Hur du duck walk

"Duck Walk" är en unik form av rörelse som involverar att gå i en krokig position, förlita sig på höfternas muskler, lår och nedre ben för stabilisering. Det används ibland som en kalsthenikövning under militärutbildning eller i sport som fotboll och rugby för att bygga styrka och uthållighet i benen. På 1950-talet blev en modifierad version av rörelsen populariserad av Rock and Roll Icon Chuck Berry, som var känd för Duck Walk över scenen för att lägga till ett element i skådespel till gitarr solos. Sedan dess har det blivit en häftklammer av många musikerens levande föreställningar, inklusive Angus Young av AC / DC, samtidigt som man fortsätter som en effektiv form av muskulös konditionering.

Steg

Metod 1 av 3:
Utför anka promenad som en övning
  1. Bild med titeln Duck Walk Steg 1
1. Sänka dig i en crouch. Den mest igenkännliga egenskapen hos Duck Walk är dess låga position. Börja med att sjunka in i en squat, tyngdpunkten i linje med dina klackar. Få så djupt som du bekvämt kan. Du kanske vill värma upp och sträcka dina höfter, knä och anklar på förhand för att göra det lättare att arbeta genom rörelsen.
  • Om du gör ankan går för träningsändamål, kommer en något högre hållning (lår som är parallellt med marken) att vara mer muskulärt krävande.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 2
    2. Håll din vikt på dina klackar. För att hjälpa till i stabilitet, håll hela foten i kontakt med marken och vila mest av din vikt över dina klackar. Detta kommer att se till att du utnyttjar det mesta möjliga ytan och låter dig använda mindre justeringar för att hålla din vikt jämnt fördelad. Spända musklerna i dina ben Hela tiden du är i bottenpositionen kan orsaka att du förlorar täthet och faller över.
  • Engagera din kärna genom att klämma på buken. Låt inte din torso luta sig eller vända när du börjar gå på gång.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 3
    3. Balansera din vikt på en fot. Längst ner på squat, lyft en fot från marken långsamt. All din vikt kommer nu att bli färdig över din andra fot. Tillbringa några sekunder att bli van vid att behålla din balans i detta hållning. Medan duck går, kommer du i huvudsak att växla mellan enfotig balansering i en låg crouch.
  • Ankelflexibilitet är viktig i detta skede eftersom det gör balansering på en fot mycket lättare.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 4
    4. Ta ett steg framåt. Medan balansering på din första fot, ta med din motsatta fot framåt och över hela kroppen och sätt den ner framför. Sedan skift din vikt till din främre fot, tryck på ryggen knä som du gör det. Bli centrerad över din främre fot för att stanna upprätt.
  • Håll armarna framför din kropp eller ut till sidorna för att hjälpa dig att balansera.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 5
    5. Komma in i en rytm. Upprepa nu steget med båda benen för att börja gå. Se till att du flyttar din balans noggrant när du övergår från en fot till den andra. Duck Walking kan vara ganska ansträngande först, eftersom du i grunden håller dig i en en-ben squat, men det blir gradvis lättare med övning.
  • Försök att täcka 10-12 fot i taget av Duck Walking, eller sikta på ett visst antal steg för att slutföra. Öka dina steg eller avstånd över tiden när du blir bättre.
  • Efter några steg, stå upp och ge dina benmuskler en chans att återhämta sig.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra tekniken för scenen
    1. Bild med titeln Duck Walk Steg 6
    1. Squat ner i en liten vinkel. Böj knäna till ungefär en 45 graders vinkel och sänk din vikt på dina höfter. Ditt huvud ska komma till ett stopp på runt bröstnivå eller något lägre. Till skillnad från den träningsfokuserade variationen håller versionen av Duck Walk utformad för användning på scenen i ett mer vertikalt läge så att du kan fortsätta spela eller sånga.
    • Chuck Berry gjorde hans signatur duck promenad ganska låg. Detta gjorde det att se imponerande och minnesvärt, och också lite humoristiskt. Angus Young från AC / DC, en annan anmärkningsvärd representant för flytten, tenderade att stanna i en upprätt hållning, vilket gör att det ser mer ut som ett spel av hopscotch.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 7
    2. Stå på en fot. Lyft ditt icke-dominerande ben och förläng det rakt ut framför dig i en vinkel med golvet. Håll ditt dominerande ben planterat för bättre stabilitet och balans. Återigen ska hela foten vara platt på golvet, med mer av din vikt som svävar över din häl.
  • Eftersom "Rock and Roll" stil Duck Walk är klar på ett ben, kan det vara svårare att balansera och kan trösta dig snabbare.
  • Försök byta upp vilket ben du använder från tid till annan tills du kan göra det på båda sidor.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 8
    3. Använd små humle att resa framåt. Från denna skevade benposition, ta en liten hopp av din jordade fot. Du behöver inte försöka hoppa för högt eller långt: bara gå vidare ett par inches i taget. Hoppa på det här sättet på en fot för att accentuera din prestation. Låt ditt utökade ben sväva precis över marken, eller tryck ner med hälen om du behöver korrigera din balans.
  • Gör dina humle små och kontrollerade. Ditt huvud ska inte bob upp och ner för mycket medan du reser framåt.
  • Om du vill att din anka går för att se mer ut som Chuck Berrys, flamma ditt icke-hoppande ben upp och ner lite med varje hopp.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 9
    4. Fokusera på din överkropp. Räta upp ryggen och håll bröstet upp. Detta gör det möjligt för dig att skapa tillräckligt med utrymme för att spela gitarr, saxofon eller ett annat instrument medan duck går. En mer förhöjd kroppsläge kräver inte att du använder dina händer för att hjälpa till att bevara din balans, frigöra dem för groovy solos.
  • Öva medan du håller eller spelar ditt instrument för att se om du kan dra av de två uppgifterna samtidigt.
  • Metod 3 av 3:
    Limbering upp för anka promenad
    1. Bild med titeln Duck Walk Steg 10
    1. Gör några ljusa squats. Få dina muskler redo och ditt blod cirkulerar innan du försöker anka promenad. Med dina klackar på golvet, squat ner tills dina lår är parallella med marken. Håll i en sekund, tryck sedan tillbaka upp till en stående position. Utför 10-15 squats för att du är tillräckligt uppvärmd innan du får mobil.
    • Du hittar det lättare att flytta runt och komma in i utmanande positioner efter att dina muskler har blivit primerade.
    • En energisk scenvisning kan göra en bra ersättning för en grundlig uppvärmning.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 11
    2. Böj dina anklar. Lyft en fot från marken. Peka dina tår och håll i 5-10 sekunder. Dra sedan tårna tillbaka mot ditt Shin och böj din fot, och håller igen i flera sekunder. Upprepa den här övningen några gånger med varje fot för att lossa dina anklar och förbereda dem för att stödja din vikt.
  • Du kan också sträcka dina anklar genom att komma ner i en full squat och luta sig över bollarna på dina fötter medan du ser till att dina klackar kvar på golvet.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 12
    3. Sträck ut dina höfter och ben. Gör ett par minuter statisk sträckning efter din uppvärmning. Övningar som framåtlungor, stående quadriceps och hamstringsträckor och höftcirklar kommer tillfälligt att öka din flexibilitet så att du effektivt kan flytta i en djup crouch. Stretching är avgörande för att förlänga och främja blodflödet till senorna och ligamenten, som lätt kan slits eller ansträngas av besvärliga, låghävande rörelser som ankan.
  • Försumma inte att sträcka om du känner dig styv, eftersom det kraftigt kan minska dina chanser att bli skadad. Det enda du vill riva upp är musiken.
  • Bild med titeln Duck Walk Steg 13
    4. Var försiktig. Duck Walking kan vara roligt och underhållande i rätt inställning, men det är inte för alla. Undvik någon rörelse som känns obekväma eller placerar dina leder i instabila positioner, speciellt om du har drabbats av någon del av dina höfter, knän eller anklar i det förflutna. Även de unga och uninjured bör vara medveten om de potentiella riskerna med anka gång, eftersom det är en sådan ovanlig form av lokomotion.
  • De med artrit eller rörlighetsproblem bör tänka två gånger innan de spelar med häckningsrörelser.
  • Om du upplever smärta när som helst medan duck går, sluta omedelbart.
  • Tips

    Förutom sitt prickiga utseende är Duck Walk en bra övning för att utveckla benstyrka och rörlighet. Det är en form av naturlig rörelseutbildning som används av många idrottare, kampsportar, dansare, etc.
  • Om du deltar i en fysisk disciplin som kräver höga nivåer av muskelkoordinering och kontroll, till exempel yoga, ballett eller skridskoåkning, gör ankan en vanlig del av din uppvärmning eller svalna rutin.
  • Betala hyllning till din klassiska rock och rulla influenser genom att inkorporera ankan gå in i din nästa musikaliska prestanda.
  • Om du övar för scenen, få Hang of Duck Walking utan ditt instrument innan du lägger till det i mixen.
  • Varningar

    Tvinga inte en djup squat eller försök att gå lägre än du kan bekvämt. Detta kan resultera i en mindre skada.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande