Hur man hanterar en föräldrars död

Att hantera din förälders död kan vara det svåraste du någonsin måste göra i ditt liv. Även om du inte någonsin kommer att kunna "komma över" Det finns det många steg som du kan ta för att hedra din föräldrars minne samtidigt som du kan fortsätta med ditt dagliga liv. Det viktiga är att du ska ge dig själv tid att behandla förlusten och undvika att vara svårt på dig själv om du tror att det tar "för länge" För att du ska hantera din föräldrars död. Det finns ingen tidslinje för sorg, och du kommer att kunna gå vidare när du är redo.

Steg

Del 1 av 3:
Acceptera dina känslor
  1. Bild med titeln Deal med en förälder
1. Grieve i din egen hastighet. Var inte för hårt på dig själv och sätt en tidslinje för att komma över din förlust. Victorianerna tog två till fyra år att sörja en död. Medan det inte behöver vara, förvänta dig inte att vara redo att komma tillbaka till gungan av saker efter några veckor, en månad, eller dock mycket tid du tror du behöver. Istället, var tålmodig med dig själv och släppa de förväntningar du kan ha för dig själv.
  • Försök att komma ihåg att sorg är en process. Du kommer förmodligen att vara sorgande på något sätt under en lång tid, men förhoppningsvis kommer det inte alltid att vara den här intensiva. Arbeta genom det i din egen tid.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    2. Acceptera att din förälder skulle vilja att du fortsätter att leva. Även om det är normalt att bli deprimerat, kom ihåg att din förälder älskade dig och skulle inte vilja att den här händelsen kan krympa ditt liv för alltid. När du arbetar genom förlusten, försök att komma tillbaka till att göra de saker du haft tidigare. Naturligtvis är det lättare sagt än gjort, men det betyder inte att du borde glömma det faktum att din förälder var lyckligast när du var lyckligast. Det betyder inte att du måste sopa alla dina negativa känslor under mattan, men det betyder att du borde göra ett försök att fortsätta njuta av de små sakerna så mycket som möjligt.
  • Självklart, om du känner dig helt förödad av förlusten och inte kan komma tillbaka till svängningen av saker direkt, låt inte minnet av din förälder få dig att känna dig skyldig att inte komma tillbaka på fötterna.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    3. Kom ihåg din förälder. De kommer alltid ha varit en stor del av ditt liv, oavsett vad, även om de har gått bort. Skriv ner dina minnen tillsammans, för när du går på dig vill du förmodligen inte glömma de ögonblicken i ditt liv. Du måste bara veta att de aldrig kommer att lämna den platsen i ditt hjärta. Ta tröst i de minnen du har av den personen utan att besliva över att inte komma ihåg varje liten sak. Gör det bästa du kan.
  • Du kan prata med de personer som också visste din förälder om honom eller henne för att hålla minnet levande. Du kan också berätta historier om föräldern till människor som inte kände honom eller henne, från tid till annan.
  • Du kan också fråga familjemedlemmar om din förälder för att hjälpa till att förstå alla hans eller hennes livsupplevelser. Detta kan lägga till ett nytt lager till ditt förhållande till din förälder, och kan göra ditt minne om din förälder ännu mer levande.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    4. Ta hand om dig själv.Var lite mer mild på dig själv än du brukar skulle. Ta extra tid att koppla av, försök hitta konstruktiva distraktioner och stänga av någon självkritik för nu. Även om du kan fyllas med för mycket sorg för att bry sig om ditt eget välbefinnande, är det viktigt att få minst sju till åtta timmars sömn, äta tre hälsosamma måltider om dagen och att få minst 30 minuters träning per dag. Det är troligt att du kommer att behöva energi på grund av din förlust, och att hålla din kropp i ordning hjälper dig att inte känna dig så trög.
  • Självklart kommer du inte att hjälpa dig att glömma din förälder helt. Men det kommer att göra det mycket lättare för dig att gå om ditt dagliga liv när du handlar om din förlust.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    5. Känna dina triggers. Det är viktigt att vara medveten om när du blir mest upprörd och vet att du behöver extra stöd. Till exempel, om du förlorat din pappa, kan du behöva spendera lite extra tid med dina kära på fars dag - om du förlorat din mamma, så kan du bli upprörd under vissa aktiviteter, som shopping, som du traditionellt gjorde med din mamma. Att veta vad som gör dig upprörd kommer att hjälpa dig att förbereda dig för att inte vara ensam under dessa tider.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    6. Bli inte alltför hängt på de fem skeden av sorg. Det är sant att det finns fem skeden av sorg: förnekelse, ilska, förhandlingar, depression och acceptans, men det betyder inte att du måste snyggt gå igenom var och en av dessa stadier för att verkligen hantera förlusten av din förälder. Du kan vara arg eller deprimerad först, känna denial senare, eller fynda efter att du känner dig depression, och det är inget fel med det. Alla griper på sitt eget sätt, på sin egen tid.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    7. Undvik att göra några stora beslut först. Din förälders död kan få dig att inse att ditt äktenskap är en lögn, att din karriär är meningslös, eller att du ska släppa allt och bli en ananasbonde på Hawaii. Även om alla dessa realisationer kan vara sanna, bör du undvika att göra något impulsivt eller agera på dem tills du känner dig redo att göra ett rationellt beslut. Att göra stora förändringar i ditt liv kommer förmodligen inte hjälpa dig att komma över din föräldrars död som helst snabbare, och du kan sluta göra något som du ångrar.
  • Del 2 av 3:
    Få stöd
    1. Bild med titeln Deal med en förälder
    1. Prata med en nära vän. Ingen borde vara ensam under en tid av sorg. När du har att göra med förlusten av en förälder, kanske du vill spendera all din tid ensam, curled upp i en liten boll. Det är okej att ha lite ensam tid för ett tag, men så småningom borde du göra ett försök att se några av dina vänner. Det hjälper dig att umgås, komma utanför ditt eget huvud, och ha någon som kan hjälpa dig att hantera dina känslor. Göra ett försök att se de vänner som bryr sig om dig istället för att stänga ut dem.
    • Kom ihåg att dina vänner är troliga också med förlust, och de kanske inte vet exakt vad man ska göra eller säga. Uppskatta det faktum att de försöker.
    • Det betyder inte att du borde slå upp klubbarna eller gå till din bästa bekants 30-årsdag-boozy brunch-du behöver inte gå ut i stora grupper om du inte är upp för det än.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    2. Prata med en familjemedlem. Att prata med en familjemedlem efter förlusten av en av dina föräldrar kan vara ett av de bästa sätten att hitta stöd. Om du har förlorat en förälder men fortfarande har en annan, spendera så mycket tid med den föräldern som du kan. Din förälder kommer också att bli sorgande och kommer sannolikt att behöva ditt stöd. Även om det är runt andra familjemedlemmar kan vara smärtsamt eftersom det kommer att påminna dig om din älskade, det är mycket bättre än att vara ensam med din smärta.
  • Att prata om din förälder kan hjälpa dig att lindra smärtan också. Du kanske inte är redo att prata om den personen, men efter ett tag, pratar du om honom eller henne att du mår bättre.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    3. Överväg att få hjälp från en sorgsrådgivare. Vissa terapeuter eller rådgivare specialiserar sig på att hjälpa människor att hantera förlust. Om du känner att din sorg fångar dig och förhindrar att du går framåt, kanske du vill kontakta någon för hjälp. Även om du pratar med dina vänner eller familjemedlemmar kan vara en stor hjälp, kan ibland få perspektivet och hjälp av en person utanför din personliga situation hjälpa dig att ta ett nytt tillvägagångssätt för ditt liv. Terapi är definitivt inte för alla, men det betyder inte att du borde vara skeptisk att försöka detta tillvägagångssätt.
  • En sorgsrådgivare kan också kunna föreslå några nya tillvägagångssätt för att hantera din sorg. Även om det inte finns någon magisk lösning, kan du få flera åsikter hjälpa dig att hitta rätt väg.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    4. Gå med i en supportgrupp. Det finns många supportgrupper för personer som har lidit förlusten av en förälder. Du kan känna att det bara är så mycket dina vänner, eller till och med din andra förälder eller andra älskade familjemedlemmar kan säga, eftersom de inte helt kan relatera till hur du känner. Var inte generad om att behöva någon extern hjälp och titta på supportgrupper i ditt område. Du kan träffa människor som är avgörande för att hjälpa dig att gå vidare.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    5. Hitta tröst i din tro. Om du är religiös, spenderar du mer tid på din valfri organisation, oavsett om det är en kyrka eller en synagoge, kan du också hjälpa dig att tänka på den större bilden och hjälpa dig i din sorgprocess. Din organisation har sannolikt gott om händelser, från grillar till frivilliga aktiviteter som du kan delta i, och du kan försöka vara aktiv inom din organisation för att spendera lite tid med likasinnade människor och arbetar för en större bra.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    6. Överväga att få ett husdjur. Även om du kanske tror att det här är löjligt råd, säger ingen att en kattunge kommer att ersätta din mamma eller din pappa. Men att ta hand om ett husdjur kan få dig att må bra och behövas, och som om du är mindre ensam, och kan ge dig en enorm mängd glädje. Om du känner dig väldigt ensam, och speciellt om du har pratat om att få en katt eller en hund ett tag, bör du gå till ditt lokala husdjurshem och ta hem en valp eller en kattunge att ta hand om.
  • Del 3 av 3:
    Återvänder till ditt liv
    1. Bild med titeln Deal med en förälder
    1. Bryta upp din rutin. När du kommer tillbaka i gungan av saker, börja blanda upp det. Om du gör samma sak gjorde du alltid, då är du mer benägna att hålla sorg din förälder under vissa tider på dagen. Hitta ett sätt att byta upp ditt schema, oavsett om det innebär att gå till en ny kafé för att göra arbete, eller spendera den tid du spenderade på telefonen med din mamma som gör yoga. Det betyder inte att du bör undvika att göra någonting som påminner dig om din förälder, men det betyder att det ändrar ditt dagliga schema burk få dig att flytta på snabbare.
    • Prova något helt nytt. Om du vill bryta upp din rutin, ta den målningen som du har menat att ta, ta lite kaffe med den granne som har frågat dig att umgås, eller till och med hämta den sista säsongen av Den bra frun. Unna dig själv. Det behöver inte ens vara något som kommer att förbättra ditt sinne eller kropp.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    2. Gör de saker du brukade älska. Även om det är bra att blanda upp det är det också viktigt att återvända till dina favoritaktiviteter om du vill komma nära att känna sig hela igen. Oavsett om du älskade att måla, skriva poesi, eller arbeta på ditt lokala soppkök, förneka inte dig dina favoritaktiviteter bara för att du tycker att du är för ledsen att göra dem. Snart ser du att du kan hitta lite lycka - även om det bara är lite - att göra dina favorit saker.
  • Om du inte har hjärtat att göra något du brukade göra med din förälder, som vandring eller löpning, ta med en vän med om du verkligen vill komma tillbaka till den.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    3. Undvik alkoholen ett tag. Det här är inte dags att dricka tungt och slå upp dansgolvet med dina flickvänner. Även om det kan få dig att glömma dina problem under ett tag, är alkohol ett depressivt, och det kan få dig att känna dig värre, oavsett om det är när du kommer ner från det i ögonblicket, eller nästa dag. Du kan ta en drink eller två om du känner dig upp till det, men försök att inte ändra ditt mentala tillstånd för mycket. Och om du tänker på att ta receptbelagda läkemedel för att hantera smärtan, prata med din läkare om huruvida det här är en bra idé för dig eller inte.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    4. Bli upptagen (men inte upptagen). Försök fylla ditt schema med så många meningsfulla aktiviteter som möjligt. Försök att se en vän minst några gånger i veckan, och att göra något socialt så ofta som du känner för det. Var noga med att lämna huset minst två gånger om dagen, oavsett vad. Det är också viktigt att du spenderar tid att arbeta eller vara i skolan, träna och göra de saker som är viktiga för dig. Om något kul kommer upp, markera det på din kalender, så du har något att se fram emot. Att ha ett upptagen och aktivt liv kommer att få dig att må bättre om allt, även om du måste motivera dig själv för att fortsätta starta lite.
  • Det betyder inte att du ska tvinga dig att vara upptagen 24/7 så att du inte har tid att sitta och tänka på din förälder. I stället, se till att du do faktor i någon ensam tid i ditt schema. Så länge som inte all din tid är ensam, är det viktigt att ha lite tid att vara ensam med dina tankar, även om de inte är glada.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    5. Spendera tid på lugnande aktiviteter. Det är viktigt att fokusera på att göra några avkopplande saker när du går igenom processen med att lura. Det här är dags att skämma bort dig lite, och att spendera tid att göra saker som får dig att må bättre, även om det bara är lite bättre. Här är några saker du kan göra:
  • Skriv dina tankar ner i en journal. Skriva dagligen kan hjälpa dig att komma i kontakt med dina tankar.
  • Prova yoga eller meditation. Detta kan hjälpa dig att centrera ditt sinne och din kropp.
  • Tillbringa tid i solen. Gå ut ur den kaféet och läsas utanför istället. En liten bit av solsken och frisk luft kan gå långt.
  • Läs dina favorit romaner. Ta tröst i dem.
  • Lyssna på lite lugnande musik. Inget för jarring, snälla.
  • Gå på promenad. Få lite träning när du kommer i kontakt med dina tankar.
  • Bild med titeln Deal med en förälder
    6. Var tålmodig med dig själv. När du börjar njuta av ditt liv igen, se till att du inte överbelastar dig själv. Det kan verkligen ta månader eller år att ens börja känna sig som ditt gamla själv igen, och det är viktigt att inte skynda det. Så länge du har mål och tittar mot framtiden är det okej att ta de minsta barns steg mot ditt nya liv utan din förälder. Du borde veta att medan du aldrig kommer att kunna fullt ut komma över din förlust, kommer du att kunna utveckla ett nytt förhållande med den förälder du förlorade, i tid.
  • Tvinga inte det. Lyssna på vad ditt sinne och hjärta berättar för dig. Om du inte är redo att göra stora drag än, ta din tid. Detta är mycket bättre än att översöka dig själv och krascha. Det viktiga är att veta saker kommer bli bättre, även om det tar lång tid.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Antag aldrig att gråt gör dig "svag." Gråt är ett naturligt mänskligt svar på smärta, oavsett om det är fysiskt eller emotionellt. Låt dig gråta, eftersom tappning upp dina känslor kan få dig att känna dig värre.
  • Känna igen att du kan uppleva några kognitiva problem, som svårigheter att koncentrera, tänka och förlora intressen på jobbet eller studera. Ge tid till dig själv för att återhämta sig och låt andra veta att sänka deras förväntningar på ditt arbete. Planera långsam takt av arbete eller studie. Det kommer vanligtvis att förbättras med tiden som andra sår.
  • Efter en förälderdöd bör du ta hjälp från en kvalificerad advokat för att hantera juridiska frågor som överföring av egendom, betala av sina skulder osv.
  • Skriv ner minnen du har av dem. De är din nyckel till det förflutna. De hjälper dig med att cherishing din föräldrars minnen.
  • Läser om hur andra människor har hanterat sorg kan hjälpa dig att hitta din egen väg.Fråga om, läsa memoarer på döden av en älskad, eller fråga en religiös ledare för hjälp.
  • Titta på bilder / saker de älskade att komma ihåg dem. Lyssna på deras favoritband och försök att prata om det och inte dölja hur du känner för det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande