Hur man hanterar dumma människor

Ibland kommer människor bara under din hud. Oavsett om det är för att de verkar på ett sätt som verkar orimligt eller de kan inte tycka att förstå vad som är fel med sina handlingar, det kan vara svårt att spendera tid runt någon som agerar irrationellt. Lyckligtvis kan du reframe ditt tänkande för att göra det lättare att hantera människor som du tycker är dumma.

Steg

Del 1 av 3:
Justera ditt perspektiv
  1. Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 1
1. Sänka dina standarder. Den här är tuff, men väldigt viktig. En del av anledningen till att du kan hitta dig själv ständigt frustrerad av dumheten i världen är att du har orealistiska förväntningar. Olika människor kan ha olika bakgrund, olika åsikter eller olika prioriteringar i sitt liv. Påminna dig om att "genomsnitt" personen kommer inte att möta dina höga förväntningar på hur en person ska tänka och agera och sänka dina standarder i enlighet därmed.
  • Om du inte förväntar dig att folk är skarpa, respektfulla människor, så blir du positivt överraskad när de är - istället för att vara ständigt besvikna när de inte uppfyller dina förväntningar.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 5
    2. Försök att se någon situation ur sitt perspektiv. Ett annat sätt att ändra ditt tillvägagångssätt till de personer som är frustrerande är du att överväga situationen ur deras synvinkel. Visst, du kanske tror att det bara är ett sätt att se pistolkontrollen, eller att du bara måste vara rätt om att vara vegetarian, men innan du blir satt på dina sätt, se till att du har ett rimligt grepp om argumentet från den andra sida, och försök att se att det verkligen kan vara en annan sida av berättelsen.
  • Se också där personen kommer från kan hjälpa dig att förstå hans eller hennes världsutsikt - om han växte upp i ett mycket konservativt område medan du växte upp i Berkeley, då kommer du inte att se ögon-till- öga på alla problem.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 2
    3. Förstå att inte alla har samma fördelar, genetiskt eller miljömässigt. Både genetik och möjligheter kan göra skillnad för övergripande "smarts." En av anledningarna till att vissa människor verkar smartare än andra kan vara att de kom från en hård arbetsmiljö, fick goda märken i skolan, och att de började många saker från början och / eller har slagits att ta hand om familjemedlemmar och arbeta en Deltidsjobb i gymnasiet, eller ta på sig andra ansvarsområden som höll dem från att spendera så mycket tid att bli en smarty byxor. På andra sidan kan vi se de människor som inte verkar så smarta, de hade svårigheter att förstå saker så snabba, även när de var barn, bryr de sig aldrig om utbildning och fick goda märken i skolan. När en dum person frustrerar dig, fråga dig själv om han hade alla de bästa möjligheterna - chansen är att du ser att det inte är fallet, skulle han använda det samma du gjorde. Om han gjorde kommer han inte att betraktas som smart person.
  • Intelligens bestäms inte av familj eller rikedom eller kärlek. Utveckling av färdigheter och kunskaper kan dock påverkas av sina livsupplevelser och möjligheter.
  • Påminner dig om att ta varje person från fall till fall kommer att göra dig mindre frustrerad, för att du slutar ständigt fråga dig varför den här personen inte fungerar som du är.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 4
    4. Döm inte en fisk genom sin förmåga att klättra upp ett träd. Som Albert Einstein sa en gång, "Alla är ett geni. Men om du dömer en fisk genom sin förmåga att klättra ett träd, kommer det att leva hela sitt liv att tro att det är dumt."Det betyder att du bör överväga det faktum att den person du har att göra är inte riktigt dum, även om han eller hon kan vara dum i de två eller två områden där du förväntar honom att vara smart. Personen bredvid dig i din matteklass som inte kan lägga till kan vara en underbar poet-den person som inte kan få din latte order rätt kan vara en mördare musiker. Sluta tänka att det bara är ett sätt att vara smart eller dum och du börjar se att människor är kapabla till mer än du tror.
  • Tänk på det: Om människor bara kan vara smarta eller dumma i ett avseende kan det finnas människor där ute som inte tror du är mycket smarta. Och det kan inte vara sant, kan det?
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 3
    5. Förstå att du förmodligen inte kommer att kunna ändra sina sinnen. Detta är en annan viktig punkt att få innan du får dig själv blandad med människor som du inte håller med, speciellt om de är nära. Du kanske tror att anledningen eller rena fakta kommer att vinna ut varje gång, och att den andra personen kommer att gå bort tänkande, "Wow, jag tänkte aldrig på det så..." När du har gett honom eller henne en dubbel dos av din logik. Men det här kommer inte alltid att hända, och du kan bli frustrerad över det här.
  • Om du inser det, medan du kanske har mycket giltiga och rimliga åsikter, kommer du inte att kunna övertyga personen av din synvinkel väldigt lätt, då kommer du sluta försöka. Och om du slutar försöka göra den andra personen, se din punkt, så blir du mycket mindre sannolikt att bli frustrerad.
  • Kom ihåg att ditt mål inte ska göra den närliggande personen överens med dig - det är att göra dig lugn och sane när han handlar om honom eller henne.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 6
    6. Armera dig med kunskap. Kunskap är makt. Speciellt när du har att göra med människor som inte har någon. Om du vill hantera dumma människor till bästa möjliga förmåga, bör du få dina fakta raka. Läs så mycket som möjligt, lyssna på informativa podcaster, titta och läsa nyheterna och se till att du har ett fast grepp om ett koncept innan du börjar argumentera om det. Ju mer fakta, statistik och talande poäng du vet, desto lättare kommer du att kunna stänga en dum person.
  • Även om ditt mål inte nödvändigtvis bör vara att bevisa att du är rätt när du pratar med en dum person (vad är punkten, ändå?), ju mer personen ser att du har gjort din forskning, desto mindre sannolikt kommer han att engagera sig med dig.
  • Del 2 av 3:
    Att vara smart i ögonblicket
    1. Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 7
    1. Undvik kontroversiella ämnen. Om du vill hantera dumma personer i ögonblicket, bör du undvika allt som kan störa dem, göra dem arg, eller få dem att starta en korståg för att bevisa att du har fel. Om du vet att den här personen är ganska dum och har ganska dumma åsikter, varför stör du något allvarligt - vilket kan betyda mycket för dig. Bara hålla fast vid trevliga, ("Hej hur mår du?") Om du måste vara runt personen regelbundet, och stör inte att komma in i de högt debattbara ämnena.
    • Även om du vet att den här personen har dumma åsikter om kontroversiella ämnen och du bara vill "ta honom," Undvik frestelsen. Det är inte värt det - inte för dig eller ditt blodtryck.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 8
    2. Döda dem med vänlighet. Om en person agerar exceptionellt dumt, är chansen att vara trevligt att den personen kan vara den sista saken i ditt sinne. Vilket är just därför du borde fungera så trevligt som möjligt. Om du är så fin som möjligt, kommer beteendet att avväpna och eventuellt förvirra den dumma personen, lämna honom eller henne med lite att göra men var snäll tillbaka och att sluta vara så dumt. Om du är oförskämd, nedlåtande, eller till och med menar, då kommer det att uppmuntra personen att fortsätta att vara så dumt som möjligt. Bara grunda dina tänder och var snäll, oavsett hur mycket det gör ont, och den dumma personen börjar irritera dig mycket mindre.
  • Kom ihåg att det är mycket lättare att vara snäll och artig än att vara genomsnittlig och otäck. Att vara meningsfull är dålig för din anda och stressnivåer, och du gör ditt eget mentala välbefinnande en tjänst genom att vara så trevligt så mycket du kan.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 9
    3. Håll dig borta från meningslösa debatter. Detta är relaterat till att undvika kontroversiella ämnen. Om den dumma personen råkar ta upp ett kontroversiellt ämne och fortsätter att dela sin speciella dumma uppfattning om frågan, motstå uppmaningen att hoppa in och bevisa den personen som är fel. Var artig, säg något som, "Du har rätt till din åsikt," eller "Så intressant," utan att nämna att du är helt oense. Ändra sedan ämnet eller ursäkta dig själv.
  • Det finns absolut ingen anledning att engagera sig i en debatt med en dum person, även om du tror att det kommer att få dig att känna dig tillfälligt lättad.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 10
    4. Håll dina känslor i kontroll. Dumma människor är professionella att göra andra människor upprörd eller upprörd. Men från och med nu kommer du inte att låta dumma människor komma till dig så här - det är helt enkelt ingen mening. Om du vill vara den dominerande personen i konversationen, måste du hålla dig i kontroll av dina känslor är smart. Du vill inte sluta se ut som den dumma bara för att du inte kunde hålla koll på dina känslor.
  • Ha tålamod. Det kan ta lite längre tid för en dum person att få det. Bli inte arg och frustrerad genast - ge personen en chans.
  • Om du känner dig själv upprörd på något säger personen, bara chant Den här personen är dum, den här personen är dum, den här personen är dum i huvudet så mycket som nödvändigt tills du inser att det inte finns någon mening att bry sig så mycket om vad den här personen säger.
  • Om du befinner dig som är arg, räkna bakåt från femtio, räkna andan, eller ursäkta dig för att gå på en promenad - gör vad du kan för att lugna dig innan du måste möta personen igen - om du måste möta personen alls.
  • Ge inte en dum person tillfredsställelse att veta att han eller hon kan ha så mycket makt över dig. Om han ser att han har en så stark effekt på dig, så kommer han att känna sig som den smartare personen.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 11
    5. Be dem att klargöra sina åsikter med fakta. Om du verkligen är frustrerad med en dum person, kan du göra honom eller henne sluta prata genom att fråga honom att stödja sin åsikt. Det är troligt att den här personen har mycket dumma idéer som han eller hon inte kan säkerhetskopiera. Be honom eller henne att göra det kommer ofta att stoppa honom i sina spår och kommer att hålla samtalet från eskalerande. Här är några artiga saker att säga för att personen sluta prata:.
  • "Jasså? Var läste du det?"
  • "Baserar du dina idéer av artikeln i New York Times förra veckan? Eftersom det faktiskt tycktes säga motsatsen..."
  • "Så intressant. Vet du vilken procentandel av människor som faktiskt är så här?"
  • "Hur fascinerande att du har så starka åsikter om Kalifornien. Hur mycket tid har du spenderat där? Du måste ha bott där ett tag att bilda ett sådant övertygande perspektiv om det."
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 12
    6. Ignorera dem om det inte finns något bättre alternativ. Även om att ignorera människor är ganska oförskämd och omogna, det finns några fall där det här är det bästa alternativet. Om du är i en grupp, till exempel, och inte vill lämna den sociala interaktionen bara på grund av en dum person, kan du bara agera som personen är inte, eller inte svara på någon av hans kommentarer. Chansen är, om hans åsikter är riktigt så dumma, kommer att någon annan kommer att gå upp till fladdermusen - eller ännu bättre, att andra människor kommer att ignorera honom också.
  • Om personen behandlar dig med en dum kommentar, bara le och agera som om han sa något trevligt istället för att engagera sig med honom.
  • Även om ignorering av en dum person inte exakt tar den höga vägen, är det ett bra sätt att hålla en dum person från att prata med dig.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 13
    7. Gå bort när du kan. Att gå bort är ett fantastiskt alternativ när det är möjligt. Naturligtvis kan du inte bara gå bort från en dum chef om du inte vill sätta jobbet i fara, du kan säkert gå bort från en dum person som skriker på dig i mataffären eller lämna en situation där en dum person försöker bara irritera dig. Att gå bort är också ett bra sätt att göra dig lugn ner om du börjar känna dig själv.
  • Bara säg, "Ursäkta, jag måste gå," Om den dumma personen är mer rimlig, eller gå bort utan att säga något om det inte finns någon mening att förklara dig själv.
  • Del 3 av 3:
    Förhindra dem från att komma till dig
    1. Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 14
    1. Ta inte det personligen. Det kan vara nästan omöjligt att inte ta något riktigt dumt personligen, särskilt om det var tänkt att skada dig. Men om du verkligen vill hantera dumma människor är det bästa sättet, då kan du inte låta dem komma till dig och måste lära dig att låta vad de säger rulle av din rygg. Om du tar det personligen och känner dig ont, så ger du dem en makt som de inte behöver ha. Påminna dig själv att dessa människor är dumma, och deras åsikter borde inte betyda åt dig.
    • Din självvärde kan inte dikteras av åsikterna från en person vars intelligens inte ens respekterar. Kom bara ihåg att nästa gång du låter en dum person får dig att känna dig liten.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 15
    2. Erkänna sina styrkor (om de har några). Försöker vara positiv och ge den dumma personen fördelen med tvivel är en annan stor taktik för att inte låta en dum person komma till dig. Visst, kanske din chef är inte så bra på kommunikation - men tänk på hur mycket bra han har gjort för ditt företag övergripande. Kanske är din andra kusin en ditz när det gäller att inte avslöja din personliga information i allmänhet - men hon är fantastisk när det gäller att få dig att må bättre när du har haft en dålig dag.
  • Påminna dig om det mest "dum" Människor är inte så dåliga, och de har också några positiva egenskaper. Det här är en bra sak att komma ihåg om du vill vara sanna runt dumma människor, speciellt om du har att göra med en person måste du se mycket, som en klasskamrat eller en medarbetare.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 16
    3. Klagar inte på dem till andra människor. Visst, din medarbetare eller frenemy kan ha sagt något så otroligt dumt att du känner uppmaningen att berätta de tio närmaste människorna i din krets av vänner allt om det. Du kanske till och med vill skicka en massa e-post eller text om det, gå in i alla detaljer om exakt hur dum den här personen är. Men vad bra kommer det? Visst, folk kommer att hålla med dig och överens om att personen är dum, men i slutändan kommer det bara att få dig att känna sig mer riled upp, arg, frustrerad och irriterad.
  • Och värst av allt, det kommer att ge den dumma personen ännu mer makt - om du verkligen vet att personen är dum och irriterande, så skulle du inte spendera så mycket tid att frätta över vad han eller hon sa, skulle du?
  • Om personen verkligen stör dig, kan du diskutera den med en nära vän, men låt det inte bli en besatthet eller låta det förstöra din dag.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 17
    4. Var respektfull, när det är möjligt. Det kan tyckas omöjligt i ansiktet av ren dumhet, men det är just därför du borde vara så respektfull som möjligt för en person som är helt dum. Behandla personen som drottningen i England eller VD för ditt företag om du måste. Behandla personen som en människa som förtjänar det kommer att låta dig ta den höga vägen - och uppmuntra personen att agera på ett mer värdigt sätt i framtiden.
  • Motstå din första impuls. Visst, du kanske har tänkt på den perfekta comeback eller snappy anmärkning, men påminna dig om att det kommer att få dig ingenstans innan du säger det.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 18
    5. Var tacksam för alla smarta människor i ditt liv (inklusive dig!). Att hantera dumma människor regelbundet kommer att få dig att känna dig ännu mer tacksam för alla lugna, rationella och intelligenta människor som du vet. Om du ständigt upprörd av dumma människor, är det troligt att du har en mycket intelligent grupp av vänner och familjemedlemmar och att du har höga krav när det gäller andras intelligens.
  • I stället för att vara frustrerad av den dumma personen framför dig, påminna dig om att du har tur att ha en så smart signifikant, bästa vän, mor eller krets av vänner eller kollegor. Detta kommer att göra dig mer tacksam för de positiva människorna i ditt liv, istället för att låta de dumma människorna få det bästa av dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Berätta aldrig en dum person som de gjorde det värre när de gör något. Säger så kommer bara att göra den personen arg / irriterad och förvärra situationen. Att ge personen en chans att förbättra kommer att bidra till att personen smartare.
  • Isolera dig själv från personen om det behövs.
  • Kritikera dem inte, och om du gör det, gör det artigt och var tålamod.
  • Var alltid lugn.
  • Om personen är någon viktig för oss, är det bättre att hjälpa honom att förstå vad det handlar om hans beteende som är irriterande snarare än att gå bort. Vi måste vara hänsynsfulla för alla eftersom vi alla gör irriterande saker ibland.
  • Bli inte involverade samtalen - sällan talande visar vem den dim-witted personen verkligen är.
  • Om du värdesätter dina åsikter mycket. sedan ignorera deras "Fel ingångar"
  • Varningar

    Var inte elak. De kanske inte kan hjälpa det eller de kanske inte inser vad de gör fel / inte gör rätt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande