Hur man undviker politik med envisa släktingar

Politik och religion är ämnen som ofta undviks i offentliga inställningar och det kan vara särskilt sant när det är med familj.En diskussion om ett kontroversiellt ämne som politik kräver villiga deltagare, öppna sinnen och lugna demansorer.Detta kan vara lättare när diskussionen sker utan familj, men när med familjen känner människor ofta bekvämare och mindre kontrollerade, vilket gör dem mer benägna att vara stötande eller sårbara.När på familjesamlingar kan du undvika att diskutera politik med envisa släktingar genom att hindra diskussionerna helt eller omdirigerar dem, om de uppstår.

Steg

Metod 1 av 3:
Förhindra politiska diskussioner
  1. Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 1
1. Tänk på din komfortnivå med politik före en händelse. Innan du deltar i en familjehändelse, ställer du gränser för dig själv. Bestäm vad du är och är inte bekväma att prata med din familj. Det är okej om vissa saker helt enkelt är av gränser för diskussion, och du bör välja dina strider när det gäller politik och familj. Rita linjer när det gäller diskussionsämnen, och sedan hålla fast vid dessa linjer för att förhindra att du sugs in i ett argument.
  • Det är här du borde tänka på att plocka dina strider. Vissa åsikter kommer inte att förändras, och vissa ämnen är helt enkelt inte värda att debattera längre. Kanske du känner dig och din mormor Hattie kommer aldrig överens om abort. Du känner också dig och din kusin Michael kommer helt enkelt inte att se ögon-till-öga på gay äktenskap. Dessa ska båda gå på din mentala lista med avgränsande ämnen.
  • Om någon försöker fråga dig om något du inte är bekväm att diskutera, säg det. Till exempel, "Tyvärr, moster Louise, men jag skulle verkligen inte dela mina synpunkter på abort. Jag känner det som är ett mycket privat ämne för mig, och jag tycker personligen om att hålla mina åsikter om frågan till mig själv."
  • Bild med titeln 2242584 2
    2. Undvik politiska triggers. Under åren borde du ha fått lite kunskap om kontroversiella ämnen som tenderar att utlösa argument vid familjehändelser. Oavsett om det är medicinsk marihuana, välfärd, födelsekontroll, religion, krig eller företag, vet vilka ämnen du behöver undvika.
  • Oskyldiga frågor kan utlösa ett argument. Din karriärfokuserade kusin, till exempel, kan ständigt få frågad varför hon inte är gift, vilket leder till argument om feminism. Undvik att fråga eventuellt laddade frågor vid evenemang, även om du menar dem på ett oskyldigt sätt.
  • Politiken kan komma upp i konversation naturligt. Som politik är en så stor del av världen, kan många godartade diskussioner snabbt vända politiska. Medan du inte kan styra hela familjen kan du alltid censurera dig själv. Till exempel vill du verkligen prata med din familj om din vän Ellie förlora sitt jobb på grund av uppsägningar i sitt företag? Det kan tyckas som ett oskyldigt nog faktum för dig, men det kan lätt gnista en debatt om den nuvarande ekonomin.
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 3
    3. Låt en person uttrycka personliga frustrationer utan att utvärdera sin politik. En politisk rant får bara vara en sidoanteckning i en berättelse om en relativs senaste problem i motsats till början av en politisk debatt. Om så är fallet, lyssna på din familjemedlem och låt dem veta att du stöder dem. Undvik att kommentera deras politiska åsikter.
  • Till exempel, säg att du har starka åsikter om vården. Du är väldigt mycket för de senaste reformerna till sjukvårdssystemet. Din farbror har nyligen genomgått en allvarlig operation, och har haft problem med sin försäkring. Medan han berättar om berättelsen, börjar han ventilera om hur skadlig sjukvårdsreform är.
  • Det är okej om du är oense. Men kom ihåg att din farbror säger en personlig historia. Han är frustrerad med personliga problem och känns som om han behöver ventilera. Du behöver inte nödvändigtvis argumentera med honom om sjukvårdsreformen för närvarande. Berätta för honom att du hoppas att han är bättre snart, utan att uttryckligen komma överens eller vara oense med sin bedömning av hälsovårdssystemet.
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 4
    4. Har ett sätt att komma ur oönskade diskussioner i förväg. I vissa familjer känner sig politiska argument oundvikliga. Oavsett hur svårt du arbetar för att undvika triggers, kan du oavsiktligt dra sig in i ett argument. Innan du deltar i en händelse, tänk på några ord att säga för att stoppa ett argument innan det börjar.
  • Tänk på ett enkelt och respektfullt sätt att spåra en konversation. Om din kusin pratar ditt öra om abort, och du är starkt oense med sina åsikter, säg något som, "Tack för att du delar ditt perspektiv, men jag antar att vi måste komma överens om att vara oense." Om du har att göra med en särskilt argumenterande person, och inte vill öppet oense, kan du prova något som, "Intressant perspektiv. Jag måste tänka på det."
  • Stå stadigt. Om någon fortsätter att ta upp ett ämne, fortsätt upprepa dig själv. Till exempel, säg att du berätta för din kusin du måste "överens om att vara oense" om abort, och han säger, "Varför är det så? Hur mår du?" Säg något som, "Låt oss bara inte komma in i det. Det är okej att vi inte känner på samma sätt."
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 5
    5. Ställ in en markregel för att undvika politik. Om din familj har haft för många upprörande politiska möten kan du bara vilja komma överens om tid för att undvika diskussioner. Om det finns en familjemedlem är du starkt oense med, kanske du vill göra en punkt att undvika att diskutera politik med den personen.
  • Till exempel är du och din mamma polära motsatser. Du är väldigt konservativ, medan hon är väldigt liberal. Försök att hålla med, innan en familjehändelse rullar runt, för att bara inte ta upp något politiskt för att hålla freden.
  • Metod 2 av 3:
    Omdirigera politiska diskussioner
    1. Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 6
    1. Erkänna att det tar två personer att ha en politisk diskussion. Om din släkting inte har frågat dig en direkt politisk fråga, kan det vara bäst att ignorera ämnet och inte lägga till diskussionen. Bara delta i konversationer som du vet kommer att vara lugn och respektfull.
    • Du behöver inte dela din åsikt, även om någon annan är. Du kan hålla det till dig själv för att undvika konflikter, speciellt om du vet vad de heta knappen i din familj är. Är det verkligen värt att svara om din farbror hasslar dig om en politisk kandidat som du stödde på Facebook detta val?
    • Ibland är det bättre att helt enkelt bita tungan. Försök att påminna dig själv, du är osannolikt att ändra någons sinne i ett kort argument över semestern. Försök att skratta av det om någon säger något som irriterar dig. Du kan alltid rant till vänner senare.
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 7
    2. Ändra ämnet med ett apolitiskt faktum eller anekdot. Om en politisk diskussion är början, hitta ett sätt att spåra det snabbt. Du kan enkelt ändra ämnet i en obekväm konversation genom att få upp något tangentiellt relaterat som är mindre laddat. Se om du kan komma ihåg några intressanta fakta eller anekdoter relaterade till en politisk diskussion.
  • Säg att din moster Lesley diskuterar sina åsikter om Förenta staternas fängelsessystem. Försök att tänka på något mindre laddat du kan infoga i diskussionen.
  • Till exempel, "Tala om fängelse, såg ni att orange är den nya svarta showen? Det är intressant hur Netflix gör sina egna ursprungliga saker nu. Konstigt hur TV förändras."
  • Detta gör samtalet bort från fängelset helt och hållet. Medan du tar upp en show relaterad till fängelse, som har några politiska undertoner, vänder du konversationen mot att ändra former av media istället för själva showen.
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 8
    3. Söka gemensam mark. Om du frågas en direkt fråga, och du är helt enkelt inte oense med någon, försök att hitta gemensamhet. Du kanske kan förhindra att en konversation blir en debatt genom att försöka hitta något du kan komma överens om.
  • Till exempel, säg att du debatterar klimatförändringar. Du kan säga något som, "Titta, åtminstone tror jag att vi båda är överens om att vi ska skydda planeten, oavsett om den globala uppvärmningen är verklig på inte. Varför lämnar vi inte det på det?" Försök sedan ändra ämnet.
  • Igen, var ihållande. Några släktingar kan vara särskilt argumenterande, så gör ett försök att stänga av det här. Fortsätt bara upprepa dig, på olika sätt. Till exempel, "Ja, jag vet att du inte tror att den globala uppvärmningen är konstgjorda, men vi vet båda att vår planet är viktig. Vi kan komma överens om det."
  • Bild med titeln Undvik politik med envis släktingar Steg 9
    4. Omdirigera konversationen genom att få upp något som intresserar den andra personen. Om du fastnar i ett politiskt argument och inte kan komma ut, försök hitta något den andra personen kommer att vilja diskutera mer. Du kan försöka hänvisa till ett tidigare ämne, eller du kan ställa en personlig fråga. Människor gillar att prata om sig själva, så ofta att fråga personliga frågor kan utlösa en ämnesändring.
  • Kanske vet du att din kusin Sophie går igenom en grov uppbrott. Hon älskar att klaga på hennes ex, men konversationen har vänt sig till religion. Du kan säga något som, "Vilken kyrka gick Chris till igen?" Hon kan börja ranting om hennes ex och överge politiken.
  • Du kan också hitta en personlig fråga att be om att spåra samtalet. Till exempel har din farbror Ted klagat på farorna med medicinsk marijuana, ett ämne som vanligtvis gnistor debatt. Han kan säga något som, "Jag slösade aldrig bort min tid på droger när jag var ung." Försök att säga något som, "Vilken typ av saker gjorde du för skojs skull på college?"
  • Metod 3 av 3:
    Hålla konversationer civila
    1. Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 10
    1. Försök att se den andra sidans perspektiv. Trots dina bästa ansträngningar kan du hitta dig själv i en politisk debatt. Om detta inträffar, försök åtminstone att hålla saker respektfulla. Låt inte en diskussion bli ett argument.
    • Kom ihåg att människor kommer in i världen med olika erfarenheter. Medan du kanske är oense med din farbror Ted, har han en unik bakgrund som kan få honom att känna hur han gör om ett ämne? Kan du göra ett försök att förstå honom bättre, även om du inte respekterar hans synvinkel?
    • Fråga frågor. I stället för att se denna diskussion som en chans att vinna eller förlora, se det som en chans att få insikt i en synvinkel som är främmande för dig. Fråga saker som, "Varför känner du det sättet?" och "Finns det en anledning att du tror det?"
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 11
    2. Bidra med din åsikt utan att vara argumenterande. Politisk diskussion kan vara frisk. Du får inte ändra sinnen, men du kan säkert lära dig något om en annan person. Du kan också ge den personen en chans att lära dig något om dig. När du inte håller med, försök att dela din åsikt som ett erbjudande snarare än ett argument.
  • Till exempel, säg att du argumenterar för planerat föräldraskap med din mycket konservativa kusin. Säg något som, "Du vet, jag antar att jag ser det annorlunda, som jag är vänner med många kvinnor som inte tjänar mycket pengar. Planerat föräldraskap har alltid tillhandahållit tjänster när mina vänner var i behov, så jag tycker att det är viktigt att hålla det finansierat."
  • Försök att empati med din kusin. Gör det klart att du är engagerande, utan att vilja argumentera. Du kan följa upp med något liknande, "Men jag förstår, med tanke på dina åsikter om abort, varför ser du det annorlunda." Du kan också säga något som, "Men tack för att du delar din åsikt."
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 12
    3. Avbryt inte när någon annan talar. Du kanske vill ändra ämnet snabbt - men det kan dock visas oförskämd och provocera temporer. Var noga med att vänta tills någon avslutar sin åsikt eller frågar dig en fråga innan du kommenterar eller ändrar ämnet.
  • Om du diskuterar politik och delar olika åsikter är det särskilt viktigt att inte avbryta. Detta kan komma ut som argumenterande.
  • Bild med titeln Undvik politik med envisa släktingar steg 13
    4. Hålla sig lugn. Oavsett hur dina familjemedlemmar kan reagera under en politisk diskussion, var noga med att titta på din egen ilska. Människor är ofta omedvetna om när de höjer sina röster eller säger något stötande under en kontroversiell diskussion med familjemedlemmar. Att bli arg på politik kommer sannolikt att störa dina släktingar och kan spåra en rolig familjeevenemang.
  • Kom ihåg att någon som har en motsatta synvinkel är inte en personlig attack på dig. Hålla detta i åtanke när man argumenterar. Låt inte säga saker som, "Så du tror att jag är dum?"
  • Var medveten om volymen av din röst. Om du känner dig passionerad, kan du hämta din röst utan mening att göra det. Detta kan komma av som argumenterar, även om du försöker vara respektfull.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande