Hur man ändrar ditt perspektiv

En truism håller att förändrade sina perspektiv är som att ändra fönstret genom vilket du ser världen. Att erkänna och tänka på olika perspektiv är en viktig del av att utveckla i hela sitt liv.Förändring av ingreppade perspektiv kan vara svåra, men om du tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att överväga dina perspektiv och andra, kan du ändra ditt perspektiv och hur du ser världen runt dig.

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera dina perspektiv
  1. Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 1
1. Tänk på dina perspektiv och hur de formar dig. Tänk på dina olika perspektiv och hur de formar dig och din värld. Med tanke på att dessa åsikter hjälper dig att börja göra proaktiva förändringar.
  • Ange dina perspektiv på ett papper så att det är lättare att se och tänka på dem. Du kan också göra anteckningar eller kommentarer på varje del som behövs.
  • Var väldigt ärlig med dig själv om dina perspektiv så att det är lättare att göra ändringar.
  • Du måste också tänka på hur dessa perspektiv formar dig som en person. Tenderar de att göra dig en negativ person eller göra dig mindre benägna att ta risker?
  • Till exempel, om du tror att en kvinna inte kan vara statschef eller en VD, erkänna det här perspektivet och sedan överväga hur det påverkar och formar dig i alla aspekter av ditt liv. Du kan upptäcka att ditt perspektiv är att dölja din dom av alla kvinnor.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 2
    2. Tänk på källorna till dina perspektiv. Dina perspektiv formulär genom hela ditt liv baserat på faktorer som familj, utbildning, kultur och livserfarenheter. Med tanke på vad som påverkar dina perspektiv kan hjälpa dig att omformulera dem.
  • Dina livsupplevelser, inklusive sjukdom, resor, jobb, religion, politik och din tv- och läsvanor informerar ditt perspektiv. Att bredda dina horisonter med andra erfarenheter kan hjälpa till att börja ändra ditt perspektiv på dem och den bredare världen runt dig.
  • De personer med vilka du omger dig, inklusive familj och vänner, påverkar ditt perspektiv på dig själv och livet. Att begränsa dig till vissa människor eller typer av människor kan hindra din förmåga att ändra dina perspektiv.
  • Utbildning och lärande har en betydande inverkan på dina perspektiv. Att inte hålla dig kontinuerligt informerad kan hålla dina perspektiv från att utveckla.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 3
    3. Föreställ dig hur ditt liv skulle vara om du ändrade dina perspektiv. När du har haft en chans att tänka på dina perspektiv och vad som informerar dem, tänk på hur ditt liv kan vara om du ändrade dina perspektiv. Det kan hjälpa dig att inte bara se fördelarna med att ändra dina perspektiv, men kan också börja ändra dem.
  • Prova den enkla övningen av att göra en handstand eller lägga i gräset och titta upp på himlen. Båda övningarna kan hjälpa dig att märka att livet inte är linjärt och det finns många olika perspektiv för att se världen.
  • Fråga dig själv kreativa och djupa frågor om världen och överväga "Vad IFS" för att hjälpa dig att se hur förändrade dina perspektiv kan förändra dig och världen runt dig.
  • Tänk till exempel på vad som kan hända om du trodde att kvinnor kan vara stats- eller verkställande direktör? Skulle du komma överens med dina medarbetare och andra människor bättre? Skulle det hjälpa dig i din egen karriär eller liv?
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på andras perspektiv
    1. Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 4
    1. Erkänna att andra människor har olika perspektiv. Varje person har sina egna perspektiv och åsikter som bildas utifrån deras erfarenheter. Erkänna att andra människor har perspektiv som skiljer sig från din, hjälper dig att mer holistiskt överväga dina egna åsikter och börja ändra dem.
    • Du kan inte börja ändra dina egna perspektiv utan att överväga och erkänna att din sanning inte är den enda eller rätta vyn.
    • Till exempel, om du tror att kvinnor inte kan vara statliga eller verkställande direktörer, förstå att det finns många människor i den här världen som inte delar din syn. Annars skulle länder som Norge eller Storbritannien eller företag som Yahoo inte ha haft kvinnor på deras hjälmar.
    • En bra övning för att hjälpa dig att förstå olika perspektiv är att välja ett kulturellt drag som du inte har. Försök att föreställa dig hur den kulturella tron ​​kan påverka ditt perspektiv på ett antal problem.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 5
    2. Prata med någon annan om hans perspektiv och vad som informerar dem. Om du känner någon som har olika perspektiv än du, fråga honom om du kan få en vänlig konversation och utbyta visningar. Denna typ av konversation kan hjälpa dig att förstå andra synpunkter och kan ge dig kontext eller information som kan ändra ditt eget perspektiv.
  • Fråga din konversation Mate många frågor om hans perspektiv och vad som informerar dem.
  • Fråga om han någonsin har haft en förändring i hans åsikter eller till och med hur han utvecklar sina perspektiv över tiden.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 6
    3. Vara respektfull och diskutera inte. Alltid vara respektfull för andra perspektiv och diskuterar inte eller kämpar med en person om hans åsikter. Att vara respektfull och inte debattera kommer att ge dig chansen att överväga hans åsikter och se hur de passar med din. Du kan finna att även om du inte ser öga mot öga, att han har bra idéer som kan hjälpa dig att ändra dina perspektiv.
  • Kom ihåg att du kan lära av någon konversation, även om det är att stödja dina egna åsikter. Att argumentera är kontraproduktivt och kan hålla dig från att utveckla.
  • Del 3 av 3:
    Omformulera dina perspektiv
    1. Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 7
    1. Bekräfta att du väljer dina egna perspektiv. När du börjar ändra dina perspektiv, erkänna att du ensam väljer dem och hur de utvecklas. Att göra detta hjälper dig mer aktivt att ta stegen för att ändra ditt perspektiv.
    • Att veta att du har befogenhet att bilda dina egna perspektiv kan vara mycket frigöra och kan ge dig en hel del tröst att gå vidare i livet.
    • Om du till exempel har en tendens att vara negativ, kan du aktivt ta steg som att bara se det positiva och låta negativitet och negativa influenser för att hjälpa till att förändra ditt perspektiv i en positiv.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 8
    2. Lär dig själv. En del av omformulering av eventuella perspektiv utbildar dig själv genom övervägande av ett brett utbud av källor och åsikter. Utan kunskap kan du inte växa eller utveckla, och utbilda dig i stort sett hjälper dig att effektivt omformulera dina perspektiv.
  • Du kan använda en mängd olika källor för att utbilda dig själv. Att ta klasser, läsa, resa eller till och med bara prata med en annan person kan ge dig ny information som hjälper dig att ändra dina perspektiv.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 9
    3. Ta klasser eller delta i fortbildning. Fortsätt din utbildning genom hela livet genom att ta klasser, delta i föreläsningar eller få ytterligare yrkesutbildning. Att utveckla dina intellektuella färdigheter kommer att bidra till att exponera dig i olika perspektiv och kan hjälpa dig att ändra din.
  • Du kan delta i klasser, föreläsningar, seminarier eller andra fortsatta utbildningsprogram i person, eller du kan ta dem online. Många universitet skickar nu klasser eller föreläsningar online för allmänheten.
  • Titta online för gratis eller billiga föreläsningar och handledning från webbplatser som Udemy eller Khan Academy.
  • Utbildning och den typ av utveckling som kommer från praktisk erfarenhet kan också vara mycket värdefullt för att ändra ditt perspektiv.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv steg 10
    4. Läs ett brett utbud av media och källor. Att läsa en mängd olika publikationer kommer att avslöja dig för olika åsikter och perspektiv. Detta kan hjälpa dig att omformulera dina egna perspektiv.
  • Se till att du konsulterar olika typer av media som tidningar, tidskrifter, webbplatser och böcker.
  • Se till att de källor du läser kommer från en mängd olika perspektiv. Om du till exempel läser något från en liberal politiker eller nyhetskälla, kontakta sedan något från en konservativ politiker eller nyhetskälla för att se både perspektiv på ett problem eller ett argument.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 11
    5. Resa så mycket du kan. Ta chansen att se så mycket av världen som du kan genom resor. Detta visar dig att världen, även om det är en närliggande stad, är mångfacetterad och har många olika perspektiv, vilket i sin tur kan hjälpa till att förändra dina egna åsikter.
  • Att resa till utlandet är det bästa sättet att se andra perspektiv, men inhemsk resa är också ett utmärkt sätt att uppleva detta. Till exempel, om du är på östkusten i Förenta staterna, kan du bli förvånad över att veta att livsstilen på västkusten är ganska annorlunda och kan hjälpa till att förändra ditt perspektiv på hur du lever ditt liv.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv Steg 12
    6. Engagera sig i politik. Politiken är i sig något där människor uttrycker olika perspektiv. Att engagera sig i politik eller den politiska processen kommer att avslöja dig för dessa olika perspektiv och kan hjälpa till att förändra din.
  • Överväga att delta i de olika parternas politik för att säkerställa att du utsätter dig för så många perspektiv och åsikter som möjligt.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv steg 13
    7. Volontär eller hjälpa andra. Enkla handlingar av vänlighet och hjälpa andra kan göra underverk för din attityd. Inte bara kan du lägga saker i perspektiv om ditt liv, men det kan distrahera dig från problem och i allmänhet få dig att känna dig mer positiv.
  • Tänk frivilligt på ett sjukhus eller soppkök. Inse att du är frisk och har medel för att stödja dig själv kommer att lägga ditt liv i perspektiv. Att göra detta kan också hjälpa dig att aktivt välja att ändra negativitet i ditt liv.
  • Att hjälpa vänner och familjemedlemmar kan också hjälpa dig att ändra ditt perspektiv eftersom du får någon annan bra, vilket i sin tur får dig att må bra.
  • Att ge och få kärlek och stöd kommer att göra ditt perspektiv på livet alltmer positivt.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv steg 14
    8. Införliva ny information såväl som andras perspektiv. När du börjar formulera ditt nya perspektiv, se till att du har förekommit vad du har lärt dig genom utbildning, erfarenhet och pratar med andra. Du kommer inte att kunna utveckla eller ändra dina perspektiv utan denna värdefulla information.
  • Se den stora bilden och fokusera på att utveckla välrenade vyer när du innehåller den här nya informationen.
  • Förstå att du inte behöver tro på varje persons åsikter. Du kan välja och välja vad du tycker om deras perspektiv baserat på vad du har lärt dig i din forskning.
  • Bild med titeln Ändra ditt perspektiv steg 15
    9. Express och anta ditt nya perspektiv. Du är nu redo att helt formulera ditt förändrade perspektiv och anta det i ditt liv. Detta hjälper inte bara att förstärka ditt eget nya perspektiv men kommer att signalera andra att du har förändrats också.
  • Sätta nya perspektiv i åtgärd för att anta positiva förändringar i ditt liv.
  • Skriv ut dina ändrade perspektiv på ett papper så att du har en konkret påminnelse om dem.
  • Det finns många olika sätt att anta dina förändrade perspektiv från att inkludera dem i konversationer för att förändra världen runt dig.
  • Till exempel, om du ändrade ditt perspektiv på kvinnor som statliga eller verkställande direktörer, kan du väva det här i samtal.
  • Om du bestämmer dig för att ta ett positivt perspektiv på livet, kan du omedelbart anta detta genom att hålla dina interaktioner med andra och även med dig själv positiv.
  • Tips

    Om du är emotionellt förlovad, hitta sätt att lugna sig innan du försöker se saker från en annan synvinkel. Tanken att andra perspektiv finns kan vara uppenbara, men när vi är emotionella är det lätt att tro att vi känner till den enda sanningen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande