Hur man undviker att förolämpa någon med en stark åsikt

Talar passionerat om några ämnen kan orsaka brott mot andra oavsiktligt. Det är kul att ha några starka åsikter. Det visar att du bryr dig djupt, men det kan ibland blinda dig till andras känslor och erfarenheter. För att minska chansen att störa andra i din iver, överväga vem du delar din åsikt med att kommunicera mest effektivt. Var medveten om tecken på spänning, så du kan svara på lämpligt sätt och överväga om dina åsikter även behöver delas.

Steg

Metod 1 av 4:
Att veta din publikStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 1
1. Håll konversationsljuset i en grupp människor du inte vet. Om du försöker göra ett bra intryck, kan det inte vara dags att ta upp dina fasta övertygelser. Utan fördelen med att känna till de närvarande ståndarna, riskerar du att oavsiktligt förolämpa någon med dina starkt hållna åsikter.
  • Jobbintervjuer, som gick med i en ny social grupp, eller introduceras till en familj eller medarbetare är bra exempel på när det är bäst att hålla starka åsikter till dig själv tills du känner till parterna bättre.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 2
    2. Dela respektfullt i grupper av likasinnade människor du inte vet bra. Genom att gå med i en grupp som är utformad för att få likasinnade människor, behöver du inte oroa dig så mycket om din åsikt kommer att förolämpa andra, men vara medveten om det språk du använder. Ditt val av ton och språk kan påverka hur ditt meddelande är mottaget. Medan alla medlemmar kan dela liknande kärnkomponemang är det förmodligen stor variation i hur medlemmarna väljer att uttrycka sina övertygelser.
  • Du behöver vanligtvis bara vara extra försiktig i ditt ord val de första mötena. När du blir mer bekväm med medlemmarna kommer du sannolikt att falla i ett naturligt känslomönster.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 3
    3. Uttrycka dina åsikter till dina vänner fritt, men kom ihåg att du bryr dig om dessa människor. Vänner kommer att tolerera dina starka åsikter bättre än andra. De är också mycket troliga att argumentera med dessa åsikter. Detta är i allmänhet en hälsosam utbyte, men kom ihåg att alltid vara respektfull.
  • Ingen av er kommer sannolikt att bli mycket att svängas av argumentet, så du vill inte ha skadat förhållandet genom att använda missbrukande språk. Fokusera på att använda ordet jag, snarare än du, att ha en vänskaplig meningsskiljaktighet.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 4
    4. Välj dina strider klokt. Om du råkar hitta dig själv i en grupp människor du vet för att hålla starka åsikter motsatta av din, kan du bestämma dig för att hålla din åsikt till dig själv. Du behöver inte alltid säga. Du kan välja att bara vara observatör.
  • Om det är väldigt viktigt att du delar din åsikt, även under dessa omständigheter, överväga att bilda ett band med en enda medlem. Du kan då ha en rättvis utbyte mellan er två. Om du adresserar resten av gruppen vid senare tid, vet du att du har minst en supporter.
  • Metod 2 av 4:
    Erkänna när spänningar uppstårStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 5
    1. Leta efter knutna käkar och tänder slipning. Ett vanligt tidigt tecken som någon blir spänd är knytning av käften tätt. De flesta människor inser inte när de gör det, så det är ett bra sätt för dig att mäta hur bra din åsikt är mottagen. Om du börjar se käftarna, dra tillbaka din retorik eller paus så att den andra personen kan ta itu med spänningen.
    • Om du börjar märka är du den som blir spänd, slappna av din käke. Påminn dig själv det här är bara en konversation, och det finns inget behov av att bli upparbetad.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 6
    2. Kontrollera volymen. När människor blir upparbetad tenderar volymen att bli progressivt högre. De upphöjda röarna är vanligtvis ett svar på frustration från att känna att de inte förstås. Faktum är att många människor beskriver känslan av att inte förstås som inte hörs eller inte lyssnas på. För att minska en del av spänningen, ta samtalet tillbaka till en lämplig volym. För att göra detta måste du bara sänka din talvolym. Den andra kommer naturligtvis att börja matcha din ton.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 7
    3. Mäta nivån av animering. Leta efter ökade eller överdrivna uttryck. Pacing, benskakning, knytnäve, stora handrörelser och fotuttag kan alla vara tecken på agitation. Du kommer att känna den person du pratar med är inte nöjd med din åsikt när beteenden ökar eller blir mer intensiv.Du bör ta detta som ett tecken på att backa av.
  • Det här är en bra tid att göra lite lyssnande. Låta till den andra personen prata och hjälpa dem att känna sig förstådda kommer att sprida spänningen.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 8
    4. Övervaka tonen i samtalet. Ett annat tecken Konversationen är spänd är den typ av språk som används. Om du märker att kommunikationen blir gradvis mer aggressiv eller sarkastisk, kan det vara dags att ta en paus. Det är svårt att ringa tillbaka en konversation som har nått detta stadium, så överväga att ändra ämnet. Du kan då återinföra ämnet för oenighet, när svalare huvuden råder.
  • Undvik att använda sarkasm och aggressivt språk från din sida.Detta kommer bara att göra någon uppfattad brottslighet sämre.
  • Metod 3 av 4:
    Vara öppen för andra möjligheterStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 9
    1. Lyssna mer än du pratar. Det är frestande att monopolisera konversationen när du känner dig passionerat om ett ämne. I stället för att ge den uppmaningen, försök bara lyssna istället. Faktum är att du kanske märker när du känner dig starkt om ett ämne som du inte lyssnar på den andra personen alls - du är faktiskt bara att formulera vad du kommer att säga så snart den andra personen pausar för ett andetag. Förbinda sig att förstå den andras synvinkel.
    • Försök att lyssna med avsikt att kunna helt och rättvist förklara den andras åsikter. Detta kan hjälpa dig att uppmärksamma vad han eller hon betyder att förmedla.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 10
    2. Fråga utmanande frågor, respektfullt. Det är helt acceptabelt att fråga utmanande frågor om någon som delar en åsikt än din egen, men förstå att avsiktet är att bättre förstå sin position och inte vinna ett argument. Målet med konversation borde vara att dela med sig av idéer och erfarenhet - det borde inte handla om att vinna.
  • Uppmuntra andra att fråga dig utmanande frågor också. Detta kommer att bidra till att förtydliga din tro för dig själv, liksom andra.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 11
    3. Bekräfta att det kan finnas mer än ett rätt svar. Din väg kanske inte är fel väg, men det är förmodligen inte det enda sättet heller. Var öppen för att utforska andra möjligheter, eller åtminstone till möjligheten du kan vara fel.
  • För att verkligen få i det här, kan du försöka byta sidor och uttrycka varandras åsikt. Detta kommer att ge dig en bättre förståelse av båda parternas övertygelser.
  • Metod 4 av 4:
    Undviker att förolämpa andra som har starka åsikterStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 12
    1. Undvik kontroversiella utlösare. Om du känner till någon att ha en stark åsikt om ett visst ämne, kan det vara bäst att undvika ämnet. Du kan undvika ett ämne genom att helt enkelt inte ta upp det, eller artigt ursäkta dig om någon annan broscherar ämnet. Du kan hitta en plötslig uppmaning att använda toaletten eller behöver ringa utanför.
    • Om du bara har träffat en person men misstänker att han eller hon är mycket övertygad om att undvika religion och politik. Båda ämnena är mycket kontroversiella, så det är en ganska bra insats som personen har starka åsikter om en eller båda.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 13
    2. Lyssna och visa respekt för andras övertygelse. Om du befinner dig i en konversation med någon som känner sig mycket starkt om ämnet, behandla hans eller hennes övertygelse respektfullt. Det är okej att ifrågasätta andras övertygelser och åsikter. Att diskutera kontroversiella ämnen kan faktiskt göra de involverade parterna mer lik varandra, vilket orsakar små förändringar i ett annat tänkande. Men med starkt språk eller sarkasm kan emellertid ytterligare polarisera båda parter. Ställ frågor om varför personen känner hur han eller hon gör och om alternativ till sin åsikt.
  • Undvik att göra offensiva eller allmänt negativa uttalanden, som "Det skulle vara dumt att .." eller "Endast en idiot skulle .." Dessa typer av uttalanden är säker på att uppmuntra någon med vem som uppenbarligen känner sig annorlunda än du gör.
  • Bild med titeln Undvik att förolämpa någon med en stark åsikt Steg 14
    3. Övergång till ett mindre kontroversiellt ämne. Hyrigt avbryta konversationerna och avleda uppmärksamhet på ett nytt ämne. Du kan börja med en kort ursäkt för att avbryta och sedan göra ett uttalande eller ställa en fråga om ett orelaterat ämne.
  • Smickrande är ett bra sätt att minska intensiteten hos en person som diskuterar ett ämne passionerat. Försök säga "Jag är ledsen att avbryta dig, men jag märkte bara att dina skor är fantastiska. Var fick du dem?"
  • Tips

    Det är viktigt att ha en åsikt, men viktigare att vara välinformerad.

    Varningar

    Dela inte din åsikt för det.
  • Undvik att använda alkohol, eftersom det kan minska inhibering och resultera i ånger.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande