Hur man känner sig lugn och avslappnad

Att bli stressad kan vara frustrerande, men alla upplever det så att du inte är ensam. Oroa dig inte om du känner dig orolig eller har problem med att försöka slappna av eftersom det finns många saker du kan göra för att hålla din coola. Prova olika metoder, från andningsövningar för att reframing din tankegång, för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig eftersom alla hanterar stress lite annorlunda. Förhoppningsvis med en liten övning kommer du att kunna stanna lugn oavsett situationen.

Steg

Del 1 av 3:
Hålla sig lugn under en stressig händelse
  1. Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 1
1. Ta djupa andetag för att hjälpa dig att koppla av. Om du känner dig överväldigad, ta några sekunder att komma i en bekväm position och ta ett djupt andetag genom näsan för 4 räkningar. Håll andan i för 7 räkningar innan du utandar genom din mun långsamt för en hel 8 räkningar. Håll andningen så här 3-5 gånger och märk hur din kropp känner sig mer lugn när du är klar.
  • Du kan också prova mage andas också. Sätt din vänstra hand på magen och dra långsamt genom näsan. När du andas, håll bröstet fortfarande och låt din mage skjuta ut. Andas ut genom din mun och tryck din mage för att tvinga luften ut.
  • Bild med titeln Känn avslappnad Steg 13
    2. Prova vokal toning om du ska prata eller träffa människor. Håll din mun stängd så att tänderna är något ifrån varandra. Sitta upp rakt och hum för att göra ett "mmm" ljud på baksidan av halsen. Andas genom näsan och fortsätt att huma tills du börjar känna vibrationerna i hela ditt ansikte och i bröstet så att du känner dig avslappnad.
  • Vocal toning övningar musklerna i ditt öra så att du kan upptäcka högre frekvenser av mänskligt tal och bestämma vad de verkligen betyder att säga.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 2
    3. Titta eller föreställ dig något roligt att lätta ditt humör. Skratt kan vara den bästa medicinen när du känner dig stressad eftersom den omedelbart lindrar spänningen du känner. Om du har tid, sätt på en kort och rolig video på YouTube, lyssna på din favorit komiker, eller bild en rolig bild i ditt huvud.
  • Du kan också försöka göra ljuset av situationen genom att göra upp löjligt vad - om scenarier som inte sannolikt kommer att hända. Till exempel, om du är stressad om en arbetsintervju, kan du få dig att skratta genom att fråga, "Vad händer om intervjunaren och jag har exakt samma sak?"Eller" Vad skulle jag göra om intervjunaren var en mime?"
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnade steg 3
    4. Visualisera att vara på ett ställe som slappnar av dig i 1-2 minuter. Stäng dina ögon och föreställa dig att vila långt borta på en öde ö, gå i ett fält av blommor, eller gå någon annanstans som gör att du känner dig lugn. Tänk på vad du ser, luktar, hör, känner och smakar där så att du kan bilda dig själv där bättre och distrahera dig själv från hur du känner dig just nu. När du känner dig mer avslappnad, öppna dina ögon och märk hur din kropp känner.
  • Även avbilda något som att äta en tröstande måltid kan hjälpa dig att känna dig lugn.
  • Försök att komma ihåg ett minne där du kände dig avslappnad eller upphetsad att öka ditt humör ännu mer.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 4
    5. Håll dig fokuserad på den uppgift du behöver slutföra. Att tänka på vad du behöver göra snarare än din stress kommer att hjälpa till att passera tid snabbt så att du inte betonar det så länge. Börja med de mest komplicerade uppgifterna först så att du får dem ur vägen innan du arbetar på de enklare sakerna. Gör det bästa du kan så du vet att du sätter din bästa fot framåt.
  • Till exempel, om du tar en tentamen, ta din tid. Försiktigt förstå varje fråga och fokusera på vad du redan har studerat och memorerat.
  • Om du är i ett spel, fokusera på de linjer du har memorerat.Titta och lyssna noga för din cue. Komma in i din roll och låtsas att du verkligen är den karaktären.
  • Alla svarar på stress annorlunda. Om du blir upprörd eller arg när du är stressad, ta lite tid att slappna av först. Om du normalt blir åtskilda eller återkallat, försök att bekämpa stress med en stimulerande och energiserande aktivitet istället.
  • Del 2 av 3:
    Reducera daglig stress
    1. Bild med titeln Känn lugna och avslappnade steg 5
    1. Planera om du kan förbereda dig för stressiga händelser i framtiden. Så snart du vet om något som normalt skulle stressa dig, gör du en lista över de saker du behöver göra. Planera dig gott om tid för att avsluta uppgiften så att du inte känner dig rusad för att slutföra dem senare. Fokusera på det viktigaste du behöver sluta och arbeta mot saker som är enklare.
    • Till exempel, om du behöver studera för ett stort test, börja med de begrepp som du inte är så bekant med eftersom de tar det mest tid att du ska lära dig.
    • Det kommer alltid att vara situationer där du inte kan planera. Snarare än att låta dem stressa dig, tänk på dem som ett bra tillfälle att lära dig så att du kan hantera något liknande senare.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 17
    2. Notera de saker du är tacksam för. Tänk på alla människor och saker som du uppskattar i ditt liv. Du kan antingen hålla en mental lista eller det kan hjälpa till att skriva ner dem så att du kan komma ihåg dem enklare. Om du känner dig stressad, gå igenom din lista så att du kan känna igen de saker du tycker om i livet och vad du är stolt över.
  • Försök hålla en tacksamhet Journal där du antar saker du är tacksam för. Du kan hänvisa till det under tider du känner dig nere.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 18
    3. Tänk positivt om dig själv. Det är normalt att ha negativa tankar från tid till annan, men ta lite tid att tänka på din dag för att märka de positiva sakerna som har hänt med dig. Om du har problem med att tänka på något från idag, försök att komma ihåg något positivt i ditt liv. Påpeka sakerna om dig själv att du är nöjd med, till exempel prestationer du har tjänat eller talanger du har så du kan hitta någon positivitet.
  • Berätta för dig själv att du är kompetent och kan hantera saker och titta på din stressnivå gå ner.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnade steg 13
    4. Ta lite tid att koppla ur tekniken. Ständigt kontrollerar sociala medier, textmeddelanden, och e-postmeddelanden kan orsaka mycket stress, så ta en paus från skärmar i 5-10 minuter i taget hela dagen. Stå upp och sträcka, ta en promenad, kolla ut ditt fönster, eller umgås med någon personligen så att du kan komma ifrån dina enheter.
  • Om du hänger med dina vänner, lägg din telefon bort eller lägg den på tyst så att du kan njuta av kvalitetstid utan distraheringar.
  • Ta aktiva steg mot att göra tid där du är oåtkomlig. Vissa jobb kan göra det svårt att göra, men din lägre stressnivå kommer att göra det värt det.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 15
    5. Ta ett varmt bad med lavendelolja för att varva ner efter en lång dag. Fyll i ditt badkar med det hetaste vattnet du kan hantera och lägga till 10-30 droppar lavendel eterisk olja för en avkopplande doft. Blöt i badkar så länge du vill så hela kroppen slappnar av. Ta djupa andetag genom näsan så att du kan lukta oljorna och ödrådan ännu mer.
  • Du kan också försöka använda eukalyptus, pepparmynta eller kamilleolja för liknande effekter.
  • Spela avkopplande musik eller ljusstearinljus medan du är i badet för att göra ditt badrum, känna mig mest avkopplande som ett spa.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 16
    6. Lyssna på din favoritmusik. Välj musik som gör dig lycklig och ökar ditt humör att spela hela dagen. Det spelar ingen roll vilken genre du väljer så länge det är något du tycker om. Gör en spänning-relief spellista så att du kan lägga den på när du behöver koppla av. Försök att lyssna på musik medan du arbetar, träna, kör eller bara gör sysslor runt huset.
  • Ha kul och dansa till din musik för att hjälpa till att vara aktiv och minska stressen ännu mer!
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 14
    7. Försök att ge dig en massage för att hjälpa dig att lugna dig. Gnid musklerna på baksidan av nacken och axlarna med en sluten näve. Använd tummen för att massera huvudet och ansiktet i små cirklar, med fokus på dina tempel, käke och panna. Du bör börja känna lättnad omedelbart, men du kan fortsätta massera resten av din kropp för att hjälpa dig att slappna av.
  • Om du har råd med det, kan du också betala för en professionell massage på ett spa eller massage terapeut.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla en hälsosam livsstil
    1. Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 6
    1. Få 7-8 timmars sömn varje natt. Stress påverkar din sömncykel och kan få dig att känna dig ännu mer ängslig nästa dag. Försök att gå och lägg dig på en rimlig tid och håll ditt rum så mörkt som möjligt så att du sover genom natten. Ange ett larm för morgonen så att du inte sover eller stressar dig själv genom att springa sent.
    • Försök att dricka kamille te om du har problem med att somna eftersom det hjälper dig att koppla av naturligt.
    • Undvik ljusa ljus eller buller åtminstone en timme före sängen. Tillbringa din sista timme innan du ska sova gör något tyst, som att läsa eller meditera i dimljus.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 10
    2. Övning 4-5 gånger varje vecka. Planera minst 30 minuter med måttlig träning under de dagar då du vill träna. Försök spela en intramural sport, jogging, pågår vandringar, eller lyft vikter så att du kan utöva varje del av din kropp. När du tränar, var noga med att vara hydratiserad så att du inte känner dig trött.
  • Var noga med att sträcka efter träningen. Stretching hindrar inte bara din kropp från att bli skadad, men det är också en stor stressfrisättning.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnade steg 7
    3. Ät en hälsosam, balanserad kost. Under hela dagen, införliva massor av hela korn, grönsaker, frukter och luta proteiner i din kost för att hjälpa din kropp att fungera ordentligt. Njut av mat som helvete pasta, mörka lövgröna gröna, bönor, nötter, morötter, äpplen och ägg. Försök att ha 3-5 små måltider varje dag så att du inte överger.
  • Begränsa antalet sugary, bearbetade och stekt mat i din kost eftersom de inte är lika friska.
  • Undvik att tänka på att äta när du är ängslig eftersom det kan leda till ännu mer stress.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnade steg 8
    4. Drick 8 glas vatten varje dag. Häll varje glas så det är ca 8 vätskesounces (240 ml) så att du kan få en hälsosam mängd vatten. Undvik att dricka ditt vatten på en gång, annars kan du känna dig dehydrerad eller uttorkad senare. Istället, ha ett glas varje par timmar så att du kan rymma det hela dagen.
  • Vanligt vatten är bäst, men du kan också dricka osötade herbals te och 100% frukt eller grönsaksjuice.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad Steg 9
    5. Begränsa din koffein och alkoholintag. Försök att klippa ut koffeinfritt kaffe, sodavatten, och te från din kost eftersom de kan öka din hjärtfrekvens och få dig att känna dig stressad. Byt till Decaf-alternativ om du kan så kan du fortfarande njuta av samma drycker. Om du dricker alkohol, har bara 1-2 drycker varje dag och har ett glas vatten med var och en så att du inte blir berusad.
  • Ibland dricker människor alkohol som ett sätt att hantera stress, och den här vanan är inte bara ohälsosamt men det är farligt och kan leda till mycket högre stress på lång sikt.
  • Bild med titeln Känn lugna och avslappnad steg 11
    6. Öva yoga och meditation. Yoga och meditation handlar om mindfulness, så de kan hjälpa dig att känna igen dina stressiga känslor. Leta efter en yoga rutin online eller besöka en studio nära dig så att du kan prova det. Fokusera på hur ditt sinne och kropp känner när du andas och sträcker så att du kan känna igen hur avslappnad du är.
  • Många studior har gratis nybörjarkurser så att du kan prova det innan du registrerar dig.
  • Varningar

    Om du känner dig stressad och du inte kan hitta lättnad, prata med din primärvårdsleverantör för att se om de kan rekommendera några alternativ för dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande