Hur man utvecklar en bra personlighet

Det är inte så en sak som att ha en objektivt bra personlighet. Alla gillar olika typer av människor. Nyckeln bygger en personlighet som du kan känna dig stolt över och självsäker i. Du vill ha en personlighet som kommer att locka den typ av människor som du gillar. Att utveckla din personlighet tar tid och konsekvent ansträngning, precis som att göra någon annan stor livsstilsförändring. Du kommer att behöva bilda nya övertygelser över tiden och sätta dessa övertygelser till handling tills de blir vanor.

Steg

Metod 1 av 4:
Utveckla goda personlighetsegenskaper
1. Ta reda på vilken "personlighet" betyder för dig. De flesta definierar personlighet som samlingen av mentala och beteendeegenskaper som gör dig som du är. Det här är dina varaktiga egenskaper och tendenser för att konsekvent tänka, beter sig och känner på vissa sätt. Medan en del av din personlighet definieras av din genetik och dina tidiga erfarenheter, är det möjligt att ändra dina övertygelser och beteenden över tiden i viss utsträckning.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 10
    2. Förblir glad och ljust. Försök att se glädjen i världen. Skratta med andra, men inte på dem. Alla uppskattar någon som är jolly och jovial. Leende och skratta mycket är en stor del av att ha en bra personlighet.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 11
    3. Försöka Håll dig lugn i spända situationer. Många människor verkar som om de har en bra personlighet tills du ser dem i en nödsituation eller spänd situation. Då förlorar de sina coola. Var inte den här personen! Om du är i en spänd situation, försök att förbli avslappnad och se vad du kan göra för att lösa situationen.
  • Till exempel, låt oss säga att din bil bryter ner på motorvägen och du kommer att vara sen till jobbet. Börja inte skrika och skrika - det kommer inte att fixa någonting. Håll ditt sinne tydligt och börja utveckla en plan för att lösa problemet.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 12
    4. Ha ett öppet sinne. En viktig del av att ha en bra personlighet är villig att ändra din världsutsikt. Lyssna på andra och alltid vara villiga att ändra dig. Skicka inte dom på andra människor bara för att de agerar på ett annat sätt än vad du gör. Att hålla ett öppet sinne låter dig göra många nya vänner och förmodligen leva ett mycket mer intressant liv. Det finns inget behov av att stänga av delar av världen.
  • Att komma ut ur din komfortzon och uppleva nya saker kan hjälpa dig att bli mer öppet och utveckla nya övertygelser och vanor.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 13
    5. Utveckla blygsamhet. Du kan vara den mest begåvade, extraordinära personen i världen, men om du inte har någon blygsamhet än du förmodligen inte kommer att ha en bra personlighet. Håll alltid dig själv och balanseras. Ingen gillar ett stort ego.
  • Metod 2 av 4:
    Omsorg för andra
    1. Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 14
    1. Lär dig att älska andra människor. Många dåliga personligheter utvecklas eftersom människor inte vill förlåta varandra och befinner sig överväldigade med hat och ilska. Försök hitta kärlek till alla.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 15
    2. Fråga frågor. Att vara en nyfiken är en del om att ta hand om andra människor, och det kommer också att göra dig en mer intressant person i tur och ordning. Försök att ta reda på vad andra tycker är intressant och viktigt. Du lär dig mycket och du hjälper dem att känna sig värda.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 16
    3. Förbli lojal. Förråda inte de som är nära dig. Dina nära och kära kommer att uppskatta dig mer och mer om du är lojal. Stick med de människor du älskar genom tjock och tunn. Du kan trycka genom en stenig del i ditt förhållande om du är lojal mot personen.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 17
    4. Erbjud stöd och vägledning. Försök inte att agera som om du vet allt, men försök alltid att erbjuda en hjälpande hand till människor när det är möjligt. Detta kan vara något så enkelt som att hjälpa en vän att flytta ut ur sitt hus eller erbjuda mer involverat stöd, som livet vägledning. Erbjuda vilken insikt du kan ha, men försök inte sväva dem för långt i en riktning. Respektera människors beslut och åsikter.
  • Metod 3 av 4:
    Bygga förtroende för din personlighet
    1. Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 6
    1. Tänk positiva tankar, både om dig själv och andra. De tankar som vi tänker snart vänder sig till de ord vi säger och de åtgärder vi tar. Att ha goda tankar om dig själv ger dig självförtroende självrespekt: ​​kännetecken för någon bra personlighet. När du blir medveten om dina egna tankar, kommer processen att styra dem i rätt riktning genom positiva tankar att bli enkel.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 7
    2. Visa ditt sanna jag. Vi stöter ofta på möjligheter i vårt dagliga liv för att uttrycka vår personlighet. Gör det! Försök inte falla i linje med publiken. Att ha en bra personlighet betyder inte att du är som alla andra. Till exempel, om du är i en konversation med en grupp eller en individ, försök att inte ständigt hålla med allt som de säger. Sätt in dina egna åsikter och berättelser på ett respektfullt och engagerande sätt.
  • Alltid agera som dig själv. Människor dras till andra som verkar riktigt. Om du sätter på fram, blir det lätt att berätta.
  • För att vara ditt sanna själv runt andra måste du tillåta dig själv vara sårbar. Det innebär att vara villig att öppna upp till andra om dina rädslor, önskningar, styrkor och svagheter.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 8
    3. Fokusera på de goda delarna av din personlighet. Det är lätt att komma ner på de delar av din personlighet som du behöver jobba på. Försök att undvika det. Var uppmärksam på de delar av din personlighet som du tycker att vädja till andra människor och försöka visa upp dem.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 9
    4. Begå att arbeta på de delar av din personlighet som du inte gillar. Kanske du tror att du pratar om dig själv, eller att du blir otålig för snabbt. Det är viktigt att känna igen dessa saker, men inte att hata dig själv för dem. Försök att uppmärksamma hur du agerar. Nästa gång du börjar agera otålig kan du fånga dig själv och försöka svara annorlunda än situationen.
  • Metod 4 av 4:
    Utveckla dina intressen
    1. Var uppmärksam på egenskaperna hos personer du beundrar. Dessa kan vara människor du känner personligen, människor i din familjehistoria som du har hört mycket om, eller kända personligheter som du ser upp till. Undersöka vad de tror på världen och om sig själva och överväga att försöka anta liknande övertygelser.
    • Om du känner personen, har du en konversation med dem om deras övertygelser och attityder. Fråga dem om hur de kom för att tro vad de gjorde, och hur de agerar på deras övertygelser.
    • Om du inte känner till personen, läs biografier, titta på dem i intervjuer, eller prata med människor som vet (eller visste) dem personligen för att få veta mer om deras tro och handlingar.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 1
    2. Försök att räkna ut vem du är. Se djupt inuti dig själv och tänka på vem du är. Det är en av de svåraste sakerna att göra, men det är också väldigt viktigt. Försök att sortera skillnaden mellan hur du agerar och din riktiga personlighet.
  • Börja med att undersöka dina övertygelser och värderingar. Det kan vara svårt att ändra dina övertygelser och de beteenden som härrör från dem tills du vet vad dessa övertygelser är. Titta på hur du agerar, och tänk på hur dessa åtgärder avser dina personliga värderingar.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 2
    3. Bestäm vad som är viktigt för dig. Kom ihåg att det är mycket svårare att ta reda på vad som är viktigt för dig om du inte ens är säker på vem du verkligen är. Välj inte de saker som är viktiga för dig bara för att andra människor sa att de var viktiga. Ta reda på var ditt sanna hjärta ligger.
  • Kanske har du alltid gillat att spela fotboll eftersom din pappa verkligen gillar fotboll. Eller kanske har du alltid stöttat ett visst politiskt parti eftersom dina vänner stöder den där parten. Försök att räkna ut det sätt du verkligen känner.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 3
    4. Utveckla hobbyer. Att ha hobbyer är en stor del av att ha en bra personlighet. Du vill vara en väl avrundad person, inte en cliché. Försök att kasta dig i de saker du tycker om att göra. Du behöver inte ens vara bra på dem - bara passionerad.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 4
    5. Ha en åsikt. Att ha åsikter är en viktig del av att ha en bra personlighet. Du vill inte vara bara en nodding automaton. Du bör naturligtvis ha åsikter ändå, men ibland undertrycker människor sina åsikter för att undvika konflikter. Var inte motbjudande om dina åsikter - bara vara välinformerade och villiga att ändra dig. Var inte rädd för att fråga andra sina åsikter och dela din egen.
  • Bild med titeln utveckla en bra personlighet Steg 5
    6. Spendera tid att göra de saker som är viktiga för dig. Oavsett om det spelar gitarr, läser nyheterna eller lär dig hur du flyger ett plan, om du gillar det, så är det värt att spendera tid på att göra. Ju mer tid du spenderar gör saker, desto mer kunnig blir du. Gör det för dig själv, inte så att andra tycker att det är coolt att du spelar gitarr.
  • Tips

    Le och vara glad. Folk föredrar att vara runt leende ansikten. Du behöver inte vara seriös hela tiden.
  • Att födas med personlighet är en olycka, men att dö med en bra personlighet är en prestation.
  • Koppla av. Att göra för mycket att försöka vara trevligt kan tolkas som hyckleri.
  • Bli inte avskräckt om det tar lång tid att göra en stor förändring. Ändra din personlighet innebär i huvudsak att ändra dina vanor. I genomsnitt tar det 66 dagar av konsekvent ansträngning att bilda en ny vana.
  • Gör enkla förändringar i vilka områden du känner dig behöver förbättras och njut av det.
  • Titta alltid på vad som är bra i andra istället för att se vad som är dåligt i andra.
  • Försök inte skada människor för din egen nöje.
  • Vara en generös person och beter sig på ett praktiskt sätt.
  • Gör aldrig saker bara för att imponera på människor eller att göra utseenden. Det här är aldrig bra och oftast leder till problem. Beror aldrig på andra människor för dumma skäl.
  • Låna en hjälpande hand till människor som är i behov. De kan komma ihåg det och bli inspirerad att hjälpa någon annan i framtiden.
  • Fortsätt försöka nya saker, eftersom det kommer att bidra till att förbättra din personlighet. Nya erfarenheter kan också hjälpa dig att upptäcka nya hobbyer, som kan hjälpa dig att bli en bättre person som du kommer att ha mer erfarenheter och en mer komplicerad åsikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande