Hur man gör en trippel pirouette

Pirouettes är en rolig och vacker rörelse som kan användas i dans, sport eller bara för skojs skull. Medan de kan tyckas vara känsliga och är vanligtvis förknippade med ballettens nåd, måste du lära dig hur du initierar dina muskler för korrekt samordning för att uppnå en fluidrörelse. Fokusera på grunden för en pirouett innan du försöker initiera flera varv. Öva och visualisera rörelserna för att slutföra en trippelpirouett.

Steg

Del 1 av 3:
Fokusera på Pirouette Fundamentals
  1. Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 1
1. Börja med en plié. En plié hänvisar till en hållning där du böjer knäna utåt medan du håller benen raka. Böj båda benen så att du är nästan på en djup lung. Lyft bakluckan från marken för att förbereda dig för att initiera din rörelse i svängen.
  • Stå med fötterna platt på golvet utan att bära vikt på insidan eller utsidan av vår fot. Se till att din vikt är centrerad över bollen på din fot så att du inte störa din anpassning. Arbeta på vinkeln mellan dina fötter eftersom det kommer att bero på den naturliga rotationen av dina höfter. När dina fötter är placerade, anpassa knäna mellan din andra och tredje tår och initiera rörelsen.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 2
    2. Öppna dina armar. Dina armar kommer att ge dig momentum för att slutföra svängen. När du startar din tur vill du stänga armarna i en cirkel som om du håller en rund strandboll. De borde vara rakt ut framför bröstet med händerna mot palmer inåt och tummen i linje.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 3
    3. Lyft tillbaka benet och initiera din tur. När du lyfter tillbaka benet, placera din fot ovanför knäet av ditt raka ben med din tå pekade mot marken och sväng. Den enda benen är känd som relevant. Kom ihåg att hålla ryggen raka och armar i en cirkel framför dig när du vänder dig.
  • Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 4
    4. Fokusera på spotting. Spotting är när du väljer ett objekt precis ovanför din eyeline som du fokuserar på när du vänder på huvudet. Detta håller huvudet rakt och nivå när du vänder. Den snabbare du plats, desto snabbare blir din tur. Håll blicken så länge som möjligt för att hålla din balans.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 5
    5. Gå vidare till flera pirouetter. När du har behärskat grunden för en enda pirouett, fortsätt till flera pirouetter genom att hålla din fart och fokusera på din blankett. Du kan inte uppnå flera pirouetter utan att först lära sig grunderna i en enda.
  • Del 2 av 3:
    Exekvera flera pirouetter
    1. Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 6
    1. Dra upp och håll din kärna förlovad. Din kärna ska vara helt engagerad för att slutföra varje pirouette. Fokusera på att ha rätt balans och korrekt anpassning. Bilden dras upp från toppen av huvudet av en osynlig sträng till en hög releves.
    • Stärka din kärna med övningar som yoga, pilates, ballett och jazzdans.
  • Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 7
    2. Snabbt. Spotting är precis som det låter när du vrider huvudet och spot en punkt för att vända huvudet i den riktning du vill pirouette i. För att uppnå snygg, snabba varv ditt huvud måste följa med en skarp, snabb huvudvridning. Spot en punkt något över din ögonlinje, som kommer att lyfta hakan när du vänder.
  • Om du tittar på golvet kommer du att falla. Din pirouette kommer att följa din synfält eftersom det hjälper dig att hålla din balans.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 8
    3. Håll rätt anpassning. Dina höfter ska anpassas med dina axlar när du fyller på varje pirouette. Din balans är avstängd när du vänder om din anpassning är avstängd. Använd en spegel när du står för att se till att dina axlar och höfter är anpassade.
  • Kontrollera din sidostånd också när du är i spegeln för att säkerställa att du inte lutar för långt framåt eller tillbaka.
  • Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 9
    4. Håll din balans på relevant. Basen av varje pirouett kommer att balanseras på relevant så fokusera på att hålla denna balans utan att vända. Du borde kunna balansera på relevant i flera sekunder, annars kommer du inte att kunna stanna upp under dina pirouetter. Bygg din styrka genom att balansera på varje ben i 8 sekunder eller mer. Försök att balansera så länge du kan varje gång du övar.
  • Öva olika varv för att förbättra ditt saldo, såsom borttagning, icke-bortgripande jazzpirouette och vänder sig i en la sekund. Att ändra dina varv kommer att förbättra din balans.
  • Tävla med dina vänner för att göra praktiserande roligare. Se vem som kan hålla sin balans längst.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 10
    5. Placera din tå korrekt när du går i pension. Pensionär är en pose i ballett där du höjer ett ben till sidan och böja knäet av det benet så att dina tå pekar på att göra sålet på din fot parallellt med knäet av ditt andra ben. Din tå på ditt upphöjda ben ska limmas till knäet av ditt raka ben. Om din tå faller under ditt knä som du pirouette, kommer din tur också att släppa. Din tå kommer att dra ner din vikt så håll den nivån till ditt knä med din tå spetsig. Att inte peka din tå ser slarvig ut och förstör din form.
  • Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 11
    6. Använd golvet. Ge varje pirouette energi genom att trycka på golvet från en djup Plié-position. Föreställ dig att du är en vår så att du är redo att studsa när du tryckt ner. Ge varje pirouette momentum när du trycker upp dig från marken. Styr din kraft som du inte vill trycka med för mycket energi som det slänger av din samordning.
  • Du vill ha en djup plié för en kraftfull tur. Försök att andas ut som du plié för att öka din makt.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 12
    7. Använd lämpliga skor. Var noga med att bära rätt skor eftersom det är svårt att utföra flera pirouetter barfota eftersom dina fötter kommer att hålla fast vid golvet. Du kan också få en smärtsam brännskada. Det finns speciella dansskor utformade speciellt för pirouetter som du kan köpa online eller på din lokala dansbutik. Dessa skor förbättrar din naturliga båge kommer att ge den dragkraft som behövs för att bli effektivt.
  • Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 13
    8. Dra i dina armar för strängare varv. Håll energin nära din kropp genom att korsa dina palmer över varandra och hålla armarna nära i en tight och snygg cirkel. Se till att dina armar är anslutna till ryggen och axelbladet genom att låtsas att det finns en stång som håller dina axelblad och övre och öppna.
  • Om dina armar är öppna från en tight och snygg cirkel kommer energin och vikten att spridas och genom din samordning.
  • Del 3 av 3:
    Felsökning av pirouette
    1. Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 14
    1. Fokusera på samordning. Vänd inte din stödfot innan du initierar svängen genom att låta din andra fot ta av.Din höft och axel öppnas för tidigt och dina armar kommer att ligga bakom. Tryck på ryggen Toes för att initiera svängen och håll benet vänd. Håll din kärna i ett stycke när du använder dina armar som en styrning och styra din kärna runt omgången.
    • Du vet att din samordning är avstängd om du känner dig utom kontroll eller som du är i spinncykeln på din tvättmaskin.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 15
    2. Bestämma var du spottar. Plats innan du vänder och ändrar det inte. Ändra din plats när du svänger kommer att slänga dig. Om du upptäcker för långsamt eller för fort kommer din rotation att lida. Tänk på musiken när du behöver spot-då, håll, håll och följ igenom.
  • Bild med titeln gör en trippel pirouette steg 16
    3. Håll din balans. Dålig anpassning kan komma från att sitta på din stödjande sida, lyfta din arbet höft eller kasta din övre kropp tillbaka. Tänk på att kvadrera dina höfter och axlar, hålla din kärna förlovad och hålla benen starka under dig. Tryck ner på ditt stödben när du lyfter den andra för att följa igenom i din tur under balans.
  • Bild med titeln Gör en trippel pirouette steg 17
    4. Öva så mycket som ditt schema tillåter. Öva fundament och teknik. Utveckla inte dåliga vanor. Fokusera på varje rörelse och rätt funktion av varje del av din kropp. Använd en spegel för att hjälpa till med formulär. Öva med vänner för att hjälpa till att stödja varandra.
  • Undvik att ändra din fokal mittpunkt eller spottar för långsamt. Detta kommer att kasta bort din samordning och balans. Se till att du håller din kärna förlovad och håller din kropp i en rak linje. Det är lätt att falla i den dåliga vanan att luta eller slucka om du inte fokuserar på att hålla din kropp drog upp.
  • Tips

    Använd en strandboll för att träna din arm positionering en rörelse. Öva att hålla det och deflatera det för att hålla armarna inåt genom pirouetten.
  • Använd dina knän för att generera fart och ström när du vrider och trycker på marken. De kommer också att hålla benen rakt igenom svängen.
  • Visualisera hur du vill att vändningen ska sluta och träna så mycket du kan. Du bör alltid vara under kontroll så visualisera den perfekta pirouetten och träna för att utföra rätt teknik för att få dig dit.
  • Varningar

    Håll dina varv under kontroll. Du kan skada dig själv eller andra om du använder för mycket energi och moment som får dig att snurra ut ur kontrollen.
  • Öva inte på små ställen. Se till att du har tillräckligt med utrymme så att du inte skadar någon eller skadar dig själv.
  • Försök inte pirouette på mattor som det kommer att kväva dina rörelser och du kan skada dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande