Hur man gör ett splithopp på is

I skridskoåkning, hoppar och vänder sig till smak och elegans till din rutin. Ett splithopp, eller ett hopp i sidoklipp eller mittplitter, är ett bra sätt att visa upp din flexibilitet och benstyrka. Du kan lägga till ett splithopp till din rutin genom att öva formen och rörelsen för att du ska göra ditt hopp säkert och korrekt. Även om det kan ta lite tid, kommer att utöva ditt splithopp vara värt det i slutet!

Steg

Del 1 av 3:
Öva av isen
  1. Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 1
1. Stärka dina ben genom att göra squats och lungor varje dag. Att göra en squat, börja från en stående position med benen axelbredd från varandra. Långsamt sänka ner i en squat position, höja sedan upp igen. Att göra lunges, börja från en stående position och nå 1 ben bakom dig. Böj båda benen tills ditt framknapp är i 90-graders vinkel, sedan byta ben.
  • Försök att göra 30 squats och lunges varje dag.
  • Att ha starka lår kommer att göra det mycket lättare att få benen rakt i luften.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 2
    2. Sträcka varje dag för att öka din flexibilitet så att du kan göra en splittring. För att göra ett splithopp måste du kunna göra mitt splittringar och dina splittringar på varje ben. Öva att gå ner i splittringarna på båda benen och hålla det i 30 sekunder i taget två gånger om dagen. Sedan, gå ner i mitten splittringar och håll dem i 30 sekunder två gånger om dagen.

    Variation: Om du inte har dina fullständiga splittringar, kan du försöka göra en miniatyr delad hoppa med benen förlängda så långt de kan gå.

  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 3
    3. Öva hoppning i en delning och landning med knäna böjda. Värm upp i ca 10 minuter, starta sedan i en stående position på fast mark. Hoppa upp i en delad med ett ben framför dig och ett ben bakom dig. Sedan, träna det på andra sidan.
  • Du kan lämna dina armar ut på dina sidor eller lägga en arm framför och en arm i ryggen.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 4
    4. Försök att göra en rysk delad av isen för att få en känsla för rörelsen. Börja i en stående position och hoppa upp till en mitt split med benen ut mot sidan. Håll dina armar ut mot sidorna och tryck på tårna när du slår din splittring.
  • Se till att du böjer knäna när du markerar för att absorbera din inverkan.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 5
    5. Värm upp i 10 minuter innan du kommer på isen för att förhindra skador. Spendera ca 10 minuter med några hoppa jacks, höga knän eller springa på plats. Detta kommer att få din kropp redo så att du kan undvika skador och hjälper dig att slå ditt hopp och splittringarna.
  • Del 2 av 3:
    Åka skridskor i splithoppet
    1. Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 6
    1. Plocka upp lite fart så att du har momentum. Tryck av med dina skridskor och gå ca 1/4 av vägen runt rinken så att du flyttar i en snabb takt. Ditt hopp blir mycket lättare att göra om du skridskor snabbt.
    • Detta kommer också att vara till hjälp när du har införlivat din splithopp i en rutin, eftersom du inte behöver stoppa din fart för att göra det.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 7
    2. Vänd din kropp så att du skridskor bakåt. Gör en halv sväng med båda dina skridskor på marken så att ryggen står inför den riktning som din kropp flyttar. Du måste göra den här lilla vändningen för att ställa dig upp för ditt hopp så att du kan vända dig tillbaka.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 8
    3. Lyft 1 ben bakom dig för att ställa upp för ditt hopp. Om du gör rätt split, sätt ditt vänstra ben bakom dig. Om du gör en vänster split, sätt ditt högra ben bakom dig. För en rysk delning, håll ditt högra ben bakom dig. Försök att gå in i en låg arabesque och håll ditt stödjande benböjd.
  • Stanna lågt innan du hoppar kommer att ge dig mer momentum och låt dig hoppa högre.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 9
    4. Stoppa din momentum genom att plocka din tå i isen bakom dig. Strax innan du gör ditt hopp, tryck på benets tå bakom dig i marken för att stoppa din fart. Detta hjälper dig att göra din halvväng så bra som låt dig ställa upp för ditt hopp.

    Dricks: Nå tillbaka med ditt bakben så långt du kan innan du väljer din skridsko i isen. Detta hjälper dig att höja ditt hopp.

  • Del 3 av 3:
    Slutför splithoppet
    1. Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 10
    1. Använd din bakfot för att trycka dig i en halvvridning. När du väljer din tå i isen, byt din kropp så att du nu står inför den riktning du skrar. Innan du faktiskt hoppar, kommer du bara att vända framåt, men avsikten är att göra en hel halvvridning.

    Dricks: Böj dina ben när du gör din tur för att förbereda dig för hoppet.

  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 11
    2. Höj ditt andra ben i luften när du hoppar upp. Sväng ditt stödben (den som du inte plockade in i isen) så att det nu är framför dig. Håll det framför dig så att det är det främre benet av en klassisk delning eller en rysk split.
  • Du kommer att svänga ditt ben runt när du hoppar in i luften så att din momentum skjuter uppåt, inte till sidan.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 12
    3. Skjut dina ben upp i en delad position i luften. Du kan välja att göra en klassisk split eller en rysk split. Hur som helst, försök att få dina ben i en rak linje vid din högsta punkt i luften. När du får mer avancerad, försök att ta med benen tillbaka i luften när du slår splitpositionen.
  • Om du gör en klassisk split, lägg en arm framför din kropp och en arm bakom dig. För en rysk delning, tryck dina armar ut mot sidan och försök att röra på tårna.
  • Bild med titeln Gör ett splithopp på is Steg 13
    4. Land på ditt främre ben för att hålla skridskoåkning. När du kommer ner från ditt hopp, sätt ditt framben ner på isen först för att fånga dig själv genom att plocka din tå i isen. Böj knäna för att absorbera chocken på effekten och använd din momentum för att glida med din andra fot för att hålla skridskoåkning.
  • Till exempel, om du gjorde en klassisk split med ditt högra ben framför, skulle du landa på ditt högra ben för att hålla skridskoåkning.
  • Om du gjorde en rysk split och du skridde till vänster, land på ditt vänstra ben.
  • Tips

    Öva din split hoppa av isen så att du kan få en känsla för rörelsen.
  • Ha en vän eller din tränare titta på dig gör ditt split hoppa för att se om du har rätt form.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande