Hur man hanterar kallas ful

Om någon ringer dig ful, kan du börja undra om det är sant. Men det som är mest är hur du känner för dig själv, oavsett vad andra tycker om eller säger. Om någon ringer dig ful, hitta ett sätt att svara lugnt, utan att bli arg eller upprörd. Arbeta mot att acceptera dig själv och bygga ditt självförtroende. Hitta skönheten i dig utan att fokusera enbart på ditt utseende. Tveka aldrig att få stöd från en vän, vuxen eller terapeut om du kämpar för att må bra om dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Svara på kommentaren
  1. Bild med titeln Deal med att kallas fula steg 1
1. Hantera din ilska. Om det kallas fula slår en nerv, kan du känna dig upprörd eller ont. Försök att inte stressa ut omedelbart. Istället arbetar du med att hantera dina känslor mogna. Försök att styra dina känslor innan svar. Om du märker dig att bli arg eller upprörd, ta lite djupa andetag. Länger långsamt varje andetag så att du andas längre och fylligare andetag.
  • Ta dina andetag från din mage, inte ditt bröst.
  • Försök att räkna varje andetag. Till exempel andas in i fyra sekunder, andas sedan i fyra sekunder.
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 2
    2. Ignorera sina ord. Att inte låta någons ord påverka dig visar din makt över en situation. När någons ord påverkar dig och skadar dig, har den personen makt över dig. Ge inte personen denna kraft. Ignorera deras kommentarer och reagera inte emotionellt. Din karaktär talar mer för vem du är än ditt utseende gör.
  • Att ignorera dessa kommentarer är lättare sagt än gjort och det kan ta lite övning.
  • Upprepa till dig själv, "Den här personens ord och åsikter behöver inte ändra hur jag känner mig själv."
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 3
    3. Stå upp för dig själv. Stå upp för dig själv och inte tillbaka ner. Om du bestämmer dig för att prata, prata med självsäkerhet. Tala upp för dig själv genom att säga att kommentarerna är meningsfulla och reflekterar inte vem du är.
  • Till exempel, säg, "Jag vet inte varför du skulle kalla mig ful. Din åsikt om hur jag ser inte förändrar vem jag är."
  • Du kan också säga, "Du är inte domaren av vad som är vackert. Jag ser mig själv så vacker eftersom jag vet att jag är en kärleksfull och snäll person."
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 4
    4. Vända sina bedömningar till uttalanden. Kanske någon ringde dig ful för att ha en stor näsa, lockigt hår eller stora fötter. Dessa funktioner har inte negativitet i sig. Kanske har du dessa funktioner och vissa människor tycker inte att de är attraktiva. Det är okej. Påminna dig om att den här personen dömer dig och du behöver inte ta det negativt.
  • Till exempel, säg, "Ja, jag har en stor näsa. Hur astute av dig att märka."
  • Du kan också säga, "Det är inte allting. Men ja, jag har håriga armar."
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 5
    5. Använd humor. Humor kan hjälpa till att ta bort spänning av en situation. Använd dock inte humor för att skjuta en förolämpning tillbaka. Humor är ett bra sätt att visa att deras ord inte kommer att skada dig.
  • Överdriver kommentaren genom att lägga till den. Till exempel säga, "Jag antar att jag är ganska ful. Jag har nog en svanliknande omvandling någon dag nu!"
  • Del 2 av 3:
    Acceptera dig själv och bygga ditt självförtroende
    1. Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 6
    1. Värde din egen åsikt ovanför andra. I slutändan är det sätt du känner dig mer viktigt än hur andra människor uppfattar dig. Massor av människor har många åsikter, men de som är mest är de som du har av dig själv. Lär dig att prioritera hur du ser dig själv över hur andra ser dig.
    • Om någon ringer dig ful, påminna dig om att din åsikt betyder mer än deras, och de kan inte få dig att känna dig ful.
  • Bild med titeln Deal med att kallas Ugly Step 7
    2. Leta efter skönhet, inte brister. Många ser sig själva med ett kritiskt öga. Om du tycker det är lätt att lista av de saker som är "fel" om dig eller att du inte gillar, försök bygga en lista över de saker du do Gilla om dig själv. Ta en titt i spegeln och istället för att fokusera på vad du inte gillar, hitta vad du tycker om om din kropp. Kanske gillar du din ögonfärg, hudton, läppar, händer eller något!
  • Gör en lista över de saker du tycker om om din kropp och påminna dig om dessa saker när du känner dig låg.
  • Du kan också inkludera de saker du tycker om att göra med din kropp. Till exempel, "Jag gillar att min kropp är atletisk och jag är en bra dansare."
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 8
    3. Acceptera dig själv som du är. Ingen kan definiera vad vacker, normal eller vacker är på det hela taget. Som ordspråket säger, "skönhet är i ögat av den som ser" och det gäller också attraktion. Om du känner dig låg om ditt utseende eller vad folk har sagt till dig eller om dig, börja bygga din egen självacceptans. Har medkänsla för dig själv. Se dig själv som en ofullkomlig person och ha medkänsla för dessa ofullkomligheter i dig själv.
  • Till exempel, säg till dig själv, "Jag är inte perfekt i vem jag är eller hur jag ser ut. Jag kan acceptera mig själv trots dessa imperfektioner."
  • Om en person finner dig oattraktiv, så vad? Det betyder inte att alla ser dig så. Acceptera dig själv som du är och kom ihåg att du inte kan behaga alla.
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 9
    4. Använd positiva bekräftelser. Om det kallas Ugly har påverkat din självbild är det dags att ändra det. Fokusera på att säga något till dig själv som bygger dig själv och lägger positiva tankar i ditt sinne. Tänk på bekräftelser som är i nuvarande tid och försök att säga dem varje dag. Du kanske inte tror orden först, men håll med det och se hur du känner.
  • Till exempel, säg (eller skriv ner), "Jag är vacker" eller "Min värt är mer än huden djupt."
  • Skriv på ditt badrum Spegla dina bekräftelser så att du ser dem varje morgon. Du kan använda post-it-anteckningar i din favoritfärg eller whiteboard markörer!
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 10
    5
    Var självsäker i allt som du gör. Om du inte vet hur man känner sig självsäker eller inte känner att du kan vara säker, agera som om du har förtroende. Fråga dig själv, "Vad skulle någon som är självsäker göra nu? Hur skulle de svara?"Börja se dig själv som självsäker, även om du inte tror att du är. När människor ser dig som en självsäker person, kan de vara mindre benägna att roa dig eller förolämpa dig.
  • Som vissa människor säger, "Fake det" till att du gör det."Snart nog, du kommer att upptäcka att känslan är säker blir enklare och enklare.
  • Till exempel kan du höra någon snör när du går med. Håll huvudet höga och visa hur säker dig är du.
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 11
    6. Gör saker som får dig att må bra. Om du känner dig dålig om dig själv efter att någon kallar dig ful, försök att göra något som gör att du mår bra om dig själv. Medan du inte kan ändra hur du ser, kan du uppmärksamma dig mot att göra saker som får dig att känna dig lycklig, lugn, avslappnad eller tillfreds. Detta kan hjälpa dig att hantera stressen och känna dig bättre övergripande.
  • Till exempel, gå en promenad, ta ett bad, skriv i en journal eller lyssna på musik.
  • Bli involverad i aktiviteter du tycker om. Detta kan vara sport, kampsport, musik eller matlagning.
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 12
    7. Ta hand om din kropp. Sätta lite på att ta hand om dig själv. Till exempel, träna god hygien som att byta kläder (inklusive underbyxor och strumpor), duscha regelbundet, borstar tänderna och bär deodorant. Öva att ta hand om dig själv att känna sig mer självsäker, som att ta tid på morgonen för att få ditt hår att se bra ut, dressing i rena kläder som reflekterar din stil och skapar en utseende som du gillar.
  • Välj en personlig stil som speglar vem du är. Bära kläder som passar, är bekväma och får dig att må bra om dig själv.
  • Kallas "ful" skiljer sig från att kallas "inte väl omhändertagen av". Ta ansvar för din bild och för saker som du kan ändra.
  • Del 3 av 3:
    Få socialt stöd
    1. Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 13
    1. Prata med en vuxen. Oavsett om du behöver support eller någon att bekämpa, kan du prata med en vuxen. Detta kan vara lärare, förälder, tränare eller andlig ledare. De kan låna ett lyssnande öra eller ge dig några råd om hur man hanterar situationer när människor försöker skada dig. De kan till och med hjälpa dig att ingripa eller konfrontera den person som kallade dig ful.
    • Vuxna kommer ihåg att vara yngre och kan ge råd baserat på sina egna erfarenheter. Du kan bli förvånad över hur förståelse och hjälpsamma de kan vara.
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 14
    2. Var med dina sanna vänner. Om dina "vänner" retar dig eller ringer dig ful, ta en andra titt på vem du anser vara en vän. En sann vän kommer att stödja dig och bryr dig om dig, inte riva dig eller roa dig. Välj att vara runt de vänner som får dig att må bra. När allt kommer omkring, vinna över "coola" vänner som är menliga för dig, kommer fortfarande att låta dig känna dig dålig.
  • Även om du spenderar tid med mindre "coola" människor, var med de människor som behandlar dig bra, respektera dig, och gör dig inte dålig om dig själv.
  • Var med vänner som ser dig för vem du är och inte bara för hur "cool" eller attraktiv du är. De borde bygga upp dig och som den person du är, inte bara hur du ser ut.
  • Bild med titeln Deal med att kallas ful steg 15
    3. Se en terapeut. Om du kämpar med mobbning, självbild eller självkänsla problem, kan en terapeut hjälpa dig. Lär dig sätt att klara av dina känslor och bygga din självkänsla. Om du kämpar med ångest eller depression som ett resultat av mobbning eller förolämpningar, kan din terapeut hjälpa dig att hitta sätt att känna sig bättre om dig själv.
  • Hitta en terapeut genom att ringa (eller ha dina föräldrar ringa) en lokal psykisk klinik eller din försäkringsleverantör. Du kan också få en rekommendation från din läkare eller en vän.
  • Tips

    Tänk alltid på källan. Om du vet att din mobbning är berömd för att plocka på människor eller i allmänhet bara vara oförskämd, slösa inte ens din tid och energi. Ingenting de säger kan någonsin vara konstruktivt eller bygga din självbild.
  • Om källan till de negativa kommentarerna kommer från dig själv och inte andra människor, kan du ha en dålig självbild. Hitta någon du litar på att bekämpa för att hjälpa dig att börja bygga upp din självbild.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande