från att ha på sig håret länge. Du kan motverka det argumentet genom att använda bibeln också. Visa dina föräldrar platser där regler från Bibeln inte följs i dagens samhälle. Dessutom kan du använda text som stöder dina rättigheter som barn.
    • Till exempel kan du hävda att Bibeln säger att kvinnor borde ha huvudbyxor som ett tecken på inlämning till sina män. De flesta moderna kvinnor gör inte detta, men de ses inte som i motsats till Bibeln.
    • Dessutom säger Efesierna 6: 4, "Undvik inte dina barn." Föräldrar bör ta bibliska råd och lära sig att välja sina strider med sina barn. Enligt Bibeln bör föräldrarna försöka att inte tillämpa för mycket kontroll över mindre problem i sina barns liv.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 6
    2. Svara på påståendet att du kommer att retas. Föräldrar kan oroa sig för att du kommer att kallas en tjej eller gay eftersom ditt hår är länge. Svara på detta genom att påminna dina föräldrar att du är mogen nog att inte tro på dessa sexistiska stereotyper. Förbättra också dina föräldrar att du är tillräckligt stark och säker på att hantera reta.
  • Försäkra dina föräldrar om att du kan hävda dig själv i ansiktet av att reta. Visa dem att du inte bara kan peka ut mobbning, utan att säga att aggressorn ska sluta.
  • Visa dina föräldrar att du är mogen nog för att ignorera mobbning. Genom att gå bort eller se ointresserad, tar du bort mobbens makt och hjälper till att stoppa retningen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 7
    3. Svara på argumentet att långt hår inte är professionellt. Berätta för dina föräldrar att detta är diskriminerande och att det inte finns någon korrelation mellan längden på någons hår och deras professionalism. Dessutom kan du påminna dem om att du bara är ett barn och att du alltid kan skära ditt hår när det är dags för dig att flytta in i näringslivet.
  • Du kan använda kvinnors hår som ett exempel. Rikt hår ses ofta som mer professionellt på kvinnor men det bestämmer inte hennes förmågor.
  • Tatueringar är också ett bra exempel på individualitet, och deras plats i näringslivet diskuteras varmt. Men påminna dina föräldrar att de är läkare, lärare och affärsmän med tatueringar. Deras personliga stil är inte en återspegling av sina förmågor.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 8
    4. Svara på argumentet att människor kommer att döma dina föräldrar. Dina föräldrar kan hävda att människor kommer att tro att de är "dåliga föräldrar" för att du kan växa ut ditt hår. Men påminna dem om att alla alltid kommer att få en åsikt om föräldraskap, och allt som är viktigt är om deras barn är säkra, glada och framgångsrika.
  • Påminna dina föräldrar att de borde vara övertygade om föräldraskap och kunna stå upp till kritik och mobbning - precis som du.
  • Del 3 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 9
    1. Välj rätt tid. Prata aldrig med dina föräldrar när de är arg eller stressade - de kommer att vara mindre benägna att lyssna på dina argument, och till och med mindre benägna att säga ja till dina önskemål. Planera i förväg och välj en tid som möjliggör en konversation som inte är spänd eller rusade.
    • Planera i förväg genom att välja både en tid och plats som gör dig avslappnad och bekväm.
    • Det bidrar också till att planera vad du kommer att säga i förväg. Välj dina argument, undersöka dina ämnen, och skriv ut ett skript för att förbereda dig själv.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 10
    2. Bli inte emotionell. Även om det kan vara ett ämne om vilket du är passionerad, undvik att bli arg eller tigga. Försök att tala i en ljudton utan att höja din röst och se till att du presenterar dina argument - genom att ange fakta, kan du undvika känslomässiga överklaganden.
  • Undvik att höja din röst, whining, avbryta, storma av och slammande dörrar.
  • Om dina känslor börjar få det bästa av dig, ta ett djupt andetag och ta en liten paus från konversationen. Kom tillbaka till det bara när du är sammansatt och redo att fortsätta.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 11
    3. Använda sig av "Jag" uttalanden. Jag uttalanden hjälper dig att göra ett assertivt uttalande utan att den mottagande parten blir defensiv och stängs av. Lyssna på ditt föräldrars argument, beskriv hur du känner, hur beslutet påverkar dig, och hur du hoppas på att det ska förändras.
  • Till exempel kan du starta konversationen genom att säga "Jag känner att jag är mogen nog att växa ut mitt hår."
  • Följa upp det med "Jag känner mig som ett barn när jag inte får fatta beslut om min personliga stil."
  • Slutligen säga något som, "Jag skulle vilja växa mitt hår för att bevisa att jag fortfarande är en ansvarig och mogen individ."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 12
    4. Var villig att kompromissa med. Vara villig att "mötas i mitten." Inte bara äventyrar att du är mogen, men det kan hålla båda parter glada. Löfte att du inte kommer att växa håret längre än axellängden, eller är överens om att du inte kommer att lägga till några vilda färger eller stilar.
  • Lova att du får ditt hår skära varje gång, trimma döda ändar, håll ditt hår ser trevligt ut, etc.
  • Påminn dem, det långa håret kan alltid klippas, så det är inte som om du försöker göra en permanent förändring.
  • Använd ditt långa hår som en förhandlingsmetod. Till exempel, berätta för dina föräldrar att du kommer att skära ditt hår om ditt beteende förvärras eller du blir oansvarigt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig växa ditt hår (pojkar) Steg 13
    5. Var beredd på ett nej. Om dina föräldrar säger nej, fråga artigt vad det skulle ta för att ändra sitt svar i ett ja. Undvik att vara irriterande men vara ihållande. Du kan också begära en "försenat svar," vilket innebär att dina föräldrar återställer svaret senare. Om du får ett nej, har du två alternativ: lyda dina föräldrar och klippa håret eller olycka dem och växa ditt hår ändå.
  • Att följa dina föräldrars önskemål kan det fungera till din fördel i slutet. Du kan använda det som ett argument för att visa hur väl uppförd och mogen du har varit - även när du inte fick dig.
  • Att följa dina föräldrars önskemål kan också leda till ingen förändring alls. De kan föredra hur du ser med hårklippningar och fortsätter att kräva dem.
  • Om du väljer att lyda dina föräldrar, kan de titta på det som ett tecken på uppror och straffa dig för det.
  • Det är inte särskilt troligt att dina föräldrar kommer att se ditt långa hår och omedelbart bli kär i det.
  • Tips

    Håll ditt hår väl preparerat medan du växer ut det. Det kommer att hjälpa dina föräldrar att inse att stilen inte är så illa som de tror och visar att det inte kommer att orsaka hygienfrågor.
  • Använd din manners när du frågar. Bli inte arg, namnsamtal eller skrika om de säger nej. Använd dina manners, håll dig lugn och fortsätt att vara artig.
  • Om dina föräldrar fortsätter att säga nej till idén, måste du bara ge upp. Ibland är föräldrar fast på sina övertygelser.
  • Ha en frisyr i åtanke. Skissa det eller hitta en bild av vad du vill ha ditt hår att se ut.
  • Varningar

    Undvik att tigga dina föräldrar. Det kommer att ha motsatt effekt och kan till och med få dig i trubbel.
  • Om du väljer att lyda dina föräldrar och odla ditt hår ut, vara förberedd för disciplinära konsekvenser att följa.
  • Saker du behöver

    • Kommunikationsfärdigheter
    • Förstå föräldrar
    • Gamla bilder av dina föräldrar
    • Forskning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande