Hur man rensar ditt sinne för meditation

Det är inte möjligt att helt klara ditt sinne. Istället kan du uppnå ett avslappnat och lugnt mentalt tillstånd som gör att du kan hitta mer uppfyllelse från meditation. Börja med att erkänna sinnet och kroppsanslutningen. Behandla din kropp på rätt sätt genom att ta en lång promenad eller hänge i en kopp te. Att slappna av i ditt sinne, gå igenom några lagringsövningar. Då, när du är redo, börja din meditationssession i en lugn och lugn miljö.

Steg

Metod 1 av 3:
Avkopplande din kropp
  1. Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 1
1. Ta en promenad. Gå på en snabb promenad runt parken i ditt grannskap. Håll dig borta från trånga platser eller med hög trafik. Om du går långsammare, koncentrera dig på naturen runt dig och visualisera spänningen som lämnar din kropp. Om du går snabbare, kommer det att få ditt blodpumpa och kommer att orsaka utsläpp av endorfiner, vilket hjälper dig att rensa ditt sinne.
  • Vilken typ av övning som helst hjälper dig att rensa ditt sinne. Du kan försöka lyfta några vikter, cykla, eller ens spela ett spel av basket. Använd sedan din meditationstid för att dekomprimera.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 2
    2. Gör några djupa andningsövningar. Hitta ett tal som fungerar för dig och upprepa det om och om igen i tid med dina andetag. Andas in för fyra räkningar och sedan andas ut för fyra räkningar. Se till att dina lungor blåser upp helt och försöker ta bort all luft från dem med alla andas ut. Upprepa denna process i några minuter tills du känner dig lugn och beredd att meditera.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 3
    3. Drick ett glas varm mjölk. Detta är ett verktyg som många använder för att drifta i sömn - men det hjälper också att slappna av din kropp för meditation. Häll lite mjölk i en mikrovågsugn-säker kopp och värma den tills det är varmt. Du kan också värma mjölken på spisen. Sippa långsamt mjölken.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 4
    4. Ta en kort tupplur. Hitta en lugn, lugn plats och lägg dig i 30 minuter. Försök att inte överstiga den här tidsgränsen eller din tupplur kan göra dig mer trött än fokuserad. När du vaknar, ta några minuter att sträcka innan du börjar meditera. Din tupplur kan tjäna som omstart för din dag och kan minska dina stressnivåer.
  • Att ta naps under dagen resulterar i huvudvärk för vissa människor. Om det här är fallet för dig, experimentera med längderna på dina tupptar eller bara försöka stänga dina ögon för lite istället.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 5
    5. Drick en kopp örtte. Välj en typ av te som du föredrar, oavsett om det är pepparmynta, kamomill eller ett annat alternativ. Blanda en kopp och andas i ångan. Sippa långsamt teet. Vissa te, som kamomill, har inbyggda sedationsegenskaper med låg nivå som kan leda till nästan omedelbar avkoppling.
  • För ännu mer avkopplande resultat kan du para ditt te med ett varmt bad. Var noga med att inte bli för avslappnad eller du kan känna dig frestad att hoppa över dina meditationsövningar.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 6
    6. Byt till bekväma kläder. Minst 15 minuter innan du börjar meditera, sätt på några kläder som inte distraherar dig. Gå med naturliga blandningar, som bomull. Syntetiska tyger kan vara skrapiga och mindre flexibla. Att göra klädjusteringar kan dra dig ut ur din meditation.
  • Vissa människor föredrar att bära något som liknar träningskläder. Försök med monterade eller lösa bomullsbyxor med en matchande t-shirt. Du kan också gå shoeless för ännu mer komfort.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 7
    7. Fyll i en kroppsskanning. Sitta still och överväga varje del av din kropp, börja med toppen av ditt huvud och flytta nedåt. Var uppmärksam på hur varje område känns. Upplever du någon smärta där? Känner ett område särskilt starkt? När du är klar med tårna, berätta att du kommer att arbeta igenom all denna information senare. Nu är du redo att fokusera på ditt sinne.
  • Metod 2 av 3:
    Avkopplande ditt sinne
    1. Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 8
    1. Gör en tacksamhetslista. Välj en viss person i ditt liv. Då fokusera på den personen och skriv ner allt du är tacksam för om dem. Försök skriva ner minst tio observationer. Upprepa denna process med en ny "fokusperson" varje dag omedelbart före meditering. Detta kommer att lägga dig i en positiv tankegång.
    • Om du vill förlänga den positiva energin ännu mer kan du skicka din lista till den aktuella personen och tackar den personen via telefon.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 9
    2. Skriv ner en att göra-lista. Om du är den typ av person som är utomordentligt upptagen, lägg åt sidan fem minuter före varje meditation för att sitta och skriva ut en lista med uppgifter som du behöver slutföra den dagen eller veckan. När de är på listan, gör du bäst för att förvisa dem från ditt sinne. Du vet nu att de kommer att behandlas när du är klar.
  • Det här är också ett bra sätt att inte känna sig skyldig att ta lite "mig" tid för meditation. Din lista visar att du också kommer att hantera dina skyldigheter till andra.
  • I motsats till en lista kan du också bara gratis skriva dina tankar. Skriv något som kommer att tänka på. Du kan använda detta som ett sätt att ventilera någon negativ energi också. Du kan till exempel skriva, "Jag är så trött att bli tas för givet på jobbet."
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 10
    3. Stäng av och lägg bort telefonen. När du börjar lindningsprocessen, fortsätt och placera din telefon bort från dig och tystnar den. Din telefon har potential att distrahera dig och dra dig tillbaka till dagens händelser. Att ta bort telefonen gör att du kan fly för lite.
  • Om du mediterar med en grupp är det också vanligt att tysta alla elektroniska enheter, såvida inte koncernen bestämmer annorlunda.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 11
    4. Läs från en lugnande text. Bära en liten bok av dikter med dig. Eller kanske en bok med inspirerande citat. Vissa människor hittar också att läsa biografier lugnande. Det finns även speciella meditationsböcker som kan hjälpa dig att fokusera dina tankar. Gå till din lokala bokhandel, eller online, och sök ut några texter som vädjar till dig.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 12
    5. Fokusera på en sak. Bild i ditt sinne en person, plats, evenemang, idé eller plats. Det kan vara allt du väljer. Tryck alla dina mentala energier mot det området och försök att fokusera på det så mycket som möjligt. Gå tillbaka till det här området när ditt sinne försöker vandra när du mediterar.
  • Till exempel kan du fokusera på hur mycket du älskar staden Paris. Försök att tänka på allt du älskar om det och sedan styra dig tillbaka till ett tomt sinne.#Be mild med dig själv. Det är okej att engagera sig i en dialog med dig själv medan du förbereder dig för att förmedla. Om du börjar förlora fokus, berätta för dig själv, "Låt oss undvika distraheringar. Fokusera på andning."Om du börjar attackera dig för att vara" dålig "vid meditering då kommer du att förlora all fokus och kontroll. Så håll dina mentala kommentarer positiva och upplyftande.Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 13
  • När du är i tvivel, antar du att du gör allt rätt. När allt kommer omkring, om du får något ur meditering, så har du lyckats.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa ett lugnande utrymme för meditation
    1. Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 14
    1. Identifiera en meditationsort. Helst bör du försöka meditera i samma allmänna område varje dag. Hitta en plats som känns lugn mot dig och en där du är bekväm. Din fristad kan vara ditt sovrum, köket, eller till och med vinden. Se till att det är också någonstans säkert.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 15
    2. Rengör utrymmet runt dig. Om du upptäcker att din fristad är lite oorganiserad på en viss dag, kan det hjälpa till att spendera några minuter att städa allt innan du börjar meditera. Det kan lugna ditt sinne och veta att din miljö är ordnad.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 16
    3. Ställ in temperaturen till mild. Om du är för kall, kommer du sannolikt att förlora fokus och ditt sinne kan vandra lite. Du kan också fidget eller uppleva frossa, som är lika distraherande. Om du är för varm, så kan du svettas eller kliar. Välj en temperatur som är asclose to unnoticable som möjligt. Flytta termostaten upp eller ner varje dag tills du hittar den bästa temperaturen för dig.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 17
    4. Prova olika meditationspositioner. Många föredrar att sitta på golvet för att meditera, ibland med sina fötter korsade. Men du kan också försöka sitta med benen sträckt ut, sitta upprätt i en stol, lägga ner på ryggen eller på magen, eller till och med gå runt. Rotera genom dessa positioner tills du hittar en som fungerar bäst för att rensa ditt sinne.
  • Om du väljer att sitta ner för att meditera, kan det hjälpa till att lägga till en mjuk handduk eller en ljus filt att sitta på.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 18
    5. Sänka belysningen av rummet. Skapa en lugnande atmosfär genom att installera dimmalampor i ditt meditationsortområde. Eller stäng av lamporna i rummet och lyser några små ljus. Om du befinner dig att bli distraherad, med fokus på flammen kommer att hjälpa till att centrera dig.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditationssteg 19
    6. Övergång ur meditation långsamt. När du är klar med en session, hoppa inte bara upp och omedelbart kasta dig tillbaka till ditt arbete. Stå i stället upp och ta en lång, avkopplande stretch. Kanske ta en kort promenad. Gradvis bygga upp till din normala aktivitetsnivå.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne för meditation Steg 20
    7. Öva denna övning dagligen. Gör meditation en normal del av din dagliga rutin. Det är lättast att rensa ditt sinne på morgonen, men en dagtid eller kvällssession är också bra alternativ. Hålla fast vid samma generella tidsram, så att ditt sinne och kropp blir van vid processen.
  • Tips

    Ta några ögonblick att säga, "tack" till dig själv efter varje meditationssession.
  • Det hjälper också vissa människor att hålla ett lågt humming buller före och under meditation. Eller du kan överväga att använda lugnande musik.
  • Du kan också gå med i en meditationsgrupp eller arbeta med en meditationslärare som kan hjälpa dig att koncentrera och rensa ditt sinne.
  • Varningar

    Om du blir för frustrerad och inte kan tyckas att rensa ditt sinne, kanske du vill fördröja din meditationssession i en timme eller så och försök igen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande