Hur man gör en plie i ballett

En plié är ett enkelt ballettsteg som lärt sig när de täcker grunderna. Även om det ofta lärs till nybörjare, är det en av de viktigaste rörelserna som du lär dig eftersom den används i så många olika danssteg. Genom att spika rätt form och korrigerande kroppspositioner kan du lära dig hur man plié i minuter, men mastering av formuläret kan ta år, så fortsätt att träna!

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad är en plié?
  1. Bild med titeln gör en plie i ballettsteg 1
1. Det är en böjd knäövning som vanligtvis görs på barre. Det används också i hopp och vänder sig till att absorbera chock och förhindra skador i knäna. Det är en av de första drag som du lär dig, men du får tid att perfekta det som du avancerar din teknik.
  • Du kan göra en plié från alla 5 ballettpositioner (första position, andra position, tredje position, fjärde position och femte position).
  • En Plié är en av de 7 grundläggande dansrörelserna i Cecchetti-metoden.
Fråga 2 av 6:
Vilka är de 2 olika typerna av en plié?
  1. Bild med titeln gör en plie i ballettsteg 2
1. En demi-plié är en böj i knäna med dina klackar på marken. Du kommer inte att böja ner så långt i en demi-plié, och du kanske behöver jobba lite mer på din balans och kontroll. Detta är vanligtvis den första typen av plié som du lär dig.
  • 2. En Grand-Plié är en böja i knäna med dina klackar från marken. På denna plié böjer du så långt du kan gå medan du håller din ryggrad rakt och din baksida tucked. Det kan ta lite mer styrka och muskel för att styra pliéen hela vägen tillbaka.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur gör du en demi-plié?
    1. Bild med titeln gör en plie i ballettsteg 4
    1. Börja i första position och böj med knäna. Visa sig i första positionen med hjälp av din höftled. Börja med att böja knäna bara lite, hålla din överkropp rakt med axlarna ner. Stanna inte din baksida eller justera dina höfter - helt enkelt lägre på knäna medan du håller resten av din kropp rakt.
  • 2. Håll dina klackar planterade. Sluta böja knäna när de sträcker sig strax över tårna. Om du känner att dina klackar börjar komma ur marken, sluta böja.
  • 3. Stiga långsamt och graciöst tillbaka till första positionen. Tryck din vikt rakt ner i golvet med benen och fötterna för att driva dig tillbaka. Fortsätt hålla dina axlar ner, gå upp och botten tucked under uppåtgående rörelse. Fortsätt stiga tills dina lår och knän är tillbaka i din startposition.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur gör du en Grand-Plié?
    1. Bild med titeln Gör en plie i ballettsteg 7
    1. Böj med knäna när du lyfter dina klackar från marken. Eftersom du böjer längre ner på knäna i en stor-plié, kommer dina klackar naturligtvis att komma från marken. Trots att vikten skiftar till de främre delarna av fötterna helt, bör din överkropp vara helt rak, vilket betyder att ditt tyngdpunkt fortfarande ska känna sig som om du står med benen raka.
  • 2. Fortsätt böja knäna tills dina lår är parallella med golvet. När dina klackar kommer från marken, fortsätt böja knäna ännu lägre. Fortsätt sänka så långt du kan tills dina lår är nästan horisontella och knäna är nästan helt böjda.
  • 3. Stiga tillbaka till första positionen. Engagera dina quads och glutes för att trycka på din kropp uppåt i startpositionen. När du stiger, använd dina fötter och ben snarare än bara knäna att räta ut. Tryck ner med dina höjda klackar för att återansluta dem med golvet så snart som möjligt i den stigande rörelsen.
  • Fråga 5 av 6:
    Vilka muskler använder du i en plié?
    1. Bild med titeln gör en plie i ballett steg 10
    1. Din abs håller din ryggrad och överkroppen rakt. Det är viktigt att inte hänga över eller böja din ryggrad när du sänker dig. Du kan styra dina rörelser genom att engagera din kärna och din abs för att låsa din ryggrad på plats.
  • 2. Dina ben och glutes styr din nedåtgående och uppåtgående rörelse. När du böjer ner, engagera, dina glutes, quads och hamstrings för att sakta ner din rörelse. När du stiger upp, engagera dina glutes, quads och hamstrings igen för att driva dig långsamt utan att rycka på din kropp.
  • Fråga 6 av 6:
    Som sträcker sig med en plié?
    1. Bild med titeln gör en plie i ballettsteg 12
    1. Gör kalv sträcker sig för en djupare plié. Placera händerna på en vägg eller barre och hålla en fot ut ca 12 tum (30 cm) bakom dig. Böj ditt framknapp och tryck tillbaka din baksida på golvet tills du känner dig en sträcka i din kalv, håll den i ca 30 sekunder. Upprepa detta på det andra benet.
  • 2. Sträcka dina inre lår med en fjärilsträcka. Sitt ner på marken och dra dina klackar in mot dig själv, så att knäna splitter utåt för att skapa en diamantform med benen. Vila dina armbågar på knäna och långsamt luta framåt tills du känner en sträcka i dina inre lår. Håll positionen i 30 sekunder till 1 minut i taget.
  • Tips

    I varje position dela upp din vikt mellan båda fötterna jämnt så att du inte slösar över i pliéen.

    Varningar

    Utvisning från dina ben vid höftfogarna. Tvinga inte knäna och anklar att böja på obekväma vinklar eftersom det kommer att leda till skada.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande