Hur man hanterar självmordet av en älskad

Din make, barn, förälder, vän eller en annan person nära dig har nyligen dött av självmord. Din värld är spinning. Förlusten av en älskad på något sätt kan vara förödande. Att veta att din älskade valt att ta sitt eget liv kan lägga till en helt ny uppsättning utmaningar. Passande tid kan hjälpa dig att fullgöra och anpassa sig till förlusten. Under tiden kan du lära dig färdigheter för att hjälpa dig att förstå dina känslor och ta hand om dig själv under denna tragiska period.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för en känslomässig reaktion
  1. Bilden med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 1
1. Förvänta. När du först hör nyheten om din älskade självmord är det vanligt för familjemedlemmar och vänner att känna sig numb. Du kanske säger saker som "Jag kan inte tro det!" Eftersom du inte tror att det här kan vara riktigt. Denna känsla kommer att gå över tiden när du kommer att acceptera döden.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 2
    2. Vet att känslan förvirrad är normal. Förvirring är en annan känsla som vanligtvis upplevs av dem som förlorar en älskad att självmord. Du och andra kan ständigt fråga "Varför" Detta hände eller "Varför" Din älskade visade inte några tecken.
  • Behovet av att få mening om döden kan spåra dig kontinuerligt. Försöker sticka ihop de senaste veckorna, dagar eller timmar av dina älskade liv kan hjälpa dig att förstå bättre. Du måste dock acceptera det, med självmord kommer det alltid att finnas några obesvarade frågor.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 3
    3. Brace dig själv för ilska, skuld och skylla. Du kanske märker dig själv arg på självmordet. Dina arga känslor kan vara skuld riktade mot dig själv för att inte se några tecken på att din älskade skadade. Du kan också vara direkt ansvar på Gud, på andra familjemedlemmar, på mentalvårdspersonal för att inte göra tillräckligt, eller hos din älskade för att inte nå ut till dig och fråga om din hjälp.
  • Känna igen att skyller dig själv eller känner sig skyldig är vanlig, men det är inte ditt fel. Skyller kan hjälpa dig att försöka klara av förlusten genom att tilldela ansvaret, när du verkligen är upprörd av tanken att ditt liv och dina älsklings liv inte är i din kontroll.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 4
    4. Möta dina känslor av avslag eller uppfattad övergivenhet. När din älskade tar sitt liv kan du tänka på dig själv som inte är tillräckligt bra. Du räknar om ditt förhållande till den här personen var "tillräckligt" Då kanske de inte har valt att ta sitt liv. Du är upprörd att de lämnade dig bakom för att hantera denna förödande smärta på egen hand.
  • Det är okej att känna sig övergiven eller avvisad. Men kom ihåg, självmord är en mycket komplicerad prövning till offret och de som lämnas bakom. Vet att detta val var ditt älskade sitt beslut eftersom de inte kunde klara av sitt liv eller vissa omständigheter - det är inte en återspegling av dig.
  • Metod 2 av 3:
    Kopiera med sorg
    1. Förvänta din sorg att komma i cykler. Medan det är trevligt att tänka på sorg som en process, det är inte hur det fungerar. Dina känslor kan variera, och du kan hitta dig själv och ut ur den sorgande processen. Ge dig själv tillåtelse att känna dina känslor och tid att komma överens med vad som hände.
    • Det kan ta ett tag för dig att ta reda på vad som fungerar för dig. Saker kommer att börja bli bättre i tiden.

    Dricks: Sorg är annorlunda för alla, så dina vänner och släktingar kan uppleva det annorlunda än dig. Respektera deras sorgprocess, och fråga att de respekterar din.

  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 5
    2. Nå ut till kära. När du har lärt dig att din älskade dog av självmord kan du dra tillbaka från vänner och familjemedlemmar. Andra kan orsaka en starkare känslomässig reaktion av skuld eller skylla. Kom ihåg att dessa människor kan vara lika upprörd av döden som du. Snarare än att isolera dig själv spendera mer tid med dem som också älskade den här personen. Om du gör det kan du erbjuda dig tröst.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 6
    3. Kom ihåg de förtjusta minnena. När du samlar ihop och försöker trösta varandra, ta dig tid att återkalla de goda dagarna du hade med den avlidne personen. Bo på självmordets hows och whys (medan förståeligt) kommer inte att leda till fred.
  • Omarbeta dina förtjusta minnen kan ta dig tillbaka till en tid när den här personen var glad. Du kan välja att komma ihåg dem på det sättet.
  • Bild med titeln Deal med självmordet av ett älskat ett steg 7
    4. Hålla sig till en rutin. Så snart du känner dig, försök att återvända till din vanliga rutin. Att göra detta blir mycket svårt först. Även att klä sig eller städa ditt hem kan vara noggranna aktiviteter. Nej, saker kommer aldrig att vara "vanligt" igen, men etablera din rutin igen kan hjälpa dig att få en känsla av syfte och struktur.
  • Bilden med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 8
    5. Ät rätt och träna. När du sorgar en älskad död kan det vara lätt att glömma måltider. Att ta hand om dig själv är förmodligen den sista saken i ditt sinne. Att äta några balanserade måltider varje dag kommer dock att ge dig styrkan att uthärda genom denna prövning. Träning - även om det bara går din hund runt blocket - kan hjälpa till att minska den sorg eller ångest du känner och förbättrar ditt humör.
  • När du utvecklar din rutin, inkludera måltidsplanering och träna i ditt schema så att du kan ordentligt närma din kropp under den här stressiga tiden.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 9
    6. Öva själv-lugnande aktiviteter. Alla störningar och känslor som är förknippade med din älskade självmord kan få dig att känna dig ledsen, ängslig eller till och med deprimerad. Att göra aktiviteter som hjälper dig att koppla av kan lindra dessa känslor och reinvigorera dig.
  • Självtroande aktiviteter kan innehålla allt du hittar lugnande, som att sätta upp i en varm filt, dricka varmt te, ta ett varmt bad, belysning aromaterapi ljus, leka lugnande musik, sitter framför elden eller läser en bra bok.
  • Om du är en ungdom som finner det svårt att uttrycka dig själv och släppa stress på andra sätt, kan du dra nytta av att utarbeta dina känslor i en uttrycksfull färgbok eller fritt hand.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 10
    7. Känn inte dåligt om att ha kul. Att delta i sociala evenemang kan vara en form av distraktion från din sorg och påminna dig om att, oavsett hur grova saker är just nu blir livet bättre.
  • Distrahera dig själv från dina känslor under en kort tid minskar inte allvaret av vad du går igenom. Istället, går ut med vänner, tittar på en rolig film, eller dansar till favoritlåtar du delade med den avlidne kan vara ett bra sätt att återställa din förmåga att hantera sorg.
  • Du kan hitta dig själv med skratt och sedan drunkna i tårar. Det är okej också.
  • Bild med titeln Deal med självmordet av ett älskat ett steg 11
    8. Sök professionell hjälp, om det behövs. Självmordsöverlevande får ofta bättre förståelse för vad den avlidne gick igenom genom att se en sorgsrådgivare. En rådgivare kan förklara förvirrande psykiska problem som din älskade kan ha varit kämpig. De kan också hjälpa dig att bearbeta vad du känner och utvecklar friska coping färdigheter. Detta är särskilt användbart, om du bevittnade självmordet, eftersom en sådan traumatisk prövning kan manifestera sig i post-traumatisk stressstörning eller PTSD.
  • Fråga din primärvårdsläkare för ett hänskjutande eller söka efter en professionell specialiserad på sorg efter självmord.
  • Metod 3 av 3:
    Erövrande stigma
    1. Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 12
    1. Lär dig statistiken i samband med självmord. Utbilda dig själv, dina nära och kära, och andra runt kan du hjälpa dig att göra bättre känsla av varför din älskade valt att ta sitt liv.Varje år i Amerika tar mer än 40 000 människor sina egna liv. Självmord är den 10: e ledande orsaken till döden i Förenta staterna, och den andra ledande orsaken till ungdomar i åldrarna 10-24.
    • Att göra lite forskning om whys bakom självmord kan hjälpa dig att bättre förstå vad din älskade gick igenom, och kanske till och med rädda liv i framtiden.
  • Bild med titeln Deal med självmordet av ett älskat ett steg 13
    2. Stanna inte tyst om din sorg. Helt annorlunda än andra orsaker till dödsfall, självmord lämnar ofta överlevande som känner sig isolerade. Stigma byggd kring självmord gör överlevande osannolika att prata om vad de går igenom med andra, och du kanske vill hålla tyst om detaljerna i döden för att undvika denna stigma.
  • Prata med dina vänner och kära om dina tankar och känslor är avgörande för läkningsprocessen. Var modig och söka efter andra med vilka du kan dela din historia.
  • Du behöver inte berätta för alla i ditt lokala samhälle, men öppnas upp till några personer som du kan lita på för stöd. Att stanna tyst om det här problemet kan förhindra att andra lär sig om tecknen och eventuellt spara ett liv.
  • Bild med titeln Deal med självmord av ett älskat ett steg 14
    3. Gå med i en supportgrupp för de som drabbas av självmord. Få stöd från andra överlevande, människor som också handlar om förlusten av en älskad till självmord, kan hjälpa dig att hitta tröst och övervinna stigma.
  • Du kan gå med i en grupp som underlättas av en rådgivare eller en Layperson som har personlig erfarenhet av sorg efter en självmord. Kolla in några lokala grupper för att se om du känner dig bekväm att öppna och dela din historia.
  • Om du inte hittar en lokal grupp för självmordsöverlevande, kan du komma åt en online.
  • Tips

    Medan vissa skiljer sig på den här tanken tror många att vistas upptagen kan hjälpa till att gå förbi sorg. Medan du inte ska gömma dig från dina känslor genom att arbeta eller stanna upptagen, återstående aktiv kan avvärja depression och mörka tankar.
  • Hitta ett sorgsrådgivningscenter eller grupp om du har en särskilt svår tid och har ingen att vända sig till. Det kan också bidra till att göra detta för att få ett nytt perspektiv att vänner och familj av den person som dog inte kan erbjuda.
  • Varningar

    Eventuella ständiga tankar om döden - din egen död eller andra - bör också rapporteras.
  • Varje långvarig depression ska omedelbart rapporteras till din läkare.
  • Om du känner dig självmord, gå till ditt lokala sjukhus, det finns utbildade proffs för att hjälpa dig.
  • Du kan upptäcka att du vill starta dåliga vanor (E.g. Nail-biting, rökning, droger, dricker) medan du är i sorg. Kanske gjorde du dessa saker på en gång och tänker nu på att starta igen. Få hjälp snabbt! En bra startplats är med din läkare eller dina lokala samhällstjänster som kan ha många program för att hjälpa dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande