Hur man hanterar en bästa vän som skär vänskapen för gott

Upplösningen av en vänskap kan vara särskilt smärtsam när din bästa vän bestämmer sig för att avsluta det. Det kan ta tid att komma över ett sådant slag, och det är okej att ta hand om dig själv och fokusera på dina känslor. Låt dig lugna denna förlust, hitta sätt att hålla dig upptagen och börja färskt med några nya aktiviteter och behålla ditt sociala liv. Du kan komma igenom det här, och du kan till och med känna sig starkare när du kommer ut på andra sidan.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera dina känslor
  1. Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 1
1. Låt dig lura. Det är okej att vara ledsen. Medan vi tenderar att ge mycket sympati och förståelse för människor som slutar romantiska relationer, sträcker vi oss vanligtvis inte samma artighet till dem som uthärdar en Vänskapsbrott. Ändå är dessa ofta lika smärtsamma.
  • Förstå att du sorgar en förlust, och det bästa sättet att hantera sorg är att låta dina känslor flöda. Det är smärtsamt att uppleva känslorna, men att låta dem hjälpa dig att må bättre och flytta förbi sorgsen. Låta dig gråta om du behöver vara ett bra sätt att uttrycka din sorg.
  • Grief ebbs och flöden. Till exempel kan du må bra och då påminner du om ett minne av din vän, och det är plötsligt, du känner dig hemskt igen. Detta är normalt, och när tiden går, kommer det att hända mindre ofta.
  • Tänk på att sorg är annorlunda för alla. Tillåta dig tid och frihet att lura Förlust av vänskapen På sätt som känner sig naturliga för dig. När du sorgar, försök att behålla din normala rutin. Träna dagligen och spendera tid att prata med vänner och familj för att hjälpa dig att må bättre.
  • Att prata med en rådgivare kan också vara till hjälp. Om du kämpar med din sorg och inte känner att det blir bättre, överväga att prata med en rådgivare, oavsett om det är genom din skola eller ett rådgivningscenter.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 2
    2. Stå upp för dig själv. Förlusten av en vänskap kan vara en betydande livshändelse för en person, men ibland kan människor säga ganska hjärtlösa saker som de uppmuntrar dig att må bättre. Låt inte dina känslor minskas av någon annan.
  • Om de säger, "sluta vara så ledsen, det är inte som att någon dog!"Du kan säga," Jag vet att du försöker hjälpa mig att få lite perspektiv, men jag förlorade bara min bästa vän, och det är svårt. Det är okej för mig att vara ledsen ett tag."Eller kan du säga, "Vad du sa verkar mycket ogiltigt för mina känslor. Jag förlorade en lång vän, och det här är en svår tid för mig. Jag ber dig att respektera det, och låt mig gå igenom denna känslomässiga process just nu."
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 3
    3. Var försiktig med dig själv. Ge dig gott om tid och utrymme för att hantera dina känslor. Livet kan känna sig svårare ett tag, och du kan känna dig lättare deprimerad eller frustrerad. Detta är också normalt när du sorgar.
  • Gör saker du tycker om det hjälper dig att må bättre. Gå till en cykeltur, titta på en film med din kusin, hänga med ungdomsgruppen på din religiösa institution, eller ta ett bad.
  • Saker som du gör för din fysiska, mentala, sociala eller andliga hälsa som du vet hjälper dig att må bättre är handlingar av självvård. Självvård ser annorlunda ut för alla. Tänk på några sätt du kan öva självomsorg - kanske du gillar att vandra, läsa eller gå ut dansa med dina vänner.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 4
    4. Prata med någon om hur du känner. Det kan vara en annan vän, en förälder, en skolrådgivare eller en annan betrodd vuxen. Avslag är svårt att hantera och ha någon där för att validera dina känslor kan ofta hjälpa dig genom processen.
  • Hitta någon du litar på vem som är en bra lyssnare. Du kan säga, "skulle du tänka om jag ventilerar? Jag har varit så upprörd om min kamp med Kaylee. Hon vill inte vara vänner längre."
  • Om du är orolig över vad du berättar för någon att komma tillbaka till din ex-vän, överväga att prata med någon som inte är i din sociala cirkel, eller någon som går till en annan skola.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 5
    5. Få lite perspektiv. Du kanske inte är redo genast för att tänka objektivt om din vänskap, men det kommer att komma i tid. När du är redo, spendera lite tid på att tänka på din vänskap. Allt kan vara en lärande erfarenhet, så fråga dig själv, "Vad lärde jag mig eller ta bort från mina erfarenheter?"Och" Varför slutade det här vänskapet?"
  • Leta efter lektioner i vänskapen. Vad lärde din vän dig? Det kan vara bra, som hur man slänger en curveball eller hur man är generös, men du kan också ha lärt dig några hårda lektioner. Kanske gjorde du något för att få din vänskap att sluta, eller kanske du lärde dig hur du inte bryter med en vän.
  • Ibland växer vänner som livsförändringar. Du och din bästa vän kan ha varit bästa vänner i barndomen, men nu är du i gymnasiet, kan du hitta dig i olika riktningar. Detta är en vanlig upplevelse för många människor, men det kan fortfarande vara smärtsamt.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 6
    6. Skriv ett brev du inte skickar. Överväg att skriva ett brev till din vän som förklarar hur du känner. Det kommer inte att bli ett brev som de någonsin ser, men det hjälper dig att bearbeta dina känslor. När du skriver brevet kan du läsa det högt för dig själv och sedan begrava eller bränna det för att hjälpa dig att släppa de känslor du har uttryckt i brevet.
  • Att skriva ett brev till någon utan att skicka den har liknande psykologiska fördelar med att ha en konversation med personen. Att försöka denna teknik kan vara särskilt värdefull om din vän inte längre kommer att prata med dig alls. Det kan hjälpa dig att få lite stängning.
  • Du kan skriva ett brev till din vän i en journal eller annan privat plats där du känner dig bekväm att låta alla dina känslor.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 7
    7. Fokusera på det positiva i ditt liv. Att förlora en vän är svår och ledsen, men tänk på de andra sakerna i ditt liv som kan hålla dig. Dessa kan vara familj, vänner, hobbyer du älskar, natur eller tro.
  • Odla tacksamhet och en positiv utsikt av Håller en tacksam tidskrift.
  • Öva bön eller meditation För att hjälpa dig att hålla dig centrerad, fredlig och hoppfull.
  • Försök att titta på inspirerande TED Talks online för att få lite daglig motivation.
  • Gå med i en grupp där du kan omge dig med positiva individer och göra några nya vänner. Till exempel, om du gillar att läsa, så kan du gå med i en bokklubb.
  • Metod 2 av 3:
    Vistas upptagen
    1. Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 8
    1. Få kreativitet. Ett bra sätt att vara upptagen medan du är sorgande är att engagera sig i en kreativ hobby. Att uttrycka dig kreativt kan hjälpa dig att kanalisera dina känslor till något kraftfullt att andra kanske kan relatera till också.
    • Kanske har du ett konstnärligt uttag som du redan tycker om. Håll dig upptagen med att uttrycka dig själv genom din målning, dans eller poesi.
    • Du kan också ta tillfället i akt att prova något nytt. Kanske har du alltid velat lära dig att skulptera. Överväga att anmäla sig till en konstklass nästa termin som hjälper dig att lära dig hur.
    • Hitta en vän som är konstnärlig och be om råd. Du kan säga, "Jag skulle vilja lära dig att måla. Tror du att du kan visa mig några tips?"
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 9
    2
    Volontär. Att hjälpa någon i nöd kan göra egna problem verkar mycket mer triviala i jämförelse. Hitta en lokal organisation vars orsak till att du stöder och ta reda på hur du kan engagera dig.
  • Du kan få lika många fördelar från volontärarbete som den organisation du hjälper. Du kan må bra om att göra bra och känna dig värderad för det arbete du gör.
  • Du kan också ha möjlighet att lära dig några nya färdigheter som kan gynna dig i skolan eller arbetsplatsen. Volontärarbete ser också bra ut på CV och college-applikationer.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 10
    3. Gå med i en ny klubb eller aktivitet. Att ha något att göra kan ta av dig att förlora din vän samtidigt som du kan skaffa nya vänner. Tänk på en klubb i skolan har du alltid velat gå med, eller besluta att prova för en lek eller atletisk lag. Att dela ett gemensamt intresse eller mål med någon är ett bra sätt att börja en ny vänskap.
  • Kanske din ex-vän avskräckte dig från att driva några av dina intressen. Nu är det perfekta möjligheten att prova dem. Om de alltid var föraktiga sport, medan du i hemlighet föreställde sig vad det skulle vara att gå med i spårteamet, överväga detta din möjlighet att prova något de aldrig gillade.
  • Fråga några människor i din nya aktivitet om de skulle vilja hänga någon gång. Du kan säga, "Hej, jag svälter! Vill du få lite middag efter repetition?"
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 11
    4. Göra ändring. Ta tillfället i akt att göra några förändringar i ditt liv. Oavsett om det försöker något nytt eller ändra ditt utseende, bestämma dig för att skaka av någon den gamla energin som din ex-vän lämnade och omfamna en ny början.
  • Du kan bestämma dig för att äntligen få den stora frisyren du har tänkt på i månader, eller köpa några nya kläder för att återuppliva din garderob.
  • Du kan lära dig en ny skicklighet eller umgås med en ny grupp människor du vill ha för att lära känna.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla ett socialt liv
    1. Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 12
    1. Förbli artig. Du kan se din ex-vän regelbundet och hitta dig själv att interagera med dem. Vara artig och respektfull, även om du skadar. Du behöver inte fortsätta en konversation med dem, men du behöver förbli civil.
    • Säg hej till dem om du ser dem i hallen i skolan. Det kommer troligen att känna sig besvärligt, men det gör att du ser ut som den större personen.
    • Om du känner dig emotionell runt din ex-vän, hitta ett sätt att ta bort dig själv från situationen. Lämna rummet, begrava dig själv i din telefon eller en bok, eller starta en konversation med någon annan.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 13
    2. Undvik att skvaller om din ex-vän. Medan du kanske vill ha något annat än att ventilera om hur ont du är över vad som hände, hitta någon som inte är i din delade krets av vänner att göra det med. Runt människor som fortfarande kan vara vänner med din ex-vän, vägra att säga något dåligt om din ex-vän. Kom ihåg att det sannolikt kommer tillbaka till dem om du gör det.
  • Om någon frågar dig vad som hände mellan er två, kan du säga, "Vi är inte längre vänner. Jag är fortfarande ganska upprörd av det, så jag vill inte prata om det just nu."
  • Tvinga inte dina vänner att ta sidor. Om du vill, kan du låta dem veta vad som hände, men försök att berätta händelserna utan att skylla på den andra personen. Du kan säga, "han fattade sitt beslut, och jag försöker att inte badmouth honom om det. Jag är ledsen, men det är inte mycket jag kan göra."Du bör också undvika att prata om uppbrytningen med människor som fortfarande är vänner med personen. Du kan alltid säga, "Jag känner mig inte bekväm med det här," och sedan ändra ämnet.
  • Tala inte oupphörligt om vad som hände. Dina vänner kommer snabbt att trösta på det. Om du upptäcker att du verkligen måste bearbeta den här uppbrottet med någon, kan det vara till hjälp för dig att prata med en rådgivare eller annan betrodd vuxen som kan lyssna på dig objektivt.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 14
    3. Steg bort från sociala medier. Vita inte om din vän på sociala medier. Internet glömmer aldrig, och du kan hitta dig själv i ännu mer problem för att ranting om din vän.
  • Dölja eller ovänliga din ex-vän på sociala medier, om de inte redan har. Det kan hjälpa dig att vara mindre upprörd att inte se allt de gör.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 15
    4. Bestämma vad du säger. Du kan ha någon ångest om att springa in i din ex-vän någonstans, särskilt om du inte ser dem ofta. Du kanske vill överväga att komma upp med något att säga till dem om du sprang in i dem. Att ha ett skript kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker.
  • Repetera vad du vill säga tills du är övertygad om att du skulle kunna leverera dina linjer effektivt om du sprang in i personen.
  • Till exempel, om du inte var säker på varför din vän klippte dig och du ville få lite stängning, kan du fråga, "Lauren, jag vet att du inte vill prata med mig längre, och det är bra, men jag skulle gillar att förstå vad som hände som gjorde att du gjorde det här. Du kan bara berätta för mig, för att du verkligen inte kan skada mina känslor mer än du redan har genom att ignorera mig."Tänk på att de kanske inte svarar, i vilket fall du måste acceptera det och låt det gå.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 16
    5. Hitta vänner som respekterar dig för vem du är. Saker kan ha slutat dåligt för dig och din ex-vän, men det betyder inte att det inte är några bra vänner där ute för dig. Stick med de vänner som har hjälpt dig igenom den här svåra tiden med din ex-vän.
  • Din ex-vän kan ha hjälpt lära dig vilken typ av egenskaper du vill ha i dina vänner. Leta efter nuvarande vänner eller nya vänner som har kvaliteter du beundrar.
  • Till exempel, kanske din ex-vän gjorde roligt med andra mycket, och du gillade aldrig det om dem. Leta efter vänner och bekanta som undviker den typen av beteende.
  • Kanske kan du tänka på en person som du vill vara vänner med vem du inte riktigt vet. Ta initiativ till att be dem att umgås. Det kan känna sig lite besvärligt, som att be att gå ut på ett första datum, men ibland behöver du riskera att starta ett nytt förhållande.
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän som skär vänskapen för bra steg 17
    6. Ta den långsiktiga vyn. Medan det kan vara svårt att se långt nerför vägen just nu, förstå att vänskap, precis som människor, växa och förändras. Medan du och din ex-vän kanske tror att du är helt färdig idag, kan det komma en tid vid någon tidpunkt i framtiden där du återansluter. Kanske kommer du att vara nära igen, eller kanske kommer du bara att vara tillfälligt vänlig. Du kan hitta dina skadade känslor som släpps ut med tiden.
  • Du och din ex-vän kan återansluta när du är på en annan plats i livet. Om du och din vän är ung, kan du återansluta när du ålder, för att människor ofta gillar att återansluta med dem som kommer ihåg hur det var när de var unga.
  • Vid någon tidpunkt kan du upptäcka att dina liv kommer att likna igen, vilket orsakar en önskan att återansluta. Till exempel kan du båda gå till samma högskola, ta reda på att du gifter dig runt samma tid, eller kan sluta i samma stad långt ifrån din hemstad. Du vet aldrig vad livet kommer att kasta på dig!
  • Om du är äldre när din vänskap slutar, kan du upptäcka att när du går in i ett annat stadium i livet (till exempel, dina barn, lämnar hem) eller du blir involverad i samma samhällsaktivitet, kan du få upp ett förhållande igen om några år.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande