Hur man respekterar din familj

Att vara respektfull för din familj börjar med att vara artig. Det betyder också att lära sig att lyssna på varandra när du är oense och även när du är upprörd. Ett annat sätt att vara respektfullt är bara där för varandra och visar att du bryr dig.

Steg

Metod 1 av 4:
Vara artig
  1. Bild med titeln Var respektfull för din familj Steg 1
1. Säga "snälla du" och "tack." Du gillar inte det när någon kräver att du gör något utan att fråga snyggt, och en stor del av att vara respektfull är att behandla andra som du vill behandlas. I en familjesituation är det enkelt att glömma det, och lämna av nickiesna. Försök alltid komma ihåg att säga "snälla du," "tack," och "Ursäkta mig" När det är lämpligt, även till familjemedlemmar.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 2
    2. Passa din ton. Detta steg går hand i hand med att säga "snälla du" och "tack." Det vill säga ingen gillar att beställas runt. Det är viktigt att vara uppmärksam på den ton du använder när du pratar med familjemedlemmar.
  • Till exempel, istället för att kräva i en oförskämd ton, "Få mig lite juice!" man skulle kunna säga, "Skulle du vilja få mig lite juice, snälla?"
  • Bild med titeln Var respektfull för din familj Steg 3
    3. Var ansvarig för din egen röra. Ett sätt att vara respektfullt och artigt är att städa upp efter dig själv. Om du lämnar en röra för att någon annan ska städa, visar du att du inte respekterar hans eller hennes tid. Sätt dina leksaker och föremål bort, och lägg bort smutsiga kläder. Städa upp efter dig själv i badrummet, och gör din andel av sysslor i huset.
  • Metod 2 av 4:
    Lära sig att vara oense
    1. Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 4
    1. Prata om dina känslor istället för att peka på skulden. Det är, använd ordet "Jag" När du kommer i en oenighet istället för "du." Om du är upprörd att din syster alltid gråter badrummet, prata om hur det får dig att känna dig istället för att helt enkelt placera skulden på henne.
    • Till exempel kan du säga, "Jag känner mig respekterad när jag inte får mycket tid på badrummet eftersom jag inte har tillräckligt med tid att göra sig redo. Jag känner mig oförberedd för dagen."
    • Använder sig av "Jag" hjälper till att mildra tonen. Det hjälper den andra personen att förstå varför du är upprörd. Pekande fingrar gör dem ofta bara defensiva.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 5
    2. Ta ett djupt andetag. Alla blir lite uppvärmda när han eller hon blir upprörd. Problemet är att det kan få dig att tänka så tydligt och säga saker du kan ångra senare. Om du känner att dina känslor tar över, be om att ta ett ögonblick att lugna sig. Försök med att fokusera på andning in och ut i några minuter eller räkna nummer tills du känner dig lugn.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 6
    3. Stanna på ämnet. Det är, kasta inte saker på den andra personen från tidigare argument. Påminn inte dem om förra gången de sa något fel eller gjorde något fel. Det ökar bara känslor och hjälper inte argumentet till hands.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 7
    4. Lyssna på vad den andra personen har att säga. I ett argument tenderar du att bara vilja göra din synvinkel, självklart, tror du att du är korrekt. Men du borde ta dig tid att verkligen lyssna på vad den andra personen har att säga. Även om du bestämmer dig för att hålla din synvinkel, visar du respekt för den andra personen genom att ge sin uppfattning trovärdighet och tid.
  • Verkligen lyssnar betyder faktiskt med tanke på vad personen har att säga. Sitt inte bara att tänka på argument mot det.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 8
    5. Skrika inte. Yelling kan skrämma barn, och det lär dem att skrika också, istället för att prata om vad som stör dem. På samma sätt, när du skriker på en vuxen, skapar det en viss mängd rädsla, vilket stänger av dem, vilket betyder att de inte kommer att kunna lyssna på vad du måste säga.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 9
    6. Var villig att ändra dig. Oavsett om du är förälder, make, barn eller syskon, ibland kommer den andra personen att ha en punkt. Det betyder att du måste vara villig att ändra dig om du inser att du är fel.
  • Detta steg innefattar också att vara villig att erkänna att du har gjort ett misstag. Ibland gör du ett misstag, och du måste be om ursäkt. Till exempel kan du säga, "Jag inser nu att jag hade fel. Jag ber om ursäkt för det misstag jag gjorde."
  • Metod 3 av 4:
    Visar dig vård
    1. Bild med titeln Var respektfull för din familj Steg 10
    1. Vara närvarande när du pratar. Lyssnar verkligen på vad den andra personen säger. Ett sätt att fysiskt visa att du lyssnar är att sluta göra något annat du gör. Se personen i ögat. Låt personen prata, och inte avbryta tills han eller hon är klar.
  • Bildbeteckningen är respektfull för din familjesteg 11
    2. Tillbringa tid med varandra. Ett sätt att visa dig värde En annan person är att ge dem tidens gåva. Titta på en film tillsammans, eller laga mat tillsammans. Gå ut för en speciell utflykt. Det spelar ingen roll vad du gör så länge du tar dig tid att njuta av varandras företag.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj steg 12
    3. Stöd dina familjemedlemmars intressen. Alla behöver någon form av hobby eller utlopp, och det är ofta annorlunda för varje familjemedlem. Ställ frågor om vad som händer med dina familjemedlemmars hobbyer regelbundet och dyker upp för viktiga händelser om du kan, till exempel att dansa reciterar eller basebollspel.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 13
    4. Erbjuda tröst när någon är ledsen. Om du märker en annan familjemedlem är upprörd, försök att erbjuda dem komfort. En sak du kan göra är att bara lyssna på vad som stör dem och försöker hjälpa var du kan.
  • Metod 4 av 4:
    Att vara respektfull för dina barn
    1. Bildbeteckningen är respektfull för din familjesteg 14
    1. Lär dig dina familjemedlemmars kärleksspråk. "Kärleksspråk" är termen att Gary Chapman använder för att beskriva hur människor känner kärlek. Det vill säga att olika människor behöver olika typer av åtgärder för att känna kärlek från en annan person. Du kan använda sin hemsida, 5lovelanguages.com, att ta quizzer och bestämma kärleksspråket för var och en av dina familjemedlemmar.
    • Att veta varandras kärleksspråk hjälper dig att uttrycka kärlek mot varandra.
    • Till exempel är ett kärleksspråk ord av bekräftelse, där en person behöver muntlig uppmuntran att känna sig älskad. En annan är tjänstens handlingar, där en person känner sig älskad om en annan person gör något för henne.
    • Det tredje kärleksspråket får gåvor-små presenter gör den här typen av person att känna sig älskad. Den fjärde är kvalitetstid, där spendera tid tillsammans gör att en person känner sig älskad. Den sista är fysisk touch-kärlek uttrycks genom kramar, kyssar och tillgivna handen.
  • Bild med titeln Var respektfull för din familj Steg 15
    2. Erbjuda uppmuntran till barn. Barn lär fortfarande hur man är artig och fråga saker på ett respektfullt sätt. Därför, när ditt barn frågar artigt, se till att erbjuda uppmuntran till det beteendet.
  • Försök att vara specifik om ditt beröm. Till exempel, när ditt barn frågar artigt om hon kan ursäkta istället för att hoppa upp från bordet, kan du säga, "Tack för att du frågade så snyggt och med din manners."
  • Kom också ihåg att erbjuda uppmuntran till det hårda arbetet de lägger in, inte bara den färdiga produkten. Till exempel, oavsett om ditt barn vinner eller förlorar en tennisspel, kan du säga att du är stolt över henne för att sätta i det hårda arbetet.
  • Bild med titeln Var respektfull för din familj Steg 16
    3. Respektera privatlivet. Ditt barn kommer att börja sätta sina egna gränser så långt som integritet går. Eftersom det är hennes sätt att hävda självständighet, bör du försöka respektera det så ofta som möjligt med några tillvägagångssätt. Till exempel, om ditt barn fortfarande är ganska ung, kan du behöva vara i badrummet medan hon badar - men du kan jobba på något annat så att hon inte känner att du fokuserar på henne.
  • Påminn ditt barn som ibland kan du eller hennes läkare behöva undersöka hennes kropp för att se till att hon fortfarande är frisk.
  • Många barn kommer att börja vilja ha integritet i grundskolan. Men om ditt barn verkar vara väldigt generad om hennes kropp, kanske du vill se till att allt är bra med henne, som det kan vara ett tecken på sexuella övergrepp.
  • Bild med titeln vara respektfull för din familj Steg 17
    4. Ange gränser för ditt barn. Gränserna är bra för barn eftersom de hjälper dem att känna till sina gränser. Dina barn får inte se det som ett tecken på respektinitialt, men gränserna hjälper dem att växa till positiva, bidra med vuxna.
  • Planera framåt, och berätta för ditt barn gränsen utan osäkra termer. Det är, du måste redan veta vilken regel du ska verkställa innan du verkställer det, och ditt barn behöver veta att hon inte har några Wiggle Room. Använd till exempel ett uttalande istället för en fråga: säg "Snälla rengör ditt rum innan du går ut," inte "Kan du snälla städa upp ditt rum innan du går ut?" Det betyder inte att du måste använda en hård tonfaktor, en neutral är bättre eftersom det inte kommer att skrämma dina barn.
  • Var inte rädd för att använda humor för att uppmuntra samarbeten. Barn älskar dumma röster och skämt, så försök att göra gaffeln dans när du vill att hon ska äta eller göra sin tandborste prata med henne.
  • Bild med titeln Var respektfull för din familj Steg 18
    5. Lär dig och undervisa Coping Strategies. När du inte får dig, behöver du lära dig att hantera det utan att skrika. Till exempel kan du använda tekniker för att lugna ner, till exempel att lyssna på en meditationskiva. Alternativt kan du använda ett kreativt sätt att uttrycka dig, till exempel ritning, färgning eller målning.
  • För dina barn kan du också hjälpa dem att prata om sina känslor. Ett sätt att göra det är att använda visuella, till exempel en utskrift av olika känslor. Ha barnet pekar på vad de känner och sedan har de pratat om hur det gäller situationen. Du kan ställa en fråga som, "Vad känner du just nu? Kan du peka på ansiktet som visar vad du känner? Vad fick dig att känna det sättet?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande