Hur man är en kristen när din make är en ateist

Så är de två av er en interfaith par, med en kristen som tror på en allsmäktig Gud, och en make, en ateist som inte gör det. De två av er är väldigt mycket kär, och vill att ditt äktenskap är så lyckligt som möjligt och trotsa alla odds, inklusive dina olika åsikter om Gud och livet.

Steg

  1. Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist steg 1
1. Vet att ateister är människor precis som kristna.Vissa är trevliga, vissa är inte.Vissa är glada och framgångsrika, vissa är inte.Anta aldrig något om en person på grund av deras religion, andlighet eller brist på det.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 2
    2. Fortsätt att delta i kyrkan regelbundet på egen hand. Tvinga inte din make att delta med dig, om han / hon inte vill. Det är respektlöst mot deras åsikter, och kan orsaka att din make hamnar.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 3
    3. Planera hur du ska höja dina barn i förväg med din make. Om du vill höja dem som kristna, gör det klart med din make. Faktum är att detta bör göras med några interfaithpar, var de kristna / ateist, kristna / judiska, muslimska / judiska, muslimska / ateist, kristen / konfucianist, och så vidare.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 4
    4. Planera i förväg vilken typ av bröllop du tänker ha med din make-to-be. Planera om du kommer att ha ett kyrka bröllop eller ett bröllop som utförs av en rättvisa.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 5
    5. Undvik ämnet för religion eller politik med din make om du inte kan engagera dig i fridfullt. Religion är ett känsligt ämne för många, så om saker tar en tur mot fientlighet, är det bäst att lämna det ensam. Men fredliga och insiktsfulla diskussioner kan vara intellektuellt tillfredsställande, så om båda kan hantera det, gå till det.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 6
    6. Undvik uttalanden som innebär eller direkt stat att du tycker att de är fel eller att du medlyser dem. Det är väldigt ont att få veta att det du verkligen känner är fel eller något att ses på - av din egen make ändå. Om du känner det sättet, försök att övervinna dem, eller åtminstone hålla dem till dig själv.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 7
    7. Försök inte tvinga din make i din religion. Detta kommer att orsaka äktenskapliga problem och kommer inte att hjälpa. Dessutom, deras "tro" skulle förmodligen komma från ytliga skäl istället för sann tro på Gud. Med samma token, inte heller ska din make försöka tvinga dig till sin ateism, eller mocka dina övertygelser. Det kommer också att orsaka äktenskapliga problem, eftersom din tro är verkligen helig för dig.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 8
    8. Öppna dörren för diskussion och använd det fredligt. Förklara att de kan komma till dig om de har ett problem, eller om de känner att du inte respekterar dem, och att du kan diskutera det tillsammans utan ilska från din sida. Fråga sedan att de gör detsamma för dig om du känner att de inte respekterar dig.
  • Bild med titeln vara en kristen när din make är en ateist Steg 9
    9. Överens om att vara oense. Ibland kommer du bara inte att kunna se saker på sig, och detsamma gäller för dem. Om din make och du ständigt stannar huvudet på frågan om religion, kan det vara bäst att lära sig att gå och acceptera att dina åsikter är olika.
  • Tips

    Om du befinner dig som är arg i mitten av en diskussion om synpunkter, eller din make finner sig att bli arg, är det bäst att gå och svalna först innan du återupptar.
  • Kom ihåg att respekt är viktigt, och att det är en tvåvägsgata. Det är viktigt att du respekterar din make, och lika viktigt att de respekterar dig. Om din make gör nedlåtande uttalanden om din tro, peka ut det och förklara hur deras ord får dig att känna. På samma sätt borde de kunna komma till dig utan att du blir arg.
  • Kompromiss kan vara nödvändigt när det gäller saker som att gifta sig och lyfta barn. När det gäller att höja barnen kan du bestämma dig för att utbilda dina barn på båda vyerna, men låt dem välja sin religion för sig själva när de blir äldre.
  • Var inte paranoid över din makas själs tillstånd, helt enkelt för att han / hon är en ateist. Christian Tro säger att Gud ser och känner alla våra hjärtan, och din make kan fortfarande komma att tro, ångra sig och bli döpt. Jesus sa "jag berättar för dig,... Förutom att du ångrar dig, ska du lika länge." Och för frälsning förklarar Jesus: "Han sade till dem: "Gå in i hela världen och predika de goda nyheterna till all skapelse. Den som tror och är döpt kommer att räddas, men den som inte tror kommer att bli fördömd."
  • Varningar

    Ni två måste Var tydlig på dina planer för dina barn. Detta måste vara planerat långt innan du båda blir gravid, som några sista minuten beslut om hur dina barn kommer att höjas (med eller utan religion) kan hamna som ett stort problem för dig båda.
  • Religion är så känslig fråga eftersom det som människor tror på (eller inte) känner sig som riktigt och sant mot dem som det faktum att himlen är blå. Problemet ska hanteras med omsorg, på båda sidor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande