Hur man tröstar någon som förlorade en älskad

Om någon du vet har förlorat en älskad, är det ofta svårt att bestämma exakt vad du borde göra för att ge hjälp eller tröst. Du kan känna dig obekväma eller osäkra och vill vänta på att de ska närma dig, men du bör börja med att nå ut till den person som är sorgande och erbjuder dina medkänslor. Försök sedan erbjuda emotionellt stöd genom att vara tillgänglig för att lyssna när tiden går vidare. Du kan ge tröst i praktisk mening genom att laga mat, städa eller till och med köra ärenden för dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör första kontakten
  1. Bild med titeln övertyga dig om att inte begå självmordssteg 11
1. Välj lämplig tid att prata. I alla dina interaktioner, se till att den person som är sorg är i rätt tankegång att diskutera. De kan vara särskilt upprörd eller hantera en annan kritisk fråga. Fråga om det är en bra tid att prata innan du går vidare. Det är också vanligtvis en bra idé att prata med dem en-mot-en, när det är möjligt.
  • Människor kan vara särskilt tråda om att ta emot gåvor, även efter en begravning, så närmar dem när de är ensamma kommer att maximera oddsen för att de accepterar ditt erbjudande om hjälp.
  • Samtidigt, låt inte vänta på "perfekt" Tiden blir en ursäkt för att inte nå ut till den här personen. Det kan aldrig vara en "Bra" Tiden att prata, men du borde kunna identifiera att vissa gånger är bättre än andra. Till exempel, om de är i mitten av att prata med begravningsdirektören eller argumentera med sitt barn, är det förmodligen bäst att vänta.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 14
    2. Erbjuda dina sympatier. Så snart du lär dig om döden, försök att nå ut snabbt till den person du känner. Du kan skicka ett mail, men det är verkligen bäst om du ringer eller går för att se dem personligen. Du behöver inte säga för mycket i den här första konversationen, bara en snabb, "Jag är så ledsen," följt av en positiv kommentar om den avlidna personen är vanligtvis bäst. Du kan också lova att få tag på dem igen inom kort för att checka in.
  • Det är viktigt att dina ord är uppriktiga och genuint sympatiska. Om du inte vet vad jag ska säga är det okej att säga något som "Jag önskar att jag visste vad jag skulle säga. Jag vill bara att du ska veta att jag är här för dig."
  • Om den person som du pratar med att inte känna dig personligen, se till att erbjuda en snabb introduktion som låter dem veta hur du kände den avlidne. Annars kan de inte känna sig bekväma att prata med dig. Du kanske säger, "Jag är Michael Smith och jag arbetade med Noah i labbet på NYU."
  • Om den person som är sorg verkar nästan oförskämd eller är väldigt snabb med dig, ta det inte personligen. Det är troligt att de är överväldigade och uppträder inte som de brukar göra.
  • Det finns några saker du bör undvika att säga.Det är i allmänhet inte en bra idé att prata om att "flytta på" i den här inledande konversationen. Du bör också undvika platitud som "Han är på ett bättre ställe," "Det var hennes tid," "Var stark," "Jag vet exakt vad du går igenom," "Det finns en anledning till allt." Den sorgande personen vill inte höra det och dina ord kommer sannolikt inte att uppskattas. Istället, håll det kort och enkelt och låt dem veta att du är där för att stödja dem.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 4
    3. Ange ett specifikt erbjudande om hjälp. I din nästa konversation är det en bra idé att följa igenom på ditt första erbjudande om hjälp. Försök att vara så specifik som du kan. Detta kommer att hjälpa dem att se hur du faktiskt kan hjälpa och det kommer att göra det mer genomförbart i slutet. Välj en viss aktivitet för att hjälpa till med och ge någon tanke på hur mycket tid det kommer att ta.
  • Till exempel, om de bara har en begränsad tid, kan du erbjuda att hämta de extra blommorna från begravningen och donera dem till ett sjukhus eller annan välgörenhet.
  • Många människor kommer att göra ett allmänt erbjudande om hjälp och säga något som, "Ring om du behöver mig," sätta den på den sorgande personen att be om hjälp. Men den sorgande personen kan vara tveksam att be om något eller vara en börda på andra. I stället för att lägga ansvaret för den sorgande personen, kom fram med ett specifikt erbjudande, som "Jag skulle vilja hjälpa till med att ta med dig middag i morgon så att du inte behöver oroa dig för matlagning. Är det okej?"
  • Bild med titeln bryta upp med någon som använder stil och känslighet Steg 1
    4. Acceptera deras vägran nådigt. Om du erbjuder hjälp och de sätter dig ner är det förmodligen bäst att lämna det ensam eller försöka igen vid ett annat datum. Vad du än gör, ta det inte personligen. Det finns en bra möjlighet att de är överväldigade med erbjudanden och är osäkra på hur man sorterar allt.
  • Du kanske säger, "Jag förstår din tvekan. Vad sägs om vi pratar igen nästa vecka?"
  • Bild med titeln Undvik att stressa över skilsmässat dating steg 6
    5. Undvik berörda ämnen. Under dina konversationer, försök att väga den grad som några ansträngningar för humor skulle accepteras. I grund och botten, skämt inte runt om du inte känner personen mycket bra. Det är också en bra idé att inte diskutera dödsorsaken, om du inte känner till personen mycket bra. Annars kan de se dig som en skvallerjägare och inte en uppriktig person.
  • Metod 2 av 3:
    Erbjuder emotionell komfort
    1. Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 8
    1. Ring eller maila ofta. På lång sikt försök att hålla kontakten regelbundet. Du vill vara där för dem i den omedelbara perioden av sorg, men också som de står inför svårigheter att gå framåt. Titta över ditt schema och försök att bestämma några gånger i veckan som är mest lämpliga för dig att ringa ett snabbt telefonsamtal eller skicka ett snabbt email.
    • Det är en särskilt bra idé att checka in med den person som är sorgande över alla helgdagar som dessa kan vara tider av ensamhet och negativa känslor efter en död.
    • Försök att gå en fin linje mellan att vara där för den person som är sorgande och plågar dem. Och vissa människor vill helt enkelt sörja utan att interagera med för många andra människor. Försök att ta reda på deras behov snarare än att införa dig själv på dem. I slutet av en konversation kan du få en idé för deras önskemål genom att säga: "Jag tänkte på att ringa dig nästa vecka för att se hur allting går då, kommer det att bli okej?"
  • Bildtiteln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 12
    2. Erbjuda att stanna hos dem. Vissa människor lider av fysisk ensamhet efter en älskad död. De saknar helt enkelt att ha någon annan, som de litar på, i sitt hem. Om du tror att det här kan vara fallet kan du erbjuda att stanna några nätter på deras plats, särskilt tills begravningsarrangemanget görs.
  • Gör detta erbjudande mer lockande genom att erbjuda något som de tycker om, som att spendera en kvällstickning eller titta på en actionfilm.
  • Bild med titeln Hjälp din dotter att komma över ett dåligt breakup steg 2
    3. Ge dem chansen att prata om det förflutna. Låt dem veta att du är bekväm att diskutera livets och döden av den avlidne personen. Du kan börja med att hänvisa till den avlidne med deras namn och sedan se om de följer kostym. Du kan också prata om vissa minnen som du har och se om de kommer att gå med i.
  • Du kanske säger, "Kom ihåg hur Samantha älskade den här filmen så mycket? Jag gillade alltid att titta på det med henne."
  • Bild med titeln Hjälp din dotter att komma över ett dåligt uppbrott Steg 11
    4. Följ ledningen för den person som är sorgande. Det är ganska möjligt att de inte vill diskutera den avlidne personen med dig. Istället kanske de vill prata om mer triviala saker, till exempel vilka filmer du nyligen har sett. Om de försöker ändra konversationens riktning eller helt enkelt säga, "Jag vill inte diskutera det här just nu", följ sedan deras önskemål och gå vidare till något annat eller avsluta samtalet vid den tiden.
  • Bild med titeln Hjälp din dotter att komma över ett dåligt uppbrott steg 1
    5. Erbjuda tyst komfort. Du behöver inte prata för att ge komfort. Det kan vara en bra idé att bara sitta bredvid personen eller erbjuda dem en kram. Du kan också ge dem vävnader om de gråter. Eller, om du är bekväm med detta, kan du hålla sin hand eller arm. Detta låter dem veta att du är där för dem utan att vara överdrivande.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steg 2
    6. Vara tillgänglig för formell minnesverksamhet. Beroende på den person som är sorgande, kanske de vill göra något bortom begravningen att komma ihåg den avlidne. När tiden går vidare, låt dem veta att du är där för att hjälpa och kommer också att delta. Du kan också erbjuda förslag, som att köpa en tegel från den avlidnes alma mater eller donera till en viss orsak.
  • Bild med titeln övertyga dig om att inte begå självmord Steg 3
    7. Erbjuder din närvaro på en supportgrupp. Om du märker att din vän inte klarar bra med förlusten, så kan du föreslå att de deltar i en Lapt-supportgrupp. Du kan hitta en grupp i ditt område genom att söka på nätet. Begravningshem eller sjukhus kan ofta föreslå grupper också. Se till att erbjuda att delta i gruppen med dem, eller de kan göra brott mot ditt förslag.
  • Detta är ett mycket trivsamt ämne, så det är viktigt att fortsätta noggrant eller du kan förolämpa den som är sorgande. Du kanske säger, "Jag har hört talas om grupper i det område som möts för att prata om kära som har gått bort. Jag vet inte om det är din typ av sak, men jag skulle gärna gå med dig, om du vill."
  • Metod 3 av 3:
    Erbjuder praktisk komfort
    1. Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 7
    1. Tjäna som en ledning för information. Efter döden finns det en bra möjlighet att din vän blir överväldigad av att människor närmar sig dem som vill ha information. Du kan erbjuda att posta detaljer om sociala medier och att övervaka sina konton. Du kan också nå ut till några försäkringsmänniskor ASAP.
    • En del av denna uppgift kan också innebära att man håller koll på något nödvändigt pappersarbete, till exempel Death-meddelanden. Dessa dokument kommer ofta att krävas med kreditkort och verktygsföretag om konton måste stängas.
    • Du kan också organisera en telefonkedja om den avlidne var välkänd och det finns ett stort antal personer att kontaktas på en gång.
  • Bild med titeln Höj pengar online steg 16
    2. Hjälp med begravningstjänsterna. Detta är ett stort område att täcka, så det finns en mängd olika sätt som du kan hjälpa till. Du kan sitta in på möten med begravningshemmet. Det kan innebära att man diskuterar finanserna hos en begravning eller de avlidnes särskilda förfrågningar. Du kan hjälpa till att skriva eller publicera dödsrunen. Du kan skriva Tack-du noterar eller ordnar att donationer ska trampas till vissa välgörenhetsorganisationer.
  • På den begravningsdagen kan du vara till hjälp genom att agera som en usher eller hjälpa den person som är sorgande i att göra sig redo. Du kan också fungera som ett samband mellan din sorgande vän och begravningsdirektören.
  • Bild med titeln Ät Paleo på en budget Steg 8
    3. Erbjuda att laga mat och städa för hushållet. Många som är sorgande har helt enkelt inte tid, eller lusten, att delta i grundläggande sysslor runt hemmet. Använd dina matlagnings talanger för att piska upp några snabba måltider, särskilt allt som kan frysas för senare användning. Ta över några städningsartiklar och göra en snabb ren över huset, med särskild uppmärksamhet åt de högtrafikområdena. Se till att du självklart har personens tillstånd.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 10
    4. Undersöka hur man kan hjälpa ekonomiskt. Om den avlidne passerade utan att lämna tillräckligt med pengar för att täcka sina utgifter, kan den som är sorgande bära bördan att räkna ut hur man betalar för en begravning. Se om du kan hjälpa genom att organisera någon form av fundraising-enhet antingen online eller personligen. Det finns webbplatser, som Gofundme, som är speciellt utformade för dessa typer av ändamål.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte känner till den person som är bra, det är bra att skicka ett fint kort och skriva några linjer inuti att uttrycka din sorg.

    Varningar

    Om den person som är sorg verkar falla i depression, det kan vara dags att se om du kan få dem att söka professionell rådgivningshjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande