Hur man hanterar när din bästa vän är gay

När du lär känna människor kan du anta att de är heterosexuella, men det här är inte alltid fallet. Om din vän kommer ut till dig, kan du bli förvånad över nyheterna. Det är dock mycket viktigt att hantera nyheterna på ett slag och respektfullt sätt. Om din vän är viktig för dig, och du vill fortsätta att ha ett starkt förhållande, måste du vara bra vän under de kommer ut. Lyssna på vad din vän har att säga, bearbeta dina känslor själv och fortsätt ditt förhållande på ett sätt som erkänner din väns sexuella orientering men antar inte att allt måste vara annorlunda mellan er två.

Steg

Del 1 av 3:
Stödja din vän medan de kommer ut
  1. Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 1
1. Lyssna på vad din vän har att säga. Du kanske redan vet att din vän är gay, men det är viktigt att låta dem faktiskt säga det till dig. Det tog mycket mod för din vän att ta itu med den här frågan, så ge din fulla uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 2
    2. Avbryt inte din vän. Låt din vän säga vad de vill säga. Det är viktigt att hålla fokus på hur de känner för att komma ut, snarare än om dina känslor i frågan.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 3
    3. Sätt din vän tillfreds. Berätta för din vän, "Jag älskar och stöder dig." När din vän kommer ut till dig, kan de vara nervösa att du kommer att avvisa dem efter att du hör nyheterna. Var en allierad och försäkra dig snabbt om att du älskar dem och det, medan nyheterna kan vara överraskande, ändrar det inte ditt förhållande tillsammans.
  • Det sagt, du kan behöva lite tid att smälta nyheterna för att komma överens med det. Tala om för din vän om så är fallet, men var väldigt snällt om det. Försök säga, "Jag är mycket förvånad över nyheterna, men jag älskar dig och jag behöver bara lite tid att bearbeta det." Kom ihåg att de kan vara mycket känsliga för tillfället.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 4
    4. Berätta inte för andra människor. Det är viktigt att respektera din väns integritet och inte sprida ordet runt din vängrupp och bortom. Istället borde du låta din vän berätta vem de vill. Att komma ut kan vara läskigt och intensivt, och du borde lämna det jobbet upp till din vän.
  • Försök att fråga din vän "Vem har du kommit ut till?" Om du vill prata om din vän till en förälder eller vårdnadshavare, försök att fråga "Skulle du vara okej med mig att nämna att du är gay till mina föräldrar om det kom upp, eller skulle du föredra att jag håller det tyst?"
  • Del 2 av 3:
    Kommer till villkor med nyheterna
    1. Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 5
    1. Reflektera över nyheterna ett tag. Hur mår du? Om du tycker det är lite förvirrande, eller kämpar för att komma överens med det, känner du dig inte arg på dig själv. Det faktum att du försöker övervinna detta visar att du är en bra vän.
    • Har du romantiska känslor för din vän? Om din vän gillar människor i ditt kön, är du nu fri att fråga dem! Om dina sexuella orienteringar inte är kompatibla kan det vara svårt att ta. Du kanske gillar att läsa omHur man hanterar oönskade kärlek eller Hur man faller ut ur kärlek med din bästa vän.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 6
    2. Acceptera detta som en del av en person du redan vet och älskar. Gör en lista över alla egenskaper du älskar om din vän. Kom ihåg att vara gay ändrar inte din väns personlighet. Och berättar om vem de är visar att de bryr sig om dig och vill dela de viktiga delarna av sitt liv med dig.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 7
    3. Bestäm om du kan fortsätta vänskapen. Om du verkligen störs av din väns sexuella läggning, kan du kanske tänka på om du fortfarande kan vara en bra vän till den här personen eller inte. Om du inte tror att du kan ge personen med samma kvalitet på vänskap, kan det vara bättre för dig att avsluta vänskapen. Innan du bestämmer vad du ska göra, ta lite tid att överväga ditt beslut och orsakerna till det. Några frågor du kanske frågar dig inkluderar:
  • Är gay konflikt med din religiösa övertygelse? Prata med en person du litar på och respekterar dina svårigheter. En religiös ledare kan förklara din tros position i frågan. Läs litteratur från båda sidor av debatten, särskilt de med en religiös bakgrund och be och meditera. Öva kärlek och tolerans av alla människor i någon livsstil.
  • Är det rädslan för det okända som gör dig obekväma? Kanske stöder du LGBT + personer eller är lite på staketet, men kastas på hur man faktiskt hanterar vissa ämnen. Öva kärlek, tolerans och respekt för alla och du kommer snart att räkna ut gränserna mellan dig.
  • Är du orolig för vad folk kommer att säga? Forskning LGBT + Människor Tja, läsa informerad diskussion och prata med människor du litar på. Om du inte har övertygelsen att vara gay är naturlig och bra, kanske du vill ompröva vänskapen. Din vän behöver starka, stödjande, positiva människor runt dem för att hjälpa till att ta itu med fördomar om det uppstår. Om du inte kan vara den personen är det bättre att gå bort eller sträcka dig själv från vänskapen.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 8
    4. Gör din position klar på frågan om LGBT + rättigheter. Kanske är du över månen och du kommer inte bara marschera i gay stolthetsparader, men du vill organisera några just nu! Låt din vän veta det. Men om du inte accepterar, måste du ha en potentiellt obekväm konversation med din vän.
  • Din vän har förmodligen en bra uppfattning om var du står. Men om du aldrig har diskuterat dina negativa känslor om deras orientering, låt dem veta försiktigt. Låt dem veta att du är glad att de berättade för dig och du är stödjande för dem att leva öppet. Det betyder inte att du vill bli involverad i deras romantiska liv. Låt dem veta vad du är glad att diskutera eller göra med dem.
  • Försök svårt att acceptera nya saker de berättar men lyssnar inte eller engagerar sig om det gör dig mycket obekväma. En bra vän kommer att vara tacksam att du försöker hårt och respektera dina gränser som de står för närvarande.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 9
    5. Acceptera din väns identitet. Godkännandet kan göra en enorm annorlunda i LGBTQIAs liv (lesbisk, gay, bisexuell, transgender, queer, intersex och asexual) människor. Det berättar att de inte är trasiga, och att deras sexualitet inte förändrar andras kärlek till dem. Din vän kan kräva acceptans, speciellt om de är ostracized, mobbade eller missbrukade på grund av sin sexualitet.
  • Var stolt över din vän och styrkan de visade i att göra valet att bo öppet. Uppmuntra också din vän att vara stolt över vem de är. I grund och botten är din väns cheerleader!
  • Försök inte ändra din vän. Din vän har rätt att uttrycka sin sexuella läggning. Det är inte din rätt att försöka ändra det.
  • Del 3 av 3:
    Fortsätter din vänskap
    1. Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 10
    1. Gör saker du alltid har gjort tillsammans. Bara för att din vän har kommit ut betyder det inte att allt måste förändras. Om du njöt av att spela videospel eller gå på bio tillsammans, fortsätt göra dessa saker.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay Steg 11
    2. Förespråkare för din vän. Din vän kan ha kommit ut till människor som är mindre förståelse. Prata med de andra vännerna och försök att övertyga dem om att arbeta på sina känslor och vara goda vänner. Din gay vän behöver allt stöd han eller hon kan få.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 12
    3. Lär dig om LGBTQIA-gemenskapen. Om du vill förbli nära vänner är det viktigt att lära dig om din väns nya community. Det här kan helt enkelt innebära att du spenderar tid med dina nya vänner. Det är viktigt att bekanta dig med din väns nya värld, så att ditt förhållande är starkt.
  • Lägg till ny fråga
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande