Hur man klarar av en kusins ​​död

Döden hos någon familjemedlem kan vara förödande. Ändå växer vissa människor tillsammans med sina kusiner från ungdomar i vuxen ålder. Om du är särskilt nära din kusin, kan du känna dig som om du har förlorat en syskon eller en bästa vän. Ingen sorgperiod är lätt men du kan lära dig att klara av att förlora en kusin genom att vara mild med dig själv och vara tålmodig.

Steg

Del 1 av 2:
Grieving förlusten
  1. Bild med titeln Kope med döden av ett kusinsteg 1
1. Omfamna dina känslor. Sörja. Många människor antar felaktigt att ignorerar sina känslor eller "Toughing det" kommer att hjälpa smärtan att gå snabbt bort. Detta är en vanlig myt i samband med sorg.
  • Barn och tonåringar följer vanligtvis kostym med vuxnas reaktion i sina liv. Om de vuxna öppnas öppet och visar sorg, kan barnen känna sig mer bekväma att göra det också. Men om de vuxna försöker svälja sina känslor eller hålla sig starka, kan ungdomen att tro att sorg är olämpligt eller ett tecken på svaghet.
  • Bild med titeln Kope med döden av ett kusin steg 2
    2. Känn inte konstigt om du reagerar annorlunda än andra. Även om du har stött på en förlust tidigare kan du reagera annorlunda efter din kusins ​​död beroende på ditt förhållande med den här personen och de unika omständigheterna som omger döden. Eftersom det inte finns någon normal död finns det också inget vanligt svar på döden. Gemensamma reaktioner på döden är:
  • Chock. Först kan det vara svårt att komma överens med det faktum att din kusin är borta. Du kan känna dig helt numb och ingen smärta alls - du kan också argumentera med andra och förneka sanningen. Du kan till och med fyllas med förväntan och hoppas, vänta på att din kusin ska visas och rensa upp detta missförstånd.
  • Ilska. Du kan känna dig upprörd och förbittrad efter din kusins ​​död. Du kan ha arga och bittra känslor mot dig själv, medicinska proffs, Gud, och eller ens mot din kusin för att lämna dig.
  • Skuld. Du kan känna dig skyldig att du inte kunde förhindra vad som hände eller att du överlevde.
  • Sorg. Detta är en av de vanligaste reaktionerna på döden. Sorg kan inkludera känsla som att det finns ett hål i ditt liv, ensamhet eller hopplöshet. Du kan gråta i timmar i slutet.
  • Bild med titeln Kope med döden av ett kusinsteg 3
    3. Vet att sorg tar tid. Efter en död i familjen måste alla läka och lura i sin egen takt. Vissa människor kan börja känna sig bättre om några veckor, för andra, kan den sorgande processen ta månader eller mer. Var tålmodig med dig själv och förutse att du kommer att må bättre igen i din egen tid.
  • Bild med titeln klara av en kusins ​​död 4
    4. Prata med någon. Under denna sorgsperiod omge dig med familj och nära vänner som kommer att kunna stödja dig under denna process. Ofta hjälper det att prata om dina känslor snarare än att ta upp dem, eftersom det kan göra läkning och växande efter en förlust svårare.
  • Journaling kan också hjälpa dig att frigöra den pentup-känslor eller förvirrande känslor du upplever efter din kusins ​​död. Du kan skriva om de goda tiderna och glada minnen de två delas.
  • Del 2 av 2:
    Går vidare
    1. Bild med titeln klara av en kusins ​​död
    1. Fira din kusin. Detta kan göras genom överensstämmelse med ritualer som begravningar / kremationer. Att delta i begravningen kan ge dig den välbehövliga stängningen, och hjälper dig att inse att du inte är den enda sorgen.
    • Om din familj inte följer en religion eller har minnestjänster, kan du hitta andra meningsfulla sätt att fira din kusin.
  • Bild med titeln Kope med döden av ett kusinsteg 6
    2. Kom ihåg din kusins ​​liv. När du har kommit överens med förlusten av din kusin kan du sedan gå vidare för att fondly komma ihåg den tid du spenderade tillsammans. Detta kan hjälpa dig att uppskatta den tid du hade tillsammans och hedrar din kusins ​​minne genom att fokusera på positiva.
  • Du kan till och med starta en tradition av att fira den här personens födelsedag varje år eller frigör ballonger på den här dagen för att hålla sitt minne levande.
  • Bilden med titeln Kope med döden av ett kusinsteg 7
    3. Lev ditt eget liv till fullo. Din kusin skulle inte vilja att du ska sörja för alltid.Du måste leva livet själv. Även om detta kan tyckas långt ifrån dig för tillfället kommer det att komma en dag när du inte tänker på din förlorade så ofta eller med så mycket smärta. Då kan du leva för din kusin och leva till fullo.
  • Förslag till att leva ditt liv till fullo kan vara att utnyttja den tid du har på jorden för att ställa in nya mål. Skapa en "att-göra-innan-jag-dör-lista" av saker du vill göra före din egen död, och börja ticka saker av.
  • Bild med titeln Kope med döden av ett kusin steg 8
    4. Få professionell hjälp om du behöver det. Alla reagerar på döden annorlunda. Om din kusindöd provocerar dig att dra tillbaka från vänner eller familj, sluta delta i skolan eller utföra på jobbet, känna sig extremt deprimerad, eller använda droger eller alkohol för att klara, du borde se en psykisk hälso-professionell.
  • En rådgivare eller terapeut kan hjälpa dig att hitta positiva sätt att kanalisera din sorg och hantera förlust.
  • Varningar

    Du behöver inte vara stark på egen hand. Om du behöver hjälp, söker det - antingen från familjemedlemmar, vänner eller rådgivare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande