Hur man är tolerant mot människors åsikter

Det kan vara svårt att tolerera andras åsikter, särskilt om känsliga ämnen som du har starka känslor om. Men alla måste ta itu med människor som de inte håller med i tider. Arbeta med att ändra din tankegång. Om du är bekväm med dig själv, blir du mindre känslig för andra människor som är oense med dig. Om du stöter på konflikter, närma sig dem på ett lugnt sätt. Vissa ämnen bör dock undvikas ibland. Mycket känsliga ämnen kan vara så personliga att meningsskiljaktigheter kan orsaka spänning.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra din tankegång
  1. Bildbeteckningen är tolerant mot människor
1. Formulera dina egna åsikter. Ju mer bekväm du känner med dig själv och dina åsikter, desto mindre defensiv du kommer att känna. Ofta har människor problem med att tolerera åsikter som hotar deras världsutsikt. Att vara mer bekväm med dig själv, och hur du ser världen kan leda till mer positiva interaktioner med olika personer än du.
  • Verkligen överväga dina åsikter om olika frågor. Gör lite forskning med välrenommerade källor istället för att förlita sig på knä-jerk-svar du har. Du kan till exempel läsa ett antal nyhetsberättelser och redaktioner som presenterar båda sidor av en aktuell fråga innan du bestämmer hur du känner. Det är en bra idé att lära sig om båda sidor om ett problem för att du är välinformerad. Titta på ett problem som invandringsreform och bestämma din åsikt själv.
  • Det är okej att inte ha åsikter om vissa ämnen, eller att dras i två riktningar. Känner inte att du måste bli uppfattad. Om du inte är säker, försök att acceptera det här. Till exempel är många människor rivna om frågan om abort. Om du inte är säker på hur du känner för det här problemet kan du säga något som, "Jag vet ärligt inte min åsikt. Förlåt."
  • Försök att komma ihåg att din inställning till dig själv definierar din inställning till världen. Om du känner dig välinformerad och självsäker, kommer du att vara mindre benägna att hotas av andras åsikter och inmatning.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    2. Anpassa inte någon annans uppfattning. Ibland kan det vara svårt att skilja hur någon känner om ett problem från hur de känner för dig. Människor är oense om heta knapps problem hela tiden, som religion och politik. Men för de flesta är meningsskiljaktigheter om frågan. De är inte en personlig liten eller attack mot en annan person.
  • Tänk på saker du har starka åsikter om. Till exempel kanske du är mycket för Universal Healthcare. Har du vänner eller släktingar som har en annan åsikt? Hur känner du dig om dem? Till exempel kan din kusin känna att vården borde vara privat, medan du tror på ett enda betalarsystem.
  • Chansen är att du inte har några negativa åsikter om människor som inte håller med ditt perspektiv. Därför är det säkert att anleda dem som inte håller med dig, dömer du dig som en person baserad på din åsikt. Till exempel dömer du din kusin för sin åsikt om vården? Förmodligen inte, och din kusin bedömer förmodligen inte dig heller.
  • Det är lättare att vara tolerant om åsikter om du kan se dem objektivt. Försök att se någons åsikt som skild från hur de bedömer dig och din karaktär. Detta kommer att hjälpa till att kunna vara oense med människor utan tolererar dessa meningsskiljaktigheter.
  • Kom ihåg att alla är en person som har rätt till sina åsikter och övertygelser. Även om de skiljer sig från dina åsikter och övertygelser är det fortfarande viktigt att respektera att andra människor har olika perspektiv än vad du gör.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    3. Kontrollera dina förväntningar. Oftast är ett svårt att tolerera andras åsikter en återspegling av orimliga förväntningar. Förväntar du dig att alla ska komma överens hela tiden? Förväntar du dig att människor håller med dig mest av tiden? Om så är fallet kan dina förväntningar inte vara realistiska.
  • Inte alla håller med om allt. Även bästa vänner och gifta par har platser där deras åsikter skiljer sig åt. Om du är omgiven av personer med liknande syn på din för det mesta, kan du ibland oavsiktligt anta att människor är överens med dig. Men även likeminded människor håller inte alltid med.
  • Försök att hålla detta i åtanke att gå in i en situation. Medan de flesta av dina vänner och familjemedlemmar kan rösta demokrat, till exempel, kom ihåg ungefär hälften av landet. Att gå in i nya situationer, förvänta dig inte folks åsikter att anpassa sig politiskt med din egen.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    4. Kom ihåg den gyllene regeln. Hur skulle du känna om du uttryckte en åsikt och någon dömde dig? Detta skulle förmodligen få dig att känna sig sårad. Försök att följa den gyllene regeln och behandla andra som du vill behandlas. Precis som du inte vill känna dömd eller attackerad för en åsikt, döm eller attackera andra.
  • Kom ihåg att människor inte är deras åsikter. Medan någon kan vara oense om ett problem som är av personlig betydelse för dig, försök att pausa och tänka på den personens perspektiv. Kanske hade de unika upplevelser som bildade hur de känner, vilket kan vara annorlunda än din egen.
  • När du känner dig intolerant mot en annan persons åsikt, paus och reflektera över den gyllene regeln. Precis som du förväntar dig att överväga ditt perspektiv utan att döma dig, förlänga samma artighet till någon annan.
  • Bild med titeln Kom över att vara kamera blyg steg 2
    5. Utveckla friska copingmekanismer. När du stöter på en annan synpunkt som inte är i linje med din egen, kan du bli frustrerad eller upprörd. Därför kan det vara till hjälp för dig att utveckla några copingmekanismer för att göra det lättare för den här typen av frustration. Du kan prova med några djupandning, yoga, eller meditation I din dagliga rutin, eller bli vana med att fråga dig några frågor när du stöter på en synpunkt som stör dig. Några frågor du kanske frågar dig inkluderar:
  • Vad handlar det om ämnet som får mig att känna mig så passionerad om min åsikt?
  • Vad vill jag verkligen ha de andra med motsatta åsikter att veta om min sida? Vad vill jag att de ska förstå och förstå?
  • Jag har ett rationellt känslomässigt svar på detta? Eller jag medför tidigare känslomässiga upplevelser som kanske inte är relevanta för den här situationen?
  • Vilka känslor känner jag mig just nu relaterad till det här ämnet?
  • Vilka sätt som jag kan närma mig min syn på ett icke-hotande sätt och minska möjligheten att förolämpa andra?
  • Del 2 av 3:
    Hantera meningsskiljaktigheter
    1. Bild med titeln Kope med en bedridden förälder Steg 3
    1. Ändra ämnet. I vissa situationer kan ändring av ämnet vara det bästa sättet att hantera en oenighet om ett känsligt ämne. Du skulle särskilt vilja använda den här strategin när du arbetar med en oenighet på arbetsplatsen, men du kan använda den i någon situation.
    • Till exempel, om en kollega ger upp pistolkontrollen och du håller med sin synvinkel, kan du ändra ämnet genom att säga, "Ja, det är tufft. Hej, ska du till företagets picknick nästa helg? Låter som att det kommer att bli en rolig dag!"
    • Om personen kvarstår efter att du har försökt att ändra ämnet, kan du vänligen säga något som "Jag är inte bekväm att prata om detta ämne. Kan vi prata om något annat?"
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    2. Leta efter vanlig mark. De flesta har någon gemensam grund med varandra. Även någon som är väldigt annorlunda än du kan dela vissa kärnvärden. Vid hantering av meningsskiljaktigheter, försök att hitta en plats där du kan komma överens. Detta kan hjälpa dig att räkna ut hur man släpar saker över och prata ut dina skillnader i ett lugnt, moget mode.
  • Till exempel, du och en vän oense om abort. Försök hitta en del gemensam mark.
  • Medan du inte håller med om de moraliska frågorna kring abort, tänk på delade värderingar. Kanske är du båda överens om kvinnor behöver tillgång till sjukvård för att hjälpa till att bära en bebis till sikt. Kanske du båda känner att folk borde ha tillgång till preventivmedel för att förhindra oönskade graviditeter. Försök att ta med dessa problem för att hitta platser där du är överens om att stödja kvinnor och barn.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    3. Undvik negativ kroppsspråk. När du pratar ut en stor oenighet, kan negativt kroppsspråk av misstag glida in. Om saker blir uppvärmda kan du göra saker som att rulla dina ögon, suck eller korsa dina armar. Negativt kroppsspråk kommer bara att göra den andra personen att känna sig sårad och frustrerad. Var medveten om vad din kropp gör och försök att använda uppmärksamt, respektfullt kroppsspråk.
  • Försök att behålla ögonkontakt när du talar och lyssnar på att visa att du uppmärksammar. Håll ditt ansiktsuttryck avslappnat också. Undvik furrowing av dina pannor eller frowning. Syfte för ett neutralt, avslappnat ansiktsuttryck.Nickning är också ett bra sätt att ange din uppmärksamhet.
  • Sitta mot personen och försök att undvika att ha hinder mellan dig. Sitta i en rimligt närhet till personen för att prata, till exempel bredvid dem på en soffa eller över dem vid ett bord. Du kan också luta dig för att ange ditt intresse.
  • Upprätthålla god hållning. Korsa inte dina armar eftersom det här kan göra att du verkar som om du är resistent mot eller avvisar vad den andra personen säger.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    4. Håll dig lugn och objektiv. Det kan vara svårt att inte personifiera något. Ofta, när du pratar över meningsskiljaktigheter, har du uppmaningen att vinna ett argument. Försök att vara lugn och titta på situationen objektivt. Ingen försöker vinna. Du försöker bättre förstå andras perspektiv.
  • Påminn dig själv någons åsikt är inte personlig. Försök att fokusera på de objektiva fakta. Hur och varför känner du starkt om det här och hur påverkar du dig? Detta är vad du försöker förmedla.
  • Fokusera på fakta över känslor. Till exempel, säg inte, "Det är skadligt att du inte tror på att ge preventivmedel eftersom jag är beroende av det." Istället, säg något som, "Många kvinnor, jag inkluderade, lita på preventivmedel. Det är därför det är så viktigt för mig."
  • Försök att komma ihåg en känslomässig reaktion hjälper dig inte att få insikt och förståelse för andras perspektiv. Även när du är starkt oense, respektera den som är tillräckligt för att vara lugn.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    5. Lyssna. Du borde alltid lyssna på någon annans sida. Avbryt inte när någon annan pratar. Be att de inte avbryter när du tar din tur. Lyssnar verkligen på vad en annan person säger och försök att förstå var de kommer ifrån när du lyssnar.
  • Du kan också försöka kort omformulera vad någon säger för att du förstår. Till exempel, "Så, du känner att regeringen inte är ansvarig för att betala för födelsekontroll?"
  • Kom ihåg att lyssna på någon annan tar inte bort från din egen åsikt. Det är produktivt att förstå andras åsikter. Om du förstår varför människor känner det sätt de gör, kommer du att finna det lättare att tolerera andra åsikter.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    6. Försök att komma till en ömsesidig förståelse. Leta efter en plats där du kan komma överens eller åtminstone komma överens om att vara oense. Djupt hållna åsikter ändras ibland inte. Men du kan åtminstone sträva efter ömsesidig respekt.
  • Till exempel, säg något som, "Jag ser att vi inte kommer att komma överens om preventivmedel. Men jag förstår din åsikt mer och du förstår min mer. Jag tror att detta fortfarande var produktivt."
  • Del 3 av 3:
    Lära sig vilka ämnen som ska undvikas
    1. Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    1. Förbered icke-kontroversiella uttalanden. Om du går in i en situation där du är sannolikt att vara oense, eller där heta knappämnen kan uppstå, förbereda uttalanden som inte kommer att sparka kontroversi. På saker som arbetshändelser är det ofta bäst att hålla åsikter om känsliga problem för dig själv. Försök att tänka på några avslappnade kommentarer att göra istället för att diskutera politik.
    • Till exempel möter du med medarbetare efter ett nyval. Valet kommer säkert att vara ett diskussionsämne, men försök att tänka på mer neutrala saker att diskutera. Ta upp, säg en omröstning som passerade utan mycket motstånd istället för en uppvärmd tävling för senator. Kom också ihåg att det är bäst att undvika att prata om politik eller andra känsliga ämnen med medarbetare.
    • Du kan också försöka styra konversationen någon annanstans. Du kan prata om trafik på valdagen och försök sedan styra konversationen till en allmän diskussion om morgonen pendlar.
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    2. Begränsa konversationer om känsliga politiska frågor. På vissa ställen kanske du vill undvika politik helt och hållet. Om du kommer till en familjen middag där du vet att du är oense med andra, till exempel, försök att inte ta upp uppvärmda politiska frågor. Prata om vad som händer med familjemedlemmar istället och lämna politiken ur diskussionen.
  • Men medan du kan försöka undvika ett ämne som politik, kom ihåg att det är okej att säga att du inte vill diskutera det. Du kan göra det på ett taktfullt sätt, och sedan ändra ämnet om saker blir uppvärmda.
  • Till exempel, säg något som, "Jag vill inte prata om detta ämne just nu."
  • Bildbeteckningen är tolerant mot människor
    3. Avstå från att diskutera religion ibland. Religion är en annan känslig fråga. På professionella inställningar, eller till och med familjehändelser, är det ofta bäst att inte ta upp det. Försök att styra konversationen från ämnen om religion, särskilt aktuella händelser. Dessa problem är djupt personliga och människor kan ha problem med att inte ta åsikter som en personlig liten.
  • Men nära vänner och familjemedlemmar kan vara oense med dig. Du kan också vara oense med din make på ämnen som religion. Du bör diskutera stora problem med dem du är nära, men kom ihåg att du inte alltid är överens.
  • Det kan vara viktigt för nära vänner och familjemedlemmar att känna till din åsikt, särskilt om problemet kan komma upp. Om du till exempel är en ateist är det viktigt att låta folk veta så att de inte bjuder in dig till kyrkan eller driva sin religion på dig. Du kan dock vara överens om att vara oense i tider. Tänk på att det inte kommer att bli en bra idé i alla situationer. Det är till exempel en bra idé för din signifikanta andra att känna till dessa saker om dig, men en kusin eller morförälder behöver förmodligen inte så mycket information. Försök att undvika ämnet med alla som du inte tror kommer att vara tolerant för dina åsikter.
  • Till exempel, om din moster inbjuder dig att massa på jul, kan du säga något som, "Tack för inbjudan att gå till Mass Aunt Lilly, men jag måste respektera." Det finns inget behov av att förklara din anledning och göra det kan leda till konflikt. Håll det enkelt och respektfullt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande