Hur man hanterar dina signifikanta andras pms

Premenstruellt syndrom, eller PMS, kan vara en utmanande tid i ett förhållande. Vissa kvinnor kan uppleva symptom på PMS från mitten av sin menstruationscykel tills de menstruerar i slutet av månaden och vissa människor kan ha intensiva PMS-symtom närmare när de är menstruerande. När du försöker hantera dina betydande andras PMS, bör du fokusera på att stödja dem fysiskt, mentalt och känslomässigt så att du kan vara en bra partner till dem och upprätthålla ett hälsosamt förhållande med dem.

Steg

Del 1 av 3:
Stödja din partner fysiskt
  1. Bilden med titeln göra en kvinna må bättre medan hon
1. Ta över sina hus sysslor och ansvar. Många som upplever PMS kommer att ha fysiska symptom som bukkramper, illamående, trötthet och förstoppning. Du kan hjälpa din partner att hantera dessa symtom genom att ta över några av sina sysslor och ansvar hemma. Deras PMS kan göra det svårare att göra gårdsarbete, lyfta tunga föremål eller städa huset varje dag. Du kan stödja dem genom att ta över dessa sysslor och ge dem tid att vila när de hanterar sina PMS.
  • Du kan diskutera att ta över några av dina partners hus sysslor för att ge dem några timmar nedetid under dagarna före deras period. Att diskutera detta och överens om ett arrangemang där du tar över några av de sysslor och ansvaret hemma kan visa dem du försöker stödja dem och överväga deras tillstånd när de är PSPMS.
  • Bild med titeln vara en bra pojkvän Steg 6Bullet1
    2. Erbjuda att laga dem måltider. Om din partner brukar mata mat och förbereda måltider för dig och / eller din familj, lägga in och erbjuda att ta över livsmedelsuppgifterna medan de är pmsing. De kommer sannolikt att uppskatta möjligheten att inte behöva laga mat för hushållet medan de är PMSing.
  • Du kan skapa en måltidsplan och få tillräckligt med matvaror för att mata familjen medan din partner väntar på sin period. Detta kommer att ge dem en paus och låta dem slappna av medan de hanterar sina PMS.
  • Bild med titeln Boost en man
    3. Förbered livsmedel och drycker som hjälper till med kramper. För att hjälpa din partner att hantera sina PMS-kramper kan du laga mat som har visat sig underlätta kramper och buksmärtor. Lax, selleri och färska örter som dill och persilja kan alla hjälpa till att minska inflammation. Mörk choklad (minst 70 procent kakao) kan hjälpa din partner att slappna av och de-stress.
  • Du bör undvika att förbereda mat som innehåller mejeri, eftersom de kan irritera din partners mage och orsaka kramper. Hålla fast vid livsmedel som är lågt i bearbetat socker, eftersom sugary mat kan utlösa kramper.
  • Se till att din partner dricker mycket vatten och förbereder växtbaserade teer för att hjälpa till att lindra deras kramper. Grönt te och rosehip te har båda visat sig hjälpa till att lindra buksmärtor. Undvik att förbereda kaffe eller mat högt i koffein för din partner, eftersom de kan leda till högre stressnivåer och ångest. Din partner bör också undvika alkohol när de är pmsing, eftersom det kan leda till magbesvär och kramper.
  • Bild med titeln Boost en man
    4. Skämma bort dem. PMS kan vara en obekväm upplevelse för människor, eftersom deras kroppar ofta är ömma, uppblåst och överskridit med hormoner. Du kan göra sina PM mindre obekväma genom att skämma bort dem med ett bad eller en massage. Ge dem lite uppmärksamhet och få dem att känna sig attraktiva och avslappnade med några TLC.
  • Du kan planera en date natt där du gör middag hemma och ger dem en fotmassage medan de tittar på deras favoritutställning. Eller du kan ge dem ensamma tid att läsa ensam eller ta ett bad.
  • Du kanske också vill skära ner på sociala evenemang eller undvika att planera mycket socialisering medan din partner är PMSing, eftersom de kanske inte känner sig som att gå ut. Tänk på deras behov och kontrollera med dem innan du gör gemensamma planer med ett annat par eller med vänner, eftersom du inte vill trycka dem på att gå ut om de inte är i humör.
  • Bild med titeln ta av kläder på ett sexigt sätt steg 26
    5. Läggas till deras sexuella behov. Även om varje persons kropp är annorlunda, kan många faktiskt ha en högre libido under PM på grund av höjningen i hormoner i sina kroppar. De kan ofta också uppleva mer intensivt sex när de är PMSing. Som en bra partner bör du vara villig att svara på deras sexuella behov och anpassas till deras libido under PMS.
  • Du kanske vill ha en konversation med din partner om deras sexuella behov under PMS. Kanske är din partner inte alls intresserad av sex och föredrar att vara fysiskt stödd på andra sätt, eller kanske din partner har en högre libido under PMS och vill ha mer uppmärksamhet i sovrummet. Att ha det här samtalet med din partner visar dem att du stöder dem och är villiga att svara på deras behov som de hanterar PMS.
  • Del 2 av 3:
    Erbjuder mental och emotionellt stöd
    1. Bilden med titeln göra en kvinna må bättre medan hon
    1. Håll koll på deras cykel tillsammans. Du och din partner ska arbeta tillsammans för att vara medveten om när deras PMS uppstår, eftersom det gör det möjligt för dig att ta itu med sina PMS tillsammans. Även om många människor har PMS-symtom runt mitten av sin menstruationscykel, kan det variera från person till person. Markera sin cykel på en kalender som du båda har tillgång till så du har en visuell referens i deras cykel. Du kan sedan använda kalendern för att notera när de kan uppleva PMS.
    • Du kan sedan försöka tillgodose sina behov runt månaden när du vet att de är PMSing. Du kan undvika att planera familjehändelser eller sociala möten och försök att inkludera mer tid. Du kan också komma överens om att ge dem tid på egen hand under de dagar de är PMSing, om det är vad de behöver.
  • Bilden med titeln göra en kvinna må bättre medan hon
    2. Gör inte PMS-skämt eller kommentarer. Kanske en av de mest hjälpsamma sakerna du kan göra för dem, och för dig, gör inte ljuset av deras PMS. Detta innebär att man undviker skämt om "den tiden i månaden" eller kommentarer om "hur svårt de är när de blödar."Dessa kommentarer är respektlöst för din partner och kommer bara att irritera dem längre.
  • Tänk på att även om du kanske aldrig vet hur det känns att ha PM, betyder det inte att du inte kan utbilda dig själv. Snarare än att göra kommentarer eller skämt om din partners PMS, bli utbildad och vara proaktiv om att stödja dem. De kommer att uppskatta ditt övervägande och du kommer att ha en lättare tid att hantera sina PMS.
  • Bild med titeln har ett hälsosamt förhållande Steg 19
    3. Var en aktiv lyssnare. Fokusera på att svara på deras behov genom att vara en aktiv lyssnare för dem. Det innebär att ge dem din fulla uppmärksamhet när de pratar med dig, bibehåller ögonkontakt med dem. Visa öppet kroppsspråk, placera din kropp mot dem. Nick när de talar och undviker att avbryta dem.
  • Du bör också fokusera på att ha proaktiva samtal med dem, där du låter dem prata och uttrycka sig själv utan avbrott. Du kan sedan svara genom att erkänna sina känslor och erbjuda att hjälpa dem på något sätt. Undvik att sätta dom på sina känslor eller erbjuda din egen ta på sina känslor. Detta kan bara sluta irritera dem ytterligare.
  • Bild med titeln Gör ett långdistansförhållande Arbete Steg 16
    4. Undvik konflikt och omfamna kompromisser. Vissa människor kan uppleva trötthet, irritabilitet och humörsvängningar före deras period. De kan också uppleva känslor av ilska och höga känslor när de är pmsing. Du bör vara hänsynsfullt av detta och undvika att komma i konflikter eller argument med din partner när de är PMSing.
  • I stället fokusera på hur du kan nå en kompromiss när du har meningsskiljaktigheter med din partner och försök att vara lugn och avslappnad under ett argument. Undvik att slåss med dem över små saker eller saker som du kan lösa på egen hand. Om du inte handlar om en stor fråga kan det vara bäst att undvika slagsmål eller argument och komma till en kompromiss tillsammans.
  • Del 3 av 3:
    Förstå PMS
    1. Bilden med titeln Överlev din första period Steg 7
    1. Var medveten om de vanligaste PMS-symtomen. Även om människor brukar uppleva sina mest intensiva symptom under PMS, kan de också uppleva fysiska och känslomässiga symptom under hela sin menstruationscykel. Du bör utbilda dig själv på de vanligaste PMS-symtomen så att du vet vad du ska se upp för och bättre kunna svara på din partners behov.
    • Din partner kan uppleva fysiska symptom innan de börjar pms, som uppblåsthet, akne, bröst ömhet, buksmärta och låg energi. De kan ha känslomässiga symptom som ångest, depression eller allmän irritabilitet.
    • Under PMS kan de ha fysiska symptom som kramper, illamående, diarré, förstoppning eller trötthet. De kan ha känslomässiga symptom som humörsvängningar, låg energi och irritabilitet.
  • Bild med titeln har ett hälsosamt förhållande Steg 3
    2. Diskutera din partners särskilda PMS-symtom med dem. Varje persons kropp är unik, så din partner kan ha mycket specifika PMS-symtom baserade på deras kropp. Du borde fråga din partner om deras symptom och diskutera dem med din partner så du är medveten om deras erfarenhet. Att få detaljerna på din partners PMS kan också hjälpa dig att stödja dem på de sätt de behöver.
  • Bild med titeln Bestäm på en partner typ Steg 9
    3. Håll ett öga på svårighetsgraden av deras symtom. Ibland. PMS-symtom kan bli intensiva och svåra. Vissa människor kan också uppleva ilska under PMS, vilket kan påverka dem negativt kring dem. Om du känner att din partners symptom är ute av kontroll och negativt påverka dig själv eller andra runt dem, kanske du vill föreslå att de söker professionell hjälp.
  • En terapeut kan hjälpa dem att klara sig bättre med några känslomässiga eller psykiska symptom som de kan uppleva. En läkare kan kunna ordinera medicinering eller behandlingar för deras fysiska PMS-symtom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande