Hur man daterar en änka

Vid att förlora en make, finner änkor det svårt att fortsätta med livet även på den mest grundläggande nivån. Tanken att datera och bli kär igen verkar som ett omöjligt berg att klättra. Så vad ska du göra när du befinner dig intresserad av att träffa någon som har varit änka? Lär dig hur du följer förhållandet på ett hälsosamt och respektfullt sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå din partners behov
  1. Bild med titeln Datum A Widow Steg 1
1. Bekräfta den avlidne makens plats i din partners liv. Din signifikanta andra älskade (och älskar fortfarande) hennes avgudade make. Förlusten kommer alltid att behålla någon nivå av närvaro i hennes liv. Om du kommer att vara i ett förhållande med henne, måste du hålla dig medveten om detta faktum, klara det och lär dig hur du stöder henne så gott du kan.
  • Förstå att det är okej att vara obekväma först. Döden är redan ett snyggt ämne. Det blir ännu svårare att smälta när en död påverkar någon du bryr dig om. Undvik frestelsen att shrug dessa känslor borta.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 2
    2. Acceptera din partners rätt att hålla tokens av den avlidne. Det här är dyrbara tillhörigheter och din partner har rätt att äga dessa minnessaker. Vara respektfull istället för fientlig och försök att undvika att tolka dessa saker som ett hot mot dig och ditt förhållande. Skulle de två som rör sig i framtiden, kan du ömsesidigt diskutera vad som händer med dessa föremål.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 3
    3. Borsta inte av konversationer om din betydande andras avlidne partner. Låt din partner uttrycka sina tankar och känslor om hennes förlust. Medan det är okej att känna sig obekväma, bör du försöka hålla en känslig och öppen tankegång om din partners känslor. Att undvika problemet hjälper dig inte, din partner eller ditt förhållande.
  • Det kommer att bli stunder som utlöser minnen av den avlidne för din partner. Om hon vill dela dessa minnen med dig, lyssna öppet och tålmodigt. Uppmuntra henne att dela dessa tankar med dig. När hon gör det visar hon att hon vill binda med dig.
  • Engagera med din partner under dessa ögonblick av konversation. Visa henne att du lyssnar genom att göra ögonkontakt och nickar uppmuntrande. Håll dina öron och sinne öppna.
  • Var inte rädd för att försöka lära dig mer om din betydande andras avlidne partner. Försök att lära dig mer om vilken typ av person de var och det liv de delade med din partner. Till exempel kan du säga, "Det låter som om du hade en underbar tid i Barbados. Vilka andra resor tog du och George tillsammans?"Eller" Vad var Dereks hobbyer?"Fråga om dem visar din partner som du bryr dig.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 4
    4. Respektera stunder när din partner vill söka ensam. Ibland kommer din partner att motstå att dela sin sorg med dig. Tryck inte på henne för att öppna om hon ännu inte är villig. Några aspekter av hennes förhållande med sin sena partner, som händelserna som omger deras död eller de senaste dagarna av livet, kan fortfarande vara alltför smärtsamt att dela. Hon kommer att prata med dig om det förflutna bara när hon är känslomässigt beredd att.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 5
    5. Ta hand om hur du hänvisar till den avlidne maken. Ring aldrig din betydande andras sena partner henne "ex."Genom att använda det ordet innebär du att hennes förhållande slutade med val i stället för en olycklig och skadlig händelse. Istället, hänvisa till makan som "sent", "avliden" eller "avgick."
  • Bild med titeln datum en änka steg 6
    6. Undvik att använda vanliga platituder för att trösta din partner. Du kan frestas att erbjuda tröst genom att föreslå att din betydande andras avgudade make är "i fred" eller "är inte längre lidande."Ta det faktum att dessa vanliga ord ofta misslyckas med att lugna känslor av sorg. Oavsett omständigheterna i döden eller din partners nuvarande försök att gå vidare, en del av hennes fortfarande längtar efter det livet som hon fortfarande har med sin sena partner.
  • Bättre sätt att erbjuda tröst skulle vara att säga "Jag vet att det här är smärtsamt för dig. Vill du prata om det?"Alternativt kan du säga," Jag är alltid här om du behöver lite företag."Visa ditt stöd genom att erbjuda att vara där när din partner behöver det.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 7
    7. Var uppmärksam på din partners emotionella höga och låga. Även till synes oskadliga händelser kan utlösa sorgliga stunder för din partner. Synet av hennes sena partners favoritmat i mataffären eller en kommersiell av sin favorit-tv-show kan leda till att din partner är så ofta. Rida dessa stunder ut med henne, och bli inte exasperated med henne för att känna sig upprörd. Dessa stunder är en helt normal del av sorgen, även flera år efter en förlust.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 8
    8. Respektera hennes sorg under speciella tillfällen och årsdagar. Födelsedagar, bröllopsdagar, och dödsårsdagar kan vara svåra för din partner. Det mesta du kan göra är att vara där. Fråga henne om det finns något hon vill göra för att fira datumet.
  • Fråga alltid om hon letar efter ett företag eller om hon snarare skulle vara ensam. Om hon säger att hon vill vara ensam, respektera det.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 9
    9. Rekommendera terapi till din partner om hennes sorg verkar allvarligt långvarig. Du kanske vill se upp symptomen på komplicerad sorg som en del av din forskning om sorg och förlust. Detta kan innehålla extrema sorgsreaktioner dagligen i flera månader, förändringar i sömn och kost och djupt längtan för att vara med den avgudade älskade - ibland till självskadans punkt. Hjälp din partner att hitta professionellt stöd om hennes sorg har eskalerat till denna nivå.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga ditt förhållande
    1. Bild med titeln Datum A Widow Steg 10
    1. Ta förhållandet långsamt i början. Gå inte in i relationen som förväntar sig omedelbart engagemang. Istället ta dig tid att lära känna din partner och binda med henne. Dating efter spousal förlust är en skrämmande process, så din signifikanta andra kan ha reservationer om att ta detta steg i första hand.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 11
    2. Fråga din signifikanta andra vad hennes förväntningar är för förhållandet. Många människor dateras med avsikt att skapa ett långsiktigt förhållande, änkor. Var noga med att prata med din partner om vad du båda letar efter i ett förhållande. Om du båda vill ha ett engagerat, stabilt förhållande, gärna gå vidare med varandra. Men om du tycker att du vill ha olika resultat, kan det vara bättre att dela vägar.
  • För att starta den här konversationen kan du fråga: "Kan vi prata om var vi ser detta förhållande går?"Eller" Kan vi prata om vi är intresserade av att ha ett engagerat förhållande?"
  • Bild med titeln datum en änka steg 12
    3. Bygg nya minnen och traditioner med din partner. Din partners status som en änka behöver inte definiera ditt förhållande, trots sin förståeliga inverkan. Du kan stärka ditt förhållande med din signifikanta andra genom att prova nya saker tillsammans. Detta kommer inte att radera din partners minnen av hennes avlidne make - istället hjälper det henne att se fram emot en framtid med dig.
  • De två av er kunde gå ut till din favoritrestaurang eller hämta en ny hobby tillsammans. Även små stunder, som att laga en måltid tillsammans eller dela ett skämt, kan gå långt för att stärka ditt band.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 13
    4. Tala ärligt med din signifikanta andra om varandras osäkerhet. Dating En änka kan presentera nya och oväntade utmaningar för förhållandet. Du kan börja känna mig orolig att höra om din betydande andras sena partner och mäta dig mot dem. Din partner kanske oroa dig för att förlora dig precis som hon förlorade sin make före dig. Kommunicera med varandra om dina känslor, så du kan arbeta genom dem tillsammans.
  • Ett bra sätt att starta den här konversationen skulle vara: "Jag känner mig obekväma när du jämför min nya frisyr till hur Phil bar sitt hår. Det är viktigt för mig att du ser mig själv."Var noga med att lägga tonvikten på hur ett specifikt beteende får dig att känna - det här kommer till hjärtat av problemet.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 14
    5. Lär känna din partners barn om du bestämmer dig för att begå varandra. Låt dem anpassa dig till dig i sin egen takt. Barn kan känna sig lätt att hotas av tanken på en ny steppparent. De kan få intrycket att du försöker ta över sin sena föräldrars roll.
  • Presentera dig själv, men försök inte gå med på familjeaktiviteter direkt. Din partners barn måste gradvis bli van vid din närvaro.
  • Följ din partners ledning. Hon känner till sina barn bäst. Prata med henne om hur man kan lära känna sina barn och försöka lära känna sina personligheter och intressen. Det kan vara bäst att börja med att komma över till middag en natt, eller medföljer din partner och hennes barn till en av sina extracurricular aktiviteter. Att delta i mer avslappnade aktiviteter hjälper till att underlätta en del av spänningen.
  • Metod 3 av 3:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln Datum A Widow Steg 15
    1. Undvik att emulera din partners avlidna make / maka. Du kan känna dig frestad att försöka lätta din partners förlust genom att spegla hennes sena makas utseende eller ta upp sina tidigare ansvar eller pastimes. Du måste komma ihåg att du är en separat person. Försök inte fungera som en surrogat för din betydande andras sena partner, eftersom den här rollen blir omöjlig att uppfylla. Du kommer bara att skada dig själv och din partner på lång sikt.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 16
    2. Påminn dig om att den sena makan inte är ett hot mot ditt förhållande. Din närvaro i din partners liv är ett tecken på att hon försöker flytta förbi hennes smärta och förlust. Ditt förhållande symboliserar ett nytt kapitel som med arbete kommer förhoppningsvis att blomstra i en ömsesidigt uppfyllande och underbar upplevelse.
  • Bild med titeln datum en änka steg 17
    3. Vara assertiv (men sympatisk) om beteenden som gör dig obekväma. Ibland kan din partner säga saker som skadar dina känslor. Hon kan öppet jämföra dig med henne sena betydande andra eller hänvisa till ditt förhållande på ett sätt som presenterar det som "ojämnt."Det är okej att ha dessa känslor. Prata med din partner och försök att komma till en lösning som möter båda dina behov.
  • Bild med titeln Datum A Widow Steg 18
    4. Titta på rådgivning om du befinner dig kämpar emotionellt. Om du befinner dig inför enorma känslor av ångest eller sorg om var du passar in i din partners liv, är det inget fel med att prata med en professionell. De kan hjälpa dig att bättre förstå dessa känslor och lära sig att hantera dem på ett hälsosamt sätt.
  • Tips

    Var noga med att ta hand om dig själv och se till att dina fysiska och känslomässiga behov är uppfyllda tillsammans med din partner. Nyckeln till ett framgångsrikt förhållande är ömsesidig lycka.
  • Håll en patient och öppet sinne. Sorg kan vara spontan och oförståelig. Låt din partner känna hennes känslor när de kommer snarare än att avskräcka dem.
  • Kom ihåg att ditt förhållande med din betydande andra är lika viktigt som det förhållande hon har med sin sena make. Osäkerhet är en vanlig känsla för pannarna av änkor. Du måste förstå och leva med det faktum att en bit av hennes kärlek ligger hos någon annan förutom dig. Men hon väljer att gå vidare med dig. Du symboliserar ett nytt kapitel i sitt liv. Ta tröst i detta faktum om osäkerhet börjar krypa in.
    1. Det bästa sättet att prata med din partners barn är att sitta ner med din partner för att prata med barnen tillsammans. Du kan säga något längs dessa linjer: "Jag vet hur mycket du älskar din pappa, och jag förstår helt att du känner dig tveksam till mig. Jag vill att du ska veta att jag aldrig kommer att försöka ta din fars plats. Din mamma är väldigt speciell för mig, så jag skulle vilja lära känna dig också."

    Varningar

    Undvik att jämföra din partners förlust för en upplösning eller en annan förlust av en annan skala. Dessa två situationer är inte jämförbara och producerar inte samma nivå av sorg. Om du inte har förlorat en make själv, kommer du att ha en hårdare tid på liknande sätt.
  • Skämt inte om den avlidne partnern för att försöka "lätta humöret."Detta kan alienera din betydande andra och avsluta ditt förhållande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande